...

Omega 3 ook voor vegans

door | 30 jun 2016 | Adv, Gezondheid, Producten, Vegan, Voeding, Voedingssupplementen

Print Friendly, PDF & Email

Bij Omega 3 denk ik aan vette vis, en dat ze het in de boter stoppen omdat het goed voor je is. Omega 3-vetzuren beschermen namelijk tegen hart- en vaatziekten en passen daarom goed in je dagelijkse, gezonde dieet. Maar wat is het en doet het dan precies, dat het zo goed voor je is? Dat ga ik je uitleggen aan de hand van vegan Omega 3 van Arctic Blue.

Onverzadigde vetzuren
Omega 3 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit is het goede soort vet, in tegenstelling tot verzadigde vetten waar onder andere je aderen van dichtslibben. Je hebt Omega 3-vetten dus nodig; ze zijn zelfs essentieel: je lichaam kan ze dus zelf niet maken.. Het regelmatig binnenkrijgen hiervan is dus belangrijk!

Omega-3 vetzuren
Er zijn meerdere Omega-3 vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), het belangrijkste Omega-3 vetzuur. ALA is een plantaardig Omega 3-vetzuur, EPA en DHA zit in vis en in plantaardige algen. ALA doet niets en is alleen een bouwsteen voor de werkzame EPA en DHA. EPA kan uit ALA en uit DHA worden aangemaakt, dus als vegetariër met een gezond eetpatroon kan je hier voldoende van binnenkrijgen. Denk hierbij aan lijnzaadolie, avocado en walnoten, allen een goede bron van Omega-3 ALA. ALA in DHA omzetten gaat echter lastiger, zeker bij een minder goede leefstijl als je teveel Omega-6 binnenkrijgt via bewerkt voedsel. Het is van belang dat je Omega-3 en Omega-6 in balans zijn. In je lichaam is meestal veel meer Omega-6 aanwezig, waardoor je cellen zich gaan afsluiten. Hierdoor neem je minder makkelijk voedingsstoffen op, maar worden afvalstoffen ook minder makkelijk weggevoerd en kan je sluimerontstekingen krijgen. Doordat je lichaam hier tegen moet vechten, waardoor je heel erg moe kan worden. Een goede balans en niet teveel bewerkt voedsel is dus belangrijk! Een goede bron van Omega-3 DHA is dus belangrijk en algenolie bevat veel DHA.

Goed voor je gezondheid en vetverbranding
Gezonde Omega-3 vetten helpen juist lichaamsvet te verbranden. Omega-3 speelt namelijk een rol bij de vetstofwisseling. Onder invloed van voldoende Omega-3 verhoogt je metabolisme en wordt verbranding van slechte (opgeslagen) vetten gestimuleerd. Onderzoekers denken dat dit komt door een verbeterde hormoonbalans en een verbeterde bloedsuikerspiegel (betere werking van insuline). Verder heeft het ook een positief effect op andere aspecten van de gezondheid:

 • Verkleint het risico op hart- en vaatziekten en verlaagt je bloeddruk.
 • Het tegengaan van bepaalde gevallen van gedragsstoornissen en depressie. Wist je bijvoorbeeld dat in Nederlandse gevangenissen visolie aan sommige gevangenen verstrekt wordt?
 • Hersenen en ogen: DHA is een belangrijke bouwstof voor je hersenen en ogen. Je hebt dit dus nodig voor het goed functioneren van je hersenen en een goed gezichtsvermogen.
 • Slapen: een lager DHA niveau wordt in verband gebracht met slaapapneu en minder snel in slaap vallen. Door hier genoeg van binnen te krijgen, kan je je slaap verbeteren.
 • Ontstekingen: we hebben ontstekingen nodig om infecties tegen te gaan, maar soms duren deze erg lang. Omega 3 kan hierbij helpen.
 • Menstruatiepijn: fijn voor de vrouwen onder ons. Omega 3 kan menstruatiepijn verminderen. Een supplement kan zelfs beter werken dan ibuprofen!
 • Goede huid: Omega-3 verbetert verschillende dermatologische problemen zoals eczeem, huidontsteking, acne en haaruitval omdat het een bouwstof voor je huid, die er voor zorgt dat je een zachte, soepele en rimpelvrije huid kan hebben en goed is voor de juiste vocht- en vetbalans. Altijd fijn!

