In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi mee te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maakt. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vind alles wat je zoekt


Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster

Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster

Het boek Rebels lekker van Niki Webster is er voor iedereen die van plantaardig eten houdt. Het is een viering van groenten, hun levendigheid, smaken en kleuren. Groenten staan centraal in de gerechten en Niki laat zien dat dit helemaal niet saai hoeft te zijn. Eten gaat volgens Niki om genot en om voedsel dat zowel het lichaam als de geest voedt. Het is haar doel om om in elk hoofdstuk te laten zien hoe je smaakt kunt toevoegen en nieuwe manieren kunt vinden om je maaltijden de hele dag door lekker en gezond te maken. Ze laat je zien hoe gevarieerd een plantaardig eetpatroon kan zijn! Benieuwd geworden naar Rebels lekker? Lees dan snel verder!

Lees meer
Kookboek review: MOB Veggie van Ben Lebus

Kookboek review: MOB Veggie van Ben Lebus

Hoera! Nog een kookboek auteur die van origine geen vegetariër is, maar die zich tóch aan een vegetarisch kookboek heeft gewaagd. Vanbinnen doe ik een dansje wanneer we weer een nieuw boek binnenkrijgen van iemand die deze eervolle taak op zich heeft genomen. Het aanbod blijft op deze manier groeien en door alle verschillende keukens en chefs worden zo nog meer mensen bereikt. Want het is gewoon een feit: vegetarisch eten kan ontzettend leuk en lekker zijn. Daarbij hoeft het helemaal niet duur of tijdrovend te zijn. Precies dat wil Ben Lebus laten zien in zijn mooie nieuwe kookboek: MOB Veggie! Lees verder voor onze review!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #69

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #69

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: de Lekker Plantaardig vegan scheurkalender, de vleesvervangers van The Meatless Farm en de kruidenmixen van Verstegen, de sappen van Verjus en de foodjar van Kambukka!

Lees meer
Chinese Takeaway Veggie: gestoomde broodjes met vegetarische char siu

Chinese Takeaway Veggie: gestoomde broodjes met vegetarische char siu

Na zijn geslaagde boek Chinese Takeaway is Kloklyn Wan terug met een vegetarische variant! Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee, want dat betekent dat een vega dimsum avond met vrienden nu mogelijk is. Lees hier onze review van het mooie boek Chinese Takeaway Veggie. Eerder deelden wij al het recept voor potstickers, oftewel dumplings! Vandaag delen we het recept voor gestoomde broodjes met vegetarische char siu!

Lees meer
Kookboek review: Chinese Takeaway Veggie van Kwoklyn Wan

Kookboek review: Chinese Takeaway Veggie van Kwoklyn Wan

Al eerder schreven wij in de rubriek Wereldkeuken een artikel over de Chinese keuken en het boek Chinese Takeaway. Dit keer is auteur Kloklyn Wan terug met een variant speciaal voor de vegetariër! Wij voelen ons enorm vereerd, maar Wan heeft de vraag naar een veggie versie dan ook enorm zien stijgen. Lees verder voor de review van Chinese Takeaway Veggie van Kloklyn Wan!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #68

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #68

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de koffiecups van Wakulicoffee, de vegan wijnen van Thomson&Scott, verschillende soorten zaden van Linwoods, de smaken van YAYA kombucha en de nieuwste vleesvervangers van Vivera!

Lees meer
Kookboek review: 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow

Kookboek review: 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow

In haar nieuwste kookboek laat Katy Beskow zien dat veganistisch koken helemaal niet moeilijk, duur of tijdrovend hoeft te zijn. In dit mooie boek deelt zij al haar favoriete, super simpele gerechten die uit niet meer dan 5 ingrediënten bestaan! Lees snel verder voor onze review van 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow!

Lees meer
Kookboek review: High protein door Hannah Vreugdenhil

Kookboek review: High protein door Hannah Vreugdenhil

Dat eiwitten goed zijn voor de spieropbouw weten we allemaal wel. Maar binnen een vegetarisch dieet genoeg proteïnen binnenkrijgen kan soms een hele opgave lijken. Veganistisch? Nog lastiger! Maar is dit eigenlijk wel zo? In haar nieuwe boek laat Hannah Vreugdenhil zien dat koken met eiwitbronnen hartstikke leuk en lekker kan zijn, en daarbij nog eens hartstikke makkelijk. Vandaag reviewen wij haar boek High protein!

Lees meer
Kookboek review: IJs

Kookboek review: IJs

Een paar dagen geleden introduceerde Marleen Visser haar nieuwste boek: IJs. Een vervolg op haar eerste boek Altijd ijs. Dat klopt, de ice cream queen is terug! En precies op tijd, want de temperaturen hier in Nederland beginnen langzaam te stijgen. In IJs laat Marleen nogmaals zien dat zij nooit klaar zal zijn met het verzinnen van nieuwe ijssmaken. Verbeterde recepturen, basisrecepten en heel veel nieuwe verrassende ijssmaken. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees dan snel verder!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #67

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #67

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Philips Airfryer XXL, Butcha Kombucha, Fairtrade original wereldproducten, Crisstory Fruitworst en de nieuwe smaak van Grünten Veggie Oats: Pecan-banaan!

Lees meer
Kookboek review: Hemels koken van Nicole Pisani

Kookboek review: Hemels koken van Nicole Pisani

Het mooie kookboek Hemels koken van Nicole Pisani is er een voor de echte zoutliefhebber. Nicole groeide namelijk op op het kleine eiland Malta. Het zeewater vliegt je daar nog net niet om de oren, en een van haar eerste herinneringen aan eten is dan ook het likken aan een zoutsteen. De ligging van het eiland zorgt ervoor dat een groot deel van de keuken gebaseerd is op vis, en ook van een goed stuk vlees is Nicole niet vies. Van haar eerdere werk bij Ottolenghi leerde zij dat groenten ook het hoofdbestanddeel kunnen zijn van een gerecht. In haar boek zijn dan ook beide werelden vertegenwoordigd, het is daarom vooral geschikt voor de flexitariër.

Lees meer
Kookboek review: Home made basics van Yvette van Boven

Kookboek review: Home made basics van Yvette van Boven

Er is een nieuwkomer in de Home made reeks van Yvette van Boven! De bekende TV-kok en schrijfster komt met een nieuw boek op de markt om ons te laten zien hoe je thuis makkelijke en lekkere recepten op tafel tovert! Yvette heeft het boek geschreven voor iedereen die elke dag iets gezelligs op tafel wil zetten wat nét een beetje leuker is dan opgewarmde ingrediënten, maar niet veel lastiger is dan dat. Je leert het stap voor stap! Als je de basis onder de knie hebt, kun je steeds verder komen. In dit boek vind je makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken, jij dus ook!

Lees meer
5 authentieke pasta tips van Italiaanse oma’s

5 authentieke pasta tips van Italiaanse oma’s

Van pasta houden we allemaal wel, of je nou het liefst spaghetti of fusilli eet, volkoren of vers. Toch lijkt het alsof de pasta beter smaakt in Italië, en kan het authentieke bord lasagne dat je ooit op vakantie at door je hoofd blijven spoken. Om de Italiaanse gerechten te evenaren, heb je misschien zelfs al een pastamaker aangeschaft. Een recept dat generatie op generatie is doorgegeven hoeft niet moeilijk te zijn om na te maken. Het boek Pasta Grannies van Vikky Bennison staat vol met de geheime familierecepten van oma’s uit heel Italië. Vandaag delen wij uit dit boek de beste tips voor het maken van pasta!

Lees meer
Kookboek review: The Lemon Kitchen van Jadis Schreuder

Kookboek review: The Lemon Kitchen van Jadis Schreuder

When life gives you lemons… dan maak je daar een kookboek van! The lemon Kitchen van Jadis Schreuder staat dan ook helemaal in het teken van deze felgekleurde frisse vrucht: de citroen. De citroen deed Jadis als klein meisje al denken aan de zon, en van dit stralende middelpunt heeft ze uiteindelijke haar werk gemaakt: The Lemon Kitchen! Ben je benieuwd geworden naar het kookboek? Lees dan snel verder!

Lees meer
Nieuwe vegetarische ontdekkingen: de verrassingsbox editie

Nieuwe vegetarische ontdekkingen: de verrassingsbox editie

De nieuwste vegetarische en veganistische producten testen wij graag voor je uit! Dit keer zetten wij daarom geen 5 maar 26 (!) producten vega en vegan producten in het zonnetje die je wilt proberen. Naast dat unboxen ontzettend leuk is, zijn deze producten ook nog eens erg lekker en veelal van Hollandse bodem. Vandaag: onze favoriete vega(n) verrassingsboxen op een rijtje!

Lees meer
Kookboek review: BISH BASH BOSH!

Kookboek review: BISH BASH BOSH!

