...

Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

door | 1 okt 2021 | Adv, Producten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Heb je de nieuwste ‘Kleine salades’ van de Albert Heijn al gespot? Het is vandaag, 1 oktober, Wereld Vegetarisme Dag! Vandaag zijn we ons dus extra bewust van vegetarische voeding. In het kader van deze dag zetten wij drie heerlijke vegetarische salades in de spotlight. Dit is namelijk het perfecte moment om te ontdekken hoe lekker en makkelijk vegetarisch eten kan zijn! Albert Heijn introduceert drie nieuwe ‘Kleine salades’: de spicy mango, de witte kaas-zoete aardappel en de sojaboon-wakame salade!

Kleine salades
Wist je dat Albert Heijn 16 jaar geleden al is begonnen met het maken en verkopen van ‘Maaltijdsalades’? Langzaamaan krijgen we namelijk steeds meer behoefte om iets originelers te lunchen dan de klassieke boterham met pindakaas of de traditionele warme maaltijd. Inmiddels hebben salades een prominente rol in onze maaltijden gekregen. Neem een product uit de ‘Pasta salades’ als hoofdgerecht of een variant van de ‘Salade erbij” als bijgerecht. Ook heeft Albert Heijn het assortiment ‘Kleine salades’. Deze zijn makkelijk mee te nemen als lunch door de kleine, compacte verpakking. Begin dit jaar heeft de supermarktketen het aanbod aan ‘Kleine salades’ uitgebreid met de volgende drie varianten: spicy mango, witte kaas-zoete aardappel en nu ook de sojaboon-wakame. Wij hebben ze voor je getest en vertellen je graag alles over deze drie aanwinsten.

De saladetest!
De salades zien er feestelijk uit en zijn rijk aan verse groenten. Wist je trouwens al dat de witte kaas-zoete aardappel en sojaboon-wakame vegetarisch zijn, en de mango-amandel zelfs veganistisch? Daar werden wij al helemaal enthousiast van!

Spicy mango (vegan!)
Wij begonnen met de kleine salade ‘spicy mango’. Deze salade van 260 gram zit boordevol groenten (150 g), waardoor het een hele goede toevoeging is aan je dagelijkse behoefte aan groenten en vitamines. Er is gebruik gemaakt van bloemkoolrijst, spinazie, komkommer en paarse spitskool om de salade vorm te geven. De hoofdingrediënten zijn mango en amandel, die zorgen voor een zoet randje en een crunchy bite. De pittige mango-hummus maakt deze salade lekker spicy en brengt het helemaal in verhouding! Ons testpanel was verrast door deze heerlijke smaakexplosie van zoet, zout en pittig!

Deze salade is verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor €3,69 en wij vonden deze salade met maar 274 calorieën perfect voor een lichte, makkelijke lunch! Deze salade is geschikt voor mensen met een gluten- of lactoseallergie. Voor de vegans onder ons: deze salade bevat weinig eiwitten, dus let hier gedurende de dag extra op!

Kleine salade sojaboon-wakame (vega)
Met deze tweede salade waanden wij ons heel even in Azië. Deze ‘sojaboon-wakame’ salade is goed gevuld met groenten (135 g) en is ook nog eens calorie- en koolhydraatarm. Deze, uit 240 gram-bestaande, salade is gevuld met bloemkoolrijst, rettich, spinazie en als hoofdingrediënten sojabonen en wakame. Voor de mensen die rettich niet kennen: dit wordt ook wel de grote broer van de radijs genoemd en ziet eruit als een grote, witte winterpeen. De dressing van deze salade is een geroosterde sesamdressing, wat het gerecht compleet maakt. Om wat meer bite toe te voegen aan deze salade heeft de Albert Heijn ook nog gedroogd zeewier en losse sesam toegevoegd, waardoor het een beetje begint te lijken op een mini poké bowl.

Qua smaak is deze salade wat zoutig. De sesamdressing heft de salade weer op in frisheid en brengt de zout en zoet smaak van de salade in balans. Voor €3,79 is deze salade te vinden in de schappen, een goede optie als lunch of als bijgerecht tijdens bij de avondmaaltijd. Deze salade is geschikt voor vegetariërs en is vrij van lactose, maar dus niet van gluten!

Zoete aardappel (vega)
Als laatste proefden wij de kleine salade ‘witte kaas-zoete aardappel’. De hoofdingrediënten zijn zoete aardappel en witte kaas. Daarnaast bevat deze salade spinazie, gele wortel, tomaat en kleine tortillachipjes (!!). De dressing die ze gebruikt hebben voor deze salade was voor ons nieuw en maakte ons nieuwsgierig: limoen-koriander hummus. En wat was die lekker! Wanneer je niet van koriander houdt, hoef je niet bang te zijn voor deze dressing, de limoen is overheersender. Wij zijn van mening dat deze dressing het gerecht een stuk frisser maakt. De chips in deze verpakking zit los verpakt, maar zodra het door de salade wordt gemengd, worden de chipjes vrij snel sompig. Er kan dus eventueel gekozen worden om de chips los te laten!

