...

Nieuwe ontdekkingen #38

door | 2 feb 2019 | In mijn keuken, Producten

Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Supshare, Oma’s Soep, Hands off my Chocolate, Landlust Gluhwein & Familietuintje.

Supshare
Spoiler! Momenteel alleen nog beschikbaar in onze hoofdstad. Versbereide maaltijden bij jou in de buurt, dat is Supshare. Het is bedacht door twee enthousiaste Amsterdammers: Philip en Garvin. Amsterdam is onze thuisbasis en wij zijn dan ook heel benieuwd geworden naar het lokale initiatief van deze heren. Amsterdam heeft veel verschillende culturen en dat zie je terug in de keukens die de stad te bieden heeft. Naast authentiek eten buiten de deur, kun je via Supshare ook vers gekookte maaltijden in huis halen. Dit is niets nieuws natuurlijk, we zijn allemaal druk en steeds meer mensen laten om deze reden maaltijden bezorgen (zo ook wij wel eens, oeps!). Maar in plaats van een bestelling te plaatsen bij een anonieme keten, is het tijd voor een thuisgemaakte maaltijd door een van je buren. Check online de SupChefs in jouw buurt, bekijk het menu van de week en plaats jouw bestelling! Wil jij zelf als SupChef aan de slag? Dan kun je je heel makkelijk online registeren en jouw eigen menu samenstellen. Wij bladeren nog snel even door de menu’s heen om te kijken welke zelfgemaakte maaltijd uit de buurt wij vanavond eten!

Oma’s Soep
Het houdt niet op met de Amsterdamse initiatieven! Max en Robert zijn de bedenkers van een initiatief om twee maatschappelijke problemen tegelijkertijd aan te pakken: eenzame ouderen en voedselverspilling. Hoe het allemaal begonnen is, lees je hier. Van alle 65-plussers in Nederland voelt ruim 40% zich eenzaam en zo missen ze de aansluiting met jongeren. Oma’s Soep is op zoek gegaan naar vrijwillige ouderen in buurthuizen in Amsterdam en binnenkort ook in Den Haag en Groningen. Ze zijn de keuken ingedoken met producten van Marqt die niet mooi genoeg meer zijn voor de verkoop, maar het heel goed doen in soep. En daar komt meteen het tweede probleem aan het licht: voedselverspilling. In Nederland wordt jaarlijks zo’n €2 miljard aan eetbaar voedsel verspild. De soep, gemaakt door de opa’s en oma’s, wordt gemaakt van groenten die iedere ochtend door Marqt gratis ter beschikking wordt gesteld. Zo doe je dat, twee vliegen in een klap, dat hebben Max en Robert mooi bedacht! Oma’s soep bestellen doe je hier!

Hands off my Chocolate
We zijn inmiddels weer bijgekomen van de chocoladeletters en chocoladedesserts. Maar we hebben er nog geen genoeg van gekregen! Stiekem denk ik ook niet dat die dag ooit zal komen. Funfact: wist je dat 33% van alle mensen haar chocolade voor anderen verstopt? Ik verstop mijn repen achter de noedels, gedroogde paddenstoelen en rijst, daar kijkt mijn vriend natuurlijk nooit 😉 Mijn laatste ontdekking zijn de repen van Hands Off My Chocolate van de beste, eerlijke, Belgische chocolade. De repen bestaan uit chocoladerondjes die samen unieke repen vormen. De rondjes passen perfect in je mond en zorgen ervoor dat de reep makkelijk te breken is, handig! Op ieder rondje staat je naam geschreven: mine! Ofwel, blijf van die reep af 😉 Ook op de redactie krijgen wij geen genoeg van alle verschillende smaken. Welke dat zijn, dat ontdek je hier! Wat is jouw favoriet? Ik ga nog even genieten van mijn huidige favoriet: Cookie Crunch!

Landlust Glühwein
Mijn herinneringen aan glühwein brengen me terug naar de ijsbaan in het kleine dorp waar ik ben opgegroeid. Jaarlijks werd een trainingsveld van de lokale voetbalvereniging onder water gezet en vervolgens trok heel het dorp de schaatsen uit de kast. Je kunt je mijn enthousiasme voorstellen toen ik hoorde dat PLUS, uitgeroepen tot Beste Wijnsupermarkt van het jaar 2018, een biologische glühwein op de markt bracht die ook nog eens veganistisch is! Een (h)eerlijke vegan Duitse Dornfelder van Landlust die biologisch geteeld is zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Daar proosten we op in deze koude dagen van het jaar. Deze wijn bevat biologisch armoatisch fruit en geselecteerde organische kruidenextracten van kruidnagel, kaneel, steranijs, sinaasappel en citroen.

Familietuintje
Nog geen 30% van de kinderen onder de 12 jaar eet voldoende groenten en fruit. Maar ook ouders eten natuurlijk niet allemaal even gezond. Twan, oprichter van Familituintje is van mening dat dit anders kan en is daarom Familietuintje gestart. Om zo de hele familie groenten te laten eten, die zij met z’n allen thuis geteeld hebben in eigen tuintje. In het pakket vind je naast de houten krat ook de aarde en de zaadjes met bijbehorende instructies voor de beginnende teler. Door eenvoudig de instructies te volgen heb jij binnen enkele weken een eigen moestuin op het balkon of in de tuin. Het Familietuintje neemt weinig plek in beslag en is verkrijgbaar in verschillende soorten. Wij ontvingen de box met tomaat, maar er zijn ook de varianten wintergroenten en kruiden. Wist jij trouwens dat wanneer je zelf groenten teelt, je meer geneigd bent om deze ook daadwerkelijk op te eten? Wij gaan aan de slag, hopend op een goede eerste oogst met Familituintje!

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

 

Summary
Nieuwe ontdekkingen #38 van De Hippe Vegetariër
Article Name
Nieuwe ontdekkingen #38 van De Hippe Vegetariër
Description
Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Supshare, Oma’s Soep, Hands off my Chocolate, Landlust Gluhwein & Familietuintje.
Author
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt