Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Benieuwd naar het boek van De Hippe Vegetariër? Dat vind je hier!

 

Vind alles wat je zoekt


Sinner Saturday: frisse yoghurt cake

Sinner Saturday: frisse yoghurt cake

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: frisse yoghurt cake uit het kookboek Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek!

Lees meer
7 minuten in de keuken – Veggie: groenten op een bedje van spinazie

7 minuten in de keuken – Veggie: groenten op een bedje van spinazie

7 minuten in de keuken – Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke en vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Een aanwinst voor de ‘7 minuten in de keuken’ reeks. Vandaag delen wij voor de laatste keer een recept uit dit nieuwe kookboek: groenten op een bedje van spinazie!

Lees meer
7 minuten in de keuken – Veggie: portobello burger

7 minuten in de keuken – Veggie: portobello burger

7 minuten in de keuken – Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke en vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Een aanwinst voor de ‘7 minuten in de keuken’ reeks. Goed nieuws: de aankomende tijd mogen wij een aantal recepten uit dit boek met jullie delen. Vandaag maken we portobello burgers!

Lees meer
De Indische keuken

De Indische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in onze Nederlandse keuken. Hoevaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Indische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Alle Indische keukengeheimen van Jeff Keasberry. Wat is de Indische keuken die wij kennen precies? In het boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer
Sinner Saturday: filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen

Sinner Saturday: filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen uit het kookboek Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek!

Lees meer
7 minuten in de keuken – Veggie: Libanese salade

7 minuten in de keuken – Veggie: Libanese salade

7 minuten in de keuken – Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Zeker weten een hoogtepunt in de ‘7 minuten in de keuken’-reeks! Goed nieuws: de aankomende tijd mogen wij een aantal recepten uit dit boek met jullie delen. Vandaag op het menu: Libanese salade!

Lees meer
7 minuten in de keuken – Veggie: hartige quinoacake

7 minuten in de keuken – Veggie: hartige quinoacake

7 minuten in de keuken – Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Zeker weten een hoogtepunt in de ‘7 minuten in de keuken’-reeks! Goed nieuws: de aankomende tijd mogen wij een aantal recepten uit dit boek met jullie delen. Vandaag bakken we een hartige quinoacake!

Lees meer
De Chinese keuken: Chinese custardtaartjes

De Chinese keuken: Chinese custardtaartjes

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese keuken en de Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: Chinese custardtaartjes!

Lees meer
Sinner Saturday: bladerdeegvlecht met peer en fudgesaus

Sinner Saturday: bladerdeegvlecht met peer en fudgesaus

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Bladerdeeg vlecht met peer en fudgesaus uit Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek!

Lees meer
De Chinese keuken: krokante tofu in pittige zure saus

De Chinese keuken: krokante tofu in pittige zure saus

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: krokante tofu in pittige zure saus!

Lees meer
De Chinese keuken: vegetarische mini loempia’s

De Chinese keuken: vegetarische mini loempia’s

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese- en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staat bekend om zijn harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: vegetarische mini loempia’s!

Lees meer
Sinner saturday: sinaasappel ricotta-cheesecake met frambozen

Sinner saturday: sinaasappel ricotta-cheesecake met frambozen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: sinaasappel ricotta-cheesecake met frambozen uit Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek, bekend van Heel Holland Bakt!

Lees meer
REVIEW: Ooit aten we dieren van Roanne van Voorst

REVIEW: Ooit aten we dieren van Roanne van Voorst

Naast kookboeken lees ik ook wel eens boeken die je aan het denken zetten en/of een bijzondere invalshoek hebben. Recent kwam op de redactie het boek Ooit aten wij dieren van Roanne van Voorst binnen. Dit boek heeft mij doen nadenken over het eten van dierlijke producten in de toekomst. Hoe zal het eten van de toekomst eruit zien en is er plaats voor dierlijke producten? Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en vertel je graag meer over deze must-read voor vegetariërs, veganisten én vleeseters!

