Nieuwe ontdekkingen #17
Rosa Kuijpers

Nieuwe ontdekkingen #17

vrijdag 12 januari 2018
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: de La Morena sausjes Mexican style, de edamame bonen van Bonduelle, Chef's Basement Basil olijfolie, apple vinegar en tomatenketchup, Défenses Immunitaires thee van Yogi, de ginger orange thee van Yogi, de redespresso Chai capsules van Yogi en tot slot de melk creamy chocoladereep van LoveChock!

Top vijf van deze week:

1. Mexican style sausjes van La Moren: Houd je van pittig eten? Grote kans dat  deze goed in de smaak zullen vallen. De Homemade Style, Chipotle saus, Diced Jalapeño Peppers, zijn alle drie super smakelijk en fijn te combineren met diverse Mexicaanse vegetarische recepten, zoals op een wrap. Zo heb ik onlangs de quesadillas met zwarte bonensaus van Ottolenghi gemaakt, en hier een eigen variant op bedacht met deze hete Diced Jalepeño pepertjes en sausjes van La Morena. Binnenkort zal dit recept ook op de website verschijnen. Bovendien zijn de sausjes zeer smakelijk als dipje voor tortilla chips

 2. Edamame bonen van bonduelle: Op nummer 2 staan de edamame bonen. De groene soja boontjes passen goed bij een Japanse maaltijd, zoals een vegetarische Temaki of on the side bij sushi rolls. De smaak van de groene boontjes is lekker zoutig, maar niet té zout en ook mild waardoor deze goed te combineren zijn in verschillende vegetarische gerechten. Zowel in warme maaltijden, maar ook in koude salades. Naast dat ze ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog eens super gezond! De boontjes bevatten veel vitamine b, fosfor, ijzer, mangaan en vitamine C.

 3. Cheff's Basement Basil olijfolie en ketchup: Deze BBQ ketchup saus is op een meest eerlijke manier geproduceerd, van overgebleven tomaten. Een geweldige manier om deze heerlijke vrucht niet verloren te laten gaan en hier nog lang van te kunnen genieten. Ook de Basil Olive Oil en de Red apple Vinegar van Basement Chefs zijn echte smaakmakers. De producten zijn geproduceerd met producten uit de eigen regio volgens receptuur. Ik heb met deze Basil Olive oil en Red apple Vinegar een salade op smaak gemaakt, en beviel mij erg goed. De BBQ ketchup lekker voor bij een tosti. Ook de ketchup is verfijnd van smaak, bevat bovendien een hoog percentage verse tomaten, en een veel mindere hoeveelheid suiker dan de vele andere soorten ketchups. Dus naast dat deze ze zeer smakelijk zijn, zijn ze ook nog vegan én gezond.

 4. Yogi thee: Ik ben al een langere tijd bekend met de kruidige, puur natuurlijke kruiden theetjes van Yogi. Ik heb ze allemaal al eens geproefd. Vandaar dat ik gelijk enthousiast werd toen ik deze twee nieuwe varianten in de schappen zag liggen. Mijn favoriete is de Défenses Immunitaires omdat deze wat zoeter en fruitiger van smaak is. Maar ook de Ginger Orange is een goede keuze, vooral in de winter nu het wat kouder wordt is deze rooibos thee met gember zeer passend.

De redespresso rooibos chai capsules was totaal nieuw voor mij, maar na de eerste warme kop Chai was ik gelijk verkocht. Deze rooibos chai smaakt het beste in combinatie met opgewarmde kokos rijst drink. Drink hier een kopje van vlak voor het slapen gaan, gegarandeerd dat je binnen no-time in slaap valt. Deze rooibos chai is rustgevend en werkt net zo kalmerend als een kopje kamille thee.

 5. Chocolade reepje creamy melk van LoveChock: Mijn guilty pleasure? Chocola! By far. En dan vooral de meest pure variant van het merk LoveChock. Deze chocoladevariant bestaat uit minimaal 74% rauwe cacao. Ook nog eens gezond dus, want in rauwe cacao zit ook nog eens veel magnesium. LoveChock heeft nu tevens een nieuwe variant ontwikkelt, namelijk de Loveshock Creamy Bar Hazelnoot. Een romige reep op basis van rauwe chocolade die op smaak is gebracht met knapperige hazelnoten en matcha. De buitenkant bestaat namelijk uit een lekker hard chocolade laagje. En de binnenkant is inderdaad lekker creamy en een klein beetje crunchy door de stukjes hazelnoot. Loopt het water je al in de mond? Dit reepje is lekker als tussendoortje of voor na het sporten als beloning ;-)

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

1 Reacties

Hai! Jammer dat er in de edamame boontjes van Bonduelle e-nummers (e 509) zitten. Geen Bonduelle boontjes uit blik voor mij!

12:04 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.