In mijn keuken

In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi mee te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maakt. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vind alles wat je zoekt


Mymuesli: puur natuur en op maat

Mymuesli: puur natuur en op maat

Muesli is een van mijn favoriete ontbijtjes. Maar vind maar eens een hele goede! Dat was zo makkelijk nog niet, tot ik mymuesli ontdekte. Een mueslimerk gefocust op biologische muesli, zonder toegevoegde smaak- of kleurstoffen, suikervrij en ook nog eens zelf samen te stellen! Blijer kan je mijn ontbijt niet maken. […]

Lees meer
Weten van (h)eerlijk eten

Weten van (h)eerlijk eten

In het kookboek Weten van (h)eerlijk eten laat Rineke Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige, zien hoe wij door middel van eten onze gezondheid positief kunnen beïnvloeden. Want gezondheid is niet iets wat je overkomt, je kunt er actief aan werken. Dus neem verantwoordelijkheid voor je voeding en word bewust gezond! […]

Lees meer
Lima Tahini: sweet & crunchy

Lima Tahini: sweet & crunchy

Tahini oftewel sesamzaadjespasta is een bekend product onder gezonde en bewuste foodies, want het is een ron van eiwitten en rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren. Zonde dat maar weinig mensen dit product kennen, want het is ideaal (brood)beleg en ook heel lekker in dressings. Lima wil hier verandering in brengen en daarom drie soorten Sweet & Crunchy Tahini ontwikkeld: met rozijnen, met dadels en natuurlijk. Nu is Tahini voor iedereen aantrekkelijk! […]

Lees meer
Handpicked Flowers: uniek servies met een bloemetje

Handpicked Flowers: uniek servies met een bloemetje

Maak kennis met Handpicked Flowers: ‘Er is weinig waar wij vrouwen zo vrolijk van worden als van bloemen op tafel. En dan het liefst niet diegene die ook bij de buurvrouw staan. Daarom vind je in onze webwinkel “Handpicked Flowers”. Oftewel: uniek servies met bloemen dat door ons is uitgepikt. Kopjes, bordjes, vazen en nog veel meer met een verhaal, een bloemetje en een gouden randje.’ […]

Lees meer
Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi is een betoverend, prachtig uitgegeven kookboek geïnspireerd op de culinaire stamboom van Jeruzalem en de koks zelf: “We willen onze lezers een glimp van een verborgen schat laten zien en tegelijkertijd ons eigen culinaire DNA ontleden en het gevoel en de structuur ontrafelen van de stad die ons tot de eetwezens heeft gemaakt die we zijn.” […]

Lees meer
Wijn van Yan Florijn

Wijn van Yan Florijn

Al eerder maakte ik kort kennis met de veganistische (!) wijnen van Yan Florijn op de opening van De Vegetarische Slager in Amsterdam. Maar al te graag wilde ik meer weten over het produceren van veganistische wijnen en deze aan een smaakonderzoekje onderwerpen. Onlangs kreeg ik deze kans op de Yan Florijn wijnproeverij. […]

Lees meer
Vegalicious

Vegalicious

Een kookboek met 141 vegetarische feel-good-recepten. Wat wil een foodie nog meer? Vlees kan vergeten worden als je Alice Hart haar ode leest aan ‘de sappige tomaat, prachtig rood als de ondergaande zon’, ‘de heerlijke zoete pompoen’ of ‘de bedwelmende aroma’s van geurige kruiden’, want dat is wat de rijke vegetarische keuken te bieden heeft! Absoluut Vegalicious. […]

Lees meer
Onvergetelijke groenten

Onvergetelijke groenten

De herfst en de winter zijn voor mij de seizoenen om aan de slag te gaan met de zogeheten ‘vergeten groenten’. Zoals dit kookboek terecht opmerkt zouden deze 350 soorten groente eigenlijk nooit in de vergetelheid mogen raken. Ze dienen gekend, geproefd en gegeten te worden! Dit kookboek neemt je aan de hand. […]

Lees meer
Voetprint Cooking

Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]

Lees meer
Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In dit zojuist verschenen kookboek tonen chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robert van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschoten en dessert. […]

Lees meer
Fresh & Light

Fresh & Light

Fresh & Light, alsof het kookboek voor mij geschreven is. Zoals ik met mijn recepten die lekker maar ook light zijn altijd op zoek ben naar de juiste balans, zo schrijft Donna Hay in haar inleiding: “Ik ben geen fan van diëten en huiver zelfs al bij het idee dat iemand op dieet is. Dit is dus geen dieetboek. Wat mij betreft gaat het altijd om het vinden van de balans. Ik hoop dat dit boek je helpt die van jou te vinden!” […]

Lees meer
Trakteer jezelf!

Trakteer jezelf!

Een mens kan niet zonder iets lekkers op z’n tijd, het gevoel van een traktatie, even niet bezig zijn met ‘gezond’ en ‘verstandig’. Zelf probeer ik deze behoefte stiekem toch te bevredigen op een verstandige manier door gezond te snoepen. Het kan echt! […]

Lees meer
Spotted @ Veggie Fair

Spotted @ Veggie Fair

De Veggie Fair. Een markt vol lieve, gezonde, groene mensen met kraampjes vol interessante, pure en eerlijk bereide producten. Overal kon je proeven, ruiken, voelen en nergens hoefde je te vragen ‘Zit hier echt geen vlees of vis in?’, nee hoor, zorgeloos genieten! Dus dat deed ik, tientallen standjes lang draaide mijn smaakpupillen overuren, rupsje-nooit-genoeg als ik ben. En zo ontdekte ik een aantal bijzondere winkeltjes waar ik je graag iets meer over vertel. […]

Lees meer