Print Friendly, PDF & Email
3.7/5 - (3 stemmen)

Jullie hebben het natuurlijk allemaal al op Instagram voorbij zien komen… HIJ IS ER! Het Quaker ontbijtboek met mijn ontbijtrecept, maar bovenal JULLIE recepten. Ik ben zo trots om samen met mijn lezers (en vele andere havermoutfans) in het ontbijtboek te staan. Dit prachtige boek is hét bewijs dat havermout echt sexy kan zijn. En dat kan jij thuis ook met deze tips…

Hét Quaker ontbijtboek
Deze zomer riep ik jullie allemaal op (in dit artikel) om je beste Quaker ontbijtrecept in te sturen via Instagram. We werden overladen met de mooiste plaatjes. Van granola wafels, tot muffins, oatmeal pizza en natuurlijk traditionele pap. Love it! Quaker is de hele zomer bezig geweest om de allerbeste recepten uit te kiezen en die zijn nu verenigd in het enige echte Quaker ontbijtboek. TROTS ben ik dat wij dat met z’n allen hebben gemaakt! Tijdens het grote lanceringsontbijt op zondag 6 november werd ik samen met 100 andere ontbijtfans (vooral dames ;-)) verrast met een 5-gangen havermoutontbijt met recepten uit het boek. Een glaasje met muesli, yoghurt en rood fruit coulis, chocolademelk havermout, good old granola, oatcake met pindakaas en banaan en een toetje van yoghurt-muesli ijsjes.

Wil jij ‘m ook?
Deze recepten en nog véél meer vind je in het ontbijtboek dat je als ebook kunt downloaden via quaker.nl/datbegintgoed.

Havermout = sexy
Het allerleukste aan het ontbijtboek vind ik de geweldige havermoutfoto’s. Wie had gedacht dat havermout zó sexy kon zijn? Dit geeft mij inspiratie om nog véél vaker de mooiste havermoutfoto’s te maken! Hoe je dat het beste aanpakt leerden we tijdens het Quaker event dankzij een mini-foodfoto-workshop en food-styling-tips. Deze vind je ook terug in het ontbijtboek, maar ik verklap er alvast 5 zodat je zelf thuis aan de slag kunt.

img_28491. Daglicht
Licht is alles bij een goede havermoutfoto. Dus nu de dagen korter worden, is het plannen van je fotoshoot heel belangrijk. Probeer je foto te maken tussen 09.00-16.00, het liefst zo dicht mogelijk bij een raam. Let er wel op dat je bij fel licht of zon harde schaduwen kunt krijgen en veel tegenlicht. In dat geval is het aan te raden om een wit doek of gordijn voor het raam te hangen. Op die manier krijg je heel mooi zacht licht. Wil je het echt professioneel aanpakken? Zet dan een groot wit kartonnenbord of vel papier tegenover het raam, op die manier kan het licht weerkaatsen en creëer je de ideale lichtsituatie

2. Compositie
Het volgende wat natuurlijk heel belangrijk is, is de compositie van je foto. Denk na over je ondergrond en eventuele accessoires. Een bijzonder lepeltje, servet of stoere houten plank kunnen wonderen doen. Altijd al jaloers op zo’n fantastisch marmeren keukenblad? Voor 5 euro koop je een groot vel marmerpapier in de knutselwinkel bij jou om de hoek! Denk ook verder dan keukengerei: misschien wil je wel een mooie bloem, confetti of herfstblaadjes op tafel? Kies een stijl die bij jou past! Zet al je attributen klaar in je fotoset en kijk door de lens van je camera of smartphone om te zien hoe het er op de foto uit komt te zien. Zo zie je precies wat je misschien nog wilt aanpassen!

3. Foodstyling
Dan is het moment daar om het eten te presenteren. Als je je fotoset gebouwd hebt en je compositie ligt klaar, heb je je foto zo geschoten. Wat natuurlijk wel heel belangrijk is, is de foodstyling! Alles draait om jouw ontbijtje, dus dat moet er perfect uit zien. Zorg dat je het kommetje of glaasje netjes zonder spetters opmaakt, doe het vooral niet te vol en denk na over de toppings. Let op de verdeling van kleur in je ontbijt en geef het een natuurlijke uitstraling. Goede check: als het eruit ziet om te watertanden dan zit je zeker goed!

4. Fotohoek
Je set staat, je compositie ligt klaar en je ontbijtje is gereed om gefotografeerd te worden. Maar nu moet je de foto nog maken. Denk eraan dat je met je foto een verhaal gaat vertellen, dus de hoek waarmee je de foto neemt is een belangrijke keuze. Neem je de foto bijvoorbeeld op dezelfde hoogte als het bordje, dan zie je het ontbijt met op de achtergrond de ontbijttafel. Dit kan heel leuk zijn, maar moet wel passen bij je verhaal. Misschien wil je de kijker wel het gevoel geven dat hij een hap gaat nemen? In dat geval neem je de foto alsof je kijker zelf aan tafel voor het bakje zit, misschien wel met het lepeltje in de aanslag. Of je kiest ervoor echt het ontbijt in de spotlight te zetten en gaat voor een ‘top-shot’ van bovenaf, waarbij je het ontbijt in al z’n perfectie het best kan zien.

5. Nabewerking
Een gouden regel: zorg dat de foto die je maakt scherp is! Met nabewerking is er een hoop mogelijk, maar een onscherpe foto wordt nooit scherp. Let daar dus goed op als je de foto neemt. Bepaal ook in je nabewerking of je de foto wilt croppen: of je er een bepaalde selectie uit wilt snijden. Dit kan een heel mooi effect hebben, niet alles hoeft er helemaal op te staan! Tot slot kan je met een Instagram-filter of kleuraanpassing de werkelijkheid nog net iets mooier maken dan hij al is. Het resultaat? Echte oatporn!

#datbegintgoed
Dus laten we Nederland laten zien hoe sexy gezond eten kan zijn! Ik verwacht een enorme oatporn-trend op Instagram. Met deze tips komt dat zeker goed. Dus verras me alsjeblieft met jouw ontbijt morgen! Met #datbegintgoed en #dehippevegetarier kan ik de foto’s terugvinden en bewonderen.

Dankjulliewel! En vergeet niet: havermout rocks!

PS. Kijk het filmpje hieronder voor een inkijkje in het Quaker ontbijtboek! Je kunt een softcover versie van het Ontbijtboek, zonder achtergrondplaten en sjablonen maar mét alle recepten en foodstylingtips, gratis als ebook downloaden via quaker.nl/datbegintgoed.

 

Summary
Ontdek: Sexy havermout in het Quaker ontbijtboek
Article Name
Ontdek: Sexy havermout in het Quaker ontbijtboek