Keukenspullen

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Wij kunnen echt genieten van keukenspullen waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maken. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vind alles wat je zoekt


Aerogarden: moestuin voor dummies

Aerogarden: moestuin voor dummies

Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik een volledige rubriek over het stap-voor-stap starten van je eigen moestuin/groentetuin. Het is natuurlijk het allerleukste om met je eigen inspanningen groente, fruit en kruiden te kunnen telen die je vervolgens kan opeten, maar wat nou als je echt geen groene vingers hebt, te weinig ruimte in je tuin, balkon en vensterbank of gewoon geen zin hebt om te pielen met potgrond en zaadjes? Ik kwam een oplossing tegen die mij enorm nieuwsgierig maakte: de aerogarden. […]

Lees meer
Radbag: culi cadeaus + WINACTIE

Radbag: culi cadeaus + WINACTIE

In een zoektocht naar leuke culi cadeaus en gadgets kwam ik laatst op Radbag terecht. Een hele vrolijke website boordevol originele, ongewone en grappige cadeau-inspiratie waar je zelf ook een beetje hebberig van wordt. Van fun gadgets tot hele ludieke apparaten en mega handy hebbedingen. Ik zette er een paar voor je op een rijtje en mag een cadeaubon weggeven! […]

Lees meer
Kook5daagse: de conclusie

Kook5daagse: de conclusie

De afgelopen week, van 23 tot 29 mei, heb ik meegedaan aan de Kook5daagse. Een uitdaging van Lock&Lock, waarbij je op zondag zoveel mogelijk vooruit kookt voor de gehele week, waardoor het op de dag zelf alleen nog maar een kwestie is van afmaken. Klinkt leuk. Maar hoe houd je het vers? Hoeveel tijd kost het en hoeveel tijd bespaart het je op de dag zelf? Wat zijn de voor- en nadelen? Lees hier mijn conclusie. […]

Lees meer
Pannenonderzoek: Fissler

Pannenonderzoek: Fissler

Mijn ouders kookten altijd uit Fissler pannen.. Toen ik nog thuis woonde keek ik daar niet van op. Ik gebruikte ze gewoon en beschouwde het als ‘een pan’. Toen ik op kamers ging schraapte ik van de zolder wat ik kon vinden en kookte ik een aantal jaar op een soort van tinnen campingpannetjes. Het deed het, maar toen ontdekte ik wel dat Fissler niet zomaar ‘een pan’ was. Inmiddels ben ik het studententijdperk een beetje ontgroeid, heb een fijn huis, een echte keuken en wil nu pannen die daarbij passen. Een pannenonderzoek dus! […]

Lees meer
Kook5daagse 23-29 mei: doe je ook mee?

Kook5daagse 23-29 mei: doe je ook mee?

Een drukke baan, lekker sporten, gezond eten en zelf koken. Het is niet altijd gemakkelijk, ik weet dat als geen ander. Maar goed als je een blog hebt, dan moet je wel! Kan je nagaan hoe chagrijnig ik word als ik een week lang door de drukte alleen maar blikjes open trek, kale slaatjes eet of soep opwarm… Daarom vond ik het een te gekke uitdaging toen Lock&Lock mij vroeg om mee te doen met de Kook5daagse van 23 tot 29 mei, gebaseerd op Food Preppin Sundays. Morgen bereid ik vijf gezonde maaltijden voor de hele week, zodat het doordeweeks alleen nog maar een kwestie is van afmaken. Doe je ook mee? […]

Lees meer
Raw Food: mijn basispakket

Raw Food: mijn basispakket

De afgelopen drie weken heb ik jullie van alles verteld over Raw Food: wat is het eigenlijk en hoe kan je ermee beginnen? Maar ook over mijn persoonlijke ervaringen met rauw en mijn weg daar naartoe. Deze week wil ik het een stukje concreter maken en jullie laten zien hoe mijn basispakket in de keuken eruit ziet. Met deze onmisbare ingrediënten en apparaten heb je alles in huis om van jouw Raw Lifestyle een succes te maken! […]

Lees meer
Versapers: het allerbeste sap en meer

Versapers: het allerbeste sap en meer

Tijdens de tweejaarlijkse detoxweek van De Hippe Vegetariër maakt ik kennis met Versapers. Ik wilde mijn detoxers antwoord geven op de vraag: hoe pers je nu het allerbeste sap? Versapers gaf hierop een antwoord. Met deze prachtige slowjuicer pers je in enkele minuten levend sap, vol enzymen, vitaminen en mineralen, en je hebt ook nog eens een design keukenapparaat dat meer kan dan sap alleen (lees: notenmelk, beslag, soep, tapenade)! […]

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!