Deze salade is verkrijgbaar voor €3,59. Let op: deze salade bevat wel de minste groenten (95 g), dus zorg ervoor dat je voldoende compenseert bij andere maaltijd momenten. Deze salade is geschikt voor vegetariërs, mensen met glutenallergie en is te gebruiken voor lunch of diner! Tip van onze redactie: vervang de chips voor Albert Heijns courgettefalafel voor een heerlijke en voedende maaltijdsalade!

De winnaar is….
….De spicy mango! Deze kleine salade sprong er voor ons echt uit door de hoeveelheid groenten en het feit dat hij veganistisch is. Deze variant heeft gewoon alles wat je wilt in een salade! Het was niet makkelijk, want de andere twee smaken hadden ook zo hun charmes en verrassende ingrediënten. Ben jij nou benieuwd geworden naar deze drie smaken? Test ze zelf en laat ons weten welke jij het lekkerst vond!

Heb jij één van deze salades al geprobeerd? Welke is jouw favoriet? Verras ons met een foto van jouw AH kleine salade via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Saladetest: Nieuwe kleurrijke, plant-based salades van de Albert Heijn
Article Name
Saladetest: Nieuwe kleurrijke, plant-based salades van de Albert Heijn
Description
Albert Heijn komt met drie nieuwe 'Kleine salades' in een formaat dat we nog niet kennen! Wij hebben ze voor je geproefd.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

2 Reacties

 1. Trees

  Word je gesponsord door AH? Te duur voor mensen die het niet breed hebben. Wat is de motivatie van AH. En, wat te denken van de verpakking! Een recept geven voor deze salades lijkt mij veel beter. Dan weet je wat er in zit.
  Welke toevoegingen t.b.v de houdbaarheid zitten er bv in?

  Antwoord
  • Karlijn Swaen

   Hi Trees,

   Bedankt voor je reactie. Goed om te zien dat je zo betrokken bent.
   Wat de motivatie voor de prijs van deze salades is kan ik je niet vertellen, hiervoor zal je de Albert Heijn zelf moeten benaderen!

   Je reactie op de verpakking is voor ons erg begrijpelijk, wij zien het liever ook niet in plastic. Echter, deze salades zullen wel in plastic verpakt moeten worden, vanwege de koeling waar ze in bewaard worden. In sommige gevallen (zoals deze), is karton geen optie omdat dit nattig wordt en is glas in vele gevallen vaak veel duurder (zwaarder om te vervoeren dus weer meer uitstootgassen) ☹️. Wij zien het ook graag anders, maar vaak is de keuze voor (gerecycled) plastic een doordachte keuze! Zolang we het maar goed blijven recyclen, dat is het belangrijkste! De Albert Heijn is vooroplopend in het gebruik van gerecycled plastic verpakkingen en zij zorgen er altijd voor dat hun verpakkingen ook weer goed recyclebaar zijn!

   Zelf maken is natuurlijk ook hartstikke lekker, maar wanneer je in tijdsnood bent of wanneer je je eten vergeten bent, zijn dit goede oplossingen. Er zijn wel genoeg recepten voor salades op onze website te vinden, mocht je dit willen doen!

   Ik heb de ingrediëntenlijsten even bekeken om je vraag te kunnen beantwoorden over de toevoegingen t.b.v. de houdbaarheid. Aan deze salades voegt de Albert Heijn conserveringsmiddelen toe, om de houdbaarheid te verlengen. Maar wist jij dat een koelkast ook al een manier is van conserveren! Het hoeft dus niet direct iets negatiefs te zijn. Voor deze salades maakt Albert Heijn gebruik van het toevoegen van zuur. Wat wij zelf misschien in onze eigen keuken ook wel eens doen met een limoen of citroen. Bij de ‘spicy mango’ is er ook Arabische gom aan toegevoegd. Dit is een verdikkingsmiddel wat hoogstwaarschijnlijk is gebruikt voor de hummus! Verder komt kaliumsorbaat terug in alle drie de varianten. Dit is een conserveermiddel wat is toegevoegd om ervoor te zorgen dat schimmels en gisten niet hun eigen gang kunnen gaan. Wanneer wij zelf een salade maken voegen wij dit natuurlijk niet toe! Maar gebruik van dit E-nummer is door de voedselautoriteit als veilig gelabeld. Verder zitten er in deze salades geen conserveermiddelen!

   Ik hoop dat ik je vragen zo heb beantwoord, mocht er nog iets zijn kun je altijd reageren!

   Liefs,
   Karlijn

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt