In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maken. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vind alles wat je zoekt


5 nieuwe food docu’s om te bingewatchen

5 nieuwe food docu’s om te bingewatchen

Nog niet zo lang geleden publiceerden wij onze 5 favoriete food documentaires. Dit keer ben ik hard op zoek gegaan naar nieuwe documentaires waar wij nog niet eerder over geschreven hebben. Ambitieuze filmmakers staan namelijk niet stil, en de interesse voor voeding en duurzaamheid groeit gelukkig door. Daarom vind je hier 5 food docu’s die je misschien nog niet kende!

Lees meer
Kookboek review: The Curry Guy Veggie van Dan Toombs

Kookboek review: The Curry Guy Veggie van Dan Toombs

Goed nieuws! Dan Toombs heeft een nieuw curry kookboek uitgebracht en dit keer een felgroene veggie editie. In het kookboek zijn maar liefst meer dan 100 vegetarische curry’s en andere gerechten uit de Indiase keuken te vinden. Benieuwd geworden naar het kookboek The Curry Guy Veggie? Hier lees je wat wij ervan vinden!

Lees meer
Kookboek: Celebrating India

Kookboek: Celebrating India

Het kookboek Celebrating India is een initiatief van het bedrijf Indian Cooking Classes, waar wij vorig jaar een Indiase kookcursus hebben gevolgd (zie hier de gerechten die we toen maakten). Chef Meenu Gupta neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de heerlijke curry’s en geurige specerijen van India. Zelf ben ik gek op alles wat met de Indiase keuken te maken heeft, dus dit boek komt goed van pas!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #64

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #64

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de vegan mayonaise van de mayo sisters, de glutenvrije bakmixen van De glutenvrije bakker, de platinum multivitamine pillen van Vitals, de verschillende smaken fudge en nougat van Lonka en last but not least de ultra pittige sausjes van Keep It Cool!

Lees meer
Wat is de beste vegetarische fastfood kipburger?

Wat is de beste vegetarische fastfood kipburger?

Is het je al opgevallen dat steeds meer fastfoodketens vegetarische items opnemen in hun assortiment? Zo spotten wij steeds vaker de vegetarische hamburger én de vegetarische ‘kip’ burger. De McDonald’s zette als eerste een vega kipburger op het menu, gevolgd door Burger King en sinds de introducering tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft ook KFC een vegetarische burger op het menu staan. Reden voor ons om het huidige aanbod te testen en op zoek te gaan naar de beste vegetarische kipburger van Nederland! Benieuwd naar de resultaten? Lees snel verder!

Lees meer
Mycoproteïne: een unieke basis voor vleesvervangers

Mycoproteïne: een unieke basis voor vleesvervangers

Het aanbod van vleesvervangers wordt steeds groter. Van burgers tot gehakt en van vegetarische soepballetjes tot plantaardige vissticks, het is er allemaal. Daar houden de keuzes niet op: elk merk vleesvervanger gebruikt weer andere ingrediënten. In dit artikel bespreken we mycoproteïne, de basis van de producten van Quorn. Waar komt het vandaan en wat zijn de lekkerste recepten met dit unieke ingrediënt?

Lees meer
Kookboek: Energy & Vegan

Kookboek: Energy & Vegan

Het kookboek Energy & Vegan is geschreven door Alexander Gershberg. Wellicht ken je deze vegan chef-kok al van het boek Vegan for Friends. Hierin liet hij ons kennismaken met vegan gerechten uit verschillende soorten keukens. Ditmaal heeft Alexander ervoor gekozen om zich op een ander aspect van eten te focussen: gezondheid. Maak kennis met Energy & Vegan!

Lees meer
Kruidige bloemkoolsteaks met couscoussalade

Kruidige bloemkoolsteaks met couscoussalade

Met een goede grill zet je in een handomdraai deze snelle couscoussalade met kruidige bloemkoolsteaks en overige seizoensgroenten op tafel. Onze bloemkoolsteaks zijn bereid in de OptiGrill Elite van Tefal en gemarineerd in harissa, komijn, paprikapoeder en agave. We serveren ze met een couscoussalade met gegrilde groene asperges, plakjes radijs en garneren met verkruimelde feta en een zelfgemaakte pesto van munt en amandelen.

Lees meer
Wereldkeuken: De Cypriotische keuken

Wereldkeuken: De Cypriotische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Cypriotische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Cyprus van Georgina Hayden. Dit mediterrane land kent enorm veel vegetarische gerechten!

