In mijn keuken

In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi mee te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maakt. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vind alles wat je zoekt


REVIEW: Een ode aan groenten

REVIEW: Een ode aan groenten

Wauw! Dat was onze reactie toen we dit kleurrijke en prachtig vormgeven kookboek ontvingen. Alice Zaslavsky presenteert in haar nieuwe kookboek maar liefst 50 van haar favoriete groentevariëteiten in meer dan 150 moderne en traditionele recepten. De recepten zijn daarbij ook nog eens op kleur geordend in lijn met de bijhorende groenten. Lees hier onze review van Een ode aan groenten!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #85

Nieuwe vegetarische producten #85

Op de redactie zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met: concentraat uit zeven verschillende wortelsoorten van Good Rootz, kiemen van De Moestuinwinkel, twee nieuwe pasta smaken van Pianta Pasta, bonenkoffie van Frank & Fresh Coffee, natuurlijke poeders van Urban Warrior, een inductiebeschermer van inductiebeschermer.nl en de nieuwe Next Mex productlijn van Santa Maria!

Lees meer
REVIEW: Het complete keto-dieet kookboek

REVIEW: Het complete keto-dieet kookboek

Waarschijnlijk heb je al heel wat boeken en artikelen voorbij zien komen die gaan over het minderen van koolhydraten in je voeding. De voedingsgroep ‘koolhydraten’ heeft in de afgelopen jaren niet altijd in een goed daglicht gestaan, en het is ook niet onderbouwd waarom koolhydraten dan zo slecht voor je zouden zijn. In deze review vertellen we je graag meer over het Keto-dieet!

Lees meer
REVIEW: Yoga: balans op de mat en in je leven

REVIEW: Yoga: balans op de mat en in je leven

Naomi Annand neemt je met haar boek ‘Yoga: de balans op de mat en in je leven’ mee op reis naar wat yoga voor jou kan betekenen. Naomi beschrijft dat yoga in alle facetten van het leven een rol kan spelen: spiritualiteit, filosofie, moraliteit, compassie, de reis naar jezelf en liefde. Het doel van dit boek gaat in principe over de focus van de lichamelijke beoefening, omdat dit voor de meeste mensen de eerste stap in yoga is. Dit boek richt zich op deze eerste stap: mindfulness in beweging.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #84

Nieuwe vegetarische producten #84

Op de redactie zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met worstjes en gehakt van BOON, havermout van Nomly, vegan taart van Okayks, burgermixen van boekoeloekoe, kipvriendelijke eieren van Kipster en gembershots van HOLYSHOT.

Lees meer
REVIEW: Vegan JapanEasy

REVIEW: Vegan JapanEasy

Vega(n) kookboeken worden steeds populairder, en in dat lijstje mag het kookboek Vegan JapanEasy van Tim Anderson zeker niet ontbreken. Tim Anderson ontwikkelde meer dan 80 Japanse recepten die plantaardig zijn. Zonder vervangers of tekortkomingen op het gebied van smaak zodat je de Japanse keuken op z’n best leert kennen. Ontdek de eenvoud van de plantaardige Japanse keuken met een klassieker als groentetempura of juist een modern gerecht zoals de bloemkoolkatsu. Ben je benieuwd naar dit kookboek? Lees dan hier onze review!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #83

Nieuwe vegetarische producten #83

Onze redactie wordt iedere week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing delen wij maar liefst 10 van onze favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week onze aandacht heeft getrokken zijn: vegan chocolade truffles van The Soul Rocks, food applicatie Swipe Your Bite, Tony’s Chocolonely nieuwe paaschocolade, AH Vegan Zoete Ribs, vegetarische kaas van Beemster en koekjes van Belicio cheats!

Lees meer
REVIEW: Makkelijk & Snel

REVIEW: Makkelijk & Snel

Makkelijke en snelle maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan. Wie wil dat nou niet? Na een dag vol werk en bezigheden wil je soms niet al te moeilijk doen in de keuken. De uitdaging ligt dan wel in hoe gezond en voedzaam je iets kookt. Brenda Hoff heeft met haar nieuwe kookboek Makkelijk & Snel hiervoor de oplossing! Brenda inspireert met haar blog Brenda kookt veel lezers en breidt dit nu uit met haar kookboek. Koken hoeft niet moeilijk te zijn en kan juist een fijne afwisseling zijn van het uren achter de laptop zitten.

Lees meer
Zelf notenmelk maken: hoe doe je dat?

Zelf notenmelk maken: hoe doe je dat?

De plantaardige alternatieven op zuivel worden steeds populairder in de supermarkt. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten, denk bijvoorbeeld aan de bekende sojamelk, kokosmelk, havermelk en ook veel soorten notenmelk! Wist je dat je ook op verschillende manieren je eigen plantaardige melk kan maken? Daar vertellen wij je graag meer over!

Lees meer
GREEN: Gevulde hartige filotaart

GREEN: Gevulde hartige filotaart

Uit het bestselling kookboek GREEN van Elly Pear delen wij een heerlijk plantaardig recept voor een gevulde hartige filotaart. Plantaardig koken wordt steeds meer de normale gang van zaken bij mensen thuis en dat klinkt ons als muziek in de oren! Heb jij wel trek in een hartige taart? Het recept vind je hier!

Lees meer
Kookboek review: GREEN van Elly Pear

Kookboek review: GREEN van Elly Pear

Vega(n) kookboeken worden steeds populairder, en wij snappen wel waarom! Zo staat het kookboek GREEN van Elly Pear vol met heerlijke vega én vegan recepten. Elly Pear schreef een bestselling boek waarin ze je meeneemt in de wereld van plantaardig koken. In dit boek vind je allerlei soorten recepten die bij uitstek allemaal toegankelijk en makkelijk zijn, zodat je er op elk moment van de week van kan genieten! Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees dan onze review!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #82

Nieuwe vegetarische producten #82

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met maar liefst 10 nieuwe ontdekkingen! Dat zijn: 3 vega maaltijden van uitgekookt.nl, de chewy en krokante koekjes van Mooshead Amsterdam, de nieuwe Coco Daily Delight van Abbot Kinneys, vleesvervangers die je zelf kunt maken van Susta Foods, kant-en-klare vleesvervangers van Meatless Farm, duurzame schoonmaakmiddelen van Everdrop, de nieuwe vegan sauzen van Mister Kitchen, Finca La Hermosa koffie van Simon Lévelt, muisjes van Stadsgenootjes en de nieuwe vleesvervangers van de Albert Heijn.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #81

Nieuwe vegetarische producten #81

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met de nieuwe verpakking van Oatly met de actie Stop AM171, 3 soorten supplementen van Goldea Health, tarwestro rietjes van Wheat-Straws, een pakket vol energie-boost producten van Holland & Barret, een heerlijke Argentijnse kruidensalsa van Chimichurri en unieke snij- en serveerplanken van ATMK!

Lees meer
Boek review: Puur Natuurlijk Leven

Boek review: Puur Natuurlijk Leven

Als we dit kookboek in één woord moeten omschrijven, dan is dat ‘bewust’! Puur Natuurlijk Leven is geschreven door Mirjam Henzen, Zij heeft zich onder training van Dr. Robert Morse verdiept in onder andere cellulaire ontgifting en iriscopie. Een boek bomvol informatie over de verschillende verwerkingsprocessen in het lichaam en hoe voeding hierin een rol speelt. Daarbij kan je uiteenlopende recepten verwachten van uitgeperste sappen, feestelijke dips, soepen, kleurrijke salades en heerlijke bijgerechten. Dit is een kookboek voor de bewuste plantaardige fanaat met een verdiepende twist op een bewuste en gezonde plantaardige levensstijl.

