Voeding

Lekker in je vel zitten, fit de dag beginnen, energie hebben om al je werkzaamheden te volbrengen, rust in je hoofd zodat je stress kunt vermijden en positief gestemd zijn om uitdagingen en problemen het hoofd te bieden. Willen we dat niet allemaal? Aandacht voor voeding, sport en mindfulness helpen je hierbij, maar dat is niet het enige. Een goed glas wijn of koud biertje op zaterdagavond en een bak chocolade-ijs of chips eten met vrienden is minstens net zo belangrijk. Het gaat om de balans en om de juiste keuzes maken. In deze rubriek helpen we je op weg met slimme eettips en weetjes, om in je dagelijkse voedingspatroon slimme keuzes te maken. Het minderen van je suikerinname, bewust omgaan met koolhydraten, aandacht voor je eiwit-inname en gebruik van goede vetten – het helpt je op weg naar een sterk, energiek en slank lichaam. En geloof ons: de juiste keuzes maken kan ook lekker en gemakkelijk zijn, want genieten van eten hoort er wat ons betreft bij!


Raw Food: slimme alternatieven

Raw Food: slimme alternatieven

Ik ben tientallen jaren zwaar verslaafd geweest aan suiker, waarbij ik dagelijks zakken toffees, drop en koekjes leeg at. Zo nu en dan kom ik weer in de verleiding om iets met gewone suiker te kopen, lig vervolgens uitgeput met buikpijn op de bank en ben dan weer voor lange tijd genezen. Het goede nieuws is dat sinds ik rauwe eet, mijn behoeftes, maar ook mijn gehele smaakbeleving zijn veranderd en waardoor ik onder andere dit verlangen naar suiker steeds makkelijker los kan laten. Heb je meer moeite met de overgang naar rauw? De raw food keuken kent gelukkig vele gezonde alternatieven voor ‘tradionele’ en soms verslavende voedingsmiddelen. Hieronder een aantal voorbeelden. […]

Lees meer
Raw Food: mijn basispakket

Raw Food: mijn basispakket

De afgelopen drie weken heb ik jullie van alles verteld over Raw Food: wat is het eigenlijk en hoe kan je ermee beginnen? Maar ook over mijn persoonlijke ervaringen met rauw en mijn weg daar naartoe. Deze week wil ik het een stukje concreter maken en jullie laten zien hoe mijn basispakket in de keuken eruit ziet. Met deze onmisbare ingrediënten en apparaten heb je alles in huis om van jouw Raw Lifestyle een succes te maken! […]

Lees meer
Raw Food: starten met rauw

Raw Food: starten met rauw

Een optimaal raw/living food dieet ziet er als volgt uit: biologisch, onbewerkt, gevarieerd, bevat veel enzymen, vitaminen, anti-oxidanten en mineralen, is plantaardig, chlorofylrijk, met veel plantaardige proteïnen, een hoog vochtgehalte (verse sappen), essentiële vetten, met de juiste zouten en veganistisch (of in ieder geval een zeer lage consumptie van rauw vlees, rauwe vis, rauwe zuivel, etc.) en veel water. […]

Lees meer
Good Food Transition: transition

Good Food Transition: transition

Zoals je in mijn eerste blog hebt kunnen lezen heb ik in levende lijve ervaren wat er met je lichaam, gezondheid en geest kan gebeuren als je er niet zorgvuldig mee om gaat. Ik leefde ooit op witte broodje tonijn salade, zure matten, to do lists, deadlines en koffie en was me toentertijd niet bewust van de schade die ik veroorzaakte. Het gevolg was ik een echte ‘crash’. De oplossing vond ik in ‘Good Food Transition’, de verschillende stappen naar goede voeding. Deze week de vierde en laatste stap: transition, op naar een succesvol Good Food Life! […]

Lees meer
Ei en vervangers

Ei en vervangers

Onze manier van eten is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Was een boterham met kaas en een glas melk vroeger de regel, worden nu bijna al deze producten betwist en betwijfeld. Opeens zit iedereen aan de koffie met sojamelk, eten we massaal spelt, gebruiken we geen suiker meer maar stevia of agave en kiezen we voor kokosolie in plaats van boter of olijfolie. Ik beken: ik ben een van deze mensen! Toch vroeg ik me af hoe dit komt en wat nu precies het verschil is tussen deze voedingsmiddelen. Patricia Ploeger, diëtist, eigenaresse van GezondaanBod en ambassadeur van gezond en bewust eten, legt het ons uit. […]

Lees meer
Cereal: minder suiker

Cereal: minder suiker

Ik ben dol op ‘gezond snoepen’. Er zijn nu eenmaal bedrijven die precies snappen wat ik daarmee bedoel: lekkernijen die net even iets minder slecht zijn, waardoor ik ze met net iets minder schuld gevoel kan eten en niet meteen naar de sportschool wil rennen. Eerder al besteedde ik aandacht aan het sympatieke koekjesmerk Billy’s Farm, en onlangs werd mijn aandacht getrokken door het grote aanbod van Céréal. […]

