Print Friendly, PDF & Email

Het boek van Jet binnenwerk2Misschien heb je ‘m al in de winkel zien liggen: Het boek van Jet! Het eerste boek van Jet van Nieuwkerk, die je misschien kent van Amayzine.com (en ja, misschien ken je haar ook als dochter-van). Het boek van Jet is eigenlijk niet echt een kookboek, maar meer een lifestyle-boek. Het motto van Jet? “Een happy & healthy leven, niet te streng en al helemaal niet te saai!” En daarom bevat het boek dan ook 45 recepten “van workout-food tot katerontbijt”, want dat hoort er allebei bij volgens Jet.

Wees niet al te streng…
Er was een tijd dat Jet zich veel teveel met voeding bezighield. Op een ongezonde manier. Een uitnodiging voor een avondje uit eten sloeg ze af en van een middagje borrelen met vriendinnen kreeg ze het Spaans benauwd. Gelukkig is dat verleden tijd voor Jet. Ze is nu veel beter in balans en accepteert dat lekkere dingen nou eenmaal bij het leven horen – die moet je niet altijd willen afslaan. Genieten van lekker eten kan ook als je graag gezond en fit wil zijn. Jet wil met dit boek de lessen die ze geleerd heeft omtrent voeding en vooral het loslaten van wat ik maar even voedingsstress noem, doorgeven aan anderen. Dus, dit boek is voor jou: “Tenminste: als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen en een slank lijf wilt hebben, zonder dat het leven saai wordt en zonder veel te streng voor jezelf te zijn.” Klinkt goed!

Het boek van Jet binnenwerk1… en zit jezelf niet teveel in de weg!
Het boek van Jet bestaat uit een aantal verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk bevat zowel handige tips omtrent voedingskeuzes als een aantal recepten. De tekst wordt afgewisseld met prachtige food-foto’s, schattige tekeningetjes en leuke kiekjes van Jet zelf. De hoofdstukken hebben elk een eigen thema: bijvoorbeeld vriendschap, daten, een offday of het hebben van een kater. Verder begint Jet haar boek met een handig overzicht van alle producten die je in haar voorraadkast terugvindt.

Het boek van Jet binnenwerk 4Het leuke aan Het boek van Jet is dat het zo’n divers boek is. Jets teksten over de stress die veel van ons (ook wij!) weleens voelen als het gaat om gezond eten en leven zijn ontzettend herkenbaar. Balans is het sleutelwoord: leef gezond en regelmatig, maar zit jezelf vooral niet al te veel in de weg. Dat is nergens voor nodig.

De recepten
Dan de recepten: die zijn voor vegetariërs helaas niet allemaal geschikt. Er komen aardig wat recepten in voor die vlees of vis bevatten. Niet zo erg, hoor. Er zitten ook zeker recepten tussen die wél vegetarisch zijn – en met een beetje passen en meten zijn sommige andere recepten ook wel om te toveren tot vegetarische gerechten. Van de foto’s krijg je in ieder geval honger!

Het boek van Jet binnenwerk 3Een aanrader dus, Het boek van Jet. Jet is leuk, grappig en haar ervaringen zijn vooral heel erg herkenbaar. Dat maakt dit boek hartstikke leuk… Ook als cadeautje voor die vriendin die zich misschien ook wel eens veel te druk maakt over voeding en het hebben van een fitgirl­-lijf!

Het boek van Jet
Jet van Nieuwkerk
Uitgeverij Carrera
ISBN 9789048829262
Prijs: 22,50

Summary
Nieuw kookboek: het boek van Jet
Article Name
Nieuw kookboek: het boek van Jet