Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Benieuwd naar het boek van De Hippe Vegetariër? Dat vind je hier!

 

Benieuwd naar ons eigen boek?

De Perzische keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we van de lekkerste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Perzische keuken aan bod! Hiervoor gebruiken we het mooie boek De Perzische Keuken van Yasmin Kahn. Wat is de Perzische keuken precies? In De Perzische Keuken gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer

Wild Plukken: salade van veldzuring en Oost-Indische kers

Vandaag het recept voor salade van veldzuring en Oost-Indische kers uit het kookboek Wild Plukkenvan Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Lees meer

Kookboek: Superveg

De titel zegt het eigenlijk al Superveg benadrukt alle super veggies ofwel groenten die boordevol voedingsstoffen zitten en beschouwd mogen worden als groentejuweel. Van alle soorten heeft Celia Brooks een top 25 samengesteld van groenten die geweldig zijn om allemaal andere redenen! De groenten spelen de hoofdrol in ieder gerecht waarbij snelle basisrecepten en volwaardige gerechten elkaar afwisselen.

Lees meer

Scandinavische keuken: romige gort met courgette en paddenstoelen

Vandaag delen we het recept voor romige gort met courgette en paddenstoelen. Hiervoor gebruikten we Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann. Dikke aanrader! De gort wordt op zo’n manier bereidt dat het romig wordt. Hierdoor wordt het vaak met risotto vergeleken, maar de uiteindelijke textuur is niet helemaal hetzelfde. Het lijkt een beetje op de verschillende soorten pap die in Scandinavië gegeten wordt. Pap is daar eeuwenlang het standaard gerecht geweest. Nu is het terug van weggeweest en worden er vele lekkere gerechten mee gemaakt, zoals deze romige gort!

Lees meer
11223

Vind alles wat je zoekt


Bekijk hier ons eigen boek!

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!