In mijn keuken

Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: De Hippe Vegetariër en Vegabijbel!

 

Vind alles wat je zoekt


REVIEW: Plastic Soup Surfer

REVIEW: Plastic Soup Surfer

Plastic soep, je hebt het vast wel eens gezien. Wellicht in het echt of in een natuurdocumentaire. Het is een opeenhoping van een grote hoeveelheid plastic en ander afval die in de zeeën en oceanen terecht is gekomen. Merijn Tinga, bioloog en fanatiek surfer, onderneemt sinds 2014 bijzondere expedities om aandacht te vragen voor dit wereldwijde probleem. In het boek Plastic Soup Surfer lees je zijn inspirerende verhaal. Benieuwd geworden? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Wereldse smaakmakers

REVIEW: Wereldse smaakmakers

Toegankelijk, eenvoudig en herkenbaar, zo beschrijft chefkok Pascal Jalhay het boek: Wereldse smaakmakers. Hij ziet het als zijn verantwoordelijkheid om iedereen te laten genieten van koken. Door gerechten simpel te houden, korte en duidelijke recepturen te geven om ons als lezer en kok te prikkelen om eigen smaken en gerechten te ontwikkelen op een originele manier, met dit boek als handleiding. Benieuwd geworden? Lees in dit artikel meer over de culinaire ontdekkingsreis van: Wereldse smaakmakers.

Lees meer
REVIEW: Dosia plukt bessen

REVIEW: Dosia plukt bessen

Van aalbessen tot frambozen, bessen zijn echte smaakbommetjes. Super lekker om zo te snacken, maar ook geweldig om te gebruiken in gerechten! Zoet én hartig. Dosia Brewer is een enthousiaste moestuinier en wildplukker en is altijd op zoek naar nieuwe smaken en ingrediënten. Met het kookboek Dosia plukt bessen wilt Dosia de lekkerste bessenrecepten en een heleboel bessenkennis met jou delen. Nieuwsgierig naar dit koekboek? Lees vooral deze review!

Lees meer
REVIEW: Van de vegan bakker

REVIEW: Van de vegan bakker

Parijs is de stad van de liefde… voor vegan gebak en broodjes! Land&Monkeys is de nieuwe 100% vegan bakkerij in hartje Parijs! Hoewel een tripje Parijs natuurlijk ook niet verkeerd is, kan je nu de geur van verse croissantjes en gebakken brood zelf in huis halen met het nieuwe boek Van de vegan bakker van meesterbakker Rodolphe Landemaine.

Lees meer
REVIEW: Vegan Familie

REVIEW: Vegan Familie

Vegan koken voor een hele familie is voor Maik en Jessica Süter dagelijkse kost. Samen begonnen ze het platform Veganrevolutie.nl en schreven ze het gelijknamige boek. Later brachten ze Vegan Power uit en nu ligt het derde boek voor onze neus: Vegan Familie! Plantaardig eten in een gezin met jonge kinderen kan soms een uitdaging zijn. Wat maak je voor hongerige pubers of juist voor de kleine koters? Kom erachter met ruim 125 recepten in: Vegan Familie!

Lees meer
REVIEW: Het Sportkookboek 2

REVIEW: Het Sportkookboek 2

Of je nou een professionele of een recreatieve sporter bent, de juiste voeding is onwijs belangrijk. Door je voeding af te stemmen op je trainingen, kan je jouw sportprestaties enorm verbeteren! Maar hoe doe je dat? Topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck heeft speciaal hiervoor Het Sport Kookboek 2 geschreven. Met dit boek helpt ze je het maximale uit je trainingen te halen en je lichaam sneller te laten herstellen. Dat allemaal aan de hand van lekkere en makkelijke maaltijden. In deze review bespreken we alle ins en outs van dit kookboek!