Lees meer
De Chinese keuken

De Chinese keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Chinese keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Wat is de Chinese keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer
Sinner Saturday: vanilleijs met karamelsaus en kokos

Sinner Saturday: vanilleijs met karamelsaus en kokos

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: vanilleijs met Mexicaanse karamelsaus (dulce de leche) en kokos uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!

Lees meer
Sinner Saturday: chocolade meringuetaart

Sinner Saturday: chocolade meringuetaart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: chocolade meringuetaart uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!

Lees meer
Rijst & Co: omgekeerde groentetaart met zilvervliesrijst

Rijst & Co: omgekeerde groentetaart met zilvervliesrijst

Dat rijst ontzettend veelzijdig is, dat laat Nisha Katona zien in haar laatste boek: Rijst & Co. In dit kookboek speelt rijst de hoofdrol in alle gerechten, van zilvervliesrijst in een Peruaanse salade tot rijstepap met karamel en rood fruit. Vandaag: omgekeerde groentetaart met zilvervliesrijst uit Rijst & Co!

Lees meer
Sinner Saturday: boterkoek met gekonfijte gember

Sinner Saturday: boterkoek met gekonfijte gember

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: boterkoek met gekonfijte gember uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!

Lees meer
Ooit aten we dieren: klimaatverandering in Groenland

Ooit aten we dieren: klimaatverandering in Groenland

In geen enkel ander land is de opwarming van de aarde zo duidelijk voelbaar en meetbaar als in Groenland. Op het enorme eiland voltrekken de klimaatopwarmingen zich twee keer zo snel als in andere, niet-arctische gebieden. Ieder jaar slinkt er een hoeveelheid Groenlands ijs die te vergelijken is met de complete hoeveelheid ijs in de Alpen, en aan de oostkust van Zuid-Groenland is het ijs in vijf jaar meer dan tien meter gesmolten. De bewoners van het grote eiland moeten zich razendsnel aanpassen aan hun veranderende omgeving. Roanne van Voorst, bekend van het boek ‘Ooit aten we dieren’, woonde een tijd op Groenland om onderzoek te doen naar de klimaatverandering in Groenland. Zij vertelt hoe voelbaar de verandering daar was.

Lees meer
Kookboek: Mindmap cooking

Kookboek: Mindmap cooking

Robin Seuren, auteur van Mindmap cooking, is een gedreven jonge vrouw met passie voor voeding en gezondheid. Via haar eigen praktijk Van Natura houdt zij zich bezig met een tal aan activiteiten: Lezingen, kookworkshops, een kinderkookcafé en kinderfeestjes. Daarnaast geeft ze professioneel voedingsadvies. Tussen al deze activiteiten door vond Robin de tijd een boek te schrijven: Mindmap cooking!

Lees meer
Sinner Saturday: vegetarische powerrepen

Sinner Saturday: vegetarische powerrepen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: vegetarische powerrepen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!

Lees meer
Vega curry: Khichuri

Vega curry: Khichuri

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis. Vorige keer deelden wij het recept van de linzen kofta, vandaag is het de beurt aan Khichuri! Het is een typisch Bengalees lunchgerecht dat goed vult en populair is in de moessontijd, wanneer het veel regent. Dit kruidige gerecht wordt normaal gesproken gegeten met omelet.

Lees meer
Zijn overstromingen de toekomst van Nederland?

Zijn overstromingen de toekomst van Nederland?

Je zou er maar wonen. Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Een stad met tien miljoen inwoners. In 2014 gaven waterexperts ons een waarschuwing: Jakarta zou één van de eerste steden zou zijn die onder invloed van de klimaatverandering voorgoed onder de zeespiegel zou verdwijnen. Roanne van Voorst, bekend van het boek ‘Ooit aten we dieren’, woonde een lange tijd in Jakarta i.v.m. onderzoek naar de effecten van klimaatveranderingen op de armsten van de wereld. Vandaag geeft zij antwoord op de vraag ‘Overstromingen in Jakarta: de toekomst van Nederland?’.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!