In mijn keuken

In mijn keuken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Hoe leuk is het om na te denken over het juiste servies om je gerecht op te serveren (en op te fotograferen) en dat geschikt is om de tafel mooi mee te dekken voor een groep vrienden? Ook kunnen wij echt genieten van keukenapparatuur waarover nagedacht is en die je het leven een stuk makkelijker maakt. Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken, en maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vind alles wat je zoekt


Nieuwe vegetarische producten #79

Nieuwe vegetarische producten #79

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: Koolhydraatarme producten van Tasty Basics, een kaartspel van Babbla, Hari Tea en Shoti Maa Thee, chocopasta van No Sugar Daddies en alcoholvrije gin van Ceder’s Alt Gin. Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Veganista

Kookboek review: Veganista

‘Veganista – de Italiaanse plantaardige keuken’ is het eerste kookboek van Luna Trapani, jonge eigenaresse van restaurant Spritz in Antwerpen. Sinds begin 2018 stapte de half Italiaanse Luna over op een plantaardige levensstijl. Ze begon aanpassingen te maken aan al haar favoriete Italiaanse gerechten en besloot deze te delen met haar lezers, op zowel Instagram als haar website. Het bleek dat de vraag naar dit soort gerechten groot was, vandaar dat Luna besloot dat het tijd was voor haar eerste kookboek. Lees hier meer over Veganista!

Lees meer
5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

5 alcoholvrije alternatieven voor je favoriete drankje!

Alcoholvrij is hip! Voor bier, wijn en gin worden allemaal alcoholvrije alternatieven in een rap tempo ontwikkeld. Eerder testten wij al de alcoholvrije gin van Seedlip en Ceder’s. We besloten ons meer te verdiepen in alcoholvrije dranken en stuitten daarbij op een aantal mooie wijn & spirit alternatieven. De flessen hebben een bijzonder verhaal en zijn biologische geproduceerd. Een leuke bijkomstigheid: ze bevatten veel minder suiker en calorieën dan het gemiddelde glaasje wijn. We vonden ze in de selectie van Petit Plaisir.nl. Zie hier onze favorieten!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #78

Nieuwe vegetarische producten #78

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: mezze van Mezeast, koffie van coffeemeister, plantaardige mayo van the mayo sisters, vegetarische rollade van de Albert Heijn, smeersels van Fermentino en groente en fruit van Fruize and Veggies.

Lees meer
Kerstkransjes

Kerstkransjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten voor de decembermaand. Vandaag een recept uit het bakboek Strooigoed: kerstkransjes!

Lees meer
Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam

Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam

Welmoed Bezoen is nog hartstikke jong, maar stond in de keuken bij Ron Blaauw, en dat zonder koksopleiding. Eerder schreef zij zelf ‘gloeiend groen’, een vegetarisch barbecue kookboek volledig gericht op groenten. Haar vriend Anker van Warmerdam is fotograaf en journalist bij onder andere Keuringsdienst van Waarde. Nu kozen zij ervoor om de krachten te bundelen en samen een boek uit te brengen. Lees hier ons review van Comfort food met groente van Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam!

Lees meer
6 ultieme cadeautips voor vegetarische foodies

6 ultieme cadeautips voor vegetarische foodies

De feestdagen komen eraan en afgelopen jaar is voor iedereen natuurlijk anders geweest dan andere jaren. Een goede reden om mensen in het zonnetje te zetten en wat leuks te doen voor elkaar. Wij hebben wat leuke cadeautips voor jullie! En het zijn natuurlijk ook hele goede tips als je zelf nog op zoek bent naar een goed cadeau voor op je verlanglijstje.

Lees meer
Kookboek review: Lekker lokaal

Kookboek review: Lekker lokaal

Vegetarisch en simpel koken met Nederlandse producten, dat doe je met het boek Lekker lokaal, geschreven door Laura de Grave! In dit boek vertelt zij waar je de beste producten bij jou in de buurt kunt vinden én hoe je daar vervolgens de lekkerste vegetarische gerechten van kan maken. Lees hier meer over Lekker lokaal!

