Banner-in mijn keuken-dhv

Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: Vegabijbel, De Vega Atlas en diverse e-books!

 


REVIEW: Van Boven in het wild

REVIEW: Van Boven in het wild

Er verschijnen de laatste tijd veel kookboeken die gebruik maken van ingrediënten die je makkelijk zelf kunt plukken. Wij vinden dit geweldig! Het scheelt geld, het is duurzaam en je hebt nóg meer het gevoel dat jij dit gerecht helemaal zelf hebt gemaakt. ‘Van Boven in het wild’ geschreven door Yvette van Boven is zo’n boek. Maar het is meer dan een kookboek alleen. In ‘Van Boven in het wild’ vind je een herbarium, een eetbare-plantengids en recepten.

Lees meer
REVIEW: De dankbare keuken

REVIEW: De dankbare keuken

De dankbare keuken is ontstaan vanuit de liefde voor koken van Stephanie Verstift. Al snel vergeet zij haar tijd wanneer ze in de keuken op het Zweedse platteland gerechten kan bereiden met verse ingrediënten van boeren uit de omgeving. Laat je inspireren door meer dan zeventig vegetarische en veganistische recepten of door de gedachten over koken, diverse smaakgroepen en favoriete smaakmakers.  

Lees meer
REVIEW: Salade Freak

REVIEW: Salade Freak

In de zomermaanden zijn wij dol op salades! Ze hebben misschien een saai imago maar niks is minder waar. Het kookboek Salade Freak van Jess Damuck staat vol met recepten voor heerlijke, verassende salades voor elk seizoen. Dus zoek jij nieuwe inspiratie voor lekkere salades boordevol groente? Dan is dit boek iets voor jou! 

Lees meer
REVIEW: Lekker vegetarisch koken in weinig tijd

REVIEW: Lekker vegetarisch koken in weinig tijd

Elke dag een lekkere vegetarische maaltijd op tafel zetten valt nog niet mee. Helemaal niet als je een baan en/of gezin hebt. Sara Ask en Lisa Bjärbo helpen je daarbij door middel van het kookboek ‘Lekker vegetarisch koken in weinig tijd’. Met meer dan 50 vegetarische recepten die binnen een mum van tijd klaar zijn, hoef je niet meer te stressen over je avondeten. Lees hier wat wij van dit kookboek vinden.

Lees meer
REVIEW: Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom

REVIEW: Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom

Het prikkelbaredarmsyndroom. Hoogstwaarschijnlijk ken jij ook iemand die hier last van heeft. Het is een verstoring van de functie van het maag-darm kanaal en het kan heel vervelend zijn! Mensen met PDS kunnen last hebben van bijvoorbeeld buikpijn of problemen met de stoelgang. Goede voeding kan heel goed helpen om de klachten minder te maken. Daarom vinden wij het super dat Charlotte Robyns het kookboek ‘Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom’ heeft uitgebracht. Maar is dit een fijn boek? En hoe zijn de recepten? Wij vertellen het je! 

Lees meer
REVIEW: In het wild geplukt

REVIEW: In het wild geplukt

Maak je borst maar nat want met ‘In het wild geplukt’ veranderen we terug naar jagers en verzamelaars. Met het kookboek van Lieve Galle is onkruid wieden nog nooit zo leuk geweest! Ga op pad en verzamel al jouw lievelings ingrediënten, gewoon in de achtertuin. Sit back, relax en leer eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden en wortels verzamelen en bereiden. Daarna gaat het echte werk beginnen! 

Lees meer
REVIEW: Nistisima

REVIEW: Nistisima

‘Nistisima’ is een kookboek met volledig veganistische mediterrane recepten. Georgina Hayden deelt hierin recepten vanuit eeuwenoude tradities uit bijvoorbeeld Griekenland, Libanon en Jordanië. In dit boek spelen groenten de hoofdrol en vind je bijzondere gerechten om een heerlijke zomerse tafel mee te vullen. Wij zijn ontzettend benieuwd naar de inhoud. En jij? 

Lees meer
REVIEW: Manis

REVIEW: Manis

Een kookboek vol Indisch zoet: dat is ‘Manis’ van Francis Kuijk. In dit boek word je aan het bakken gezet in de Indische keuken. Je leert hierbij dat deze keuken zoveel meer heerlijke zoetigheden te bieden heeft dan alleen spekkoek. Lees gauw verder, dan nemen we je mee door de inhoud en structuur, de lay-out en de recepten!  