Lees meer
Kookboek review: Vegan Vibes

Kookboek review: Vegan Vibes

Lisa Steltenpool, diëtiste met focus op plantaardig eten, heeft het boek Vegan Vibes uitgebracht! Lisa is afgestudeerd als diëtiste en schreef al op haar 21e het succesvolle boek De Vegarevolutie! In dit boek wil ze veganistisch eten en de veganistische levensstijl op een toegankelijke wijze laten zien. Met onderbouwende voedingsinformatie, praktische handvatten en een lading aan inspiratie, zou dit het meest complete boek moeten zijn over hoe plantaardig eten je leven en de wereld verbetert. Wij zijn benieuwd!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #63

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #63

Als blogger word ik elke week verast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de vegan pannekoekenmix van Panash, vitaboost drankjes van Zonnatura, de bonnenschotel zakken van HAK, zout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute en vegetarisch hondenvoer van Yarrah!

Lees meer
Kookboek: het geluksdieet

Kookboek: het geluksdieet

Het geluksdieet is geschreven door Carolina van Dorenmalen, ook wel bekend als foodie_ness. Na het boek Geluksfactor 10 komt ze met Het geluksdieet, over de relatie tussen gezonde voeding en intens geluk. Een investering voor het leven die ze iedere vrouw gunt. We worden meegenomen in haar zoektocht naar fysieke en mentale gezondheid.

Lees meer
Zelf cashew-walnoten pasta maken

Zelf cashew-walnoten pasta maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige producten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor een cashew-walnoten pasta!

Lees meer
Vegabijbel: open lasagne met asperges en doperwten

Vegabijbel: open lasagne met asperges en doperwten

We delen vaak recepten uit kookboeken met jullie. Vandaag is het de beurt aan onze eigen Vegabijbel, geschreven door Isabel Boerdam! Dit superhandige kookboek is t/m april ter ere van de Nationale Week Zonder Vlees afgeprijsd naar slechts €25! We delen hier een favoriet recept van Isabel. Ze heeft dit recept geleerd van haar allerliefste oppas Pau Pau. Vandaag op het menu: open lasagne met asperges en doperwten!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #62

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #62

Als redactie van een foodblog worden wij wekelijks verrast met pakketjes in onze brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ delen wij onze favoriete ontdekkingen. Deze week laten we jullie kennismaken met de &Samhoud Vegetable Wellington, plantaardige dranken van Isola Bio, Roo’bar repen, vegan kaasfondue van Willicroft en almond chocolate koekjes van Kookie Cat!

Lees meer
Zelf pompoenpittenmelk maken

Zelf pompoenpittenmelk maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met dit soort producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor pompoenpittenmelk!

Lees meer
Kookboek: Vegabijbel

Kookboek: Vegabijbel

Vandaag zetten we onze eigen Vegabijbel in het zonnetje! Het kookboek is namelijk geschreven door Isabel Boerdam, oprichtster van De Hippe Vegetariër. De Vegabijbel is een handvat voor de beginnende, nieuwsgierige en naar inspiratie zoekende lezer. Vegetarisch of minder vlees eten? Dan biedt dit boek de perfecte uitkomst om de komende tijd verrassende vegetarische gerechten op tafel te toveren! Van pompoenstoof tot courgettespaghetti en van falafel tot knolselderijsteak: de komende tijd zullen we verschillende recepten delen uit de Vegabijbel! Nog meer goed nieuws: van 1 februari tot 30 april is de Vegabijbel in prijs verlaagd van €31,99 naar €25!

Lees meer
Kookboek: Bonen erwten linzen

Kookboek: Bonen erwten linzen

Het kookboek ‘Bonen erwten linzen’ is geschreven door Jenny Damberg. In dit boek staan peulvruchten in de spotlight, en dat is niet voor niets. Peulvruchten zijn namelijk een van de meest veelzijdige ingrediënten die je maar in je keukenkastje kunt hebben staan. Kikkererwten tover je om tot curry en van witte bonen maak je een dip met dille en truffel. Vandaag vertellen wij jullie meer over ‘Bonen erwten linzen’!

