Print Friendly, PDF & Email

Heb je de nieuwste ‘Kleine salades’ van de Albert Heijn al gespot? Het is vandaag, 1 oktober, Wereld Vegetarisme Dag! Vandaag zijn we ons dus extra bewust van vegetarische voeding. In het kader van deze dag zetten wij drie heerlijke vegetarische salades in de spotlight. Dit is namelijk het perfecte moment om te ontdekken hoe lekker en makkelijk vegetarisch eten kan zijn! Albert Heijn introduceert drie nieuwe ‘Kleine salades’: de spicy mango, de witte kaas-zoete aardappel en de sojaboon-wakame salade!

Kleine salades
Wist je dat Albert Heijn 16 jaar geleden al is begonnen met het maken en verkopen van ‘Maaltijdsalades’? Langzaamaan krijgen we namelijk steeds meer behoefte om iets originelers te lunchen dan de klassieke boterham met pindakaas of de traditionele warme maaltijd. Inmiddels hebben salades een prominente rol in onze maaltijden gekregen. Neem een product uit de ‘Pasta salades’ als hoofdgerecht of een variant van de ‘Salade erbij” als bijgerecht. Ook heeft Albert Heijn het assortiment ‘Kleine salades’. Deze zijn makkelijk mee te nemen als lunch door de kleine, compacte verpakking. Begin dit jaar heeft de supermarktketen het aanbod aan ‘Kleine salades’ uitgebreid met de volgende drie varianten: spicy mango, witte kaas-zoete aardappel en nu ook de sojaboon-wakame. Wij hebben ze voor je getest en vertellen je graag alles over deze drie aanwinsten.

De saladetest!
De salades zien er feestelijk uit en zijn rijk aan verse groenten. Wist je trouwens al dat de witte kaas-zoete aardappel en sojaboon-wakame vegetarisch zijn, en de mango-amandel zelfs veganistisch? Daar werden wij al helemaal enthousiast van!

Spicy mango (vegan!)
Wij begonnen met de kleine salade ‘spicy mango’. Deze salade van 260 gram zit boordevol groenten (150 g), waardoor het een hele goede toevoeging is aan je dagelijkse behoefte aan groenten en vitamines. Er is gebruik gemaakt van bloemkoolrijst, spinazie, komkommer en paarse spitskool om de salade vorm te geven. De hoofdingrediënten zijn mango en amandel, die zorgen voor een zoet randje en een crunchy bite. De pittige mango-hummus maakt deze salade lekker spicy en brengt het helemaal in verhouding! Ons testpanel was verrast door deze heerlijke smaakexplosie van zoet, zout en pittig!

Deze salade is verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor €3,69 en wij vonden deze salade met maar 274 calorieën perfect voor een lichte, makkelijke lunch! Deze salade is geschikt voor mensen met een gluten- of lactoseallergie. Voor de vegans onder ons: deze salade bevat weinig eiwitten, dus let hier gedurende de dag extra op!

Kleine salade sojaboon-wakame (vega)
Met deze tweede salade waanden wij ons heel even in Azië. Deze ‘sojaboon-wakame’ salade is goed gevuld met groenten (135 g) en is ook nog eens calorie- en koolhydraatarm. Deze, uit 240 gram-bestaande, salade is gevuld met bloemkoolrijst, rettich, spinazie en als hoofdingrediënten sojabonen en wakame. Voor de mensen die rettich niet kennen: dit wordt ook wel de grote broer van de radijs genoemd en ziet eruit als een grote, witte winterpeen. De dressing van deze salade is een geroosterde sesamdressing, wat het gerecht compleet maakt. Om wat meer bite toe te voegen aan deze salade heeft de Albert Heijn ook nog gedroogd zeewier en losse sesam toegevoegd, waardoor het een beetje begint te lijken op een mini poké bowl.

Qua smaak is deze salade wat zoutig. De sesamdressing heft de salade weer op in frisheid en brengt de zout en zoet smaak van de salade in balans. Voor €3,79 is deze salade te vinden in de schappen, een goede optie als lunch of als bijgerecht tijdens bij de avondmaaltijd. Deze salade is geschikt voor vegetariërs en is vrij van lactose, maar dus niet van gluten!

Zoete aardappel (vega)
Als laatste proefden wij de kleine salade ‘witte kaas-zoete aardappel’. De hoofdingrediënten zijn zoete aardappel en witte kaas. Daarnaast bevat deze salade spinazie, gele wortel, tomaat en kleine tortillachipjes (!!). De dressing die ze gebruikt hebben voor deze salade was voor ons nieuw en maakte ons nieuwsgierig: limoen-koriander hummus. En wat was die lekker! Wanneer je niet van koriander houdt, hoef je niet bang te zijn voor deze dressing, de limoen is overheersender. Wij zijn van mening dat deze dressing het gerecht een stuk frisser maakt. De chips in deze verpakking zit los verpakt, maar zodra het door de salade wordt gemengd, worden de chipjes vrij snel sompig. Er kan dus eventueel gekozen worden om de chips los te laten!

Deze salade is verkrijgbaar voor €3,59. Let op: deze salade bevat wel de minste groenten (95 g), dus zorg ervoor dat je voldoende compenseert bij andere maaltijd momenten. Deze salade is geschikt voor vegetariërs, mensen met glutenallergie en is te gebruiken voor lunch of diner! Tip van onze redactie: vervang de chips voor Albert Heijns courgettefalafel voor een heerlijke en voedende maaltijdsalade!

De winnaar is….
….De spicy mango! Deze kleine salade sprong er voor ons echt uit door de hoeveelheid groenten en het feit dat hij veganistisch is. Deze variant heeft gewoon alles wat je wilt in een salade! Het was niet makkelijk, want de andere twee smaken hadden ook zo hun charmes en verrassende ingrediënten. Ben jij nou benieuwd geworden naar deze drie smaken? Test ze zelf en laat ons weten welke jij het lekkerst vond!

Heb jij één van deze salades al geprobeerd? Welke is jouw favoriet? Verras ons met een foto van jouw AH kleine salade via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Saladetest: Nieuwe kleurrijke, plant-based salades van de Albert Heijn
Article Name
Saladetest: Nieuwe kleurrijke, plant-based salades van de Albert Heijn
Description
Albert Heijn komt met drie nieuwe 'Kleine salades' in een formaat dat we nog niet kennen! Wij hebben ze voor je geproefd.
Author