In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maken. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

3-gangen kerstdiner uit de Airfryer + WIN

De feestdagen staan voor de deur en wij gingen de uitdaging aan om een 3-gangen kerstdiner te maken in de Airfryer. Supergemakkelijk, snel en zo kan je ook in een kleine keuken een heus feestdiner op tafel toveren. Zo maakten wij als voorgerecht focaccia’s met dragon-citroenboter, als hoofdgerecht vegetarische wellingtons met paddenstoelen en als nagerecht pavlova met rood fruit. Krijg je er al zin in? Koken in de Airfryer kan dus gewoon deze kerst!

Lees meer

Chocoladechip koekjes met matcha

Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Eerder deden wij dit al in dit recept door de bouillon in tomatensoep te vervangen door thee. Wij gingen wederom de uitdaging aan en maakten chocoladechip koekjes met matcha van Evans & Watson. Wij gebruikten matcha met ceremoniële kwaliteit, dat de hoogste kwaliteit biedt in het beschikbare aanbod van matcha. Deze is minder bitter dan een premium of culinaire matcha, perfect voor in koekjes dus!

Lees meer

Sinner Saturday: Plaatgebak met aardbeien-chiajam en kokos

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: plaatgebak met aardbeien-chiajam en kokos uit het kookboek Modern Baking van Donna Hay.

Lees meer

Vega hapjes easy: knapperige tofu met bloedsinaasappel

Borreltijd! Vega hapjes saai? Zeker niet. De luxe, culinaire maar makkelijke hapjes uit het boek Vega hapjes easy van Jessica Oldfield maken jouw vegetarische borrel stukken leuker. Hier kun je je gasten gegarandeerd mee imponeren. Ideaal voor als je wilt uitpakken straks tijdens de feestdagen, maar niet te veel moeite wilt doen. Vandaag: knapperige tofu met bloedsinaasappel en macadamianoten geserveerd in witlofbootjes. Simpel, snel en lekker!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!