Print Friendly, PDF & Email

Waarschijnlijk heb je al heel wat boeken en artikelen voorbij zien komen die gaan over het minderen van koolhydraten in je voeding. De voedingsgroep ‘koolhydraten’ heeft in de afgelopen jaren niet altijd in een goed daglicht gestaan, en het is ook niet onderbouwd waarom koolhydraten dan zo slecht voor je zouden zijn. In deze review van het boek Het complete Keto-dieet kookboek vertellen we je graag meer over het Keto-dieet! Liever meteen aan de slag met een Keto-dieet? Kijk dan eens hier!

Minder koolhydraten
Jane Faerber, blogster en dieetconsulente gespecialiseerd in LCHF (Low Carb High Fat) beschrijft in dit kookboek dat de sleutel tot succesvol gewicht verliezen is: minder eten dan je verbrandt. In theorie klopt dit, maar dat is nog altijd niet zo makkelijk waar te maken. Het welbekende keto-dieet gaat in essentie over gewicht verliezen in vet en het in stand houden van spiermassa. De methode die Jane gebruikt is LCHF, ook wel ‘Low Carb High Fat’. Hierbij is de inname van koolhydraten laag, maar de proteïne inname juist hoog, zodat de spiermassa behouden blijft tijdens de periode van gewichtsverlies. Deze manier van eten veroorzaakt dat het lichaamseigen vet verbrand wordt, en stimuleert het lichaam om gedeeltelijk of volledig in ketose te gaan. Ketose houdt in dat het lichaam in metabole toestand komt waarbij je lichaam vet als primaire brandstof gebruikt.

Wat is Keto?
Het begrip Keto kan voor veel mensen nog een vaag woord zijn, en daar heeft Jane een mooie hoofdstukindeling voor opgesteld. Verschillende onderwerpen komen aan bod: hoe Keto werkt, de functie van de koolhydraten en proteïne in het dieet, de Keto-formule, voordelen van Keto, werking van insuline tijdens het volgen van Keto, en ga zo maar door. Er worden hypotheses gesteld waarmee je goed wordt voorbereid op het dieet en dat maakt een superfijn boek om te lezen als je met Keto wilt starten.

Van recept tot register
Naast een klassieke recept verdeling van ontbijt tot diner, kan je achterin het kookboek een Keto-voedingsschema vinden, inclusief calorieën, koolhydraten, proteïne en vet in grammen per maaltijd. Dit is gericht op de liefhebber die wat meer inzicht wil hebben op z’n voeding en de macronutriënten die daarbij horen. Vervolgens kan je zowaar een koolhydraatregister vinden dat voedingsgroepen per 100 gram in koolhydraten beschrijft. Ook dit is meer voor de ‘diehards’ bedoeld, maar zeker interessant om er af en toe bij te pakken als je daar behoefte aan hebt.

Al met al…
Dit boek is een supergoed begin als je wilt starten met het Keto-dieet en je alle bijhorende informatie wilt opzoeken die je daarvoor nodig hebt. De gevarieerde recepten en de plaatjes die daarbij zijn geschoten, zijn ook zeker een feestje om naar te kijken! Let wel op, dit boek is niet speciaal gericht op vegetariërs en veganisten. Natuurlijk betekent dit niet dat je dan het Keto-dieet niet kan volgen, wel zou je moeten kijken naar alternatieve plantaardige eiwitbronnen ter vervanging voor dierlijke eiwitbronnen die in het boek staan beschreven.

Ben jij benieuwd geworden naar Het complete Keto-dieet kookboek? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Het complete Keto-dieet kookboek
Jane Faerber

Summary
REVIEW: Het complete keto-dieet kookboek
Article Name
REVIEW: Het complete keto-dieet kookboek
Description
Wil je alles weten over het bekende Keto-dieet? Dan is het boek Het complete Keto-dieet het boek voor jou!
Author