Print Friendly, PDF & Email

dsc_0236De Easy Vegeterranean is een vervolg op het kookboek Vegeterranean dat, in de woorden van de auteurs (en aan de verkoopcijfers te zien), een onverwacht succes was. Het boek werd uitgegeven in verschillende landen, waaronder Nederland. De auteurs Malu Simões en Alberto Musacchio hebben een grote liefde voor vegetarisch koken met een sterk Italiaans accent. Hun eerste boek werd dan ook geheel aan deze Italiaanse vegetarische keuken gewijd. De recepten in dit boek waren helaas vaak wel vrij ingewikkeld en tijdrovend. Tijd voor een vervolg met toegankelijkere recepten: De Easy Vegeterranean! Antoinette Hertsenberg zorgde ervoor dat zowel dit boek als het vorige boek in het Nederlands werden uitgegeven. Het boek is al sinds 2014 in Nederland verkrijgbaar, dus wellicht heb je het al vaak zien liggen in de boekwinkels.

dsc_0237Typisch Italiaans
Het lijkt allemaal redelijk recht-toe-recht-aan, dit kookboek. Bij “makkelijke, vegetarische Italiaanse recepten” denk je meteen aan risotto, tagliatelle, gnocchi… En natuurlijk aan cannoli en biscotti en andere zoete lekkernijen. Allemaal niet erg onverwacht, maar dat is geen probleem. Want wie houdt er nou niet van de Italiaanse keuken? Ik ben er gek op en ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek. Puur Italiaans eten zonder al te moeilijk te hoeven doen. En recepten die vegetarisch én compleet zijn en waarbij ik dus zelf niet hoef na te denken over hoe het vinden van een waardige vervanger voor vis of vlees. Klinkt ideaal.

dsc_0238Italiaanse eetcultuur
Laten we bij het uiterlijk beginnen: De Easy Vegeterranean is een prachtig boek: kleurrijk en chique vormgegeven. Het is een mooi bladerboek met inspirerende teksten over eten en natuurlijk in het bijzonder de Italiaanse eetcultuur. “Eten is cultuur. Eten drukt het gevoel van een land uit. De geografie van een land. Hoe de mensen ruiken,” aldus de auteurs. Daarnaast is de fotografie prachtig: niet alleen de foto’s van de gerechten, maar ook foto’s van bijvoorbeeld een Toscaanse zonsondergang en van een Italiaanse kokkin maken dit boek tot een geheel dat authentiek aanvoelt. Authentiek, maar soms wel met een verrassende en verfrissende toevoeging. Bij typisch Italiaans eten denk ik namelijk niet direct aan tofu, maar toch vind je in dit boek een overheerlijk tofu-recept terug.

dsc_0239Handig, makkelijk en lekker
De gerechten zien er – natuurlijk – stuk voor stuk aantrekkelijk uit: lekker Italiaans en vooral niet al te ingewikkeld (precies zoals de titel van het boek belooft). De ingrediënten die worden gebruikt zijn makkelijk te verkrijgen. De meeste recepten zijn trouwens voor 4, 6 of zelfs 8 personen. Dat is handig als je graag voor grote groepen mensen kookt. Of alleen voor jezelf natuurlijk, als je graag wat extra maakt zodat je er de dagen erna ook nog lekker van kunt eten. Fijn voor de veganisten onder ons: er staan ook een genoeg geheel plantaardige recepten in dit boek die duidelijk en herkenbaar als dusdanig worden aangegeven. Hetzelfde geldt voor glutenvrije recepten. Handig!

Dus: wil je je Italiaanse kookkunsten graag wat verder ontwikkelen? Of ben je gewoon op zoek naar wat nieuwe inspiratie voor deze fijne keuken? Dan is dit boek absoluut aan te raden.

De Easy Vegeterranean
Malu Simões & Alberto Musacchio
Karakter Uitgevers
Prijs: 29,95
ISBN: 9789045205052

Ben je benieuwd geworden naar dit kookboek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. We horen het heel graag!

Summary
Kookboek: De Easy Vegeterranean
Article Name
Kookboek: De Easy Vegeterranean