Ontspanning

Lekker in je vel zitten, fit de dag beginnen, energie hebben om al je werkzaamheden te volbrengen, rust in je hoofd zodat je stress kunt vermijden en positief gestemd zijn om uitdagingen en problemen het hoofd te bieden. Willen we dat niet allemaal? Aandacht voor voeding, sport en mindfulness helpen je hierbij, maar dat is niet het enige. Een goed glas wijn of koud biertje op zaterdagavond en een bak chocolade-ijs of chips eten met vrienden is minstens net zo belangrijk. Het gaat om de balans en om de juiste keuzes maken. In deze rubriek helpen we je op weg met tips om vaker mindful door het leven te gaan. Het is een kunst tegenwoordig om in het ‘hier en nu’ te zijn, je stressvolle leven te vergeten en echt te ontspannen. Ook wij hebben daar zelf nog weleens moeite mee, maar het is echt zo: wanneer je ontspannen bent van binnen, straal je van buiten en kan je de uitdagingen van het leven beter aan!

Vind alles wat je zoekt


Waarom stress ongezond is + 9 ontspannende tips

Waarom stress ongezond is + 9 ontspannende tips

Wanneer we denken aan gezondheid, is voeding meestal het eerste wat bij ons te binnen schiet. Niet heel raar natuurlijk. Voeding speelt een grote rol en je kan er veel mee behalen! Toch is er nog iets anders waar we op zouden moeten letten: stress. ‘Stress is ongezond’, dat horen we maar al te vaak. Maar waarom eigenlijk? Charlotte van Puur Figuur legt het ons uit!

Lees meer
Holistik handboek: body, mind, soul & holy crap

Holistik handboek: body, mind, soul & holy crap

Holistik Handboek is een verlenging van het platform Holistik, waar Evelyn van Hasselt & Karlijn Visser sinds 2016 de holistische manier van leven delen met hun lezers. Door de nieuwsgierigheid van de auteurs geeft Holistik Handboek je een praktische en realistische blik op het holisme. Aan de hand van persoonlijke verhalen vertellen Evelyn & Karlijn je over de grondbeginselen van het holisme en delen zij veel tips & trick om zelf toe te passen in het dagelijks leven.

Lees meer
5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Wij werden tijdens het New Year, New You ontbijt in de prachtige showroom van MADE.COM geïnspireerd met holistische tips voor in de slaapkamer. De plek waar waar wij elke avond onze ogen sluiten én waar het allemaal gebeurt 😉 Ik vertel je alles over mijn slaapritueel en deel tips van experts voor een betere nachtrust!

Lees meer
Nieuwe ontdekkingen: Kerstspecial 2018

Nieuwe ontdekkingen: Kerstspecial 2018

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn 5 favoriete ontdekkingen. Omdat de feestdagen voor de deur staan en wij ook gaan genieten in het gezelschap van vrienden en familie is dit alweer de laatste nieuwe ontdekkingen van het jaar. Wij gaan niet alleen eten in gezelschap maar ook: experimenteren met Japanse smaken van Lima, opwarmen met Shoti Maa winter thee, ontspannen met Physalis Aromatherapy, genieten van Isabel’s Christmas granola van MyMuesli en ons voorbereiden op de seizoenen met Krautkopf.

Lees meer
Amstel Boathouse: Dineren met uitzicht over de Amstel

Amstel Boathouse: Dineren met uitzicht over de Amstel

Het Amstel Boathouse is prachtig gelegen aan in het Martin Luther Kingpark. Het uitzicht over de Amstel is magnifiek, en de heerlijke gerechten worden zowel geserveerd op het fijne terras als binnen in het knusse, sfeervolle restaurant. Dineren bij Amstel Boathouse geeft je een ultiem buitengevoel in Amsterdam, mede door het prachtige uitzicht over de Amstel. Een sfeervolle plek voor zowel lunch, borrel én diner met fijne vegetarische gerechten. 

