Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Benieuwd naar het boek van De Hippe Vegetariër? Dat vind je hier!

 

Vind alles wat je zoekt


Kookboek review: Jackfruit van Jessica Lek

Kookboek review: Jackfruit van Jessica Lek

Goed nieuws! Na haar boeken over de asperge en crock-pot gerechten heeft Jessica Lek nu een kookboek gewijd aan de Aziatische jonge jackfruit. Deze vrucht heeft zijn opmars gemaakt naar het Westen en heeft nu zijn eigen boek. Benieuwd geworden naar het kookboek Jackfruit van Jessica Lek? Lees dan snel verder!

Lees meer
Kookboek review: The Curry Guy Veggie van Dan Toombs

Kookboek review: The Curry Guy Veggie van Dan Toombs

Goed nieuws! Dan Toombs heeft een nieuw curry kookboek uitgebracht en dit keer een felgroene veggie editie. In het kookboek zijn maar liefst meer dan 100 vegetarische curry’s en andere gerechten uit de Indiase keuken te vinden. Benieuwd geworden naar het kookboek The Curry Guy Veggie? Hier lees je wat wij ervan vinden!

Lees meer
Kookboek: Celebrating India

Kookboek: Celebrating India

Het kookboek Celebrating India is een initiatief van het bedrijf Indian Cooking Classes, waar wij vorig jaar een Indiase kookcursus hebben gevolgd (zie hier de gerechten die we toen maakten). Chef Meenu Gupta neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de heerlijke curry’s en geurige specerijen van India. Zelf ben ik gek op alles wat met de Indiase keuken te maken heeft, dus dit boek komt goed van pas!

Lees meer
Kookboek: Energy & Vegan

Kookboek: Energy & Vegan

Het kookboek Energy & Vegan is geschreven door Alexander Gershberg. Wellicht ken je deze vegan chef-kok al van het boek Vegan for Friends. Hierin liet hij ons kennismaken met vegan gerechten uit verschillende soorten keukens. Ditmaal heeft Alexander ervoor gekozen om zich op een ander aspect van eten te focussen: gezondheid. Maak kennis met Energy & Vegan!

Lees meer
Wereldkeuken: De Cypriotische keuken

Wereldkeuken: De Cypriotische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Cypriotische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Cyprus van Georgina Hayden. Dit mediterrane land kent enorm veel vegetarische gerechten!

Lees meer
Kookboek review: Vegan Vibes

Kookboek review: Vegan Vibes

Lisa Steltenpool, diëtiste met focus op plantaardig eten, heeft het boek Vegan Vibes uitgebracht! Lisa is afgestudeerd als diëtiste en schreef al op haar 21e het succesvolle boek De Vegarevolutie! In dit boek wil ze veganistisch eten en de veganistische levensstijl op een toegankelijke wijze laten zien. Met onderbouwende voedingsinformatie, praktische handvatten en een lading aan inspiratie, zou dit het meest complete boek moeten zijn over hoe plantaardig eten je leven en de wereld verbetert. Wij zijn benieuwd!

Lees meer
Kookboek: het geluksdieet

Kookboek: het geluksdieet

Het geluksdieet is geschreven door Carolina van Dorenmalen, ook wel bekend als foodie_ness. Na het boek Geluksfactor 10 komt ze met Het geluksdieet, over de relatie tussen gezonde voeding en intens geluk. Een investering voor het leven die ze iedere vrouw gunt. We worden meegenomen in haar zoektocht naar fysieke en mentale gezondheid.

Lees meer
Zelf cashew-walnoten pasta maken

Zelf cashew-walnoten pasta maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige producten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor een cashew-walnoten pasta!

Lees meer
Vegabijbel: open lasagne met asperges en doperwten

Vegabijbel: open lasagne met asperges en doperwten

We delen vaak recepten uit kookboeken met jullie. Vandaag is het de beurt aan onze eigen Vegabijbel, geschreven door Isabel Boerdam! Dit superhandige kookboek is t/m april ter ere van de Nationale Week Zonder Vlees afgeprijsd naar slechts €25! We delen hier een favoriet recept van Isabel. Ze heeft dit recept geleerd van haar allerliefste oppas Pau Pau. Vandaag op het menu: open lasagne met asperges en doperwten!

Lees meer
Zelf pompoenpittenmelk maken

Zelf pompoenpittenmelk maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met dit soort producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor pompoenpittenmelk!

