Print Friendly, PDF & Email

Vega(n) kookboeken worden steeds populairder, en wij snappen wel waarom! Zo staat het kookboek GREEN van Elly Pear vol met heerlijke vega én vegan recepten. Elly Pear schreef een bestselling boek waarin ze je meeneemt in de wereld van plantaardig koken. In dit boek vind je allerlei soorten recepten die bij uitstek allemaal toegankelijk en makkelijk zijn, zodat je er op elk moment van de week van kan genieten! Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees dan onze review!

Elly Pear
Elly Pear houdt zich al jaren bezig met eten. Zij is de oprichter van Bristol’s Pear Café, foodcolumnist, bekend jurylid in allerlei foodpanels en heeft ondertussen al meerdere kookboeken uitgebracht. GREEN is Elly’s derde kookboek, maar wel de eerste die alleen vegetarische en veganistische recepten bevat. Elly Pear wil graag mensen inspireren om meer gerechten zelf te maken en om nieuwe dingen te proberen! Om deze reden hebben haar boeken een toegankelijke, maar tegelijkertijd vernieuwende twist. In haar nieuwste boek, GREEN, staat plantaardig eten centraal waardoor je elke dag van de week lekker veel groenten gaat eten.

Lay-out
GREEN is op een overzichtelijke manier ingedeeld, namelijk in twee overkoepelende hoofdstukken: doordeweeks en in het weekend. Dit maakt dit boek heel veelzijdig, omdat je het zowel kan gebruiken wanneer je in tijdnood zit, als wanneer je graag lekker wilt uitpakken. Doordeweeks kan je aan de slag met basisrecepten, die je kunt gebruiken om heerlijke maaltijden binnen 20 minuten op tafel te zetten. In het boek zit zelfs een maaltijdplanner om ervoor te zorgen dat het koken altijd op rolletjes loopt. In het weekend hoofdstuk is er meer aandacht voor ontbijt en brunch en kan je vooruit koken, zodat je ook al maaltijden voor de komende week kan voorbereiden. Handig!

Recepten
GREEN bevat allerlei soorten recepten, maar één ding staat centraal: heel veel groente! Ook wordt er een hoofdstuk gewijd aan seizoensgerechten, wat helemaal past binnen het thema green. In dit boek staat vegetarisch eten centraal, waarbij er geen vleesvervanger aan te pas komt. In GREEN vind je basisrecepten van waaruit je verder kunt werken, denk bijvoorbeeld aan gestoofde puylinzen of gebakken pompoengnocchi. Op die manier maakt Elly het boek overzichtelijk, doordat er verschillende mogelijkheden worden gegeven om deze basisrecepten te maken. Het boek is gevuld met toegankelijke recepten die je uitnodigen om nieuwe producten te gebruiken en jezelf uit te dagen in de keuken met smaken die je wellicht nog niet kent.

Al met al…
GREEN is een heerlijk kookboek waarin plantaardig eten toegankelijk en overzichtelijk wordt gemaakt, maar waarbij je niet in hoeft te leveren op smaak en creativiteit! Elly Pear’s kookboek is ook echt green omdat je aan de slag kan met de lekkerste seizoensgerechten. Of je nou vegetariër bent, flexitariër of veganist, dit boek is voor iedereen weggelegd.

Ben jij benieuwd geworden naar GREEN? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

GREEN
Elly Pear

Summary
Kookboek review: GREEN van Elly Pear
Article Name
Kookboek review: GREEN van Elly Pear
Description
Elly Pear schreef een kookboek waarin groente centraal staat. Heerlijke vega(n) recepten die zowel toegankelijk zijn als creatief!
Author