Lees meer
De Britse keuken: floating islands

De Britse keuken: floating islands

St. JOHN, Het Kookboek is het boek van Fergus Henderson & Trevor Gulliver. In dit boek delen ze moderne Britse recepten en krijg je een beeld van de Britse moderne keuken. Vandaag delen we het eerste gerecht dat de auteur Fergus ooit uit een kookboek heeft gemaakt. Hij was er ondersteboven van, wij hopen dat jij dit ook zult zijn. Îles flottantes ofwel floating islands is luchtig eiwitschuim in een laagje vanillesaus. Dat is genieten!

Lees meer
Zelf vanille-kokosroom maken

Zelf vanille-kokosroom maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor een vanille-kokosroom!

Lees meer
Wereldkeuken: de Britse keuken

Wereldkeuken: de Britse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Britse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek St. JOHN, Het Kookboek van Fergus Henderson & Trevor Gulliver. Wat is de Britse keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar de kern van deze authentieke wereldkeuken!

Lees meer
Zelf vegan parmezaan maken

Zelf vegan parmezaan maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor vegan parmezaan!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #61

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #61

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Deze week laten we jullie kennismaken met kookgerei van Weltevree, de limited edition koffie collectie van Nespresso, smaakgemakjes van Albert Heijn, vegan koekjes van Farm Brothers en nieuwe diepvriesproducten van Bonduelle!

Lees meer
Kookboek: Holy Happy Belly

Kookboek: Holy Happy Belly

Bianca Fabrie, voorheen make-up artiest en haarstylist, schreef haar eerste boek: Holy Happy Belly, de frisse zomer en lente editie. Nu is ze terug met een herfstige winter editie, dat kunnen wij wel gebruiken! Bianca is gespecialiseerd in Ayurvedische recepten. Dit is een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door middel van het aanpassen van het voedingspatroon. Vandaag de dag raken steeds meer mensen hierin geïnteresseerd. Zelf heeft Bianca er enorm veel aan gehad om op deze manier met voeding om te gaan. Zij voelt zich sinds zij dit dieet volgt zo veel gezonder en energieker, dat zij haar beste Ayurvedische recepten graag wil delen. Simone van Rees maakte de foto’s van de gerechten in dit prachtige boek.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #60

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #60

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe vegetarische producten om te proberen’ deel ik mijn favoriete ontdekkingen. Deze week laten we jullie kennismaken met journals van A-Journals, zeepjes van Seepje, chocoladerepen van The Other Bar, jam van Rigoni di Asiago en glutenvrije koekjes en crackers van Nairns!

Lees meer
Sinner Saturday: nougatinetaart

Sinner Saturday: nougatinetaart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: nougatinetaart uit de Taartbijbel van Hans Spitsbaard, winnaar van Heel Holland Bakt 2017!

Lees meer
Kookboek: Lekker Fred

Kookboek: Lekker Fred

Een tijdje geleden mochten wij deelnemen aan een kookworkshop van Grand’Italia om te koken met de enige echte Vjeze Fur, bekend van o.a. de muzikale hit-formatie De Jeugd van Tegenwoordig en zijn geweldige kookfilmpjes op Instagram. Nu heeft Freddy Tratlehner besloten ons te verassen met iets nieuws: zijn eigen kookboek! Vandaag laten we jullie kennis maken met Lekker Fred!

Lees meer
Wereldkeuken: De Moorse keuken

Wereldkeuken: De Moorse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Moorse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Moors van Ben Tish. De Moorse keuken is sterk verweven met de Europese keuken en heeft hier veel invloed op gehad. Lees verder over het ontstaan van deze wereldkeuken!

Lees meer
Sinner Saturday: Tijgersoezen

Sinner Saturday: Tijgersoezen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: tijgersoezen uit de Taartbijbel van Hans Spitsbaard!

Lees meer
Kookboek: Het groente boekje

Kookboek: Het groente boekje

Het groente boekje – Nieuwe ideeën voor koken met groente en fruit is geschreven door Nadia Zerouali & Samuel Levie. Een duo dat erg bekend is in de food sector. Nadia is kookboekenschrijver en tv-presentator bij BinnensteBuiten en Samuel is worstenmaker bij Brandt & Levie en oprichter van het Food Cabinet. Samen hebben ze hun krachten gebundeld en dit nieuwe kookboek ontwikkeld: Het groente boekje!

Lees meer
De best gelezen kookboek reviews van 2019

De best gelezen kookboek reviews van 2019

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de best gelezen kookboek reviews van 2019!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!