Strooigoed: Taaitaaipoppen
5 (100%) 1 vote

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten voor de decembermaand. Vandaag: taaitaaipoppen. Een oer-Hollandse must tijdens het vieren van Sinterklaas!

Wat heb je nodig?
Voor 12 tot 16 taaitaaipoppen:
300 g vloeibare bloemenhoning
200 g bloem
100 g roggebloem
2 el dadelstroop
2 tl bakpoeder
1 el speculaaskruiden

extra:
uitdrukvormpje

Hoe maak je het?
1. Meng voor het deeg alle ingredienten in een keukenmachine met deeghaak of met de handmixer tot een samenhangend geheel. Zet het deeg afgedekt een nacht weg op het aanrecht zodat het ‘taai’ kan worden.
2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg uit tot 5 mm dik. Steek er poppetjes uit met een uitsteekvormpje en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
3. Bak de taaitaaipoppetjes 15 tot 20 minuten gaar.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Strooigoed
Auteur: Anne-Marij de Koning
Uitgeverij: Good Cook B.V.
Prijs: €9,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Taaitaaipoppen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!