In mijn keuken

In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi mee te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maakt. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vind alles wat je zoekt


Kookboek review: Lekker lokaal

Kookboek review: Lekker lokaal

Vegetarisch en simpel koken met Nederlandse producten, dat doe je met het boek Lekker lokaal, geschreven door Laura de Grave! In dit boek vertelt zij waar je de beste producten bij jou in de buurt kunt vinden én hoe je daar vervolgens de lekkerste vegetarische gerechten van kan maken. Lees hier meer over Lekker lokaal!

Lees meer
Kookboek review: Het Nederlandse koekjesboek

Kookboek review: Het Nederlandse koekjesboek

Het Nederlandse koekjesboek is een bundel van (koekjes) recepten uit verschillende Nederlandse kookboeken. Hierdoor bevat het boek een unieke selectie aan recepten, van koekjes die zijn ontstaan in het jaar 1500 tot het jaar 1900. Het Nederlandse koekjesboek is geschreven door Natascha van der Stelt, en ze heeft haar uiterste best heeft gedaan om de lekkerste recepten voor dit boek uit te kiezen. En dat is zeker gelukt!

Lees meer
Wereldkeuken: de Indische keuken

Wereldkeuken: de Indische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in onze Nederlandse keuken. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Indische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek: Bersama van Francis Kuijk. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #76

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #76

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Vivera plantaardige braadworst, Notchie high protein soep, Hema vegetarische rookworst, Lovechock Winter Limited Editions, diverse producten van Fairtrade, Augustins Amsterdam biologische walnootolie.

Lees meer
Maaltijdboxen vers uit de polder: Flevo’s Weelde

Maaltijdboxen vers uit de polder: Flevo’s Weelde

De maaltijdbox Flevo’s Weelde is een initiatief van Laurens Wognum en chefkok Peter Lute. Laurens wil mensen graag wil laten zien hoe mooi, lekker en bijzonder de polder is. De lokale (Flevolandse) boeren leveren namelijk heerlijke verse ingrediënten. Chefkok Peter Lute maakt bijzondere gerechten met deze ingrediënten en dit wordt in een leuke krat verpakt. En goed nieuws: deze maaltijdboxen kunnen gewoon bij jou aan de deur worden geleverd!

Lees meer
De Nederlandse keuken

De Nederlandse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we een keer onze eigen Nederlandse keuken, een beetje het ondergeschoven kindje maar niet minder interessant. Hiervoor gebruiken we het mooie boek De bijbel van de Nederlandse keuken van Janneke Vreugdenhil!

Lees meer
Kookboek review: Thali van Tanja Dusy

Kookboek review: Thali van Tanja Dusy

Een fantastisch onderdeel van de Indiase keuken is Thali, bestaande uit verschillende kleine gerechtjes. Eerder schreven wij al over de Indiase keuken, en hoe goed deze past bij een plantaardig dieet. Daarom konden wij dit kookboek natuurlijk niet laten liggen. Lees hier ons review van het mooie boek Thali van Tanja Dusy!

Lees meer
Kookboek review: Plants Only Kitchen

Kookboek review: Plants Only Kitchen

Schrijver Gaz Oakly is voor ons geen onbekende. Het is nog geen jaar geleden dat wij een review schreven over zijn tweede boek Vegan Party en nu verrast hij ons alweer met een derde: Plants Only Kitchen. In dit boek geen feestelijke gerechten, maar oneindig veel simpele, smakelijke en krachtige vegan recepten. Zijn jullie ook zo benieuwd? Lees dan snel onze review!

Lees meer
Leuk nieuws: wij hebben een gloednieuwe keuken

Leuk nieuws: wij hebben een gloednieuwe keuken

Misschien hebben jullie het al wel voorbij zien komen. Wij hebben namelijk een nieuw kantoor. Hier zijn we allemaal heel erg blij mee. En bij een nieuw kantoor hoort ook een gloednieuwe keuken. Deze willen we natuurlijk graag laten zien. Dus vandaag nemen we jullie mee in onze keuken en vertellen we hier alles over!

Lees meer
Kookboek review: Everyday Fresh

Kookboek review: Everyday Fresh

Everyday Fresh is het nieuwste kookboek van Donna Hay. Dat Donna een groot fan is van simpele gerechten, werd in haar andere kookboeken al duidelijk. In Everyday Fresh staan ruim 90 recepten die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn gemaakt met verse ingrediënten en simpel. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Simply

Kookboek review: Simply

Simply is het nieuwste boek van Sabrina Ghayour. Misschien ken je haar al als een van onze Veggie Heroes! Sabrina is de ultieme thuiskok die van simpele ingrediënten, recepten en technieken houdt. Net als wij! Zoals Sabrina het zelf verwoordt: ‘In Simply vind je simpelweg lekkere ingrediënten, die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren – zo simpel is het!’