Lees meer
Kookboek review: Het Nederlandse koekjesboek

Kookboek review: Het Nederlandse koekjesboek

Het Nederlandse koekjesboek is een bundel van (koekjes) recepten uit verschillende Nederlandse kookboeken. Hierdoor bevat het boek een unieke selectie aan recepten, van koekjes die zijn ontstaan in het jaar 1500 tot het jaar 1900. Het Nederlandse koekjesboek is geschreven door Natascha van der Stelt, en ze heeft haar uiterste best heeft gedaan om de lekkerste recepten voor dit boek uit te kiezen. En dat is zeker gelukt!

Lees meer
Wereldkeuken: de Indische keuken

Wereldkeuken: de Indische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in onze Nederlandse keuken. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Indische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek: Bersama van Francis Kuijk. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #76

Nieuwe vegetarische producten #76

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Vivera plantaardige braadworst, Notchie high protein soep, Hema vegetarische rookworst, Lovechock Winter Limited Editions, diverse producten van Fairtrade, Augustins Amsterdam biologische walnootolie.

Lees meer
Maaltijdboxen vers uit de polder: Flevo’s Weelde

Maaltijdboxen vers uit de polder: Flevo’s Weelde

De maaltijdbox Flevo’s Weelde is een initiatief van Laurens Wognum en chefkok Peter Lute. Laurens wil mensen graag wil laten zien hoe mooi, lekker en bijzonder de polder is. De lokale (Flevolandse) boeren leveren namelijk heerlijke verse ingrediënten. Chefkok Peter Lute maakt bijzondere gerechten met deze ingrediënten en dit wordt in een leuke krat verpakt. En goed nieuws: deze maaltijdboxen kunnen gewoon bij jou aan de deur worden geleverd!

Lees meer
De Nederlandse keuken

De Nederlandse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we een keer onze eigen Nederlandse keuken, een beetje het ondergeschoven kindje maar niet minder interessant. Hiervoor gebruiken we het mooie boek De bijbel van de Nederlandse keuken van Janneke Vreugdenhil!

Lees meer
Kookboek review: Thali van Tanja Dusy

Kookboek review: Thali van Tanja Dusy

Een fantastisch onderdeel van de Indiase keuken is Thali, bestaande uit verschillende kleine gerechtjes. Eerder schreven wij al over de Indiase keuken, en hoe goed deze past bij een plantaardig dieet. Daarom konden wij dit kookboek natuurlijk niet laten liggen. Lees hier ons review van het mooie boek Thali van Tanja Dusy!

Lees meer
Kookboek review: Plants Only Kitchen

Kookboek review: Plants Only Kitchen

Schrijver Gaz Oakly is voor ons geen onbekende. Het is nog geen jaar geleden dat wij een review schreven over zijn tweede boek Vegan Party en nu verrast hij ons alweer met een derde: Plants Only Kitchen. In dit boek geen feestelijke gerechten, maar oneindig veel simpele, smakelijke en krachtige vegan recepten. Zijn jullie ook zo benieuwd? Lees dan snel onze review!

Lees meer
Leuk nieuws: wij hebben een gloednieuwe keuken

Leuk nieuws: wij hebben een gloednieuwe keuken

Misschien hebben jullie het al wel voorbij zien komen. Wij hebben namelijk een nieuw kantoor. Hier zijn we allemaal heel erg blij mee. En bij een nieuw kantoor hoort ook een gloednieuwe keuken. Deze willen we natuurlijk graag laten zien. Dus vandaag nemen we jullie mee in onze keuken en vertellen we hier alles over!

Lees meer
Kookboek review: Everyday Fresh

Kookboek review: Everyday Fresh

Everyday Fresh is het nieuwste kookboek van Donna Hay. Dat Donna een groot fan is van simpele gerechten, werd in haar andere kookboeken al duidelijk. In Everyday Fresh staan ruim 90 recepten die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn gemaakt met verse ingrediënten en simpel. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Simply

Kookboek review: Simply

Simply is het nieuwste boek van Sabrina Ghayour. Misschien ken je haar al als een van onze Veggie Heroes! Sabrina is de ultieme thuiskok die van simpele ingrediënten, recepten en technieken houdt. Net als wij! Zoals Sabrina het zelf verwoordt: ‘In Simply vind je simpelweg lekkere ingrediënten, die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren – zo simpel is het!’