Lees meer
Good Food Transition: Good food

Good Food Transition: Good food

Zoals je in mijn eerste blog hebt kunnen lezen heb ik in levende lijve ervaren wat er met je lichaam, gezondheid en geest kan gebeuren als je er niet zorgvuldig mee om gaat. Ik leefde ooit op witte broodje tonijn salade, zure matten, to do lists, deadlines en koffie en was me toentertijd niet bewust van de schade die ik veroorzaakte. Het gevolg was ik een echte ‘crash’. De oplossing vond ik in ‘Good Food Transition’, de verschillende stappen naar goede voeding. Deze week stap 3: ‘good food’ en alles over mijn 80/20 regel. […]

Lees meer
Meel, bloem en alternatieven

Meel, bloem en alternatieven

Onze manier van eten is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Was een boterham met kaas en een glas melk vroeger de regel, worden nu bijna al deze producten betwist en betwijfeld. Opeens zit iedereen aan de koffie met sojamelk, eten we massaal spelt, gebruiken we geen suiker meer maar stevia of agave en kiezen we voor kokosolie in plaats van boter of olijfolie. Ik beken: ik ben een van deze mensen! Toch vroeg ik me af hoe dit komt en wat nu precies het verschil is tussen deze voedingsmiddelen. Patricia Ploeger, diëtist, eigenaresse van GezondaanBod en ambassadeur van gezond en bewust eten, legt het ons uit. […]

Lees meer
TerraSana: Positive Eating

TerraSana: Positive Eating

Er wordt steeds meer gezocht naar echte producten. Voeding die je echt voedt. Voeding die goed doet. Voeding waar je blij van wordt. Wat goede voeding is, weet TerraSana al 25 jaar. Daarom laat ik jullie graag kennis maken met dit mooie merk! Tot nu toe waren ze iets te voorzichtig om hun standpunt te tonen, maar vanaf nu niet meer. TerraSana wordt ‘TerraSana positive eating’: een vrolijk merk in een nieuwe vorm. Positiviteit alom! […]

Lees meer
Good Food Transition: Find your poison

Good Food Transition: Find your poison

Zoals je in mijn eerste blog hebt kunnen lezen heb ik in levende lijve ervaren wat er met je lichaam, gezondheid en geest kan gebeuren als je er niet zorgvuldig mee om gaat. Ik leefde ooit op witte broodje tonijn salade, zure matten, to do lists, deadlines en koffie en was me toentertijd niet bewust van de schade die ik veroorzaakte. Het gevolg was ik een echte ‘crash’. De oplossing vond ik in ‘Good Food Transition’, de verschillende stappen naar goede voeding. Deze week stap 2: ‘find your poison’, oftewel het ontdekken van je grootste zwak voor eten. […]

Lees meer
Goede vetten

Goede vetten

Onze manier van eten is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Was een boterham met kaas en een glas melk vroeger de regel, worden nu bijna al deze producten betwist en betwijfeld. Opeens zit iedereen aan de koffie met sojamelk, eten we massaal spelt, gebruiken we geen suiker meer maar stevia of agave en kiezen we voor kokosolie in plaats van boter of olijfolie. Ik beken: ik ben een van deze mensen! Toch vroeg ik me af hoe dit komt en wat nu precies het verschil is tussen deze voedingsmiddelen. Patricia Ploeger, diëtist, eigenaresse van GezondaanBod en ambassadeur van gezond en bewust eten, legt het ons uit. […]

Lees meer
Good Food Transition: Consiousness

Good Food Transition: Consiousness

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen heb ik in levende lijve ervaren wat er met je lichaam, gezondheid en geest kan gebeuren als je er niet zorgvuldig mee om gaat. Ik leefde ooit op witte broodje tonijn salade, zure matten, to do lists, deadlines en koffie en was me toentertijd niet bewust van de schade die ik veroorzaakte. Het gevolg was ik een echte ‘crash’. De oplossing vond ik in ‘Good Food Transition’, de verschillende stappen naar goede voeding. Deze week stap 1: bewustwording. […]

Lees meer
Melk en vervangers

Melk en vervangers

Onze manier van eten is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Was een boterham met kaas en een glas melk vroeger de regel, worden nu bijna al deze producten betwist en betwijfeld. Opeens zit iedereen aan de koffie met sojamelk, eten we massaal spelt, gebruiken we geen suiker meer maar stevia of agave en kiezen we voor kokosolie in plaats van boter of olijfolie. Ik beken: ik ben een van deze mensen! Toch vroeg ik me af hoe dit komt en wat nu precies het verschil is tussen deze voedingsmiddelen. Patricia Ploeger, diëtist, eigenaresse van GezondaanBod en ambassadeur van gezond en bewust eten, legt het ons uit. […]