Lees meer
9x de leukste food festivals

9x de leukste food festivals

Heerlijk eten, drankje in je hand, muziek op de achtergrond en waarschijnlijk ook nog eens de zon op je bol: op food festivals kan je er van genieten! Wij kijken er ontzettend naar uit, daarom hebben we de leukste food festivals voor je op een rijtje gezet. Geïnteresseerd in specifieke vega(n) food festivals? Check dan de 10 leukste vega(n) food festivals!

Lees meer
10x de leukste vega(n) food festivals

10x de leukste vega(n) food festivals

De lente is begonnen en de zomer is steeds dichterbij. Dat betekent niet alleen mooier weer, maar ook weer tijd voor festivals! En wij zijn natuurlijk gek op food festivals 😉 Vegetarisch en veganistisch eten op ‘gewone’ food festivals wordt steeds populairder, maar special vega(n) food festivals zie je ook steeds meer! Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer
3 verrassende voordelen van groenten

3 verrassende voordelen van groenten

Het is geen nieuws dat groenten goed voor je zijn. Toch horen we steeds meer nieuwe voordelen van groenten! Je moet vaak met mate eten, maar het lijkt het erop dat je bijna niet ‘te veel’ groenten kan eten. Het schijnt dat 10 porties op een dag eten het beste is! Dit zijn drie verrassende voordelen van veel groente eten volgens Frecious. 

Lees meer
Wat moet je eten bij stress?

Wat moet je eten bij stress?

Het komt vaak genoeg voor: stress. Helemaal in drukke tijden door bijvoorbeeld je werk of studie, kan je er ontzettend veel last van krijgen. Als je stress ervaart, is het extra belangrijk om te letten op wat je eet. Er is namelijk eten dat je kan helpen om beter met stress om te gaan en eten dat het juist kan verergeren. In dit artikel vertellen we je precies wat je wel en juist niet moet eten. Onderstaand eten is een goed idee om op tafel te zetten als je niet lekker in je vel zit!

Lees meer
10 handvaten voor een steeds leuker leven

10 handvaten voor een steeds leuker leven

In het boek Steeds leuker deelt Jelle Hermus inspirerende tips om een steeds leuker leven te leiden. Jelle is de oprichter van SoChicken.nl, een website vol artikelen en cursussen voor een leuker leven. Hij wil een handboek bieden voor ‘een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis’. Een steeds leuker leven, maar met steeds minder moeite. Op de flap van het boek staat ook de mooie tekst waar waarschijnlijk velen van ons naar streven, maar het weinig misschien echt lukt: “Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een op thee en een glimlach op je snoet is ook fijn.” Steeds leuker is vrolijk boek met bruikbare handvaten en de nodige humor. Wij delen onze tien favoriete passages!

Lees meer
Vitamine D: belangrijk en uniek

Vitamine D: belangrijk en uniek

Vitamine D is uniek. Het is te verkrijgen uit een dieet, maar ook uit het zonlicht dat wordt gesynthetiseerd wanneer je huid hieraan wordt blootgesteld. Het is uniek omdat het niet alleen als vitamine D wordt herkend, maar ook als een hormoon. Vitamine D heeft een grote invloed op verschillende cellulaire functies, waaronder je botsterkte, hormoonevenwicht, kankerbescherming, immuunsysteem, cholesterolregulatie en bloedsuikerspiegel. Het houdt ook de gezondheid van je huid in stand. Vitamine D reguleert de calciumabsorptie en bloedhomeostase en die zijn direct betrokken bij het  opbouwen en behouden van sterke botten.

Lees meer
Wadapartja: Een veelzijdige hotspot voor pure ontspanning

Wadapartja: Een veelzijdige hotspot voor pure ontspanning

Bij Wadapartja (Gronings voor “Wat apart ja!”) kun je op alle momenten van de dag terecht: Een drankje, een smakelijke lunch of een avondje lachen, gieren, brullen tijdens hun inmiddels befaamde comedy club! Bij Wadapartje in Groningen kun je terecht voor heerlijke vegan en vegetarische gerechten. Een plaats voor pure ontspanning! 