Algenolie is dus de enige plantaardige bron van Omega-3 DHA en direct actief in je lichaam. Algen zitten namelijk vol met Omega 3. Hiervoor konden alleen vissen DHA aanmaken door de algen te eten, maar nu is het gelukt om deze direct uit de algen te halen en in de capsules te verwerken. Vegetariërs en veganisten kunnen dus hiermee ook genoeg Omega-3 binnenkrijgen!

Heb jij ook moeite om genoeg aan Omega 3 binnen te krijgen? En heb je verandering gemerkt toen je hier op ging letten? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of met een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Summary
Omega 3: wat is het precies?
Article Name
Omega 3: wat is het precies?
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

22 Reacties

 1. brigitte

  ik ben wel benieuwd,
  fijn dat het vegetarisch product is.
  kan het mij helpen om meer energie en beter in mijn vel te komen zitten?
  Zou het graag eerst uit willen proberen voor ik het koop.
  hoe maak ik kans op een gratis proef pakket?

  Antwoord
  • Daniëlle van Kampen

   Hi Brigitte,

   Leuk dat je geïnteresseerd bent in de Omega 3 suppletie! Helaas is de actie voor het gratis proefpakket verlopen, dus ik zal je hierin moeten teleurstellen. De Omega 3 kan een ondersteundende werking hebben op jouw gezondheid en is ter toevoeging op een dagelijks en gezond dieet. Natuurlijk spelen er altijd meerderen factoren waarom je wat minder energiek kan voelen en is enkel het slikken van Omega 3 waarschijnlijk niet de oplossing. Aan te raden als je al langere tijd laag in je energie zit om een dokter te raadplegen.

   Groetjes,
   Daniëlle

   Antwoord
 2. Gé Turenhout

  Ik wil deze vega uitvoering graag proberen. Kan in de winkel eea niet vinden. Algen zijn de toekomst?

  Antwoord
 3. Mariëlle van Stek

  Bedankt voor al jullie mooie reacties! We zijn heel erg blij dat er een vegan oplossing voor jullie nu is. Gefeliciteerd Sabine, Kiki en Mandy met het Arctic Blue pakketje!

  Antwoord
  • kiki

   Dank! Blij mee!

   Antwoord
 4. anita

  Ik heb een tijdje visolie capsules geslikt, maar die liggen zwaar op mijn maag en ik moet er steeds van boeren. Dat werd hem dus niet! Sinds kort de diagnose DM2. Daarom afgelopen weekend besloten hiervoor een veganistisch dieet te gaan volgen. Graag zou ik bij mijn nieuwe vegan dieet de algenolie willen uitproberen om mijn gezondheid nog verder te verbeteren.

  Antwoord
 5. Gea

  Ik nam het altijd samen met de yohurt in. Ik had het idee dat mijn huid gladder was en haren meer glans hadden.

  Antwoord
 6. Marjan

  Allereert bedankt voor je leuke blog! Het is de eerste keer dat ik hem lees en ik vind het echt interessant.
  Ik zou deze capsules wel graag willen winnen om ze uit te proberen voor mezelf (voor mijn ogen die snel moe aanvoelen en ik hoop dat mijn concentratie er beter van wordt), voor mijn kinderen die volop in ontwikkeling zijn en voor mijn man die nierpatient is. We zijn beiden vegetarisch en willen ook geen vis eten, dus dan is zo’n puur vegetarische aanvulling wel heel fijn! Ben ook heel benieuwd of we er voordeel van merken, al weet ik wel zeker dat iedereen bij ons wat meer omega-3 zou kunnen gebruiken.

  Antwoord
 7. Elise Veth

  Ik wil graag proberen of deze algenolie een invloed heeft op mijn ontstekingsgevoelige huid en menstruatiepijn!! Ik doe mee!!

