Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Benieuwd naar het boek van De Hippe Vegetariër? Dat vind je hier!

 

Benieuwd naar ons eigen boek?

Vegan Monday: Japanse curry

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met gepaneerde aubergine, courgette & rode paprika.

Lees meer

Hoe maak je zelf thuis: feta kaas

Zuurdesembrood, augurken, kefir, kombucha, kaas en zuurkool. Allemaal producten die wij vaak halen in de supermarkt. Maar wist je dat je al deze producten ook makkelijk zelf kunt maken? Gewoon thuis, in jouw eigen keuken! Wij hebben hulp ingeroepen van de experts om je de komende weken te helpen met wennen aan eten zelf inmaken, fermenteren en gisten. Met een beetje tijd en liefde verandert je eten in de meest smakelijke creaties. Vandaag maken we feta kaas, met behulp van het kookboek: Over Rot! van Meneer Wateetons.

Lees meer

Sinner Saturday: Pecan Fudge met pecannoten en kokosrasp

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Pecan fudge vegan witte chocoladefudge met pecannoten en kokosrasp uit het kookboek 100 luxe koekjes van eigen deeg van Elisabeth Scholten.

Lees meer

De Duitse keuken: Licht kwark brood

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Duitse keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Strudel + Knödel van Anja Dunk. Vandaag delen wij het recept van een licht kwarkbrood. Dit gistbrood wordt gemaakt met kwark zodat het een zure, licht gefermenteerde smaak krijgt die doet denken aan het zuurdesembrood. Er wordt melk gebruikt in plaats van water, zodat het brood zacht blijft. Een keer wat anders dan een traditioneel broodrecept!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Bekijk hier ons eigen boek!

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!