Lees meer
REVIEW: Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth Houtte

REVIEW: Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth Houtte

We worden steeds vaker met de gevolgen van klimaatverandering geconfronteerd. Wat kunnen we eigenlijk doen, naast het minderen in vleesconsumptie, om een steentje bij te dragen aan onze wereld? Onlangs verscheen het boek Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth van Houtte. Dit boek is een echte must-have als je graag wat duurzamer wilt leven en daar vertellen we je graag meer over!

Lees meer
REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout

REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout

Soms kan het lastig zijn om aan kinderen uit te leggen wat vegetarisch eten precies inhoudt. Wil je je kinderen wat meer bijbrengen over vegetarisch eten? Dan is het prentenboek 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout een leuke en informatieve manier om kinderen meer te leren over vegetarisch eten. Ben je benieuwd? In dit artikel lees je onze review van dit boek!

Lees meer
Kookboek review: À la minute

Kookboek review: À la minute

Het eerste begrip dat in me opkwam toen ik dit boek zag, was ‘Julia Child’. Maar dan de lichtere en bewustere versie, want Julia hield wel van die volle Franse gerechten (wat op z’n tijd zeker niet verkeerd is). Het boek straalt de Franse cuisine uit en neemt je mee in die vibe van de traditionele keuken met een vega en soms vegan touch. Een prachtig boek dat voor mij zeker nostalgische gevoelens oproept!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #80

Nieuwe vegetarische producten #80

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met veganistische Italiaanse pizza’s van Vegitalian, 2 soorten supplementen van Motion Nutrition, Sweet Solution repen van Tony’s Chocolonely, zuivel van Boeren van Amstel, een pakket met biologische producten voor 5 heerlijke ontbijtrecepten van Bio lekker voor je en een taartje van Trashu’re gestuurd door Too good to go!

Lees meer
REVIEW: BOSH! Hoe leef je vegan? van Henry Firth & Ian Theasby

REVIEW: BOSH! Hoe leef je vegan? van Henry Firth & Ian Theasby

Sommige van jullie kennen de heren van BOSH! misschien al, bijvoorbeeld van hun YouTube kanaal BOSH.TV of van hun vele kookboeken, zoals BOSH!, BISH BASH BOSH! en SPEEDY BOSH! Deze kookboeken zijn geschreven door twee vrienden, Henry Firth en Ian Theasby. Normaal gesproken delen zij heerlijke plantaardige recepten, maar nu maken ze het nog praktischer, want hoe leef je nou eigenlijk vegan? Met hun boek BOSH! Hoe leef je vegan geven zij hierop een concreet antwoord met praktische tips en toepasbare hulpmiddelen om veranderingen door te voeren. Dit boek is een praktische handleiding om jou te helpen om wat vaker plantaardig te eten. Een echte must-read als je (vaker) voor vegan wilt gaan!

Lees meer
Kookboek review: BOSH! Healthy Vegan

Kookboek review: BOSH! Healthy Vegan

De laatste tijd zie je steeds meer plantaardige kookboeken voorbijkomen. Veel mensen laten dat stukje vlees, vis of hun dagelijkse portie aan zuivel staan en verruilen dit voor een plantaardige variant. Een trend die naar onze mening mag blijven, en dat vinden de schrijvers van BOSH! Healthy Vegan ook. Zij spelen mooi in op de veganistisch levensstijl en daarbij ook op volwaardige en gezonde voedingskeuzes. De twee mannen waren vier jaar geleden nog vleeseters met licht overgewicht. De stap naar een plantaardig eetpatroon resulteerde bij de twee tot gewichtsvermindering, verbetering van slaap en meer energie. BOSH! Healthy Vegan is geen dieetboek maar een gids naar een gezond en duurzaam eetpatroon!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Vegetarische paté van Zonnatura

Vleesvervanger getest: Vegetarische paté van Zonnatura

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! In dit artikel testen we de vegetarische paté van Zonnatura.

