Thee, koffie, bier en wijn

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Voor ons hoort een goed glas in alle opzichten bij eten en bij genieten van het leven, en dat vind je terug in onze keuken. We maken onze ontbijtjes, lunches en diners af met een glas wijn, bier, thee of koffie van goede kwaliteit en met een verhaal. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.


Kookboek review: Eet & drink je kerstboom

Kookboek review: Eet & drink je kerstboom

‘Eet & drink je kerstboom’, staat dat er echt? Wij moesten ook even twee keer lezen, maar het klopt zeker! Het idee voor dit kookboek ontstond toen Frederik Kampman van Lowlander op een vroege ochtend in januari aan het hardlopen was en de Amsterdamse grachten vol lagen met stapels afgedankte kerstbomen. Hij dacht, dit moet toch beter kunnen? Vind in dit kookboek recepten die laten zien hoe je van ‘waste naar taste’ kunt gaan! Lees snel verder!

Lees meer
Iced Green Tea Mojito

Iced Green Tea Mojito

De zomer in je glas, dat is deze Iced Green Tea Mojito Mocktail. Minstens zo lekker als de klassieke cocktail, maar dan zonder kans op een kater. Vergeet lange rijen voor de bar op een festival, deze stirred, not shaken zomerhit maak je gewoon in je eigen keuken. Als basis voor deze zonnige mojito mocktail gebruiken we thee van Frank about tea, die zorgt voor een subtiele, zacht-zoete smaak. Het enige dat je verder nodig hebt is een handvol ingrediënten en wat nonchalante roerbewegingen. Succes verzekerd.

Lees meer
Spoedcursus wijn: rode wijnen

Spoedcursus wijn: rode wijnen

Als je een wijnkaart opent, lees je allemaal namen van druivenrassen, wijnhuizen, streken, dorpen en landen. Hoe moet je ooit jouw wijn kiezen? Daarom is het handig om te weten welke druivenrassen er zijn, welke de typerende smaakkenmerken daarbij horen en welke verschillende namen gangbaar zijn voor dit type wijn. Zo leest de wijnkaart voortaan veel gemakkelijker! Hier krijg je een spoedcursus wijn, speciaal voor de feestdagen. Deze week gaan we verder met de rode wijnen.

Lees meer
Spoedcursus wijn: witte wijnen

Spoedcursus wijn: witte wijnen

Als je een wijnkaart opent lees je allemaal namen van druivenrassen, wijnhuizen, streken, dorpen en landen. Hoe moet je ooit jouw wijn kiezen? Daarom is het handig om te weten welke druivenrassen er zijn, welke de typerende smaakkenmerken daarbij horen en welke verschillende namen gangbaar zijn voor dit type wijn. Zo leest de wijnkaart voortaan veel gemakkelijker! Deze week bespreken we de witte wijnen.

Lees meer
Spoedcursus wijn: etiket, temperatuur en kurk

Spoedcursus wijn: etiket, temperatuur en kurk

Wat zegt een etiket nu eigenlijk over de wijn? Vaak kiezen we voor wat er mooi uitziet, maar het etiket geeft zoveel meer informatie over de wijn dan alleen het mooie plaatje of de leuke letters! En wat is eigenlijk de beste temperatuur voor wijn? En maakt het uit of een wijn een schroefdop of een kurk heeft? Hier krijg je een stoomcursus wijn, speciaal voor de feestdagen!

Lees meer
6 x wat je moet weten over bubbelwijn!

6 x wat je moet weten over bubbelwijn!

Champagne, prosecco en cava. Niets is zo feestelijk als bubbelwijn! Om klokslag 12 uur op oudejaarsavond poppen wij natuurlijk de champagne open, maar ook bij je kerstdiner is bubbelwijn een heerlijk aperitief. Wist je bijvoorbeeld dat het drankje je eetlust opwerkt? Lees hier alles over bubbelwijn!

Lees meer
Top 6: onze favoriete wijnen

Top 6: onze favoriete wijnen

Afgelopen maanden deelde Remy Tolk in samenwerking met Wine & Roses alles over de beste wijnen met ons. Van natuurwijn tot rosé, dit zijn onze favoriete wijnen en alles wat je erover moet weten. Lees bijvoorbeeld welke gerechten goed bij de wijn passen. Zo weet je meteen welke wijn het beste past bij jouw kerstdiner! Welke ga jij uitschenken?

