Thee, koffie, bier en wijn

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Voor ons hoort een goed glas in alle opzichten bij eten en bij genieten van het leven, en die vind je in onze keuken. We maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

6 x wat je moet weten over wijn uit de Franse Rhône (Isabel’s favoriet!)

De komende maanden gaat vinoloog Remy Tolk in samenwerking met Wine & Roses ons meer leren over de bekende Franse wijngebieden. Vandaag bespreken we verrassende feiten over de Franse Côtes du Rhône, Isabel’s favoriete Franse regio en hét gebied voor liefhebbers van rijpe witte en krachtige rode wijnen. In dit artikel leer je alles over het gebied en de bijbehorende wijn. Ook geven we heerlijke recepten voor die perfect samengaan met die wijnen!

Lees meer

De perfecte thee met The Dutch Teaguide

Geniet jij ook regelmatig van een kop thee? Wij zijn echte theeleuten en kunnen dit de hele dag door drinken. Maar hoeveel weten we nou eigenlijk van thee af? The Dutch Teaguide helpt ons hierbij. In een complete (gratis) gids voor theeliefhebbers lees je alles wat je maar wilt weten over onze favoriete warme drank!

Lees meer

Top 5 culinaire cadeaus van de Sint

Nog maar 16 nachtjes slapen en dan is het zo ver.. pakjesavond! Cadeautjes groot of klein, voor in de zak of in de schoen, allebei net zo fijn en cadeau inspiratie daar is het ons om te doen! Wij delen vandaag vijf cadeautjes met een culinair tintje voor op je verlanglijstje: Blackbeard pannen, Homey’s VITT messen, Mindgym: sportschool voor je geest, Gebrouwen door vrouwen limited Edition & Modern Baking van Donna Hay!

Lees meer

Bierstoof met vega rund, pompoen en gele wortel + WIN VEGA KERSTWORKSHOP

De wintertijd is ingegaan en dat betekent natuurlijk dat het tijd is voor stoofpotjes! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bierstoof? Je stooft dan je groenten in een heerlijke hoeveelheid bier! Met de juiste stoofkruiden erbij succes gegarandeerd. Helemaal lekker met de ‘vegetarische runder reepjes’ van JUMBO Veggie Chef voor een goede bite, beetje ontbijtkoek erdoor en smullen!

Lees meer

Hoe maak je soep met thee in plaats van bouillon?

Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Vervang de bouillon anders een keer met thee en experimenteer er op los. Dan zet je in een handomdraai je favoriete soep op tafel, maar dan met een twist. Wij gingen de uitdaging aan en maakten een tomatensoep met Smoky Tarry Lapsang Souchong thee. Benieuwd hoe dat smaakte, met dit recept maak je het zelf!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!