Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus met nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Lowlander, Van Eigen Deeg, Pulve, Kollors, en Donny Craves.

Top 5 van deze week:

Lowlander nieuwe smaken: Ginger en Kaffir Lime & Yuzu Grapefruit zijn alle bieren gebrouwen door Lowlander. Dit lage landen bier wordt gebrouwen op steenworp afstand van het Vondelpark. Kenmerkend is dat alle bieren gebrouwen worden met botanicals, voor geweldige bieren met smaak en karakter. Ginger en Kaffir Lime is tarwebier gebrouwen met gember, kaffir time leaves, kardemom en dardjeeling thee, bevat 2,5% alcohol en heeft een troebele gele kleur. De Yuzu Grapefruit daarentegen is een fris en fruitig rose-bier gebrouwen met yuzu, roze grapefruit, earl grey thee, bevat 2,5% alcohol en heeft ook een troebele goudgele kleur.

 

Van Eigen Deeg vijg havermout koek: in een duurzame verpakking vind je de koekjes, gemaakt door een bakkersdochter en haar vader. Bij Van Eigen Deeg wordt er een selectie gemaakt uit biologische producten die door oprichtster Marijntje altijd zelf geproeft worden. Vader Henk is de kenner van de grondstoffen en heeft ervaring met het maken van deeg. Daarnaast is de verpakking van de koekjes volledig composteerbaar, dus kan gewoon in de groenbak. Het papier wordt namelijk gemaakt van afval van bladeren en stengels. Een groen koekje dus, maar ook ontzettend lekker. Wij probeerden de vijg havermout koek op basis van havermout, gedroogde vijgen, roomboter, kokos en ahornsiroop,  YUM! Wij lusten elke dag wel zo’n koekje bij de koffie.

Pulve is een voedzame shake zonder gedoe, die perfect is voor als je onderweg bent, of als je behoefte hebt aan een snelle maaltijd die het makkelijk maakt om aan je dagelijkse voedingsstoffen te komen. Laten we zeggen een gezondere optie, want onderweg word je constant verleid door het aanbod van friet, pasta, noedels en broodjes, die niet altijd de gezondste optie zijn. Pulve biedt uitkomst voor dit soort momenten, met een gezonde mix van koolhydraten, vetten, proteïnes, vezels, vitaminen en mineralen in een shake van 500 kcal. Pulve komt trouwens in de smaak vanille! Ook gaan we van de ene naar de andere duurzame verpakking, Pulve is namelijk verpakt in een 100% afbreekbare verpakking. Een gezonde optie voor je lijf in een gezonde verpakking voor de natuur, wij zijn fan! Probeer Pulve nu met 20% korting!

Kollors betekent geen oneindige voorraad potjes in het kruidenrek, maar wel kruiden door de brievenbus. Iedere maand inspireert Kollors je door een pakketje vegetarische recepten met bijbehorende kruiden door de brievenbus te gooien. Zo weet je altijd wat je gaat eten en heb je de kruiden al in huis, wel zo makkelijk! De hoeveelheid kruiden is afgesteld op de omvang van jouw gezin, zodat je dus geen kruiden overhoudt die rondslingeren in het keukenkastje. Ideaal als je je regelmatig afvraagt wat je vanavond gaat koken.

 

Dony Craves vegan roze koek: die kenden wij nog niet! De roze koek natuurlijk wel, het platte cakeje met een laag roze fondant is ons zeker bekend uit onze jeugd. Deze variant is helaas niet vegetarisch vanwege de felrode kleurstof, die afkomstig is van karmijnzuur ofwel de coachenilleluis die toegevoegd word. Maar nu kunnen wij dus ook met een gerust hart weer ROZE KOEKEN ETEN! Want na 1,5 jaar testen heeft Dony Craves een vegan variant uitgebracht op basis van kikkererwten, met een glazuur van rozenbottel. Wil je naast deze vegan roze koek te buiten gaan aan andere lekkernijen, probeer dan eens de koeken in de smaken butterscotch dark chocolate, pecan salted caramel, oatmeal chocolate chip, oatmeal spiced cranberry of homestyle oatmeal raisin.


Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe ontdekkingen #33
Article Name
Nieuwe ontdekkingen #33
Description
Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Lowlander, Van Eigen Deeg, Pulve, Kollors, en Donny Craves.
Author