  Antwoord
 8. Micki Hulsman

  Ik werd helemaal enthousiast van je blog, maar als ik naar de ingrediënten kijk zie ik ook zonnebloemolie (omega 6!) En natuurlijke aroma’s staan. Waarom? Extra omega 6 heb ik juist niet nodig en ik slik zo’n pil niet omdat het lekker moet zijn…
  Dit is waar ik steeds tegen aan loop als ik een visieloze omega 3 capsule wil bestellen… help!

  Antwoord
 9. Anita H.

  Ik heb lange tijd (tot zeer recentelijk; geen tijd gehad om nieuwe voorraad in te slaan) visoliecapsules geslikt. Dit op aanraden van een natuurarts. Die vond dat ik die wel nodig had wegens concentratie- en geheugenproblemen. Dit merk wil ik wel eens uitproberen.

  Antwoord
 10. Ellen

  Wat een fijn blog. Een keuze maken in wat goed of niet goed is voor je vind ik best lastig. Er gaan zo veel tegenstrijdigheden de ronde op het web. Dit voelt goed voor me en in een vegetarische levensstijl past dit prima.
  Graag wil ik mee doen voor mezelf en zeker voor mijn vriend die z’n hele leven al strijd heeft met z’n bloeddruk.

  Antwoord
 11. Natascha

  Haay! Ik heb de pillen direct besteld om uit te proberen! Maaruhm, de prijsberekening in klopt niet helemaal “Dus geen 14,95 maar 9,75.” Ik reken net €10.47 (inclusief €0.59 btw) af 🙂 Is niet erg, maar staat misschien een beetje slordig ! Liefs, Natascha

  Antwoord
 12. Charelle

  Wat een super interessant artikel! Momenteel gebruik ik nog steeds Krillolie, maar het zit me inderdaad een beetje dwars dat dat niet helemaal veganistisch is. Volgende keer eens kijken voor de Arctic Blue capsules!

  Antwoord
 13. Krista

  Leuke actie! Ik wil graag proberen of deze algenolie een positieve invloed heeft op mijn eczeem. Ik doe daarom graag mee.

  Antwoord
 14. Helma

  Ik heb deze blog een week of 2 geleden ontdekt en vind het helemaal leuk! En nu ook nog deze leuke winactie. Ik doe graag mee! Ik zou graag de algenolie winnen voor mijn vriend. Hij is vegetariër en wil zichzelf graag een gezondere leefstijl aanmeten. Dus dit komt dan uitstekend van pas!

  Antwoord
 15. Rosa

  Heel leuk!! Het lijkt me super om ze uit te proberen. Mijn vriend en ik zijn nog steeds een beetje zoekende in aanvullende supplementen. Daarnaast heel fijn en informatief verhaal!

  Antwoord
 16. Chrisje

  ik zou dit mooie product Omega 3 (vega) algenolie graag willen winnen voor mijn lieve moeder, zodat zij mogelijk beter zal slapen binnenkort!

  Antwoord
 17. kiki

  Oh geweldig! Mijn therapeut zegt steeds dat ik meer vet moet eten. En dat een vette vis of biefstuk echt héél goed voor me zou zijn. Maar ook nu ik chronische ziek ben weiger ik dieren te eten! Dus dit is een geweldig alternatief!
  Als ik win zou ik ze graag delen met mijn vegetarische vriendin die kanker heeft en er ook alles aan doet om haar gezondheid op te krikken.

  Antwoord
  • Mariëlle van Stek

   Hi Kiki, fijn om te horen dat er nu een oplossing is die beter voor jou en dier is! Daarom sturen we een pakketje naar je toe! Zou je je contactgegevens naar isabel@dehippevegetarier.nl willen sturen?

   Antwoord
 18. Liesbeth van Grevengoed

  Hoi ik wil graag kennismaken met deze capsule omdat hoge bloeddruk veel voorkomt in rondom mij en mijn familie en ik veel ontstekingen krijg

  Antwoord
 19. Daniëlle

  Al veel geprobeerd om mijn vervelende vermoeidheid tegen te gaan, tot nu toe zonder succes. Zouden de capsules van Arctic Blue de oplossing zijn? Ik zou het graag proberen! Uiteraard samen met mijn vriend Koen die met hetzelfde probleem kampt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt