Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Its Organic vegan bio wijnZoals jullie inmiddels wel weten is De Hippe Vegetariër dol op wijn. En nog meer als die wijn op een zo natuurlijk mogelijke wijze is geproduceerd. Vanuit die interesse kwam ik terecht bij It’s Organic, een wijnbedrijf dat biologische en vegan wijn importeert met passie en respect voor de natuur. It’s Organic werkt samen met drie ambachtelijke, kwalitatieve Italiaanse wijnhuizen waarmee ze tientallen soorten gecertificeerde biologische, vegan én sulfietarme wijnen aanbieden. Benieuwd? De Hippe Vegetariër mag twee wijnpakketten weggeven!

Biologische wijn
Wat is biologische wijn? It’s Organic spreekt over biologische wijn als die is bereid uit biologisch geteelde druiven: met aandacht en zorg voor het milieu zijn geteeld, zonder het gebruik van kunstmest, de toepassing van gentechnologie en met een minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. De oogst van druiven geschiedt bij biologische wijnbouw meestal handmatig. Hierdoor ontstaat er minder schade aan de druiventrossen. Beschadigde druiven zijn namelijk uiterst gevoelig voor schimmelvorming en dit is nadelig voor de uiteindelijke kwaliteit van de wijn. Bij de vinificatie van de wijn wordt filtratie zoveel mogelijk beperkt, waardoor de wijn zijn natuurlijke karakter optimaal behoudt. Alle biologische wijnen van It’s Organic dragen het Skal biologische keurmerk.

Vegan wijn
Vegetarische of veganistische wijnen wat zijn dat? Wijnhuizen maken gebruik van dierlijke producten als klaringsmiddel voor het verwijderen van eiwitten, gisten en andere organische deeltjes uit de wijn. Dit wordt vooral om optische redenen gedaan, maar ook voor de neutralisering van bitterstoffen en om de wijn beter houdbaar te maken. Voorbeelden van dierlijke producten die gebruikt worden als klaringsmiddel zijn gelatine, vislijm, chitosan, caseïne en ei-albumine en melk. Rond het middellandse zeegebied wordt ook runderbloed  gebruikt, maar dit is niet toegestaan in Europa. Een alternatief voor deze dierlijke producten is bijvoorbeeld betoniet (een kleisoort), of het op natuurlijke wijze laten bezinken van de wijn sedimenten maar dat is een tijdrovend proces. Al It’s Organic vegan certificeerde wijnen zijn plantaardig of natuurlijk geklaard en dus geschikt voor zowel veganisten als vegetariërs.

Sulfietarme wijn
Bestaat sulfietvrije wijn? Nee, helaas niet. In veel levensmiddelen zit van nature een geringe hoeveelheid sulfiet en dat geldt ook voor wijnen. Een wijn zonder sulfiet bestaat helaas dus niet, dat geldt dus ook voor de biologische wijnen van It’s Organic. Naast deze van nature aanwezige hoeveelheid sulfiet kan er door de wijnhuizen echter ook extra sulfiet toegevoegd worden aan de wijn om de stabiliteit te verhogen. Deze sulfiettoevoeging maakt dat de wijn beter bestand is tegen temperatuurschommelingen en oxidatie. It’s Organic heeft een speciale selectie sulfietarme wijnen, waarbij de hoeveelheid sulfiet dus tot het minimum is beperkt.

Zelf proeven?
pakket-bio-vegan
Voor alle lezers van De Hippe Vegetariër heeft It’s Organic een special kortingscode. Bij gebruik van de code hippevegetarier ontvang je 10% korting op het gehele assortiment via de webshop.

  1. Bio/vegan proefpakket met 1 witte wijn, 1 rode wijn en 1 mousserende wijn
  1. Sulvietvrij proefpakket met 1 witte wijn, 1 rode wijn en 1 mousserende wijn.

nix18Meer weten? Wijn bestellen? Kijk op de website van It’s Organic. Zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten dé leverancier voor biologische vegan wijn.

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
It’s Organic: bio vegan wijn + WINACTIE
Article Name
It’s Organic: bio vegan wijn + WINACTIE