Door The Times worden ze ook wel de vegan Jamie Olivers genoemd en hun eerste veganistische kookboek BOSH! was een groot succes. Jonge Auteurs Henry Firth en Ian Teasby komen nu met nog een kookboek vol veganistische recepten. Aan comfort en smaak ontbreekt het niet, aan dierlijke producten wel. Henry en Ian willen met creatieve recepten laten zien dat dit heel goed mogelijk is in hun nieuwste kookboek: BISH BASH BOSH!

Lees meer
Wereldkeuken: de Libanese keuken

Wereldkeuken: de Libanese keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Libanese keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Beiroet, recepten en verhalen uit een mediterrane stad, van Merijn Tol. Wat is de Libanese keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar de kern van deze authentieke wereldkeuken!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #66

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #66

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn Oot granola, Lima Drinking Vinegar, HAK bonen, linzen & kikkererwten in stazak en 5th Season snacks. Je leest hier wat ik ervan vond!

Lees meer
Kookboek review: Greenfeast – lente en zomer van Nigel Slater

Kookboek review: Greenfeast – lente en zomer van Nigel Slater

Na meerdere succesvolle kookboeken waaronder de Greanfeast herfst en winter editie, heeft voedingsjournalist Nigel Slater nu ook een boek uitgebracht voor de warmere maanden. En met die heerlijke zonnestralen de laatste weken leek dit ons het perfecte moment om hier een artikel aan te wijden. Greenfeast – lente en zomer staat vol met heerlijke groenterecepten voor zonnige dagen, wij hebben er zin in!

Lees meer
Het mediterrane forest feast kookboek: aperol spritz met grapefruit en tijm

Het mediterrane forest feast kookboek: aperol spritz met grapefruit en tijm

De mediterrane keuken is te vinden in Europese vakantielanden zoals Spanje, Portugal en Italië. Erin Gleeson verliet het Amerikaanse Californië om samen met haar gezin van deze bestemmingen te genieten. Op deze lange vakantie deed zij alle inspiratie op voor haar nieuwste boek: het mediterrane forest feast kookboek. Vandaag delen wij het recept voor een lekker drankje: aperol spritz met grapefruit en tijm. Tip: maak dit drankje thuis zelf tijdens Koningsdag!

Lees meer
Snelle plantaardige traybake met yoghurt-muntdressing

Snelle plantaardige traybake met yoghurt-muntdressing

Wist je dat de Airfryer ook heel geschikt is voor dagelijks gebruik? Gerechten maken in de Airfryer is namelijk niet alleen heel eenvoudig, maar vaak ook sneller dan bereiding in de oven. Dit recept voor een vegan traybake met frisse yoghurtdressing zet je dan ook binnen 15 minuten op tafel!

Lees meer
Wereldkeuken: de Californische keuken

Wereldkeuken: de Californische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Californische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek California Dreamin’ van Vivian Lui. Dit vrolijke kookboek over de westkust van Amerika brengt het zonnetje bij je thuis!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #65

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #65

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken, zijn de vleesvervangers van Iglo Green Cuisine, Tranz Essential Amino Acid Drink, speciaal biertje Schelde Ginnegapper, Dik & Schil’s orangecello en het jackfruit kookboek van Jessica Lek!

Lees meer
Kookboek review: Jackfruit van Jessica Lek

Kookboek review: Jackfruit van Jessica Lek

Goed nieuws! Na haar boeken over de asperge en crock-pot gerechten heeft Jessica Lek nu een kookboek gewijd aan de Aziatische jonge jackfruit. Deze vrucht heeft zijn opmars gemaakt naar het Westen en heeft nu zijn eigen boek. Benieuwd geworden naar het kookboek Jackfruit van Jessica Lek? Lees dan snel verder!

Lees meer
5 nieuwe food docu’s om te bingewatchen

5 nieuwe food docu’s om te bingewatchen

Nog niet zo lang geleden publiceerden wij onze 5 favoriete food documentaires. Dit keer ben ik hard op zoek gegaan naar nieuwe documentaires waar wij nog niet eerder over geschreven hebben. Ambitieuze filmmakers staan namelijk niet stil, en de interesse voor voeding en duurzaamheid groeit gelukkig door. Daarom vind je hier 5 food docu’s die je misschien nog niet kende!

Lees meer
Kookboek review: The Curry Guy Veggie van Dan Toombs

Kookboek review: The Curry Guy Veggie van Dan Toombs

Goed nieuws! Dan Toombs heeft een nieuw curry kookboek uitgebracht en dit keer een felgroene veggie editie. In het kookboek zijn maar liefst meer dan 100 vegetarische curry’s en andere gerechten uit de Indiase keuken te vinden. Benieuwd geworden naar het kookboek The Curry Guy Veggie? Hier lees je wat wij ervan vinden!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!