In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi mee te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maakt. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.


Productentest: zomerse vegetarische salades van Albert Heijn

Productentest: zomerse vegetarische salades van Albert Heijn

Zodra de zon begint te stralen en de temperaturen omhoog schieten, snakken we naar salades die perfect passen bij de zomerse vibe. Dus besloten wij de nieuwste toevoegingen aan het assortiment van Albert Heijn eens grondig te testen: drie verrukkelijke, zomerse vegetarische salades. Of je nu op zoek bent naar een voedzame maaltijdsalade voor een snelle lunch of een kleine salade om te delen tijdens de aankomende parkborrels, deze gloednieuwe opties hebben voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een smaakavontuur terwijl we de kwaliteit, smaak en draagbaarheid van deze salades onder de loep nemen. Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen met de verrassend frisse en overheerlijke combinaties die Albert Heijn te bieden heeft!

Lees meer
REVIEW: Zoet zonder suiker

REVIEW: Zoet zonder suiker

Ben je op zoek naar een heerlijk bakboek zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten? Dan is ‘Zoet zonder suiker’ van Kim Sue Palm een geweldige optie! Dit prachtig vormgegeven boek biedt een grote variatie aan zoete baksels. Van smakelijke bites en koekjes tot repen, cakes en truffels. Met behulp van de fijne recepturen maak je de lekkerste zoete baksels die de zoete trek op een verantwoorde manier kunnen stillen. Zoet zonder suiker, het kan écht! Lees snel verder wat wij ervan vonden!

Lees meer
REVIEW: Hoe overleef je diëten? Kookboek

REVIEW: Hoe overleef je diëten? Kookboek

Ben je op zoek naar een kookboek dat je niet alleen heerlijke en gezonde recepten biedt, maar ook wetenschappelijk onderbouwde tips voor blijvend afvallen geeft? Dan is het ‘Hoe overleef je diëten? Kookboek’ van Michael Greger iets voor jou. Greger gelooft niet in diëten, maar in het aanpassen van je levensstijl op een gezonde en toegankelijke manier. In dit kookboek deelt hij meer dan 100 recepten en 21 afvalversnellers om je te helpen bij het veranderen van je voedingsgewoonten. Het resultaat? Een revolutionaire toevoeging aan de kookboekindustrie die je kwaliteit van leven kan verbeteren. Lees snel verder wat wij van dit bijzondere kookboek vonden!

Lees meer
REVIEW: Sweet table

REVIEW: Sweet table

Ben je een zoetekauw en wil je de meest perfecte taarten, koekjes en desserts maken? Dan hebben wij dé oplossing voor jou: het kookboek ‘Sweet Table’ van Sarah Renson! Dit boek beschrijft alle zoete lekkernijen op een zorgvuldige en gedetailleerde manier, zodat zelfs beginners er makkelijk mee aan de slag kunnen. Sarah Renson heeft een kunstopleiding gevolgd en dat is duidelijk te zien in haar creaties. Ze maakt van eenvoudige lekkernijen echte kunstwerkjes en met haar tips tover jij je gebak om tot culinaire hoogstandjes. Patisserie is helemaal hot, dus waar wacht je nog op? Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze ervaringen met ‘Sweet Table’!

Lees meer
REVIEW: Het Wildplukboek

REVIEW: Het Wildplukboek

Stap de wilde wereld van eetbare planten binnen en ontdek de culinaire mogelijkheden die deze verborgen schatten te bieden hebben. Niets is zo fascinerend als het verkennen van de bossen en het plukken van verse planten en paddenstoelen om deze te verwerken in heerlijke gerechten. Ben Brumagne, oprichter van Forest to Plate, was een van de eerste in de Lage Landen die wildplukken op de kaart zette en heeft zich grondig verdiept in deze kunst. In zijn nieuwe kookboek ‘Het Wildplukboek’ bundelt hij niet alleen zijn uitgebreide kennis van eetbare planten, maar deelt hij ook prachtige verhalen en persoonlijke ervaringen. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden! 

Lees meer
REVIEW: Wild & zoet

REVIEW: Wild & zoet

Ontdekken, plukken en proeven van wilde planten is een waar genot. Maar de echte magie begint pas thuis, waar deze ingrediënten worden omgetoverd tot onweerstaanbare seizoensdesserts. In het boek ‘Wild & zoet’ worden de schatten van onze natuur gebruikt om spannende smaken te creëren die je niet vindt in de supermarkt. Van brembloesemcocktails tot paardenbloem-tiramisu, deze recepten vieren de wilde diversiteit van natuurlijke smaken. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden! 