Lees meer
Hoe slecht is zitten voor je gezondheid?

Hoe slecht is zitten voor je gezondheid?

Het menselijk lichaam is helemaal niet gemaakt om veel te zitten. Zitten is onder andere één van de meest belastende houdingen voor je rug. En toch brengen we bijna onze hele dag zittend door. Neem eens even de tijd om na te gaan hoeveel op een dag je zit. Velen van ons slapen, staan op, eten zittend ontbijt, gaan zittend met de auto of het OV naar hun werk, zitten tijdens kantooruren vrijwel aan één stuk door (ook tijdens de lunch) en stappen daarna weer hun auto of het OV in om eenmaal thuisgekomen zittend avond te eten en daarna zittend tv te kijken. Klinkt dit bekend? Tijd om er wat aan te doen! Frecious zette voor jou de risico’s van teveel zitten voor je op een rijtje, en geeft je tips wat je er tegen kan doen. 

Lees meer
Landgoed De Wilmersberg: vegetarisch Toscane in Nederland

Landgoed De Wilmersberg: vegetarisch Toscane in Nederland

Vorige maand was ik uitgenodigd om een weekendje naar Landgoed Wilmersberg te komen in Twente, ook wel bekend als ‘het Toscane van Nederland’. Halleluja, dat wilde ik wel! Dit prachtige hotel gelegen midden in het groen laat je in twee dagen tot rust komen alsof je een week op vakantie bent geweest, en dat niet alleen: hun restaurant heeft een 100% vegetarisch aanbod. Dat is nog eens écht lekker weg in eigen land!

Lees meer
Clean Beauty: 100% natuurlijke rose lipgloss

Clean Beauty: 100% natuurlijke rose lipgloss

Ben jij je bewust van de producten die je op je gezicht smeert? Veel (dure) schoonheidsproducten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je huid en voor het milieu. In het boek Clean Beauty beschrijven Dominika Minarovic en Elsie Rutterford hoe je zelf natuurlijke schoonheidsproducten kunt maken bomvol goede vitaminen en mineralen. Wij mogen drie van deze home made schoonheidsreceptjes met jullie delen!

Lees meer
Clean Beauty: Bananenbrood gezichtsscrub

Clean Beauty: Bananenbrood gezichtsscrub

Ben jij je bewust van de producten die je op je gezicht smeert? Veel (dure) schoonheidsproducten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je huid en voor het milieu. In het boek Clean Beauty beschrijven Dominika Minarovic en Elsie Rutterford hoe je zelf luxueuze schoonheidsproducten kunt maken bomvol goede vitaminen en mineralen. Wij mogen drie van deze schoonheidsproducten met jullie delen!

Lees meer
Slaap: waarom je er geen genoeg van kan krijgen

Slaap: waarom je er geen genoeg van kan krijgen

De één heeft al genoeg aan 6 uur slapen, terwijl de ander zich pas uitgeslapen voelt na 10 uur aan slaap. Gemiddeld hebben we 7 tot 8 uur slaap per dag nodig. Wie minder dan 7 uur slaapt, heeft over het algemeen een trager reactievermogen en is humeuriger dan wanneer hij of zij meer dan 7 uur slaapt. Frecious zette voor je op een rijtje wat slaaptekort met je voedingspatroon en gezondheid kan doen!

Lees meer
Clean Beauty: Havermout hydratatiemiddel

Clean Beauty: Havermout hydratatiemiddel

Ben jij je bewust van de producten die je op je gezicht smeert? Veel (dure) schoonheidsproducten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je huid en voor het milieu. In het boek Clean Beauty beschrijven Dominika Minarovic en Elsie Rutterford hoe je zelf natuurlijke schoonheidsproducten kunt maken bomvol goede vitaminen en mineralen. Wij mogen drie van deze home made schoonheidsreceptjes met jullie delen!

