Sport

Lekker in je vel zitten, fit de dag beginnen, energie hebben om al je werkzaamheden te volbrengen, rust in je hoofd zodat je stress kunt vermijden en positief gestemd zijn om uitdagingen en problemen het hoofd te bieden. Willen we dat niet allemaal? Aandacht voor voeding, sport en mindfulness helpen je hierbij, maar dat is niet het enige. Een goed glas wijn of koud biertje op zaterdagavond en een bak chocolade-ijs of chips eten met vrienden is minstens net zo belangrijk. Het gaat om de balans en om de juiste keuzes maken. In deze rubriek helpen we je op weg met sporttips, want iedere week minstens twee keer een uur fanatiek bewegen doet wonderen voor je! Hoewel je misschien denkt dat het energie en tijd kost, krijg je er alleen maar meer energie en focus voor terug waardoor je beter, sneller en positiever je dag door komt. Bovendien helpt sporten je te compenseren voor al dat lekkere eten. Een ochtend hardlopen om savonds te genieten van wijn en een toetje? Ja graag!

Vind alles wat je zoekt


6 tips voor een full body workout thuis

Wij geloven niet alleen in gezonde voeding, maar ook in een gezonde levensstijl. Daarom vinden wij sporten ook erg belangrijk! Maar we snappen het dat je niet altijd zin hebt om naar de sportschool te gaan na een drukke dag op werk, school of thuis met kinderen. Dan is misschien een thuis workout iets voor jou! Je hoeft niet te reizen, je gymsetje bij elkaar te zoeken, een handdoek mee te nemen en je bidon (die je al een maand niet meer kan vinden…). Queeny van Iamstuffed.nl geeft ons zes tips voor een full body workout thuis!

Lees meer

3 groenten die je nodig hebt als sporter

Als (fanatiek) sporter ben je mogelijk meer met je gezondheid en voeding bezig. We eten van kleins af aan al dat groenten en fruit goed voor je zijn. Ze bevatten superveel vitamines en mineralen: een tekort hieraan kan uiteindelijk leiden tot mindere prestaties. Door meer groente en fruit te eten, kun je dit deels proberen te voorkomen en ervoor zorgen dat je goed blijft presteren. Frecious vertelt ons welke drie groenten we absoluut niet moeten vergeten bij het boodschappen doen, omdat deze goed zijn voor onze sportprestaties!

Lees meer

Zo kun je probleemloos zwanger sporten

Misselijkheid en duizeligheid tijdens de zwangerschap, er is bijna geen ontkomen aan. Wanneer deze je er ook nog eens van weerhouden te blijven sporten, dan is dat natuurlijk helemaal vervelend! Patricia ploeger vertelt ons hoe je dit kan voorkomen. Zij is online kindervoedingsexpert, diëtist én moeder. In dit artikel lees je meer over het onderwerp zwangerschap en sporten, waaronder 7 praktische tips om die misselijkheid en duizeligheid te voorkomen. 

Lees meer

Proteïne cookie dough repen

Moeilijk om als vegetariër of veganist aan je dagelijkse portie eiwitten te komen? Nee hoor! Ook als je veel sport zijn er goede alternatieven om aan je dosis proteïne te komen. Dit vegan protein-supplement van Body&Fit is daar het bewijs van. En het is nog heel lekker ook! Wat dacht je van guilt-free koekjesdeeg snoepen voor of na je work-out? Met deze proteïne cookie dough repen kan het. Het deeg maak je met amandelmeel en natuurlijk proteïnepoeder. Niet zo’n fan van repen? Je kunt er ook heel goed energieballetjes van rollen.

Lees meer

Sporteiwitten: alles over whey en caseïne

Eiwitten zijn belangrijk voor een goed spierherstel. Of je nou bodybuilder bent of een “gewone” sporter, je spieren moeten herstellen! Proteïnen (een andere benaming voor eiwitten) helpen bij de herstel én de groei van je spieren. Je sport immers niet voor niets! Je kan extra eiwitrijke voeding hiervoor eten, maar een andere optie is het nemen eiwitsupplementen, zoals shakes. Maar welke moet je dan nemen? En waar moet je opletten? Wij leggen je de basis van verschillende soorten eiwitsupplementen uit!

Lees meer

Waarom is magnesium zo belangrijk?

Jarenlang was calcium met stip het allerbekendste mineraal. De laatste tijd horen we echter ook steeds meer over magnesium. In dit artikel vertellen we je precies waarom magnesium zo waardevol is. Voldoende magnesium is noodzakelijk voor meerdere aspecten van je gezondheid. Welke dat zijn en waarom magnesium zo belangrijk is, lees je hier!

Lees meer

6 tips om op een positieve manier af te vallen

Na de heftige decembermaand willen we allemaal weleens een kilootje (of meer) kwijt. Meer sporten, gezonder eten en een paar kilo lichter door het leven, komt ook ons heel bekend voor 🙂 Inprincipe geloven wij natuurlijk niet in ‘afvallen’ en willen wij vooral helpen bij het vinden van een gezonde, energieke leefstijl voor altijd. Maar als je dan toch een kilootje kwijt wil – doe het dan op een positieve en constructieve manier. Wees vooral ook lief voor jezelf. Hier een paar tips!

