In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maken. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Kookboek: Green Yourself

In 2013 combineerde zij haar passie voor vitale voeding en haar opleiding als coach in de oprichting van Green Yourself. Eigenaresse Brenda Bas begeleidt mensen bij gedragsverandering, geeft workshops over vitale voeding en heeft zich gespecialiseerd in het werken met een hogesnelheidsblender. Met haar boek Green Yourself laat zij zoen hoe je op een makkelijke en snelle manier je vitaliteit kunt verhogen met meer groente en fruit bij je dagelijkse menu. 

Lees meer

Holistik handboek: body, mind, soul & holy crap

Holistik Handboek is een verlenging van het platform Holistik, waar Evelyn van Hasselt & Karlijn Visser sinds 2016 de holistische manier van leven delen met hun lezers. Door de nieuwsgierigheid van de auteurs geeft Holistik Handboek je een praktische en realistische blik op het holisme. Aan de hand van persoonlijke verhalen vertellen Evelyn & Karlijn je over de grondbeginselen van het holisme en delen zij veel tips & trick om zelf toe te passen in het dagelijks leven.

Lees meer

The Curry Guy Easy: Dal Makhani

Dit recept komt uit het boek The Curry Guy Easy. Het kookboek van Dan Toombs staat vol met meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken. Van tandoori-maaltijden tot curry’s en bijgerechten. Vandaag delen wij het recept voor Dal Makhani met jullie. Wees wel gewaarschuwd: deze bonenschotel staat niet een-twee-drie op tafel, maar het is het wachten waard. Probeer het nu zelf!

Lees meer

Barbecue: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!