Lees meer
Kookboek review: “Mama, ik kook wel!”

Kookboek review: “Mama, ik kook wel!”

“Mama, ik kook wel!” is een kookboek speciaal geschreven voor kinderen en hun ouders door chefkok Stan Schoenmakers. De jonge chef heeft jarenlange ervaring in top restaurants zoals Chateau St. Gerlach en Da Vinci. Zijn passie is het eten dat we dagelijks op tafel zetten gezond en smakelijk maken. In zijn jeugd was Stan iets dikker dan de rest van zijn vriendjes en na zijn vervelende ervaringen werd het zijn doel om anderen te helpen. Een kookboek voor het gezin om samen smaakvolle vegetarische gerechten op tafel te zetten!

Lees meer
Wereldkeuken: de Zuid-Afrikaanse keuken

Wereldkeuken: de Zuid-Afrikaanse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Zuid-Afrikaanse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Africola van Duncan Welgemoed. Hij is geboren in Zuid-Afrika en is momenteel een van de meest gewilde culinaire talenten in Australië. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Lees meer
Kookboek review: Greenfeast

Kookboek review: Greenfeast

Greenfeast is het tweede deel van een tweeluik van Nigel Slater. In het ene deel van Greenfeast staan de zomer en de lente centraal. En dit boek staat vol met heerlijke groenterecepten voor de herfst en winter. Het zijn meer dan 110 verwarmende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Made at Home

Kookboek review: Made at Home

Made at Home is het nieuwste kookboek van Giorgio Locatelli en staat boordevol Italiaanse familierecepten. In dit boek deelt de beroemde Italiaanse chef al zijn familierecepten die hij thuis op tafel zet. Moderne Italiaanse gerechten voor elke dag dus. In deze review lees je er alles over!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #79

Nieuwe vegetarische producten #79

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: Koolhydraatarme producten van Tasty Basics, een kaartspel van Babbla, Hari Tea en Shoti Maa Thee, chocopasta van No Sugar Daddies en alcoholvrije gin van Ceder’s Alt Gin. Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Veganista

Kookboek review: Veganista

‘Veganista – de Italiaanse plantaardige keuken’ is het eerste kookboek van Luna Trapani, jonge eigenaresse van restaurant Spritz in Antwerpen. Sinds begin 2018 stapte de half Italiaanse Luna over op een plantaardige levensstijl. Ze begon aanpassingen te maken aan al haar favoriete Italiaanse gerechten en besloot deze te delen met haar lezers, op zowel Instagram als haar website. Het bleek dat de vraag naar dit soort gerechten groot was, vandaar dat Luna besloot dat het tijd was voor haar eerste kookboek. Lees hier meer over Veganista!

Lees meer
5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

Alcoholvrij is hip! Voor bier, wijn en gin worden allemaal alcoholvrije alternatieven in een rap tempo ontwikkeld. Eerder testten wij al de alcoholvrije gin van Seedlip en Ceder’s. We besloten ons meer te verdiepen in alcoholvrije dranken en stuitten daarbij op een aantal mooie wijn & spirit alternatieven. De flessen hebben een bijzonder verhaal en zijn biologische geproduceerd. Een leuke bijkomstigheid: ze bevatten veel minder suiker en calorieën dan het gemiddelde glaasje wijn. We vonden ze in de selectie van Petit Plaisir.nl. Zie hier onze favorieten!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #78

Nieuwe vegetarische producten #78

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: mezze van Mezeast, koffie van coffeemeister, plantaardige mayo van the mayo sisters, vegetarische rollade van de Albert Heijn, smeersels van Fermentino en groente en fruit van Fruize and Veggies.

Lees meer
Kerstkransjes

Kerstkransjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten voor de decembermaand. Vandaag een recept uit het bakboek Strooigoed: kerstkransjes!

Lees meer