De Italiaanse broodsalade in een groen jasje! Een verrassende en super gezonde combinatie met boerenkool, erwtjes, venkel en de heerlijke grote cannellini bonen. Het knapperige brood neemt de smaak van de dressing en de groente op en maakt het geheel tot een rijke maaltijdsalade om van te smullen.
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
2 grote bekers fijngesneden rauwe boerenkool
1 blikje cannellini bonen
½ venkelbol
1 kleine beker diepvries doperwten
½ ciabatta brood
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 citroen, sap en rasp
1 theelepel mosterd
zout en peper naar smaak
Voor de garnituur:
Handje onbewerkte pinda’s
Eventueel wat gekruimelde feta
Hoe maak je deze gezonde groene panzanella?
Begin met de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het sap en de rasp van de citroen, de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Snij vervolgens de venkel in hele dunne plakjes, het liefst met een mandoline. Doe de venkel samen de boerenkool in een kom en giet de helft van de dressing erbij. Kneed de dressing met je handen door de boerenkool, voeg eventueel wat extra zout en peper toe, en laat gedurende 20 minuten marineren terwijl je de rest van de salade maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden, snij het ciabatta brood in kleine blokjes en bak ze gedurende enkele minuten tot ze knapperig zijn. Ontdooi ondertussen de diepvries doperwten door ze in een koekenpan op laag vuur te roosteren. Voeg de cannellini bonen, de doperwten, het brood en de rest van de dressing toe aan de boerenkool en de venkel, meng het geheel goed en laat de salade nog 15-30 minuten op smaak komen. Rooster als laatste de pinda’s in een koekenpan tot ze warm en knapperig worden. Schep de groene panzanella op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de grofgehakte en geroosterde pinda’s en eventueel wat gekruimelde feta. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
2 grote bekers fijngesneden rauwe boerenkool
1 blikje cannellini bonen
½ venkelbol
1 kleine beker diepvries doperwten
½ ciabatta brood
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 citroen, sap en rasp
1 theelepel mosterd
zout en peper naar smaak
Voor de garnituur:
Handje onbewerkte pinda’s
Eventueel wat gekruimelde feta
Hoe maak je deze gezonde groene panzanella?
Begin met de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het sap en de rasp van de citroen, de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Snij vervolgens de venkel in hele dunne plakjes, het liefst met een mandoline. Doe de venkel samen de boerenkool in een kom en giet de helft van de dressing erbij. Kneed de dressing met je handen door de boerenkool, voeg eventueel wat extra zout en peper toe, en laat gedurende 20 minuten marineren terwijl je de rest van de salade maakt. Verwarm de oven voor op 180 graden, snij het ciabatta brood in kleine blokjes en bak ze gedurende enkele minuten tot ze knapperig zijn. Ontdooi ondertussen de diepvries doperwten door ze in een koekenpan op laag vuur te roosteren. Voeg de cannellini bonen, de doperwten, het brood en de rest van de dressing toe aan de boerenkool en de venkel, meng het geheel goed en laat de salade nog 15-30 minuten op smaak komen. Rooster als laatste de pinda’s in een koekenpan tot ze warm en knapperig worden. Schep de groene panzanella op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de grofgehakte en geroosterde pinda’s en eventueel wat gekruimelde feta. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
1 Reacties
Heb vandaag pas deze prachtige site ontdekt vol vrolijke en doenbare recepten. Ben pas 40 jaar vegetariër maar jouw recepten gaan me een heerlijke toekomst bezorgen. Vandaag ga ik een salade uitproberen. Ben benieuwd!
12:22 19 januari 2024Hi Jacques, Wat geweldig om te horen! Dit bericht doet ons hartstikke goed. Heel veel kookplezier en voor vragen mag je altijd mailen, reageren onder een blogpost of een DM sturen via Instagram of Facebook. Liefs, Jitske
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.