Lees meer
REVIEW: Seasons moestuin

REVIEW: Seasons moestuin

‘Seasons moestuin’ is veel meer dan alleen een kookboek. In dit boek vertelt Jessica Koomen je alles over moestuinieren, hoe je jouw moestuin ecologisch verantwoord maakt en over hoe je jouw oogst het beste kunt bewaren. Naast dit alles bevat Seasons moestuin heerlijke vegetarische en veganistische recepten met groenten uit eigen moestuin.  

Lees meer
Review: Colorful food

Review: Colorful food

Colorful food: alleen de titel maakt ons al vrolijk! Je maakt ons ontzettend blij met kleurrijke recepten. In dit kookboek vind je diverse gerechten, gemaakt door Sharon de Miranda met seizoensproducten. Benieuwd of de rest van het kookboek ons ook zo vrolijk maakt? Lees gauw verder! 

Lees meer
REVIEW: Groenten 

REVIEW: Groenten 

Hoe meer wij experimenteren, hoe meer we groenten gaan waarderen! Wij zijn inmiddels gek op alle smaken en texturen die de natuur ons te bieden heeft. We geven groenten dan ook met veel plezier een hoofdrol in onze gerechten. Mari Maris denkt daar hetzelfde over, en wijdt er haar nieuwste kookboek ‘Groenten’ aan. Wij namen een kijkje in dit kookboek, lees hier onze review.

Lees meer
REVIEW: Vegan op de plank

REVIEW: Vegan op de plank

Hoe leuk is het om eten te delen met anderen? Dat kan natuurlijk heel goed in de vorm van een borrelplank, maar wist je dat je veel meer kunt serveren op een plank? Kate Kasbee is super creatief met het serveren van lekker eten op een plank. Met haar nieuwe kookboek ‘Vegan op de plank’ laat Kate de prachtigste vegan creaties zien om met iedereen van te genieten! 

Lees meer
REVIEW: Samen op weg naar beter eten

REVIEW: Samen op weg naar beter eten

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, heeft onlangs het boek ‘Samen op weg naar beter eten’ uitgebracht. Voor dit boek verdiept zij zich in wat gezond eten is, hoe beter eten verbindt en hoe we de wereld figuurlijk beter kunnen eten. Ze hoopt met dit informatieve boek mensen te inspireren om beter te eten; voor zichzelf, hun omgeving en voor de wereld.

Lees meer
REVIEW: Vleesch

REVIEW: Vleesch

‘Vleesch’ is het kookboek van De Vegetarische Slager. Dit volledig vegetarische kookboek is een plantaardige ode aan vlees klassiekers. Anders dan bij andere vegetarische kookboek vind je in dit boek veel recepten met ‘vleesch’. In dit kookboek spelen de vleesvervangers van De Vegetarische Slager de hoofdrol! 

Lees meer
5 kookboeken zonder vlees

5 kookboeken zonder vlees

Het scala aan kookboeken is breed. Enorm, als je het ons vraagt, maar jullie weten wat ze zeggen: the more, the better! Nu begrijpen we dat jullie wellicht door al deze bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij voor jullie vijf favorieten van onze redactie op een rijtje gezet! En leuk nieuws! Wij mogen 2 keer een pakket weggeven met deze vijf vega kookboeken! Laat ons in een reactie weten waarom jij dit pakket zou willen winnen en wie weet ontvang jij er binnenkort wel één thuis.

Lees meer
REVIEW: Het kleine boek voor sauzen

REVIEW: Het kleine boek voor sauzen

Een goede saus kan een gerecht maken of breken. Een kookboek over sauzen vinden wij dus geen onnodige toevoeging aan onze boekenkast. ‘Het kleine boek voor sauzen’ van Thomas Feller is precies wat de titel doet vermoeden: het leert je sauzen maken, van koud tot warm en van zoet tot hartig. Ben jij net zo gek op saus als wij? Dan is dit boek iets voor jou! 

Lees meer
REVIEW: Groente menu’s

REVIEW: Groente menu’s

Duurzaam eten wordt steeds hipper, gelukkig maar! Met meer gerechten op basis van groenten en het gebruik van lokale producten kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan het milieu. ‘Groente Menu’s’ is het kookboek van sterrenchef Niven Kunz en zijn vrouw Virginie van Bronckhorst-Kunz. Het verbaast je vast niet dat groente de hoofdrol heeft in dit boek. Dit komt voort uit de liefde die Niven en Virginie voor groenten hebben. Niven en Virginie hadden al langere tijd het idee om samen een kookboek te maken. Door het vele samen koken tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 kreeg dit idee vorm. Het resultaat? Een bijzonder kookboek vol heerlijke recepten uit verschillende keukens. Dit kookboek is niet volledig vegetarisch, maar er staan volop vegetarische recepten in, boordevol groenten! 