Lees meer
REVIEW: Het Kikkererwtenkookboek

REVIEW: Het Kikkererwtenkookboek

Wist jij dat hummus vanuit het Arabisch vertaald letterlijk kikkererwt betekent? Dat leuke feitje vind je, samen met een heleboel heerlijke kikkererwtrecepten, in het Kikkererwtenkookboek. Moeder Lucrees en dochter Marietje zijn zo geïntrigeerd door de eeuwenoude geschiedenis en verscheidenheid van deze peulvrucht dat ze een verzameling recepten hebben aangelegd. Deze hebben ze gebundeld en zo is Het Kikkererwtenkookboek ontstaan. Met dit boek komen ze een stap dichterbij hun doel: de bekendheid van de kikkererwt vergroten.

Lees meer
REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken

REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken

In De Kookbijbel reeks van Carrera Culinair is er een mooie aanwinst bijgekomen! Wij kennen de Kookbijbels natuurlijk van de Vegabijbel, van onze eigen Isabel Boerdam. De nieuwste toevoeging aan de reeks is De bijbel van de Indiase keuken, door Paulami Joshi. Paulami is in 2017 vanuit India naar Nederland verhuisd. Zij miste de echte authentieke Indiase smaken en wilde deze naar Nederland halen, en dat doet ze via dit kookboek!

Lees meer
REVIEW: Be more vegan

REVIEW: Be more vegan

Maak kennis met het vegan boek voor beginners! Zou je vaker een dagje vegan willen eten, maar weet je niet waar te beginnen? Die vraag krijgen wij ook vaak op ons blog, en wij weten als geen ander dat dit best een uitdaging kan zijn. Vragen zoals het voldoende binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen als je geen dierlijke producten meer eet, komen vaak voorbij. Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten uit het boek. Lees in dit artikel onze review van Be more vegan!

Lees meer
REVIEW: De groene barbecue

REVIEW: De groene barbecue

Er is bijna niets zo lekker als buiten in het zonnetje genieten van goed eten en fijn gezelschap. Bestsellerauteur Rukmini Iyer van het boek De groene bakplaat, introduceert met haar nieuwste kookboek De groene barbecue de lekkerste en origineelste gerechten voor buiten op de barbecue of voor in de oven. Met maar liefst 75 recepten word je geïnspireerd om vegetarische en vegan gerechten te bereiden, waar je vervolgens buiten in het zonnetje van kan genieten. Lees hier onze review van De groene barbecue!

Lees meer
REVIEW: Elke dag anders

REVIEW: Elke dag anders

Eind maart verscheen het nieuwste boek van Fatima El Irari – ‘Elke dag anders’, met 90 nieuwe recepten voor familie en vrienden. Misschien kende je Fatima al van haar populaire blog, waarop zij een veelzijdige mix van Marokkaanse classics en moderne favorieten die je doen watertanden deelt. In haar tweede kookboek staan traditionele recepten zoals een heerlijke romige linzensoep maar ook recepten zoals mac and cheeseballs. Fatima geeft in haar boek tips hoe je met een gerecht kan variëren, bijvoorbeeld hoe je een gerecht vegetarisch maakt of kidsproof. Lees hier onze review van het kookboek Elke dag anders!

Lees meer
REVIEW: De vier seizoenen van Vogel

REVIEW: De vier seizoenen van Vogel

Sanne Vogel maakt haar debuut in kookboekenland met haar eerste kookboek: ‘De vier seizoenen van Vogel’! Sanne is in Nederland bekend van haar werk als filmmaker, theatermaker, schrijver, regisseur en actrice. Al sinds haar tiende had ze de wens om een kookboek uit te brengen dankzij haar grote liefde voor koken en biologische voeding en producten. Lees hier onze review van het boek De vier seizoenen van Vogel!

