Print Friendly, PDF & Email

Het kleurrijke kookboek Vlees noch vis is een product van het gelijknamige programma van de kookzender 24Kitchen, gepresenteerd door Estée Strooker. Met dit boek wil Estée graag laten zien hoe veelzijdig koken met groente kan zijn. Vlees noch vis heb je nodig dus, voor een gezonde, lekkere en gevarieerde maaltijd!

Feestelijk en origineelDSC_0315
Vlees noch vis is opgedeeld in zes verschillende hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk is geheel gewijd aan wat Estée “feestelijk koken” noemt: vegetarisch koken met een twist, dus. In dit hoofdstuk vind je recepten voor zowel lekkere voor- of bijgerechten (zoals stamppotbitterballen), als interessante hoofdgerechten (spaghettipompoen met olijven-tapenade en cantharellensaus) en originele desserts (meringue-rabarbertaartjes). In het tweede hoofdstuk komen budgetgerechten aan bod: wat kun je op tafel zetten als je het graag een beetje rustig aan wil doen met de centen? Estée laat zien dat vegetarisch eten zelfs dan niet saai hoeft te zijn.

Ook als je gezond wil doen
Het derde hoofdstuk bestaat uit gezonde recepten: recepten vol belangDSC_0316rijke vitaminen dus en zonder al te veel (ongezonde) vetten en suikers. Het vierde hoofdstuk is geheel veganistisch (voor als je een dagje, of een aantal dagen vegan wil eten en wat inspiratie nodig hebt) en het vijfde hoofdstuk bevat een aantal handige basisrecepten en tips en trucs om je kooktechnieken te verbeteren. Het zesde en laatste hoofdstuk biedt receptencombinaties voor verschillende thema’s: van verjaardag, tot detoxtijd of tot chique diner. Dit laatste hoofdstuk is prachtig uitgewerkt, met mooie overzichtsfoto’s van prachtig gedekte tafels.
DSC_0319Groente combineren
Het leuke aan Vlees noch vis is dat de recepten vaak écht origineel en verfrissend zijn, maar toch verrassend toegankelijk. Estée biedt daarmee met haar boek een welkome bron van kookinspiratie. Bij het doorkijken van de inhoudsopgave, ben je meteen geïnspireerd. Ik wel, tenminste! Estée weet groente op een manier te combineren die erg uitnodigend werkt. Ook zonder vleesvervangers kun je dus lekker vegetarisch koken, dat laat Estée wel zien. Het recept voor een boerenkool-spruitjesstoof met romige knolselderijpuree bewijst dat: kom er maar eens om, zo’n combinatie.

Vlees noch vis is al met al een kleurrijk, feestelDSC_0317ijk kookboek. De foto’s zijn prachtig en uitnodigend en de recepten origineel en divers. Enige nadeel? Van mij hadden er nog nét wat meer recepten in mogen staan. Simpelweg omdat ze zo lekker zijn. Maakt niet uit, ook met dit kookboek kun je even vooruit en ben je voorlopig van vegetarische kookinspiratie voorzien.

Vlees noch vis – 60 gevarieerde groentegerechten: van kleurrijke bieten-linzenburger tot verrassende pompoenvijgentaart

Estée Stroker
Uitgever 24Kitchen
ISBN 9789400506817
€19,99

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het graag!

Summary
Vlees noch vis
Article Name
Vlees noch vis