Lees meer
Clean Beauty: vijf natuurlijke schoonheidstips

Clean Beauty: vijf natuurlijke schoonheidstips

Ben jij je bewust van de producten die je op je gezicht smeert? Veel (dure) schoonheidsproducten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je huid en voor het milieu. In het boek Clean Beauty beschrijven Dominika Minarovic en Elsie Rutterford hoe je zelf natuurlijke schoonheidsproducten kunt maken bomvol goede vitaminen en mineralen. Wij delen vandaag vijf zuivere schoonheidstips van de natuur uit dit inspirerende boek.

Lees meer
Vijf tips tegen vermoeidheid

Vijf tips tegen vermoeidheid

Jezelf vaak moe voelen is een veelvoorkomende, maar helaas vervelende kwaal. Helemaal nu we het steeds drukker hebben, moeten we wel de energie hebben om dit ook vol te kunnen houden! Meer slapen is helaas niet altijd het antwoord, ook al je genoeg slaapt kan je je nog loom en vermoeid voelen. Met deze vijf tips van Puur Figuur voel je je fitter en energieker!

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #7

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: de nieuwe slowjuice van Frecious ‘Liquid Gold’, Gula Java Safran heerlijke energiedrank van Amanprana, No Stress tabletten van Physalis, Nederlandse walnootolie van Tokonoot en heerlijke bakemix & pancakemix van BioToday om morgen iets lekkers mee te maken.

Lees meer
Hoe volg je je biologische klok?

Hoe volg je je biologische klok?

Waar uitslapen soms heerlijk is, wordt ons toch vaak geadviseerd om op tijd naar bed te gaan en ook weer op tijd op te staan. Leven volgens je bioritme, is dat. Hoe belangrijk slaap is, hoef ik geloof ik niet uit te leggen. We hebben het allemaal al eens aan ons lichaam gemerkt als we te moe waren, mede door een slecht slaappatroon. Het beste is om te leven volgens de biologische klok, maar dat is nog vrij lastig. Nog laat doorwerken om een deadline te halen of een nachtje tot laat in de kroeg zijn vaak nog vrij verleidelijk. Het artikel ‘Leven volgens je bioritme’ van Dennis Rijnvis in het Psychologie Magazine inspireerde mij om hier eens beter over na te denken. Zijn ondervindingen lees je hier!

Lees meer
Meet & greet op de Gezondheidsbeurs + 100 gratis kaarten!

Meet & greet op de Gezondheidsbeurs + 100 gratis kaarten!

Lieve lezers, op zaterdag 4 en zondag 5 februari van 12.00-12.30 ben ik aanwezig op de Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Hier kunnen maar liefst 150 mensen zitten, dus ik hoop dat jullie de zaal een beetje komen vullen! Je mag me het hemd van het lijf vragen over vegetarisch eten, gezonde voeding, een boek schrijven, blogger zijn of wat je maar wilt. En natuurlijk verkoop ik mijn boek voor een extra leuke prijs! Dus kom je ook? Dat wil je zeker, want ik mag 100 GRATIS kaartjes weggeven! Lees snel verder!

Lees meer

Hoe maak je slowkoffie? + WINACTIE

Eten met aandacht. Het wordt steeds belangrijker. We maken steeds vaker zoveel mogelijk zelf en nemen de tijd voor ons eten. Toch gaat koffie zetten meestal met één druk op de knop. Zonde eigenlijk, want wordt met liefde en aandacht alles niet een beetje lekkerder? Daarom leerde een echte barista mij hoe je slowkoffie zet. Met geduld, aandacht en liefde krijg je een totaal ander kopje koffie dan uit de automaat!

Lees meer
Top 5: Yoga filmpjes

Top 5: Yoga filmpjes

Lekker in je lijf zitten, je gezond voelen en fit zijn vind ik in de balans van gezond eten, regelmatig sporten en af en toe goed te feesten. Wat hier ook bij hoort is de rust vinden, waarbij yoga mij helpt! Viki Boviatsis van yogastudio Tula in Amsterdam verraste ons deze zomer met yogafilmpjes voor thuis. Deze top 5 zorgt voor jouw ontspanning, lenigheid en kracht!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!