Lees meer
Kookboek review: Mooi Mediterraan

Kookboek review: Mooi Mediterraan

Mooi Mediterraan is het nieuwste kookboek van de zussen Janine en Annemieke Jansen. In de boeken Hartstikke Lekker en Hartstikke Mediterraan lieten ze al veel zien van de mediterrane keuken. Mooi Mediterraan is het derde boek waarin ze je meenemen in de mediterrane keuken en de gezondheidsvoordelen hiervan laten zien. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Leuke Recepten

Kookboek review: Leuke Recepten

Leuke Recepten is het kookboek van het gelijknamige foodblog Leuke Recepten van Sandra en Eric Waterschoot. Sinds 2011 inspireert dit duo dagelijks heel Nederland met makkelijke, snelle en vooral leuke recepten! De recepten van Sandra zijn vaak creatief en verrassend om te presenteren en Eric zet deze creaties vervolgens prachtig op de foto. Het resultaat: een veelzijdig blog boordevol leuke recepten en nu dus ook een kookboek. Over dat laatste vertel ik je graag meer!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #74

Nieuwe vegetarische producten #74

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten (en diensten) die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Plus vleesvervangers, Daily Supplements Daily Vrill Omega Capsules, Ben & Jerry’s Netflix Original Flavors, Jones Brothers Coffee, The Tasting Games, JOAN Dutch tea makers thee en Bonduelle.

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten #73

Nieuwe vegetarische producten #73

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Fairtrade Original Mexicaanse kruidenpasta’s, Jumbo Lekker Veggie vleesvervangers, Tasty Basics muesli met noten en zaden, Honig peulvruchten pasta, de Van de Boom siropen en de spice mixes van Lima!

Lees meer
Kookboek review: Vegan East

Kookboek review: Vegan East

Vegan East is het boek van schrijfster en freelance journalist Milou van der Will. Bekend van thrillers als Stil in de stad, In mijn bloed en Rood licht. Dat klopt, Vegan East is Milou’s eerste kookboek! Eén waarmee ze wil laten zien hoe makkelijk, lekker en smaakvol de plantaardige keuken kan zijn. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

Inmaken is hot, maar eigenlijk al decennia oud! Vroeger werd voedsel ingemaakt zodat het lang bewaard kon worden. Door de komst van koelkasten, techniek en een bijna altijd toereikende voorraad van eten verdween het bij de meeste mensen meer naar de achtergrond. Maar het komt weer helemaal terug! Inmaken geeft de bekende producten net even een andere smaak en is daarnaast een goed middel om voedselverspilling tegen te gaan. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Gelukkig is daar de oplossing: Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman! Het nieuwe naslagwerk met meer dan 300 recepten om onder andere groente en fruit in te maken. Lees hier onze review!

Lees meer
Kookboek review: Goed eten van Tom Hunt

Kookboek review: Goed eten van Tom Hunt

Auteur en chefkok Tom Hunt voert op talloze manieren campagne tegen voedselverspilling. Hij is ambassadeur van o.a. Action Against Hunger, Soil Association, The Fairtrade Foundation en Slow Food. Deze laatste organisatie richt zich op duurzame voedselsystemen en het zelfvoorzienend zijn van landen. Hunt heeft verschillende awards gewonnen waaronder die voor het Beste Ethische Restaurant met zijn eigen zaak in Bristol, Engeland. Daarnaast schrijft hij een column over zero waste voeding in de bekende Britse krant the Guardian. Nu heeft Tom Hunt zijn beste duurzame recepten gebundeld in een compleet plantaardig kookboek: Goed eten!

Lees meer
Kookboek review: Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Kookboek review: Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Jason Tjon Affo is receptontwikkelaar, voedingsfotograaf en stylist: een combinatie die alleen maar kan resulteren in plaatjes van gerechten. Hij is onder andere bekend van zijn uitgesproken en originele Instagramkanaal @theindigokitchen, en heeft meegewerkt aan shoots van bijvoorbeeld The Vegan Junkfood Bar. ‘Saai’ staat niet in zijn vocabulaire, en de kleurrijke kunstwerkjes die hij tevoorschijn tovert zullen je blijven verbazen. Nu heeft hij een plantaardig kookboek uitgebracht, Vegan Soul Food. Hier lees je wat wij ervan vinden!

Lees meer