In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maken. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vegan monday: gerookte winterpeen in zoutkorst

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar willen we wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor winterpeen in zoutkorst!

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #39

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Personal Protein, Cote D’or, Aman Prana, Kalettes & Exota.

Lees meer

Sinner Saturday: amandelmelkcrèpes met geklopte ricotta

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: amandelmelkcrèpes met geklopte ricotta uit het kookboek Modern Baking van Donna Hay.

Lees meer

The Avocado Show: gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus

De avocado wordt ook wel ‘het groene goud’ genoemd en dat is niet voor niets! De laatste jaren is deze vrucht namelijk enorm populair geworden. Zo populair zelfs dat er een heel restaurant en gelijknamig kookboek is toegewijd aan dit superfruit: The Avocado Show! Het kookboek staat vol met de mooiste en lekkerste culinaire recepten. Wij konden je deze zeer Instagrammable recepten natuurlijk niet onthouden! Vandaag: gepocheerde eieren, avocado en hollandaisesaus.

Lees meer

Kookboek: The Avocado Show

The Avocado Show is een uniek kookboek waar wij heel blij van worden! Het boek zet mensen aan om lekker en gezond te eten en dat er ook nog eens (zonder al te veel moeite) er mooi uitziet. De meer dan veertig gevarieerde en veelzijdige avocado recepten maken het een uniek kookboek.

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!