In mijn keuken

In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi mee te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maakt. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.


REVIEW: Veganbijbel

REVIEW: Veganbijbel

Wauw, wat een indrukwekkend kookboek is de Veganbijbel! Dat kan ook niet anders als het een onderdeel is van de populaire ‘’kookbijbelreeksen’’. Tessa Moorman van The Green Happiness, die al ruim 5 (kook)boeken op haar naam heeft, heeft de Veganbijbel geschreven. Met meer dan 200 vegan recepten laat Tessa de oneindige mogelijkheden zien van de plantaardige keuken. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!

Lees meer
REVIEW: Fruit plukken

REVIEW: Fruit plukken

De afgelopen tijd schreven we veel reviews over kookboeken waarin groenten de hoofdrol speelden. Vandaag doen we dat even anders. In het kookboek ‘Fruit plukken’ van cateraars Matthias en Richard worden we meegenomen in de wereld van koken met vruchten. Vaak wordt de fruitafdeling in de supermarkt gebruikt voor tussendoortjes of om mee te bakken. In dit boek laten de schrijvers zien dat we met fruit zoveel meer kunnen dan dat. Wij vertellen je wat we vonden van dit kookboek!

Lees meer
REVIEW: Vegan Comfort

REVIEW: Vegan Comfort

Wij mochten weer een nieuw kookboek reviewen, en wat voor één! Bij het uitpakken van de doos werden wij al verliefd op de omslag van het kookboek Vegan Comfort van Milou van der Will. Milou is een auteur die je misschien wel kent van thrillers, kookboeken of haar eigen blog. Een liefde voor schrijven heeft ze dus wel, maar Milou heeft zich ook vastgeklampt aan de Oosterse keuken. In dit kookboek brengt ze al haar liefdes samen tot Oosterse comfort recepten. Benieuwd geworden? Lees hier wat wij van dit kookboek vonden!

Lees meer
NIEUW GRATIS E-BOOK: Volwaardig Vegan

NIEUW GRATIS E-BOOK: Volwaardig Vegan

Het is Veganuary! Een goed moment om te experimenteren met de wereld van plantaardig eten. Veel mensen vragen zich af hoe ze plantaardig kunnen eten en tegelijkertijd alle voedingsstoffen binnen kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarom ontwikkelden wij het Volwaardig Vegan e-book van De Hippe Vegetariër! Een digitaal boek vol vegan inspiratie voor verschillende momenten van de dag. Hiermee laten we je zien hoe leuk, voedzaam én lekker plantaardig eten kan zijn! Op deze manier kom je easy peasy Veganuary door.

Lees meer
Voeding als medicijn… maar soms is dat niet genoeg

Voeding als medicijn… maar soms is dat niet genoeg

Het is een gevleugelde uitspraak: “Laat voeding uw medicijn zijn”. Wij geloven – net als de orthomoleculaire voedingsleer – heilig in de kracht van goede, gezonde en volwaardige voeding. We geloven echt dat je hier heel veel uit kan halen van wat je lichaam nodig heeft, maar helaas niet áltijd álles. Met de vele bewerkte producten in de supermarkt en onze drukke, hectische levens is een 100% volwaardig voedingspatroon bijna onmogelijk. Daarom doken we samen met Vitals in de wereld van natuurlijk voedingssupplementen: tabletten of capsules die een hoog gehalte essentiële stoffen bevatten zoals vitamines en mineralen. Hiermee kan je je dagelijkse eetpatroon aanvullen, je lichaam ondersteunen en tekorten voor zijn. Want als je het ons vraagt: liever voorkomen dan genezen!

Lees meer
REVIEW: Aarde, zout & vuur

REVIEW: Aarde, zout & vuur

Leven op het platteland, met eigen moestuin en fruitbomen, kan zowel een droom als een nachtmerrie zijn. Voor bloggers Yannic Schon en Susann Probst, bekend van het Duitse blog ‘Krautkopf’, was het een droom die werkelijkheid werd. Deze twee foodies houden niet alleen van eten dat vult, maar ook van eten dat goed is voor de gezondheid en de mens gelukkig maakt. In hun nieuwe boek ‘Aarde, zout & vuur’ bundelen zij recepten, prachtige foto’s, maar ook hun kennis over de natuur en haar wildgroei aan planten. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: De Chocolade Bar

REVIEW: De Chocolade Bar

Chocolade, wie houdt er nou niet van? Wij zijn stiekem allemaal chocolade-lovers en bij ons op kantoor gaan de nodige chocoladerepen er dan ook doorheen. Maar wat is nou leuker dan je chocoladerepen zelf maken? In het nieuwe kookboek van Anne-Marij de Koning, ‘De chocolade bar’, leer je de fijne kneepjes over het maken van je eigen repen. Ze neemt je mee in haar reis door de chocoladewereld. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review.

Lees meer
HELP: Musthaves voor een vegetarisch eetpatroon

HELP: Musthaves voor een vegetarisch eetpatroon

YES, je hebt het besluit genomen om een vegetarisch eetpatroon te volgen, of misschien om te minderen in het eten van vlees. Super goed natuurlijk! Het heeft veel voordelen voor je eigen gezondheid en voor de natuur. Maar nu het besluit is genomen, vraag je je misschien af: hoe pak je dat aan? Eet je dan alleen maar vleesvervangers of moet je heel ingewikkeld gaan koken? Wij helpen je op weg! In het vorige blog hebben we besproken hoe je vleesvervangers kunt vervangen. Vandaag vertellen we welke producten je als vegetariër altijd in je voorraadkast moet hebben. Deze producten maakt het koken zeker makkelijker, leuker en zelfs lekkerder!

Lees meer
REVIEW: Lekker makkelijk

REVIEW: Lekker makkelijk

De zusjes Pauline en Annika kennen we natuurlijk allemaal wel van het foodplatform uitpaulineskeuken.nl. Als mede-blogfanaten vinden wij het helemaal leuk dat deze twee vrouwen een nieuw kookboek hebben uitgebracht: ‘Lekker makkelijk’. Doordat zij zelf de afgelopen jaren merken dat ze tijd tekort komen, is dit kookboek tot stand gekomen. Het mag in dit kookboek wel wat makkelijker, sneller en simpeler volgens Pauline en Annika en daarom delen ze meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Wij denken dat iedereen zich wel kan aansluiten bij deze filosofie en iedereen erg benieuwd is naar dit kookboek. Lees hier onze review!

Lees meer
NIEUW GRATIS E-BOOK: VEGGIE CHRISTMAS

NIEUW GRATIS E-BOOK: VEGGIE CHRISTMAS

Met De Hippe Vegetariër wilden we dit jaar uitpakken met kerst! Daarom hebben we, in samenwerking met verschillende merken, een e-book ontwikkeld met als insteek: een vegetarische kerst! Dit e-book is gevuld met feestelijke recepten, waarmee je iedere vega(n) en vleesliefhebber mee verrast. Denk aan complete borrelplanken, spetterende desserts en alles daartussenin, in een feestelijk ontwerp: een Veggie Christmas met De Hippe Vegetariër!

Lees meer
REVIEW: Cocktails ‘de bijbel van de barman’

REVIEW: Cocktails ‘de bijbel van de barman’

Vandaag reviewen we even wat anders dan een standaard kook- of bakboek, namelijk een boek met meer dan 75 recepten voor klassieke en iconische cocktails. Dit kookboek noemt Tristan Stephenson ook wel de bijbel van de barman en hij leert je hierin waarmee rekening gehouden moet worden voor de perfecte cocktail. Het geheim zit volgens Tristan in veel oefenen en voorbereiden: ‘Je moet begrijpen wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt en hoe je alles het best kan voorbereiden’. Ook neemt Tristan je in ‘Cocktails’ mee naar de geschiedenis van ieder cocktailrecept! Ook zo benieuwd geworden naar dit cocktailboek? Lees dan hier onze review.