Lees meer
Kookboek: Vegabijbel

Kookboek: Vegabijbel

Vandaag zetten we onze eigen Vegabijbel in het zonnetje! Het kookboek is namelijk geschreven door Isabel Boerdam, oprichtster van De Hippe Vegetariër. De Vegabijbel is een handvat voor de beginnende, nieuwsgierige en naar inspiratie zoekende lezer. Vegetarisch of minder vlees eten? Dan biedt dit boek de perfecte uitkomst om de komende tijd verrassende vegetarische gerechten op tafel te toveren! Van pompoenstoof tot courgettespaghetti en van falafel tot knolselderijsteak: de komende tijd zullen we verschillende recepten delen uit de Vegabijbel! Nog meer goed nieuws: van 1 februari tot 30 april is de Vegabijbel in prijs verlaagd van €31,99 naar €25!

Lees meer
Kookboek: Bonen erwten linzen

Kookboek: Bonen erwten linzen

Het kookboek ‘Bonen erwten linzen’ is geschreven door Jenny Damberg. In dit boek staan peulvruchten in de spotlight, en dat is niet voor niets. Peulvruchten zijn namelijk een van de meest veelzijdige ingrediënten die je maar in je keukenkastje kunt hebben staan. Kikkererwten tover je om tot curry en van witte bonen maak je een dip met dille en truffel. Vandaag vertellen wij jullie meer over ‘Bonen erwten linzen’!

Lees meer
De Britse keuken: floating islands

De Britse keuken: floating islands

St. JOHN, Het Kookboek is het boek van Fergus Henderson & Trevor Gulliver. In dit boek delen ze moderne Britse recepten en krijg je een beeld van de Britse moderne keuken. Vandaag delen we het eerste gerecht dat de auteur Fergus ooit uit een kookboek heeft gemaakt. Hij was er ondersteboven van, wij hopen dat jij dit ook zult zijn. Îles flottantes ofwel floating islands is luchtig eiwitschuim in een laagje vanillesaus. Dat is genieten!

Lees meer
Zelf vanille-kokosroom maken

Zelf vanille-kokosroom maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor een vanille-kokosroom!

Lees meer
Wereldkeuken: de Britse keuken

Wereldkeuken: de Britse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Britse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek St. JOHN, Het Kookboek van Fergus Henderson & Trevor Gulliver. Wat is de Britse keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar de kern van deze authentieke wereldkeuken!

Lees meer
Zelf vegan parmezaan maken

Zelf vegan parmezaan maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met deze producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor vegan parmezaan!

Lees meer
Kookboek: Holy Happy Belly

Kookboek: Holy Happy Belly

Bianca Fabrie, voorheen make-up artiest en haarstylist, schreef haar eerste boek: Holy Happy Belly, de frisse zomer en lente editie. Nu is ze terug met een herfstige winter editie, dat kunnen wij wel gebruiken! Bianca is gespecialiseerd in Ayurvedische recepten. Dit is een Indiase genezingsleer die zich richt op het verhelpen van klachten door middel van het aanpassen van het voedingspatroon. Vandaag de dag raken steeds meer mensen hierin geïnteresseerd. Zelf heeft Bianca er enorm veel aan gehad om op deze manier met voeding om te gaan. Zij voelt zich sinds zij dit dieet volgt zo veel gezonder en energieker, dat zij haar beste Ayurvedische recepten graag wil delen. Simone van Rees maakte de foto’s van de gerechten in dit prachtige boek.

Lees meer
Sinner Saturday: nougatinetaart

Sinner Saturday: nougatinetaart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: nougatinetaart uit de Taartbijbel van Hans Spitsbaard, winnaar van Heel Holland Bakt 2017!

Lees meer
Kookboek: Lekker Fred

Kookboek: Lekker Fred

Een tijdje geleden mochten wij deelnemen aan een kookworkshop van Grand’Italia om te koken met de enige echte Vjeze Fur, bekend van o.a. de muzikale hit-formatie De Jeugd van Tegenwoordig en zijn geweldige kookfilmpjes op Instagram. Nu heeft Freddy Tratlehner besloten ons te verassen met iets nieuws: zijn eigen kookboek! Vandaag laten we jullie kennis maken met Lekker Fred!

Lees meer
Wereldkeuken: De Moorse keuken

Wereldkeuken: De Moorse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Moorse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Moors van Ben Tish. De Moorse keuken is sterk verweven met de Europese keuken en heeft hier veel invloed op gehad. Lees verder over het ontstaan van deze wereldkeuken!

Lees meer
Sinner Saturday: Tijgersoezen

Sinner Saturday: Tijgersoezen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: tijgersoezen uit de Taartbijbel van Hans Spitsbaard!