Lees meer
REVIEW: Happy Recipe

REVIEW: Happy Recipe

Ontdek het nieuwste kookboek van Sam Loman: Happy recipe! Een feelgood boek vol recepten waarin de focus ligt op lichaam en geest. Sam is illustrator, auteur en vormgeefster en is al sinds jonge leeftijd bezig met gezondheid. Tijdens haar masterstudie deed Sam onderzoek naar medische illustratie en volgde hierbij de opleiding tot voedingsdeskundige, natuurvoedingsadviseur en orthomoleculaire suppletie. In dit boek vind je meer dan 75 recepten die een ondersteuning bieden op je hormonen, immuunsysteem, hersenen, leverfunctie en darmen. Lees hier onze review over Happy recipe!

Lees meer
REVIEW: Eten als de beste!

REVIEW: Eten als de beste!

De Britste tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall introduceert met zijn nieuwste kookboek Eten als de beste een bundel vol kennis en feiten over gezonde voeding en zeven basisprincipes die een basis leggen voor een gezond en duurzaam dieet. Met zijn zevende River Cottage-boek wordt er nog meer verdieping gelegd op zowel gezonde als lekkere voeding. Zeker in deze tijd zijn veel mensen zich bewuster gaan bezighouden met een gezondere levensstijl en daar sluit dit boek naadloos op aan!

Lees meer
REVIEW: Op jacht naar goede voeding

REVIEW: Op jacht naar goede voeding

Hoe zorg je ervoor dat wat je eet zowel goed is voor jezelf als voor de planeet? Daar hebben de Zweedse Lina en Mia van het populaire lifestyle platform Food Pharmacy het antwoord op: word een gezondheidsjager. Dat betekent dat je kiest voor plantaardig voedsel met zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen. Aan de hand van kennis en feitjes én met de nodige humor begeleiden Lina en Mia je hierbij. De vrouwen introduceren het gezondheidsjagerkompas, waarmee je punten kunt scoren voor wat je eet. Hoe meer variatie, hoe meer punten je verdient, superhandig! Het boek bevat 60 recepten om klimaatvriendelijke, voedzame maaltijden te bereiden.

Lees meer
REVIEW: Een ode aan groenten

REVIEW: Een ode aan groenten

Wauw! Dat was onze reactie toen we dit kleurrijke en prachtig vormgeven kookboek ontvingen. Alice Zaslavsky presenteert in haar nieuwe kookboek maar liefst 50 van haar favoriete groentevariëteiten in meer dan 150 moderne en traditionele recepten. De recepten zijn daarbij ook nog eens op kleur geordend in lijn met de bijhorende groenten. Lees hier onze review van Een ode aan groenten!

Lees meer
REVIEW: Het complete keto-dieet kookboek

REVIEW: Het complete keto-dieet kookboek

Waarschijnlijk heb je al heel wat boeken en artikelen voorbij zien komen die gaan over het minderen van koolhydraten in je voeding. De voedingsgroep ‘koolhydraten’ heeft in de afgelopen jaren niet altijd in een goed daglicht gestaan, en het is ook niet onderbouwd waarom koolhydraten dan zo slecht voor je zouden zijn. In deze review vertellen we je graag meer over het Keto-dieet!

Lees meer
REVIEW: Yoga: balans op de mat en in je leven

REVIEW: Yoga: balans op de mat en in je leven

Naomi Annand neemt je met haar boek ‘Yoga: de balans op de mat en in je leven’ mee op reis naar wat yoga voor jou kan betekenen. Naomi beschrijft dat yoga in alle facetten van het leven een rol kan spelen: spiritualiteit, filosofie, moraliteit, compassie, de reis naar jezelf en liefde. Het doel van dit boek gaat in principe over de focus van de lichamelijke beoefening, omdat dit voor de meeste mensen de eerste stap in yoga is. Dit boek richt zich op deze eerste stap: mindfulness in beweging.

