Print Friendly, PDF & Email

Een kookboek met 141 vegetarische feel-good-recepten. Wat wil een foodie nog meer? Vlees kan vergeten worden als je Alice Hart haar ode leest aan ‘de sappige tomaat, prachtig rood als de ondergaande zon’, ‘de heerlijke zoete pompoen’ of ‘de bedwelmende aroma’s van geurige kruiden’, want dat is wat de rijke vegetarische keuken te bieden heeft! Absoluut Vegalicious.

Vleeseters verleiden
Alice Hart wil met Vegalicious verstokte vleeseters verleiden tot de vele smaken van de vegetarische keuken.  Ze wil laten zien dat gerechten zonder vlees beslist niet smakeloos of saai hoeven te zijn en dat groenten een veel prominentere plaats op het bord verdienen dan als bijgerecht naast het vlees. Door middel van voorbereiding, een beetje vindingrijkheid (of dit kookboek) en verse seizoensproducten zijn de mogelijkheden van de vegetarische kok oneindig!

IMG_7464      IMG_7447

Een snelle vegetarische les
Vrolijk en verrassend vormgegeven geeft Alice ons in Vegalicious eerst een snelle vegetarische les. Ze behandelt de ideale voorraadkast van een vegetarische kok, de noodzakelijke eiwitten, vegetarische equivalenten van vlees en vis, een vegetarisch modelmenu, de onmisbare ingrediënten binnen een vegetarisch eetpatroon, de bekendste en mooiste seizoensgroenten en tot slot de fameuze eregalerij der vegetariërs waarin talloze beroemde vegetarische kunstenaars, wetenschappers, politici en goeroe’s besproken worden. Heerlijk zoveel aandacht voor deze nog altijd te onderbelichte stijl van leven.

IMG_7446      IMG_7457

Vegetarische feel-good-recepten
Vegalicious bevat 141 vegetarische feel-good-recepten ingedeeld naar de volgorde van de dag: brunch en ontbijt, kleine hapjes, maaltijdsalades, soepen, brood, snel klaar, eenpansmaaltijden en ovenschotels en tot slot feestelijke recepten. Persoonlijke favorieten (heb je even?) zijn de minimuffins met snijbiet en brie, de falafels van flespompoen, de omeletjes met courgettebloemen en tomaat, de zonnige terrine, lintensalade met geroosterde pitten en zaden, artisjokkensalade met tuinbonen en risoni, soep van rauwe groenten met avocado, bietenbouillon met boleten, pastinaakbroodjes met rozemarijn, sojapasta met sesamnoedels en groene groenten, wortelbeignets met schapenkaas en citroensaus, risotto met pastinaak en mascarpone, gevulde rode ui met geurige couscous, poffertjes met auberginekaviaar en granaatappel en de perentatin met parmezaanse kaas.

IMG_7452     IMG_7455

Extra kooklesjes
Wat Vegalicious nog iets extra’s geeft zijn de interessante kooklessen die verspreid door het boek gegeven worden. Zo leren we zelf notenmelk, yoghurt, hangop en tofoe maken! Hoe leuk is dat. Bovendien zijn er nog een aantal mooie verzamelhoofdstukjes waarin een product of gerecht extra in het zonnetje wordt gezet: originele garneringen voor salades, zes variaties op tomaat, zes risotto-varianten, vier soorten kruidenboter en tot slot allerlei sausjes, dips en pesto’s. Op de laatste pagina’s van haar kookboek inspireert Alice de verstokte vleeseter nog even met acht bijzondere voorbeeldmenu’s: de winterse maaltijd, de voorjaarsbrunch, de zondagse lunch, het snelle dinertje met vrienden, het romantisch diner voor twee, de Aziatische lunch, de Zomerse picknick en niet te vergeten de borrelhapjes.

IMG_7449      IMG_7461

Als het nu niet duidelijk is dat vegetarisch eten geen last is maar een lust dan weet ik het ook niet meer. Vegalicious levert een waardige bijdrage aan de verheerlijking van de vegetarische keuken. Feels good!

Vegalicious
Alice Hart
Terra
ISBN 978 90 8989 360 4
Prijs 24,99

vegalicious-9789089893604_download-550x688

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegalicious
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)