Lees meer
Kookboek: Het groente boekje

Kookboek: Het groente boekje

Het groente boekje – Nieuwe ideeën voor koken met groente en fruit is geschreven door Nadia Zerouali & Samuel Levie. Een duo dat erg bekend is in de food sector. Nadia is kookboekenschrijver en tv-presentator bij BinnensteBuiten en Samuel is worstenmaker bij Brandt & Levie en oprichter van het Food Cabinet. Samen hebben ze hun krachten gebundeld en dit nieuwe kookboek ontwikkeld: Het groente boekje!

Lees meer
De best gelezen kookboek reviews van 2019

De best gelezen kookboek reviews van 2019

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de best gelezen kookboek reviews van 2019!

Lees meer
Sinner Saturday: Kerstkransjes

Sinner Saturday: Kerstkransjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten voor de decembermaand. Vandaag een recept uit het bakboek Strooigoed: kerstkransjes!

Lees meer
Kookboek review: Maison Mari

Kookboek review: Maison Mari

Goed nieuws! Mari Maris heeft een nieuw kookboek uitgebracht, dat boordevol vegetarische gerechten staat. Koken met groenten, dat kan Mari Maris als geen ander. Dat bewijst ze ook met haar nieuwste kookboek waar groenten in de hoofdrol staan: Maison Mari. Benieuwd geworden naar het kookboek Maison Mari? Lees hier wat wij ervan vinden.

Lees meer
Kookboek review: VEG! van Jamie Oliver

Kookboek review: VEG! van Jamie Oliver

Goed nieuws! Jamie Oliver heeft een nieuw kookboek uitgebracht: VEG! Wij gingen op bezoek bij Jamie Oliver himself in Jamie’s Italian in Den Haag om hem alles te vragen over zijn laatste kookboek-hit! Tussen het vragenvuur door, kookte hij rustig de risotto met geroosterde tomaat, die uiteraard terug te vinden is in VEG! én op het blog, klik hier voor het recept. Benieuwd geworden naar Jamie’s laatste boek? Lees hier wat wij ervan vinden.

Lees meer
Kookboek: Het Borrelhapjes Bakboek

Kookboek: Het Borrelhapjes Bakboek

Voor zoete recepten struin ik graag door het blog van Laura’s Bakery, maar tegenwoordig verschijnen er ook steeds meer hartige lekkernijen op haar site. Het is niet voor niets dat Laura Kieft na twee kookboeken met zoete recepten een geheel hartig bakboek heeft uitgegeven! Ideaal voor de feestelijke decembermaand. Wat dacht je van pesto-roomkaas vlechtbrood of rozemarijn-zeezout noten? Lees hier meer over Het Borrelhapjes Bakboek!

Lees meer
Wereldkeuken: De Mexicaanse keuken

Wereldkeuken: De Mexicaanse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Mexicaanse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Fiësta van Tanja Dusy. Want hoe is de cultuur achter de nacho’s die in ons koude kikkerlandje niet meer weg te denken zijn? In dit feestelijke boek gingen we op zoek naar antwoorden!

Lees meer
Kookboek: Kerst

Kookboek: Kerst

Het duurt niet lang meer voordat de feestdagen van start gaan. Familie en vrienden bij elkaar en tafels vol met lekker eten. Hebben jullie er ook zo’n zin in? Wij in ieder geval wel! Om jullie alvast wat inspiratie te geven voor deze dagen, hebben wij een nieuwe must-have voor je: het kookboek Kerst. Dit boek is geschreven door Arno en Mireille van The Holy Kauw Company. Paddenstoelensoep ‘en croute’ en Cotton candy champagne cocktails, dit boek staat boordevol makkelijke kerstrecepten en feestelijke ideeën voor Oud & Nieuw. Lees hier meer over het kookboek Kerst!

Lees meer
Wereldkeuken: de Japanse keuken

Wereldkeuken: de Japanse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Japanse Keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Nihon van Tanja Dusy. Wat is de Japanse keuken precies? In het boek gingen we op zoek naar de kern van deze authentieke wereldkeuken!

Lees meer
Hoe maak je zelf thuis: rode peper-knoflookzout

Hoe maak je zelf thuis: rode peper-knoflookzout

Zuurdesembrood, augurken, kefir, kombucha, kaas en zuurkool. Allemaal producten die wij vaak halen in de supermarkt. Maar wist je dat je al deze producten ook makkelijk zelf kunt maken? Gewoon thuis, in jouw eigen keuken! Wij hebben ons laten inspireren door experts om je te laten wennen aan eten zelf inmaken, fermenteren en gisten. Met een beetje tijd en liefde maak je de meest smakelijke creaties. Vandaag maken we rode peper-knoflookzout, met behulp van het kookboek Olie, azijn, zout & zuur van Johan Björkman.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!