Lees meer
REVIEW: De vegetarische zilveren lepel

REVIEW: De vegetarische zilveren lepel

De vegetarische zilveren lepel is een kookboek met klassieke en hedendaagse Italiaanse recepten. Waar wij enthousiast van worden bij dit boek is dat er klassieke Italiaanse recepten instaan die je meenemen naar een geschiedenis die al eeuwen bestaat. De Italiaanse keuken is bekend over de gehele wereld en in dit kookboek worden niet alleen historische recepten gedeeld, maar worden ook de trends van nu meegenomen. Hoe goed klinkt dat? Lees hier wat we ervan vonden!

Lees meer
REVIEW: Bali

REVIEW: Bali

Indonesië, een land met een prachtige keuken. Misschien wel een van de meest bekende eilanden in Indonesië is Bali. In het kookboek ‘Bali’ nemen eilandliefhebber Sara en gepassioneerd kok en foodblogger Nico je mee op een magische en culinaire reis door dit veelzijdige eiland. In dit kookboek staan niet alleen maar traditionele, maar ook moderne recepten en het staat vol met inspirerende verhalen en prachtige foto’s van het eiland. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review.

Lees meer
REVIEW: De zoete bakplaat

REVIEW: De zoete bakplaat

In het bakboek ‘De zoete bakplaat’ neemt Rukmini Iyer je mee naar een wereld vol baksels. In dit kookboek laat ze zien dat je met één simpel basisrecept alle kanten op kan en zo de mooiste creaties kan maken. Het uitgangspunt van deze recepten is dan ook: minimale moeite, maximaal effect. Zoals Rukmini zelf zegt: ‘een beetje mengen, alles in een bakvorm schenken en dan kan de oven het werk doen’. Wij werden na het lezen van de inleiding onwijs benieuwd naar deze oh zo simpele bakrecepten. Ben jij dat ook geworden? Lees hier dan onze review.

Lees meer
REVIEW: Asian Green

REVIEW: Asian Green

In het nieuwe kookboek ‘Asian Green’ inspireert Ching-He Huang je met een plantaardige reis langs alle Aziatische landen te gaan. Haar man is sinds 2017 veganist en vanaf dit moment verdwenen zijn gezondheidsproblemen als sneeuw voor de zon. De recepten in dit boek zijn gevarieerd en veelzijdig en hebben de vele reizen in Azië als inspiratiebron. Ching wil men met dit kookboek op weg helpen naar een plantaardig dieet en het uitbreiden van kookrepertoire. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Gebak met groenten

REVIEW: Gebak met groenten

In ‘Gebak met groenten’ neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar een wereld waar bakken en groenten samen komen. Het allerbeste aan dit bakboek is dat alle recepten vegan zijn én dus bomvol groenten zitten. Eveline is een liefhebber van groenten. Dit is uitgegroeid tot een plantaardige cateringzaak ‘Vegamuze’. De 45 recepten in het bakboek hebben stuk voor stuk een groente in de hoofdrol en zitten vol met tips over gezonder bakken. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees hier onze review!

Lees meer
Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

Heb je de ‘Kleine Salades’ van de Albert Heijn al gespot? Het is vandaag, op 1 oktober, Wereld Vegetarisme Dag. Vandaag zijn we ons dus extra van vegetarische voeding. In het kader van deze dag zetten wij drie heerlijke vegetarische salades in de spotlight. De behoefte aan vegetarische producten blijft namelijk stijgen en daarom breidt Albert Heijn haar assortiment uit met drie nieuwe smaken: de spicy mango, de witte kaas-zoete aardappel en de sojaboon-wakame salade! Wij hebben ze voor je getest en vertellen je graag alles over deze drie aanwinsten.

Lees meer
NIEUW: Het Lekker & Licht E-book!

NIEUW: Het Lekker & Licht E-book!

Het is zover: het allereerste E-book van De Hippe Vegetariër is er, WOEHOE! Het is het eerste deel van de nieuwe digitale boekenreeks. In deze boekenreeks introduceren we je aan verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid en gerechten. Maak kennis met het eerste deel: ‘Lekker & Licht!’ Wij zijn natuurlijk onwijs enthousiast over dit E-book, dus vertellen we je graag meer over deze primeur!

Lees meer
3 x gezonde groente- en fruitsapjes

3 x gezonde groente- en fruitsapjes

De dagen worden korter, de zonnestralen laten zich steeds minder zien en de ‘R’ zit weer in de maand. Tijdens de koudere en donkerdere maanden worden we over het algemeen vaker ziek. Dit betekent dus dat we sneller aan een griepje kunnen komen en dat het extra belangrijk is om ons immuunsysteem te ondersteunen! De beste manier om dit te doen is door je algehele gezondheid te verbeteren. Denk hierbij aan een goede nachtrust, vermindering van stress, beweging, en natuurlijk veel fruit en groente te eten! Wat onze favoriete manier is om genoeg groente en fruit binnen te krijgen? Daar kom je in dit artikel achter!

Lees meer
REVIEW: Het happy 2050 scenario

REVIEW: Het happy 2050 scenario

Babette Porcelijn deed onderzoek naar de vraag: “Hoe creëren we een veilige en stabiele wereld waarin we elkaar een welgemeend happy 2050 kunnen wensen?” In ‘Het happy 2050 scenario’ neemt ze je mee in haar zoektocht naar het antwoord op deze vraag. Dit boek is een presentatie van een compleet plan van aanpak voor een veilige planeet, een geïnspireerde crew, een integer beleid, eco-positieve productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen. Babette diept deze fundamenten van geluk uit en legt hun samenhang bloot. Zo ontstaat een helder overzicht van alles waarmee we aan de slag kunnen voor een happy 2050. Nieuwsgierig geworden? Lees dan onze review!

Lees meer
REVIEW: Eten uit de natuur

REVIEW: Eten uit de natuur

Gina Rae La Cerva neemt je mee op reis in haar boek Eten uit de natuur. Niet alleen een reis door verschillende landen, maar ook een reis door de geschiedenis. Ze proeft van wild voedsel bij toprestaurants en bespreekt hoe de mens door de eeuwen heen om is gegaan met voedsel. We eten tegenwoordig zelden nog ‘wild voedsel’, maar dit was vroeger heel anders. Toen werd vrijwel al ons voedsel verzameld, gejaagd of gevangen uit het wild. Wat zijn de effecten van deze voedselverschuiving? En waarom is wild voedsel nu een luxe? Antwoord op deze vragen en meer lees je in Eten uit de natuur! Benieuwd geworden? Lees hier onze review!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #94

Nieuwe vegetarische producten #94

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie en duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met 5 nieuwe ontdekkingen! Dat zijn: sapjes van Dr. Blend, olie en azijn Oil & Vinegar, Choco Discs Nobó en Royal First Flush thee van Simon Lévelt.

Lees meer
REVIEW: Je kan alleen maar winnen

REVIEW: Je kan alleen maar winnen

Jolanda van HealthyNL helpt jou op weg naar een puur en gezond eet- en leefpatroon. Haar boek Je kan alleen maar winnen staat niet alleen vol belangrijke informatie over voeding en gezondheid, maar ook vol heerlijke, gezonde en eenvoudige recepten! Week voor week zet je stappen om de meest bewuste, gezondste en beste versie van jezelf te worden. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees nu onze review!

