Print Friendly, PDF & Email

Het geluksdieet is geschreven door Carolina van Dorenmalen, ook wel bekend als foodie_ness. Na het boek Geluksfactor 10 komt ze met Het geluksdieet, over de relatie tussen gezonde voeding en intens geluk. Een investering voor het leven die ze iedere vrouw gunt. We worden meegenomen in haar zoektocht naar fysieke en mentale gezondheid.

Het geluksdieet
Een gebroken hart, hoge werkdruk, stress en overgewicht hebben lange tijd een rol gespeeld in het leven van Carolina. Ze was bang dat deze tegenslagen en negativiteit niet zouden verdwijnen, maar niets is minder waar! Door hard te werken aan geest en lichaam, voelt ze zich sterker dan ooit tevoren. Ze heeft de verkregen inzichten, wijze lessen en tools in een boek gebundeld: Het geluksdieet. Haar verhaal en recepten kunnen ons helpen in een zoektocht naar gezondheid en een krachtig leven.

Recepten
Het boek werkt met verschillende weekmenu’s en wordt daarom een praktisch werkboek genoemd. Het is bedoeld om in vier weken de ultieme geluks- en gezondheidsboost te geven die je van top tot teen zal voelen, in zowel lichaam als geest. Het boek bestaat uit vier eetschema’s ontwikkeld voor vrouwen. Gelukkig zijn er naast de reguliere schema’s ook vegetarische en veganistische varianten, waardoor dit boek voldoende opties geeft. Opvallend zijn de makkelijk verkrijgbare ingrediënten en de korte duidelijke bereidingswijzen. Het boek bevat ook vernieuwende recepten zoals een blauwe bessen-kwarkbowl en een gezond tiramisu ontbijtje!

Lay-out
Het boek heeft een frisse uitstraling en is van gemiddeld formaat. Het boek begint met het verhaal over Carolina’s leven en hoe dit uiteindelijk voor haar succes heeft gezorgd. Het boek is ingedeeld in weken en start telkens met een overzicht van het weekmenu. Vervolgens vind je uitgelichte recepten uit het menu. De recepten zijn allemaal voorzien van mooie, aantrekkelijke foto’s. Daarnaast wordt er elke week een ander onderwerp behandeld, zoals inspanning & ontspanning en cortisol & endorfine. Aan het einde van het boek vind je voor elke week een boodschappenlijstje.

Al met al
Het geluksdieet is een handig boek als je geïnteresseerd bent in voeding en mentale gezondheid. Het boek is dus geen regulier kookboek, maar meer een werkboek met recepten om jezelf in 4 weken een boost te geven. Wij zijn erg enthousiast over de leuke recepten, verzorgde boodschappenlijstjes en verschillende weekmenu’s!

Ben je benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Het geluksdieet
Carolina van Dorenmalen
Uitgeverij: Carrera Culinair

Summary
Kookboek: het geluksdieet
Article Name
Kookboek: het geluksdieet
Description
Het geluksdieet van Carolina van Dorenmalen gaat over de relatie tussen gezonde voeding en intens geluk. Heb jij dit boek al gelezen?
Author