Lees meer
6 x wat je moet weten over wijn uit de Franse Rhône (Isabel’s favoriet!)

6 x wat je moet weten over wijn uit de Franse Rhône (Isabel’s favoriet!)

De komende maanden gaat vinoloog Remy Tolk in samenwerking met Wine & Roses ons meer leren over de bekende Franse wijngebieden. Vandaag bespreken we verrassende feiten over de Franse Côtes du Rhône, Isabel’s favoriete Franse regio en hét gebied voor liefhebbers van rijpe witte en krachtige rode wijnen. In dit artikel leer je alles over het gebied en de bijbehorende wijn. Ook geven we heerlijke recepten voor die perfect samengaan met die wijnen!

Lees meer
De perfecte thee met The Dutch Teaguide

De perfecte thee met The Dutch Teaguide

Geniet jij ook regelmatig van een kop thee? Wij zijn echte theeleuten en kunnen dit de hele dag door drinken. Maar hoeveel weten we nou eigenlijk van thee af? The Dutch Teaguide helpt ons hierbij. In een complete (gratis) gids voor theeliefhebbers lees je alles wat je maar wilt weten over onze favoriete warme drank!

Lees meer
Hoe maak je soep met thee in plaats van bouillon?

Hoe maak je soep met thee in plaats van bouillon?

Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Vervang de bouillon anders een keer met thee en experimenteer er op los. Dan zet je in een handomdraai je favoriete soep op tafel, maar dan met een twist. Wij gingen de uitdaging aan en maakten een tomatensoep met Smoky Tarry Lapsang Souchong thee. Benieuwd hoe dat smaakte, met dit recept maak je het zelf!

Lees meer
De Loire en haar Chenin Blanc

De Loire en haar Chenin Blanc

De komende maanden gaat vinoloog Remy Tolk in samenwerking met Wine & Roses ons meer leren over de bekende Franse wijngebieden! We beginnen vandaag met de Franse Loire en een van haar mooiste wijnen: de Chenin Blanc. In dit artikel leer je alles over het gebied, deze wijn en geven we heerlijke recepten voor erbij!

Lees meer
Alles wat je moet weten over rosé

Alles wat je moet weten over rosé

De komende maanden gaat vinoloog Remy Tolk in samenwerking met Wine & Roses ons meer leren over de bekende Franse wijngebieden! Vandaag is de rosé aan de beurt. De zomer is namelijk begonnen en daarmee is het rosé seizoen officieel geopend! Deze heerlijke wijn is echt niet alleen voor op een terrasje, er is voor elke gelegenheid een rosé te vinden. Je hebt verschillende soorten rosé: de wijn varieert in kleur van zeer licht tot zeer donker en van beendroog tot zoet. Hier lees je alles wat je moet weten over de rosé!

Lees meer
Alles over de Franse Elzas en haar Pinot Blanc

Alles over de Franse Elzas en haar Pinot Blanc

De komende maanden gaat vinoloog Remy Tolk in samenwerking met Wine & Roses ons meer leren over de bekende Franse wijngebieden! Vandaag bespreken we de Elzas en haar gelijknamige wijn uit het noordoosten van Frankrijk. In dit artikel leer je alles over het gebied, deze wijn en geven we heerlijke recepten voor erbij!

Lees meer
Italiaanse koffiegewoonten

Italiaanse koffiegewoonten

In Italië drinken ze ontzettend veel koffie. Maar hoe drink je koffie als een echte Italiaan? Wij Nederlanders drinken regelmatig een cappuccino na het diner, maar in Italië is dat een ware no go. Gelukkig hebben de Italianen maar een paar simpele regels. Wij leggen het je uit!

Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #17

Nieuwe ontdekkingen #17

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: de La Morena sausjes Mexican style, de edamame bonen van Bonduelle, Chef’s Basement Basil olijfolie, apple vinegar en tomatenketchup, Défenses Immunitaires thee van Yogi, de ginger orange thee van Yogi, de redespresso Chai capsules van Yogi en tot slot de melk creamy chocoladereep van LoveChock!

Lees meer
Verschil tussen de oude en nieuwe wereld

Verschil tussen de oude en nieuwe wereld

Om de week beantwoordt Niek van Vinoniek een prangende wijnvraag. Deze week: wat is het verschil tussen wijn van de oude en nieuwe wereld? Europa en Noord-Afrika worden gezien als de oude wereld, maar was is dan de nieuwe wereld? En hoe merk je het verschil tussen beiden bij dezelfde soort wijn? Niek legt het je uit aan de hand van twee flessen Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland en de Bourgogne! Heb je ook een vraag voor Vinoniek? Laat het ons weten!

Lees meer
Hoe koel je witte wijn snel af?

Hoe koel je witte wijn snel af?

Om de week beantwoordt Niek van Vinoniek een prangende wijnvraag. Deze week: hoe koel je wijn zo snel mogelijk af? Een koud wit wijntje in de zomer is heerlijk, maar hoe zorg je dat je hem ook zo snel mogelijk kan drinken? Niek geeft je drie tips! Heb je ook een vraag voor Vinoniek? Laat het ons weten!

Lees meer
Instagram trend: Flower Ice Cubes

Instagram trend: Flower Ice Cubes

Deze week gespot op Instagram: Flower Ice Cubes. Alhoewel het kouder en guurder wordt buiten, is een goed glas wijn of champagne bij ons altijd welkom. Om je glas of wijnkoeler te versieren, kan je je ijsklontjes klaarmaken met (eetbare) bloemen! Super simpel om te maken en een feestje om te zien. Om je een idee te geven over hoe deze spannende ijsklontjes er precies uitzien, delen we vandaag onze inspiratiebronnen.

Lees meer
Instagram trend: Hipster Cappuccino

Instagram trend: Hipster Cappuccino

Deze week gespot op Instagram: de nieuwe Hipster Cappuccino foodtrend. Omdat koffie drinken uit een kopje zo 2016 is, in 2017 drinken we onze cappuccino alleen nog maar uit fruit en ijshoorntjes. Hoe fantastisch zien deze gekke drankjes eruit?! Je kunt eindeloos variëren: een dragon fruit-latte, avocino, durian-latte, ice corn coffee en een echte avocoffee! Je vraagt je vast af hoe je deze creaties zelf kunt maken. Om je hierbij op weg te helpen delen we vandaag onze inspiratiebronnen. 

Lees meer

Nieuwe ontdekkingen #15

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: luxe en 100% natuurlijke theeblends van Tastea, Cookie Bites als verantwoorde snack van BioToday, een huidverzorgingsproduct van Physalis gemaakt van viooltjes, pure jasmijn parels van Simon Lévelt en tot slot een reeks aan bijzondere gember producten van The Ginger Party!

Lees meer
Fairtrade thee van blad en knop tot kopje + PROEF!

Fairtrade thee van blad en knop tot kopje + PROEF!

We zijn steeds meer bezig met ons eten. Waar komt het vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Maar weet jij dit ook van je dagelijkse kopje thee? Thee maken is een handmatig en bijzonder secuur proces. Niet iets waar je bij stil staat als je smorgens je kopje thee drinkt. In dit artikel leggen we precies hoe uit de thee van Fair Trade Original gemaakt wordt, van struik tot kopje. En je kan de zeven nieuwe biologische en fairtrade theesmaken proeven!

Lees meer
Wie plukt jouw thee? + PROEF!

Wie plukt jouw thee? + PROEF!

We zijn steeds meer bezig met ons eten. Waar komt het vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Maar heb jij weleens afgevraagd WIE er achter jouw eten zit? In april ontdekte ik welke Aziatische boerinnen verantwoordelijk zijn voor de heerlijke Thaise kruiden en pepers in de currypasta’s van Fair Trade Original. Nu maak ik kennis met hun theeplukkers in Sri Lanka. Zij plukken de groene en zwarte thee die gebruikt worden voor hun nieuwe biologische theeën in maar liefst zeven smaken. Benieuwd? Je kan ze proeven!

Lees meer