Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

My New Roots binnenwerk 1

Misschien ken je het kookboek My New Roots van Sarah Britton al. Het ligt al ongeveer een jaar in de kookboekschappen van de Nederlandse boekwinkels. Of misschien ken je Britton van haar gelijknamige blog óf van haar prachtige food-foto’s op Instagram. Britton is in elk geval geen onbekende in vegetariërland en haar prachtige kookboek is dus zeker een bespreking waard!

De eetstijl van Sarah
Laat ik beginnen bij de auteur, Sarah dus. In de inleiding van het boek vertelt zij dat ze haar hele leven lang, van kinds af aan, bewerkte voeding heeft gegeten. Ze at veel, ze at veel suiker en ze at voedsel dat van ver moest komen. Op haar drieëntwintigste ging de knop om, tijdens een verblijf van een maand op een boerderij in Arizona. Ineens realiseerde Sarah zich waar voedsel vandaan komt en wat dat betekent voor de manier waarop we omgaan met ons voedsel. “Natuurlijke, onbewerkte voeding was voor mij een openbaring,” aldus Sarah. Haar eetfilosofie is: geniet, eet onbewerkte ingrediënten en eet volgens de seizoenen. Aan de hand van die laatste “eetregel” is haar boek dan ook opgebouwd. De recepten zijn plantaardig, meestal glutenvrij en vaak ook zuivelvrij. Geschikt voor de vegetariër dus, en met een kleine aanpassing hier en daar ook voor veganisten.

My New Roots binnenwerk 2Koken volgens het seizoen
De indeling van dit boek is simpel: de recepten zijn geordend aan de hand van vijf hoofdstukken: lente, vroege zomer, nazomer, herfst en winter. Elk van deze seizoenshoofdstukken is vervolgens onderverdeeld in de categorieën ontbijt, kleine verleidingen, hoofdgerechten en zoete lekkernijen. Daarnaast vind je in My New Roots een handig hoofdstuk met essentiële technieken én een uitgebreid overzicht van alle producten die niet in je keukenkastjes mogen ontbreken. Overzichtelijk te navigeren dus, dit boek. Ben je op zoek naar een recept, blader dan gewoon naar het juiste seizoen en kies vervolgens voor een recept dat past bij het gewenste eetmoment.

My New Roots binnenwerk 3

En dan de recepten…
…die zijn stuk voor stuk inspirerend te noemen. De gerechten zijn niet alledaags en ook de ingrediënten die Sarah gebruikt zijn misschien niet altijd even gemakkelijk te vinden in de supermarkt om de hoek (neem lucumapoeder of macapoeder). Veel ingrediënten kun je echter makkelijk vervangen. Laat je niet afschrikken door het onbekende, maar experimenteer! Trouwens, in het biologische schap van je supermarkt zullen de meeste ingrediënten tegenwoordig wel gewoon te vinden zijn.

Het oog wil ook wat
Het kookboek My New Roots mag er zijn. Het boek is vrij zwaar en dik, met een mooie hardcover en zelfs een leeslint. De fotografie is prachtig en je handen jeuken bijna om de recepten zelf uit te proberen wanneer je het boek doorbladert. Dit boek staat dus mooi tussen je andere kookboeken in de keuken – het oog wil immers ook wat. Al met al is My New Roots absoluut een aanrader wanneer je op zoek bent naar frisse, gezonde kookinspiratie.

My New Roots – Inspirerende plantaardige recepten voor ieder seizoen
Sarah Britton
Karakter Uitgevers B.V.
ISBN 978 90 452 1171 8
€23,99

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Summary
My New Roots
Article Name
My New Roots