Print Friendly, PDF & Email

Lisa Steltenpool, diëtiste met focus op plantaardig eten, heeft het boek Vegan Vibes uitgebracht! Lisa is afgestudeerd als diëtiste en schreef al op haar 21e het succesvolle boek De Vegarevolutie! In dit boek wil ze veganistisch eten en de veganistische levensstijl op een toegankelijke wijze laten zien. Met onderbouwende voedingsinformatie, praktische handvatten en een lading aan inspiratie, zou dit het meest complete boek moeten zijn over hoe plantaardig eten je leven en de wereld verbetert. Wij zijn benieuwd!

Vegan vibes
Na De Vegarevolutie en Kickstart, brengt Lisa Steltenpool nu haar derde boek uit: Vegan Vibes! De missie die ze met het boek heeft, is om Nederland plantaardiger, duurzamer, gezonder en diervriendelijker te maken. Tegenwoordig is veganistisch eten veel gangbaarder en staan steeds meer mensen hier voor open. YAY! Maar dit is niet altijd zo geweest. Toen Lisa vegan werd, waren er veel minder vegan producten in de supermarkt en moest ze zich vaak verdedigen tegenover vrienden en familie. Binnen haar opleiding werd toentertijd niet veel positieve aandacht gegeven aan veganisme. Dit maakte dat ze zelf op onderzoek uit moest en zich grondig heeft verdiept in het onderwerp. Dit boek is dan ook bedoeld om mensen kennis te laten maken met plantaardiger eten, en om te laten zien hoe je met kleine veranderingen je eetpatroon kunt aanpassen. Idealiter zou iedereen plantaardig eten volgens Lisa, maar ze is zich ervan bewust dat dit niet haalbaar is en dat het een grote stap kan zijn. Al eet je een keer per week plantaardig, of vervang je eens je melk door havermelk in de cappuccino! Alle beetjes helpen en het hoeft niet perfect.

Lay-out
Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s. Zo worden er verschillende onderwerpen behandeld: vegan voor de aarde, de dieren, voor je eigen gezondheid, etc. Er wordt grondige en begrijpelijke uitleg en achtergrondinformatie gegeven over deze verschillende onderwerpen. Daarnaast bevat het boek ruim 60 plantaardige recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten worden ook verwerkt in verschillende dagmenu’s voor als je bijvoorbeeld een sporter bent, wilt afvallen of juist wilt aankomen. De voedingswaarden van de recepten zijn uitgebreid berekend en erbij geplaatst! Daarnaast worden er tips gegeven over producten, documentaires of eventuele aanpassingen om bewustere keuzes te maken en zit er zelfs een Q&A in met voedingsvragen!  Erg handig en alles is goed onderbouwd.

Recepten
Ik ben er weg van! De recepten zijn origineel en erg creatief. Vooral bij de toetjes en ontbijtjes loopt het water me in de mond. Denk aan cookiedough havermout, een amandel-speculoosdessert of een appeltaarttoetje met dadel-karamelsaus. JAM! Maar niet alleen voor de zoetekauw is er genoeg keuze, ook de andere recepten zien er goed uit! Zo zijn er recepten voor een cheeseburger wrap, een fajitabowl, curry, nasi met tofoe en frisse salades. De recepten zijn toegankelijk, vragen niet veel gekke technieken en bevatten producten die over het algemeen goed verkrijgbaar zijn.

Al met al
Het boek is erg compleet! Er wordt veel besproken en onderbouwd. Door de vele informatie naast de recepten is het niet alleen een kookboek maar ook een leesboek. Als je je wilt verdiepen in plantaardige voeding is dit een goede bron met begrijpelijke en duidelijke informatie. Naast deze informatie bevat het boek ook een ruime hoeveelheid recepten die zeker het proberen waard zijn!

Benieuwd geworden naar het kookboek Vegan Vibes of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Vegan Vibes
Lisa Steltenpool
Uitgeverij: Lev.

Summary
Kookboek review: Vegan Vibes
Article Name
Kookboek review: Vegan Vibes
Description
Lisa Steltenpool, diëtiste met focus op plantaardig eten, heeft het boek Vegan Vibes uitgebracht! Een boek vol heerlijke recepten en vegan informatie.
Author