Lees meer
Katja loves Veggie

Katja loves Veggie

Katja is voor mij puur jeugdsentiment. Wie kent ze niet? De biggetjes, de apekoppen, de zurematjes. Toch wel even een tegenvaller toen ik er op m’n 9de als prille vegetariër achterkwam dat ik deze niet meer kon eten. Gelukkig gaat Katja mee met haar tijd en introduceerde deze winter een uitgebreid vegetarisch assortiment, zonder dierlijke gelatine! Daar wilde ik meer van weten… […]

Lees meer
Inspirerende Foodie: Laurianne Ruhé

Inspirerende Foodie: Laurianne Ruhé

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: Laurianne Ruhé, schrijfster van het Good Food boek en oprichtster van Good Food Transition. Zij vertelt over haar ziekte, een emotionele rollercoaster waarin zij erachter kwam wat goede en gezonde voeding voor je lichaam kan betekenen en hoe dit haar leven veranderd heeft. […]

Lees meer
Suiker en vervangers

Suiker en vervangers

Onze manier van eten is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Was een boterham met kaas en een glas melk vroeger de regel, worden nu bijna al deze producten betwist en betwijfeld. Opeens zit iedereen aan de koffie met sojamelk, eten we massaal spelt, gebruiken we geen suiker meer maar stevia of agave en kiezen we voor kokosolie in plaats van boter of olijfolie. Ik beken: ik ben een van deze mensen! Toch vroeg ik me af hoe dit komt en wat nu precies het verschil is tussen deze voedingsmiddelen. Patricia Ploeger, diëtist, eigenaresse van GezondaanBod en ambassadeur van gezond en bewust eten, legt het ons uit. […]

Lees meer
Vergeten groenten

Vergeten groenten

Herken je dat? Dat je ergens over een markt loopt en bij een groentestalletje staat en een groentesoort ziet liggen, waarvan je denkt: Oh wat is dat? Hoe zou dat smaken? Wat voor gerecht kan je met deze groente maken? Dat moet een ‘vergeten groente’ zijn… Omdat ik vind dat deze vergeten groenten eigenlijk onvergetelijk zijn, zet gastblogger Chantal Pleune de komende weken iedere woensdag een andere soort in het zonnetje met bijpassend recept! […]

Lees meer
Kookboek voor grote en kleine koks

Kookboek voor grote en kleine koks

Olive & Cookie, mijn verstopte parel in de Pijp van Amsterdam heeft een kookboek uitgebracht! In Kookboek voor grote en kleine koks openbaren zij de geheimen van hun simpele maar spot-on gerechten. Hoe maak je die spruiten en champignons zo overheerlijk? Al hun geheimen zijn gebundeld in dit boekje dat begon als kinderkookboek maar uitgroeide tot een boek voor jong en oud. Eenvoudig vegetarisch op z’n best. […]

Lees meer
Hoe gezond is sushi?

Hoe gezond is sushi?

Het is een onderwerp dat leeft: is sushi eigenlijk wel zo gezond? Kunnen we het gewoon onbeperkt eten? Ik ken zelf weinig Japanners met overgewicht. Bovendien hebben Japanners de hoogste levensverwachting ter wereld en zij eten nu eenmaal ook de meeste sushi. Maar waarom horen we dan de laatste tijd toch geluiden dat sushi helemaal niet zo gezond is als wij denken? Deze hapjes zijn toch vetarm? Wij zijn er even ingedoken om dit mysterie voor eens en altijd uit de wereld te helpen. […]

Lees meer
Hip vegetarisch pompoenmenu

Hip vegetarisch pompoenmenu

Speciaal ter voorbereiding op kerst presenteer ik jullie mijn “Hippe vegetarische pompoenmenu”! Een vijf-gangen-diner-menu, waarin ieder gerecht gewerkt is met verschillende bereidingen, structuren en smaken van pompoen. De pompoen is lekker en gezond, hoort helemaal bij de winter en is een allemansvriend die goed scoort op de feestdagen. Dé manier om de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort te onderzoeken en je gasten te verrassen! […]

Lees meer
Inspirerende Foodie: Patricia Ploeger

Inspirerende Foodie: Patricia Ploeger

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: voedingsdeskundige en diëtist Patricia Ploeger van GezondaanBod. Met haar enthousiasme en gedrevenheid probeert zij gezonde voeding overal in Nederland onder de aandacht te brengen. Een echte Health Ambassadeur! […]