Lees meer
REVIEW: Saladebijbel 

REVIEW: Saladebijbel 

Dit keer slaat de reeks aan kookbijbels weer raak met een nieuwe ‘Saladebijbel’. Welmoed Bezoen stopt al haar passie voor eten in deze bijbel en zorgt ervoor elke salade weer een spannende creatie wordt. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om de lekkerste salades, vinaigrettes en dressings te maken. Ook leer je met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit kookboek en jou te vertellen wat we ervan vonden! We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden! 

Lees meer
REVIEW: Kook je koelkast leeg 

REVIEW: Kook je koelkast leeg 

Verspil jij wel eens voedsel of weet je niet wat je aan moet met je restjes saus, brood of groenten? Dan is dit kookboek ‘Kook je koelkast leeg’ van Too Good To Go wat voor jou! Voor elk ingrediënt staat er wel een handige tip klaar, dit is beter voor het milieu én je portemonnee. We konden het natuurlijk niet laten om alle antwoorden in dit boek te vinden en jou te vertellen wat we ervan vonden!

Lees meer
REVIEW: Vegan voor altijd

REVIEW: Vegan voor altijd

Katharina Seiser neemt je mee op ontdekkingsreis door de onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken. Met haar kookkennis heeft ze smaakvolle, vegan recepten ontwikkeld, welke 100 procent vrij zijn van vervangingsproducten en imitaties. Gewoon eerlijk voedsel wat ook nog eens gebaseerd is op de seizoenen, erg duurzaam dus! We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!

Lees meer
REVIEW: Elke dag Bakdag

REVIEW: Elke dag Bakdag

Elke feestdag is wel een smoesje om iets lekkers te bakken vindt Jayne Jubb. In haar kookboek ‘Elke dag Bakdag’ staan 60 recepten met ieder zijn eigen gelegenheid of feestdag als thema! Een groot deel van de lekkernijen die Jayne in dit kookboek deelt komen uit haar eigen thuisbakkerij ‘BuiksloterBakery’. Van kersenpistachenotentaart om de lente in te luiden tot een hemelse triple kokoscake voor op Hemelvaartsdag, dit kookboek heeft het allemaal. Zelfs aan de internationale dag van de vriendschap en het NK Tegenwind fietsen wordt een heerlijk baksel toegewijd. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Lees meer
REVIEW: Zeewier & co

REVIEW: Zeewier & co

In het kookboek ‘Zeewier & co’ deelt Julie Desnoulez 60 eenvoudige recepten waarin wieren en algen een grote rol spelen. Deze bijzondere smaakmakers hebben een positieve impact op het milieu en zitten ook nog eens boordevol goede voedingsstoffen! Dus sta jij open voor nieuwe mogelijkheden binnen de voedselvoorziening en bijzondere smaken? Dan is dit kookboek misschien wel wat voor jou! Lees snel verder.

Lees meer
REVIEW: Vegan Pasta

REVIEW: Vegan Pasta

Pasta, één van onze favoriete gerechten! Wij werden dan ook ontzettend enthousiast toen dit kookboek bij ons op de deurmat viel. In het kookboek ‘Vegan Pasta’, geschreven door Brianna Claxton, deelt zij meer dan 80 vegan recepten uit de moderne Italiaanse keuken. Of jij nu op zoek bent naar een plantaardige pasta carbonara of verlangt naar een ander vegan pastagerecht, dit kookboek heeft wat je zoekt. Lees snel verder als je benieuwd bent geworden!

Lees meer
REVIEW: Time to momo-Foodies

REVIEW: Time to momo-Foodies

Het boek dat we vandaag recenseren is ‘Time to momo-Foodies’. Dit keer geen kookboek dus, maar een boek vol inspiratie voor een culinaire stedentrip in Nederland, België of Frankrijk! Wij vinden het ontdekken van verassende gerechten en smaken één van de leukste activiteiten op een stedentrip. Dit boek bevat alle hotspots van bekende steden die jij als foodie zeker niet mag missen! Benieuwd naar onze mening over ‘Time to momo-Foodies’? Lees dan snel verder!