Lees meer
REVIEW: Vaker plantaardig!

REVIEW: Vaker plantaardig!

Dat plantaardig eten beter is voor het milieu hoeven we jullie niet meer te vertellen. Dit is ook steeds vaker de visie van kookboeken die op de markt komen en dat  vinden wij natuurlijk fantastisch! Door de hoeveelheid plantaardige recepten die hiermee beschikbaar komen, wordt plantaardig eten nog toegankelijker. Zo is sinds een tijdje het kookboek ‘Vaker plantaardig!’ van Suzanne Beekenkamp op de markt. Wij schreven een review voor jullie.

Lees meer
REVIEW: TLV Vegan

REVIEW: TLV Vegan

TLV Vegan, het land zonder melk en honing. Dit is het nieuwe kookboek van Jigal Krant. Jigal kan zich hiermee aansluiten aan de steeds groter wordende collectie van vegan kookboeken, iets waar wij enthousiast over zijn. In dit kookboek word je meegenomen in de enorme groei aan veganisten die zich bevinden in Israël. Met daarbij als hoofdvraag, hoe zit het in Europa? Daarnaast staat dit kookboek vol met recepten waarmee Jigal je probeert te overtuigen dat engeltjes geen dierlijke producten nodig hebben om op je tong te piesen!

Lees meer
REVIEW: Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven

REVIEW: Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven

Tegenwoordig vliegen we allemaal van hot naar her en willen we graag overal bij zijn. We werken steeds harder, hebben steeds meer sociale verplichtingen en houden ook nog eens van lekker eten. Herken jij jezelf hierin? En kan jij jezelf soms een beetje chaotisch noemen? Dan hebben Laurence en Martena het perfecte kookboek voor jou geschreven, namelijk ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’. Benieuwd geworden? Lees hier onze review. 

Lees meer
REVIEW: Wild Cooking

REVIEW: Wild Cooking

Dit keer mogen wij op de redactie een wel heel bijzonder, vegetarisch kookboek reviewen. ‘Wild Cooking’ is het kookboek dat is ontwikkeld in samenwerking met We’re smart worlds. Zij lichten elk jaar de beste vegetarische restaurants uit, door middel van een ranking van één tot vijf radijzen. Zo staan er veel exclusieve en bijzondere groentegerechten in waarbij je jezelf even waant in een sterrenzaak. Ilse de Vis en Frank Fol hebben samen dit boek geschreven en nemen je graag mee in de wereld van smaken. Wij vertellen je wat we vonden van dit bijzondere kookboek!

Lees meer
REVIEW: Veganbijbel

REVIEW: Veganbijbel

Wauw, wat een indrukwekkend kookboek is de Veganbijbel! Dat kan ook niet anders als het een onderdeel is van de populaire ‘’kookbijbelreeksen’’. Tessa Moorman van The Green Happiness, die al ruim 5 (kook)boeken op haar naam heeft, heeft de Veganbijbel geschreven. Met meer dan 200 vegan recepten laat Tessa de oneindige mogelijkheden zien van de plantaardige keuken. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!

Lees meer
REVIEW: Fruit plukken

REVIEW: Fruit plukken

De afgelopen tijd schreven we veel reviews over kookboeken waarin groenten de hoofdrol speelden. Vandaag doen we dat even anders. In het kookboek ‘Fruit plukken’ van cateraars Matthias en Richard worden we meegenomen in de wereld van koken met vruchten. Vaak wordt de fruitafdeling in de supermarkt gebruikt voor tussendoortjes of om mee te bakken. In dit boek laten de schrijvers zien dat we met fruit zoveel meer kunnen dan dat. Wij vertellen je wat we vonden van dit kookboek!

Lees meer
REVIEW: Vegan Comfort

REVIEW: Vegan Comfort

Wij mochten weer een nieuw kookboek reviewen, en wat voor één! Bij het uitpakken van de doos werden wij al verliefd op de omslag van het kookboek Vegan Comfort van Milou van der Will. Milou is een auteur die je misschien wel kent van thrillers, kookboeken of haar eigen blog. Een liefde voor schrijven heeft ze dus wel, maar Milou heeft zich ook vastgeklampt aan de Oosterse keuken. In dit kookboek brengt ze al haar liefdes samen tot Oosterse comfort recepten. Benieuwd geworden? Lees hier wat wij van dit kookboek vonden!

Lees meer