Lees meer
Rosti Mepal: lunchtime

Rosti Mepal: lunchtime

Ik heb het geluk dat ik om de hoek heb gewoond bij mijn universiteit waardoor ik thuis kon lunchen, en dat mijn huidige kantoor een behoorlijk rijke saladebar heeft en het begrip ‘Veggie Thursday’ kent, maar anders kan lunchtime soms best een probleem zijn. Of omdat er niets vegetarisch is dat in de categorie ‘redelijk gezond’ valt, of omdat ik het hele aanbod van voorverpakte broodjes en salades maar niets vind, of omdat het duur is en alles wat ik zelf maak tien keer lekkerder, verser en gezonder is. Rosti Mepal kwam met een geweldige oplossing en introduceerde de ‘lunchtime’ lijn: allemaal producten die het meenemen van je lunch gemakkelijk en comfortabel maken. Daar word ik blij van! […]

Lees meer
Vegan

Vegan

Vegan is het nieuwe kookboek dat laat zien dat veganistisch (net als vegetarisch) eten, gezond, lekker en hip is! Met Vegan leer je hoe gemakkelijk het is om compleet plantaardig te koken, van zoet tot hartig, van ontbijt tot diner en van eenvoudig tot uitgebreid. Alles zonder dierlijke producten, omdat dat goed is voor onszelf én de wereld om ons heen. […]

Lees meer
Good Food

Good Food

Good Food is het inspirerende kookboek van Laurianne Ruhé. Met haar boek en bedrijf GoodFoodTransition richt ze zich op de positieve verandering die goede voeding voor mens en maatschappij kan betekenen. Met leuke voorbeelden laat ze zien dat er voor iedere ongezonde gewoonte, een gezond en vaak nog lekkerder alternatief bestaat. Dus begin vandaag nog met het maken van gezondere keuzes en gun jezelf een healthy, happy life! […]

Lees meer
Eibertje kiest

Eibertje kiest

Onlangs verscheen Eibertje kiest. Een super informatief, handbaar boekje dat iedereen een keer gelezen zou moeten hebben. Want we herkennen het allemaal: de supermarkt puilt uit en van alle producten zijn er tientallen varianten. Wat is de juiste keuze? Met deze vraag heb ik jaren rond gelopen totdat ik mijn eigen weg begon te vinden. In dit boek vertelt Eibertje haar manier om gezond te kiezen, volledig onderbouwt met cijfers. Haar slogan: het gaat er niet om wat je níet eet, maar wat je wél eet. […]

Lees meer
Inspirerende Foodie: Noortje Randag

Inspirerende Foodie: Noortje Randag

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: Noortje Randag van NOOR workouts en blog. Alles over haar passie voor sport en gezonde voeding, haar topsportavontuur in Brazilië en haar zoektocht naar een healthy lifestyle. […]

Lees meer
De Krat: vers van de boer

De Krat: vers van de boer

Je kent ze wel: de groente- en fruitkratten die verschillende bedrijven aanbieden om je iedere week weer te verrassen met verse en bijzondere ingrediënten voor de maaltijden van die week. De Krat is een van mijn favorieten! De Krat brengt de producten direct van de boer bij jou thuis. Lekker en eerlijk dus, en allemaal van lokale telers die werken met duurzame geteelde seizoensproducten. De beste start van jouw weekend! […]

Lees meer
V Bomb: veggie juices

V Bomb: veggie juices

Het lijkt een nieuwe hype! Na de doos vol Uzuma green juices ontving ik onlangs ook een geweldig pakketje V Bomb veggie juices. Al deze aandacht voor een gezond en fit leven, daar wordt de hippe vegetariër blij van, dus ik kon niet laten ook deze sappen aan een test te onderwerpen. […]

Lees meer
Vega budget: Mediterrane pasta

Vega budget: Mediterrane pasta

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een mediterrane pasta voor 4 personen met een totaalprijs van 3 euro EN goede tips voor de budgetproducten in je keukenkastje […]

Lees meer
Inspirerende Foodie: Lisanne van SuperYoga

Inspirerende Foodie: Lisanne van SuperYoga

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: Lisanne van de webshop SuperYoga.nl. Zij besloot haar leven drastisch te veranderen, gooide suiker, tarwe en E-nummers eruit, viel 18 kilo af en voelt zich nu fitter dan ooit te voren. […]

Lees meer
Uzuma: ervaar de kracht van green juice

Uzuma: ervaar de kracht van green juice

Ik was enorm onder de indruk toen ik van Uzuma een doos ontving met wel 24 flesjes green slow juice. Smaakvolle, super voedzame sapjes die mij gedurende drie weken mijn drukke dagen doorhielpen: even geen tijd om te lunchen? Een vermoeidheidsdip tijdens werk? Verslapen en ontbijten op de fiets? Mijn gezondheid hoefde niet te wijken voor mijn moordende programma en ik hoefde mijn dagelijkse behoefte groente en fruit alleen maar uit mijn tas te halen. Uzuma bedankt! […]

Lees meer