Lees meer

Hoe ga je een middagdip tegen?

Karin, sportdiëtist in opleiding en schrijver van Sportables, gaat na haar reeks met sportsnack-recepten, nu aan de slag met het beantwoorden van jullie prangende sportvragen. Deze week: hoe ga je een middagdip tegen? Wat voor tussendoortjes moet je eten om dat te voorkomen? Je leest het hier!

Lees meer

Waarom magnesium onmisbaar is

We hebben het -helaas- allemaal wel eens gehad: kramp. Zo’n plotseling steek in bijvoorbeeld je kuit kan ontzettend vervelend zijn. Veel sporters hebben hier ook ’s nachts last van. Een oplossing daarvoor is magnesium. Er zijn namelijk talloze succesverhalen van bodybuilders, wielrenners en hardlopers die zweren bij magnesiumpillen of olie. Sporters die magnesiumsupplementen nemen, hebben het over meer energie en sneller herstel: iets wat niet altijd vanzelfsprekend is wanneer je (veel) traint. Frecious leert er je meer over!

Lees meer

De FIT Methode + WIN

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van een gezonde leefstijl. Voeding en beweging spelen samen een belangrijke rol voor het krijgen en behouden van een fit lichaam. Om je een handje op weg te helpen heeft FIT.nl samen met een team van (sport)diëtisten, personal trainers, wetenschappers en fysiotherapeuten gewerkt aan De FIT Methode. Dit boek beantwoordt al je vragen over het werken aan een gezond en fit lichaam. Ben je benieuwd wat ik van het programma vind? Lees het hier!

Lees meer

Hoeveel moet je drinken bij het sporten?

Karin, sportdiëtist in opleiding en schrijver van Sportables, gaat na haar reeks met sportsnack-recepten, nu aan de slag met het beantwoorden van jullie prangende sportvragen. Deze week: hoeveel moet je drinken tijdens het sporten? Wat voor drankje is het best? En wat is de verdeling met hoeveel je moet drinken voor, tijdens en na het sporten? Je leest het hier!

Lees meer

Sportsnack: ultieme vega burgers

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: één van haar persoonlijke favorieten. Niet alleen omdat ze perfect zijn voor optimaal herstel na het sporten, maar ook omdat deze burgers eigenlijk altijd een voedzame optie zijn op elk moment en voor elk mens! Heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier. 

Lees meer

Sportsnack: glutenvrije broodmuffins

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: overvolle broodmuffins om de (hartige) trek na het sporten te stillen. Ideaal om in teamverband te eten en ook glutenvrij te maken! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier. 

Lees meer

Sportsnack: eiwit-bonbommen voor spierherstel

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: eiwitbonbommetjes, barstens vol eiwit voor optimaal spierherstel en -behoud. Deze knallers zijn ook heerlijk als verfrissend eiwitrijk tussendoortje op een zwoele vakantiedag. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #14

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Plenny volwaardige maaltijdshakes, Organic Raw Vegan ontbijtjes van Superfoodies, authentieke boemboe-mixen uit de Indonesische keuken van Smaakt, een feestelijke alcoholvrije cocktail van Finley en plantaardig proteïne poeder op basis van erwten van Nutristrength.

Lees meer

Fitbit: motiverende activiteitsmeter + WIN

Ik zie ze steeds meer opduiken bij mijn familie en vrienden: activiteitsmeters (de 2.0 versie van de stappenteller). En ze worden ook steeds slimmer! De Charge 2 van Fitbit, één van de bekendere ‘activity tracker’ merken, meet niet alleen je stappen, maar ook je hartslag, je calorieverbranding, je sportactiviteiten en je slaap. Fijn? Of juist niet? Ik deed de test!

Lees meer

Sportsnack: Gezonde Oreo’s

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: niets minder dan gezonde, sportieve Oreo’s! Jawel, die verslavende koekjes, maar dan goed voor je. Ideale snack voor onderweg! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer

Sportsnack: limoen-maanzaadrepen

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: super snelle limoen-maanzaadrepen (met vanille vla!), deze maak je in minder dan 10 minuten! Hierna heb je een ideale after-workout-snack. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer

Sportsnack: on-the-go sportbroodjes

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: snelle on-the-go sportbroodjes, ideaal voor een duursporter, maar ook heerlijk als gezonde snack tijdens de borrel. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer

Sportsnack: Pretzel Pinda Muffins

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: zoet zoute Pretzel Pinda Muffins! Een verrassende combinatie van zoet en zout, waarbij zout de sporter goed kan doen. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer

Sportsnack: pasta muffins

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: Hasta la Pasta Partymuffins! Lekker volgestampt met pasta, zoals het hoort als je koolhydraten wilt stapelen. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer

Sportsnack: Tropische bounty bars voor sporters

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: haar eigen favoriete recept! Tropische bounty bars, de ultieme zomersnack met chocolade en kokos (en ook nog eens vol proteïne en écht goed voor na je workout). Vegan & glutenvrij! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!