Lees meer
Kookboek review: Mooi Mediterraan

Kookboek review: Mooi Mediterraan

Mooi Mediterraan is het nieuwste kookboek van de zussen Janine en Annemieke Jansen. In de boeken Hartstikke Lekker en Hartstikke Mediterraan lieten ze al veel zien van de mediterrane keuken. Mooi Mediterraan is het derde boek waarin ze je meenemen in de mediterrane keuken en de gezondheidsvoordelen hiervan laten zien. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Leuke Recepten

Kookboek review: Leuke Recepten

Leuke Recepten is het kookboek van het gelijknamige foodblog Leuke Recepten van Sandra en Eric Waterschoot. Sinds 2011 inspireert dit duo dagelijks heel Nederland met makkelijke, snelle en vooral leuke recepten! De recepten van Sandra zijn vaak creatief en verrassend om te presenteren en Eric zet deze creaties vervolgens prachtig op de foto. Het resultaat: een veelzijdig blog boordevol leuke recepten en nu dus ook een kookboek. Over dat laatste vertel ik je graag meer!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #74

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #74

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten (en diensten) die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Plus vleesvervangers, Daily Supplements Daily Vrill Omega Capsules, Ben & Jerry’s Netflix Original Flavors, Jones Brothers Coffee, The Tasting Games, JOAN Dutch tea makers thee en Bonduelle.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #73

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #73

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Fairtrade Original Mexicaanse kruidenpasta’s, Jumbo Lekker Veggie vleesvervangers, Tasty Basics muesli met noten en zaden, Honig peulvruchten pasta, de Van de Boom siropen en de spice mixes van Lima!

Lees meer
Kookboek review: Vegan East

Kookboek review: Vegan East

Vegan East is het boek van schrijfster en freelance journalist Milou van der Will. Bekend van thrillers als Stil in de stad, In mijn bloed en Rood licht. Dat klopt, Vegan East is Milou’s eerste kookboek! Eén waarmee ze wil laten zien hoe makkelijk, lekker en smaakvol de plantaardige keuken kan zijn. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

Inmaken is hot, maar eigenlijk al decennia oud! Vroeger werd voedsel ingemaakt zodat het lang bewaard kon worden. Door de komst van koelkasten, techniek en een bijna altijd toereikende voorraad van eten verdween het bij de meeste mensen meer naar de achtergrond. Maar het komt weer helemaal terug! Inmaken geeft de bekende producten net even een andere smaak en is daarnaast een goed middel om voedselverspilling tegen te gaan. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Gelukkig is daar de oplossing: Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman! Het nieuwe naslagwerk met meer dan 300 recepten om onder andere groente en fruit in te maken. Lees hier onze review!

Lees meer
Kookboek review: Goed eten van Tom Hunt

Kookboek review: Goed eten van Tom Hunt

Auteur en chefkok Tom Hunt voert op talloze manieren campagne tegen voedselverspilling. Hij is ambassadeur van o.a. Action Against Hunger, Soil Association, The Fairtrade Foundation en Slow Food. Deze laatste organisatie richt zich op duurzame voedselsystemen en het zelfvoorzienend zijn van landen. Hunt heeft verschillende awards gewonnen waaronder die voor het Beste Ethische Restaurant met zijn eigen zaak in Bristol, Engeland. Daarnaast schrijft hij een column over zero waste voeding in de bekende Britse krant the Guardian. Nu heeft Tom Hunt zijn beste duurzame recepten gebundeld in een compleet plantaardig kookboek: Goed eten!

Lees meer
Kookboek review: Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Kookboek review: Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Jason Tjon Affo is receptontwikkelaar, voedingsfotograaf en stylist: een combinatie die alleen maar kan resulteren in plaatjes van gerechten. Hij is onder andere bekend van zijn uitgesproken en originele Instagramkanaal @theindigokitchen, en heeft meegewerkt aan shoots van bijvoorbeeld The Vegan Junkfood Bar. ‘Saai’ staat niet in zijn vocabulaire, en de kleurrijke kunstwerkjes die hij tevoorschijn tovert zullen je blijven verbazen. Nu heeft hij een plantaardig kookboek uitgebracht, Vegan Soul Food. Hier lees je wat wij ervan vinden!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #71

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #71

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: eerlijke bananen van Be Frank, palmolievrije hazelnoot spreads van Mister Kitchen, de nieuwe groentecreaties van Vedgy Kitchen, Honingtomaten® van Looye Kwekers, alcoholvrije bruisende drankjes van Vilarnau en de Barista Oat van Alpro!

Lees meer
Kookboek review: Puur en makkelijk door Alex Elliott-Howery & James Grant

Kookboek review: Puur en makkelijk door Alex Elliott-Howery & James Grant

Het Australische echtpaar Alex Eliott-Howery en James Grant opende samen een café in Sydney: Cornersmith. Een duurzame zaak waarin veel gewerkt wordt met lokale seizoensproducten. Daarbij verspillen ze zo min mogelijk door op een natuurlijke manier te conserveren. Nu heeft het stel een boek uitgebracht: Puur en makkelijk – seizoensrecepten uit het eetcafé en de inmakerij!

Lees meer
Interview met groentekokkin Mari Maris

Interview met groentekokkin Mari Maris

“Niets is zo ontspannend als groenten snijden”, aldus groentekokkin Mari Maris. De Groentebijbel van Mari Maris werd een bestseller. Het plan was aanvankelijk om haar koksbuis aan de wilgen te hangen en alleen nog groenten te gaan verbouwen. “Toen ik voor het eerst een blaadje spinazie uit mijn moestuin proefde, veranderde dat mijn leven compleet”.

Lees meer
Kookboek review: 100% volkoren

Kookboek review: 100% volkoren

Driekwart van de Nederlanders eet te weinig vezels. Dat terwijl deze diverse groep koolhydraten juist zo goed is voor onze gezondheid! In het boek 100% volkoren van Emily Ezekiel lees je over de gezondheidsvoordelen van vezels en vind je vele recepten waarmee je makkelijk aan jouw portie vezels komt. Lees hier wat wij van dit boek vinden.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #70

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #70

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de haver spreads van Oatly, de vegan fruitijsjes van Gigi Gelato, de biologische drankjes van Queen Ferment, de alcoholvrije dranken van Martini en de chips van O’Nest!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!