Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Ik heb me op mijn blog verdiept in wijn, thee, groentecocktails, maar eigenlijk heb ik nooit geschreven over koffie. Daar komt vandaag verandering in, want ook achter jouw kopje koffie kan een waanzinnig mooi verhaal schuilen! Dat heb ik echt ontdekt sinds ik bij Ketchum voor Nespresso werk en mag helpen om die mooie koffieverhalen naar buiten te brengen. Daarom vertel ik vandaag graag iets meer over het verhaal achter hun nieuwe Limited Edition Perú Secreto.

Ontdek de wereld van koffie
Of je nu fan bent van Nespresso of niet, wat mij betreft staan ze met stip op één als het gaat om het toegankelijk maken van de wereld van de koffie. Zo brengen ze ieder jaar verschillende Limited Editions uit die afkomstig zijn van verre, onbekende koffieplantages over de hele wereld. Soms zijn het blends, waarbij verschillende soorten bonen uit diverse gebieden gemengd worden, en soms is er sprake van een Pure Origin waarbij de koffie echt van één land van herkomst afkomstig is. Met iedere Limited Edition geeft Nespresso je de kans je smaakpapillen op de proef te stellen, met een palet aan smaken, geuren en de beleving van de intensiteit. Zo ontwikkel je je smaak, leer je koffie proeven, onderscheiden en waarderen. Zo is dat tenminste wel bij mij gegaan!

Uit mijn koffie comfortzone
Eerlijk is eerlijk: ik ben zelf geen enorme koffiedrinker. Eén goede cappuccino per dag – het liefst met amandelmelk – daar word ik helemaal blij van. Betekent wel dat ik geïrriteerd raak als mijn favoriete koffiemachine op kantoor het even niet doet als ik meestal rond 11:00 uit kijk naar mijn koffiemomentje. Omdat ik zo weinig koffie drink, ben ik ook niet zo’n experimenteerder, maar nu ik thuis Nespresso heb stap ik toch wat regelmatiger uit mijn comfortzone. Zo heb ik inmiddels kennis gemaakt met de Maragogype (een olifantenboon van vier terroirs), de Cubania uit Cuba, de Monsoon Malabar uit India en kort geleden met de Perú Secreto uit Peru. Deze laatste is mijn nieuwe favoriet. Heb jij nog geen Nespresso machine thuis staan? Een nieuw Nespresso apparaat heb je al vanaf € 79,- en is eenvoudig online te bestellen.

Perú Secreto: cacao en geflambeerde banaan
Zo poëtisch als Nespresso haar koffiesmaken kan beschrijven, smaakt de Perú Secreto in combinatie met melk naar ‘geflambeerde banaan’ en zijn er diverse tonen van ‘cacao’ te proeven. Ik had het zelf niet verzonnen, maar ik vind hem echt heerlijk en heb mijn afgelopen tien kopjes koffie niet anders gedronken. Als ik mijn ogen sluit en denk aan de Andes valleien, de koffieplantages op 1500 meter hoogte, de lokale boeren die met passie en toewijding hun koffie telen in dat zachte subtropische klimaat, dan is mijn koffiemoment compleet. Niets is zo fijn als genieten van eten met een goed verhaal.

Wil jij de Perú Secreto ook proberen? Wacht dan niet te lang want het is een Limited Edition, dus verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Proef jij ook de geflambeerde banaan? Of heb jij een andere favoriet? Ik hoor jouw koffieverhaal graag!

Nespresso Peru Secreto

Summary
Nespresso: koffieverhalen
Article Name
Nespresso: koffieverhalen