Lees meer
REVIEW: Meat-free Mexicaans

REVIEW: Meat-free Mexicaans

Vandaag delen wij onze mening over het kookboek ‘Meat-free Mexicaans’. Dit kookboek is geschreven door Thomasina Miers, winnares van het programma ‘MasterChef’. Dit kookboek bevat allerlei vega en vegan recepten uit de Mexicaanse keuken die je straks telkens opnieuw weer wil maken. Van koffiebroodjes met bijzondere kruiden tot smaakvolle taco’s en empenada’s, dit kookboek heeft het allemaal. Lees snel verder!

Lees meer
REVIEW: Vega Blauw

REVIEW: Vega Blauw

Misschien ken je het restaurant ‘Blauw’ in Amsterdam en Utrecht wel. Dit restaurant staat bekend om zijn gerechten uit de Indonesische keuken met authentieke kruiden, smaken en kleuren. Verschillende chefs van dit restaurant hebben nu samen het kookboek ‘Vega Blauw’ ontwikkeld. Hierin delen ze 70 vega(n) Indonesische recepten geïnspireerd op de gerechten uit het restaurant. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Lees meer
REVIEW: Young, wild & vegan

REVIEW: Young, wild & vegan

Vandaag hebben wij een review van het kookboek ‘Young, wild & vegan’ voor jullie. Dit boek, geschreven door Steffi Quisquater, is voor iedereen die wil beginnen met vegan koken zonder ellenlange recepten en strikte regeltjes te hoeven volgen. Van gezonde ontbijtjes tot alle soorten comfort food, Steffi heeft voor iedereen wel een kleurrijk en makkelijk recept achter de hand! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Lees meer
REVIEW: Parisa’s Persian Kitchen

REVIEW: Parisa’s Persian Kitchen

‘Parisa’s Persian Kitchen’ is een Engels geschreven kookboek dat we vandaag recenseren. In dit kookboek deelt Parisa Nobakht 50 simpele en lekkere recepten uit de Iraanse keuken. Parisa wil met dit kookboek laten zien dat je met weinig ingrediënten alsnog een heerlijk gerecht op tafel kan zetten. Ze gebruikt dan ook niet meer dan vijf ingrediënten per recept! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Lees meer
Kookboek review: Mind Food

Kookboek review: Mind Food

Als echte foodies weten wij als geen ander hoe gelukkig eten je kan maken. Lauren Lovatt is daar helemaal mee eens en ontwikkelde het boek ‘Mind Food’. Hét kookboek dat gebaseerd is op jarenlang onderzoek naar hoe eten je gelukkig kan maken. Het gaat niet alleen om de ingrediënten in dit boek, het is een ware lifestyle. Het gaat over samen eten, verbinding maken, jezelf verwennen en vooral genieten van wat je eet!

Lees meer
REVIEW: Karola’s Kitchen: Smaakvol

REVIEW: Karola’s Kitchen: Smaakvol

In het kookboek ‘Karola’s Kitchen: Smaakvol’ deelt Karolien Olaerts voedzame, gezonde en planeetvriendelijke recepten “zonder regeltjes”. Hiermee bedoeld zij dat de gerechten uit dit kookboek bijdragen aan jouw gezondheid, zonder dat dit iets te maken heeft met afvallen. De gerechten en maaltijden uit dit boek zijn eenvoudig te bereiden en barsten van smaak. Dit kookboek is het bewijs dat je ook veel (eet)plezier kunt beleven aan een gezond en klimaatvriendelijk eetpatroon. Lees snel verder!

Lees meer
Kookboek review: Eet & drink je kerstboom

Kookboek review: Eet & drink je kerstboom

‘Eet & drink je kerstboom’, staat dat er echt? Wij moesten ook even twee keer lezen, maar het klopt zeker! Het idee voor dit kookboek ontstond toen Frederik Kampman van Lowlander op een vroege ochtend in januari aan het hardlopen was en de Amsterdamse grachten vol lagen met stapels afgedankte kerstbomen. Hij dacht, dit moet toch beter kunnen? Vind in dit kookboek recepten die laten zien hoe je van ‘waste naar taste’ kunt gaan! Lees snel verder!

Lees meer
REVIEW: Voer

REVIEW: Voer

Het kookboek die we vandaag recenseren zit vol humor en inspiratie voor de beginnende foodsnob. De auteur, Tobias Camman, wil met dit boek afwijken van de snelle couscous salade en makkelijke ovenschotels. Met zijn eerste kookboek ‘Voer’ wil Tobias Camman laten zien dat iedere thuiskok een eersteklas gerecht met hoog restaurantgehalte op tafel kan zetten, wat gegarandeerd applaus oplevert. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Lees meer
Review: no waste groenten

Review: no waste groenten

Het minimaliseren van afval en het volledige potentieel van groente benutten, dat is de passie van de schrijfster Sophie Gordon van het kookboek ‘no waste groenten’. Wij vinden het een ontzettend mooi initiatief om de hoeveelheid huishoudelijk afval te minimaliseren en de CO2 uitstoot te verminderen. Lees snel verder om te ontdekken wat dit bijzondere kookboek jou te bieden heeft. 

Lees meer
REVIEW: De smaak van het bos

REVIEW: De smaak van het bos

Wij kunnen ontzettend genieten van een mooie boswandeling in het voor- of najaar. Maar wist je dat je tijdens je wandeling ook flink wat receptinspiratie kunt opdoen en zelfs kan beginnen met het verzamelen van je ingrediënten? Bernadette Wörndl deelt in haar kookboek ‘De smaak van het bos’ bijzondere recepten met daarin verschillende ingrediënten per seizoen uit de natuur. Ben je net zo nieuwsgierig geworden als wij? Lees dan snel verder!

Lees meer
REVIEW: Zuurgoed

REVIEW: Zuurgoed

Eten fermenteren, je komt er tegenwoordig niet meer onderuit! Gefermenteerd eten is een ontzettend lekkere toevoeging aan recepten. Maar hoe doe je dit nu precies? Het klinkt eigenlijk ontzettend simpel, maar er zijn verschillende technieken waarmee je dit proces goed kunt uitvoeren. Sanne Zwart neemt je mee in de wondere wereld van fermenteren, in haar nieuwe kookboek ‘Zuurgoed’. 

Lees meer
REVIEW: Masterclass Havermout

REVIEW: Masterclass Havermout

Wanneer wij het woord ‘havermout’ horen denken wij als eerste aan een lekker warm, vullend ontbijtje. In het kookboek ‘Masterclass Havermout’ van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok word je geïnspireerd dit vezelrijke graan ook eens in je lunch, tussendoortje of avondmaaltijd te verwerken! Benieuwd geworden naar onze mening over dit kookboek? Lees dan snel verder!

Lees meer
REVIEW: No meat. No nonsense

REVIEW: No meat. No nonsense

Wij hebben nooit genoeg inspiratie voor nieuwe vega(n) recepten. In het kookboek ‘No meat. No nonsense.’ wil de Belgische Paul Florizoone de boodschap dat plantaardig eten niet moeilijk of saai hoeft te zijn naar buiten brengen. Dit volledig vegetarische kookboek bevat makkelijke, smaakvolle, vega(n) en toegankelijke recepten. Ben je benieuwd geworden naar wat wij van de rest van dit kookboek vinden? Lees dan verder!

Lees meer
4 tips om duurzamer te koken

4 tips om duurzamer te koken

Op onze blog zijn natuurlijk allerlei vega(n) recepten te vinden die je een heel eind op weg helpen om duurzamer te koken. Naast het koken zonder vlees, vis en (eventueel) andere dierlijke producten, zijn er nog meer stappen die je kunt zetten om te verduurzamen in de keuken. In dit artikel geven wij jou graag vier tips om nog duurzamer te koken!

Lees meer
REVIEW: De Vegan Slager

REVIEW: De Vegan Slager

Wanneer je besluit vega of vegan te eten heb jij je er waarschijnlijk bij neergelegd dat je bepaalde gerechten niet meer zal proeven. Zacchary Bird wil met zijn kookboek ‘De Vegan Slager’ laten zien dat dit niet persé zo hoeft te zijn! Hij deelt recepten van de meest traditionele vlees- en visgerechten, maar dan op een volledig diervriendelijke en plantaardige manier.

Lees meer
Kurkuma-bonenballetjes

Kurkuma-bonenballetjes

Wil je graag meer of volledig plantaardig eten, maar twijfel je vanwege een beperkt budget? Dan is het kookboek van Lenna Omrani ‘Every Day Vegan Budget Friendly’ misschien wel wat voor jou! Wij delen vandaag een heerlijk, vegan recept uit dit kookboek met jullie. De kurkuma-bonenballetjes zijn soja- en mogelijk ook glutenvrij. Daarnaast kost dit recept je maar €1,15 per portie!

Lees meer