Lees meer
REVIEW: Vegan voor iedereen

REVIEW: Vegan voor iedereen

Veganistisch koken kan niet alleen heel lekker en gezond, maar ook heel makkelijk én betaalbaar. Dat bewijst Merel Wildschut al jaren op haar blog De Groene Meisjes. In haar boek Vegan voor iedereen deelt zij een hele reeks aan plantaardige recepten die eenvoudig, voedzaam én lekker zijn. Benieuwd naar dit kookboek? Lees hier onze review!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #93

Nieuwe vegetarische producten #93

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie en duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met 6 nieuwe ontdekkingen! Dat zijn: veganistische producten van de Vegan Visboer, pesto van Mutti, eieren van Crazy About Eggs, plantaardige drink van Sproud, veggie flips van Moonpop en Premium Craft Seltzer van Kugi. 

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #92

Nieuwe vegetarische producten #92

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie en duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met 6 nieuwe ontdekkingen! Dat zijn: de klein-maar-wijnbox van Vinobox, ready-to-(h)eat pouches en crackers van Pablo’s Quinoa Revolucín, ontbijt boosters en poeders van My Boost, Tasty Bites van Wasa, plantaardige maaltijden van EAT.PEASY en thee van Pukka.

Lees meer
REVIEW: Plastic Soup Surfer

REVIEW: Plastic Soup Surfer

Plastic soep, je hebt het vast wel eens gezien. Wellicht in het echt of in een natuurdocumentaire. Het is een opeenhoping van een grote hoeveelheid plastic en ander afval die in de zeeën en oceanen terecht is gekomen. Merijn Tinga, bioloog en fanatiek surfer, onderneemt sinds 2014 bijzondere expedities om aandacht te vragen voor dit wereldwijde probleem. In het boek Plastic Soup Surfer lees je zijn inspirerende verhaal. Benieuwd geworden? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Wereldse smaakmakers

REVIEW: Wereldse smaakmakers

Toegankelijk, eenvoudig en herkenbaar, zo beschrijft chefkok Pascal Jalhay het boek: Wereldse smaakmakers. Hij ziet het als zijn verantwoordelijkheid om iedereen te laten genieten van koken. Door gerechten simpel te houden, korte en duidelijke recepturen te geven om ons als lezer en kok te prikkelen om eigen smaken en gerechten te ontwikkelen op een originele manier, met dit boek als handleiding. Benieuwd geworden? Lees in dit artikel meer over de culinaire ontdekkingsreis van: Wereldse smaakmakers.

Lees meer
REVIEW: Dosia plukt bessen

REVIEW: Dosia plukt bessen

Van aalbessen tot frambozen, bessen zijn echte smaakbommetjes. Super lekker om zo te snacken, maar ook geweldig om te gebruiken in gerechten! Zoet én hartig. Dosia Brewer is een enthousiaste moestuinier en wildplukker en is altijd op zoek naar nieuwe smaken en ingrediënten. Met het kookboek Dosia plukt bessen wilt Dosia de lekkerste bessenrecepten en een heleboel bessenkennis met jou delen. Nieuwsgierig naar dit koekboek? Lees vooral deze review!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #91

Nieuwe vegetarische producten #91

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie en duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met 6 nieuwe ontdekkingen! Dat zijn: non-alcoholische gin van Seedlip, Royal First Flush thee van Simon Lévelt, duurzame producten uit Zweden, bananenbloesem van Fairtrade Original, siropen van Belvoir Farm en groente granola van Frecious.

Lees meer
REVIEW: Van de vegan bakker

REVIEW: Van de vegan bakker

Parijs is de stad van de liefde… voor vegan gebak en broodjes! Land&Monkeys is de nieuwe 100% vegan bakkerij in hartje Parijs! Hoewel een tripje Parijs natuurlijk ook niet verkeerd is, kan je nu de geur van verse croissantjes en gebakken brood zelf in huis halen met het nieuwe boek Van de vegan bakker van meesterbakker Rodolphe Landemaine.

Lees meer