Print Friendly, PDF & Email

Sommige van jullie kennen de heren van BOSH! misschien al, bijvoorbeeld van hun YouTube kanaal BOSH.TV of van hun vele kookboeken, zoals BOSH!, BISH BASH BOSH! en SPEEDY BOSH! Deze kookboeken zijn geschreven door twee vrienden, Henry Firth en Ian Theasby. Normaal gesproken delen zij heerlijke plantaardige recepten, maar nu maken ze het nog praktischer, want hoe leef je nou eigenlijk vegan? Met hun boek BOSH! Hoe leef je vegan geven zij hierop een concreet antwoord met praktische tips en toepasbare hulpmiddelen om veranderingen door te voeren. Dit boek is een praktische handleiding om jou te helpen om wat vaker plantaardig te eten. Een echte must-read als je (vaker) voor vegan wilt gaan!

Henry Firth & Ian Theasby
Henry Firth en Ian Theasby zijn twee beste vrienden uit Sheffield. Nadat Ian vegan werd om gezondheidsredenen was Henry sceptisch, maar na het kijken van Cowspiracy was ook hij om. In 2017 begonnen zij met BOSH! om anderen te inspireren meer plantaardig te eten en zo klimaatverandering tegen te gaan. BOSH! pakt de essentials aan, zoals keukengerei en boodschappenlijstjes, maar tegelijkertijd prikkelen zij ook de amateurkoks om plantaardige gerechten te bereiden. Ze maken eten leuk en speels en ze genieten van gewoon lekker koken, en dat is te zien!

Waar gaat ‘BOSH! Hoe leef je vegan?’ over?
Doormiddel van dit boek willen Henry & Ian uitleggen waarom zij hebben gekozen voor een plantaardige levensstijl, maar tegelijkertijd willen ze benadrukken dat iedereen het op z’n eigen manier moet doen. Kortom, er is geen oplossing die bij iedereen past. In hun boek kaarten zij verschillende thema’s aan, namelijk WAAROM veganisme, WAT te eten, WAAR te shoppen en HOE je dit nou eigenlijk allemaal aanpakt. Zij gaan in op de beweegredenen om veganistisch te eten en hoe dit de wereld in de positieve zin zal veranderen. Ondanks dat deze schrijnende feiten hard aankomen, probeert het ook een objectief beeld te schetsen van de huidige stand van zaken en hoe wij hier onze eigen verantwoordelijk in kunnen nemen. Iedereen kan namelijk een verschil maken, op wat voor een manier dan ook. Het boek is zowel een call to action om vaker voor plantaardig te gaan als een handleiding om dat te bewerkstelligen.

Maar… hoe leef je dan vegan?
Door de deur dicht te doen voor vlees en zuivel, zijn er vele plantaardige deuren voor Henry & Ian opengegaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij ruimdenkender zijn geworden wat betreft eten, koken, en leven. Ook heeft veganisme veel andere voordelen, zoals de talloze gezondheidsvoordelen die besproken worden: je hebt er namelijk ook persoonlijk baat bij! Henry & Ian spreken je daarom ook moed in, en nemen je mee in hoe je veganisme kan aanpakken. Zij pakken de praktische zaken op, zoals ingrediënten checken (inclusief spiekbriefje!), hoe je boodschappen moet doen, hoe je de taal van de etiketten kan beheersen en hoe je dit allemaal toepast in de keuken om heerlijke vegan maaltijden op tafel te zetten. Ze bereiden je voor op veganistische eetpartijtjes en hoe je je weg kan vinden in de plantaardige varianten van wereldkeukens. Ook kaarten zij veganisme breder aan door meer dan alleen eten te bespreken, je krijgt namelijk ook inzichten op het gebied van make-up producten, schoonmaakmiddelen en kleding. De ultieme handleiding waarin je het overzicht moeilijk kan verliezen!

De essentie van het boek
Met dit boek willen Henry & Ian ons de feiten laten zien, die ieder op z’n eigen manier kan toepassen. Veganisme wordt als een streven beschouwd waar zij zelf ook nog aan werken. Of je nou al jouw hoofdmaaltijden plantaardig maakt of een keer melk of kaas inruilt voor plantaardige alternatieven, het gaat Henry & Ian erom dat plantaardig eten praktisch en tastbaar wordt. Veganisme betekent namelijk niet dat je alles uit je leven moet bannen, en als je deze strenge regels niet handhaaft je dan geen ‘echte’ veganist bent. Veganisme staat voor het uitsluiten van exploitatie en mishandeling van dieren. Met dat in het achterhoofd, laten deze mannen je zien hoe je je keuken, badkamer en zelfs je hele leven meer BOSH! kan maken!

Al met al…
Ik vind dat BOSH! Hoe leef je vegan? ontzettend leuk geschreven is en het leest erg gemakkelijk weg. Het is een boek dat motiveert om vaker te kiezen voor plantaardig. Henry & Ian zijn direct en winden er geen doekjes om: ze benadrukken de ernst van de huidige situatie maar geven je ook praktische tips zodat je niet met je handen in het haar eindigt. Het boek spoort allen aan om vaker te gaan voor plantaardig, want ook jij kan een positieve verandering maken. Hoe klein of groot deze ook is!

Heb jij dit boek al gelezen? We zijn heel benieuwd wat jij ervan vond! Of heb je ook een goed boek gelezen over voeding dat wij absoluut moeten bespreken? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

BOSH! Hoe leef je vegan?
Henry Firth & Ian Theasby
Uitgever: Fontaine

Summary
REVIEW: BOSH! Hoe leef je vegan? Van Henry Firth & Ian Theasby
Article Name
REVIEW: BOSH! Hoe leef je vegan? Van Henry Firth & Ian Theasby
Description
De heren van BOSH! maken het nog praktischer, want hoe leef je nou eigenlijk vegan? Met hun boek geven zij hier een concreet antwoord op.
Author