Lees meer
REVIEW: Vegan JapanEasy

REVIEW: Vegan JapanEasy

Vega(n) kookboeken worden steeds populairder, en in dat lijstje mag het kookboek Vegan JapanEasy van Tim Anderson zeker niet ontbreken. Tim Anderson ontwikkelde meer dan 80 Japanse recepten die plantaardig zijn. Zonder vervangers of tekortkomingen op het gebied van smaak zodat je de Japanse keuken op z’n best leert kennen. Ontdek de eenvoud van de plantaardige Japanse keuken met een klassieker als groentetempura of juist een modern gerecht zoals de bloemkoolkatsu. Ben je benieuwd naar dit kookboek? Lees dan hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Makkelijk & Snel

REVIEW: Makkelijk & Snel

Makkelijke en snelle maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan. Wie wil dat nou niet? Na een dag vol werk en bezigheden wil je soms niet al te moeilijk doen in de keuken. De uitdaging ligt dan wel in hoe gezond en voedzaam je iets kookt. Brenda Hoff heeft met haar nieuwe kookboek Makkelijk & Snel hiervoor de oplossing! Brenda inspireert met haar blog Brenda kookt veel lezers en breidt dit nu uit met haar kookboek. Koken hoeft niet moeilijk te zijn en kan juist een fijne afwisseling zijn van het uren achter de laptop zitten.

Lees meer
GREEN: Gevulde hartige filotaart

GREEN: Gevulde hartige filotaart

Uit het bestselling kookboek GREEN van Elly Pear delen wij een heerlijk plantaardig recept voor een gevulde hartige filotaart. Plantaardig koken wordt steeds meer de normale gang van zaken bij mensen thuis en dat klinkt ons als muziek in de oren! Heb jij wel trek in een hartige taart? Het recept vind je hier!

Lees meer
Kookboek review: GREEN van Elly Pear

Kookboek review: GREEN van Elly Pear

Vega(n) kookboeken worden steeds populairder, en wij snappen wel waarom! Zo staat het kookboek GREEN van Elly Pear vol met heerlijke vega én vegan recepten. Elly Pear schreef een bestselling boek waarin ze je meeneemt in de wereld van plantaardig koken. In dit boek vind je allerlei soorten recepten die bij uitstek allemaal toegankelijk en makkelijk zijn, zodat je er op elk moment van de week van kan genieten! Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees dan onze review!

Lees meer
Boek review: Puur Natuurlijk Leven

Boek review: Puur Natuurlijk Leven

Als we dit kookboek in één woord moeten omschrijven, dan is dat ‘bewust’! Puur Natuurlijk Leven is geschreven door Mirjam Henzen, Zij heeft zich onder training van Dr. Robert Morse verdiept in onder andere cellulaire ontgifting en iriscopie. Een boek bomvol informatie over de verschillende verwerkingsprocessen in het lichaam en hoe voeding hierin een rol speelt. Daarbij kan je uiteenlopende recepten verwachten van uitgeperste sappen, feestelijke dips, soepen, kleurrijke salades en heerlijke bijgerechten. Dit is een kookboek voor de bewuste plantaardige fanaat met een verdiepende twist op een bewuste en gezonde plantaardige levensstijl.

Lees meer
REVIEW: Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth Houtte

REVIEW: Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth Houtte

We worden steeds vaker met de gevolgen van klimaatverandering geconfronteerd. Wat kunnen we eigenlijk doen, naast het minderen in vleesconsumptie, om een steentje bij te dragen aan onze wereld? Onlangs verscheen het boek Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth van Houtte. Dit boek is een echte must-have als je graag wat duurzamer wilt leven en daar vertellen we je graag meer over!

Lees meer
REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout

REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout

Soms kan het lastig zijn om aan kinderen uit te leggen wat vegetarisch eten precies inhoudt. Wil je je kinderen wat meer bijbrengen over vegetarisch eten? Dan is het prentenboek 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout een leuke en informatieve manier om kinderen meer te leren over vegetarisch eten. Ben je benieuwd? In dit artikel lees je onze review van dit boek!

Lees meer
Kookboek review: À la minute

Kookboek review: À la minute

Het eerste begrip dat in me opkwam toen ik dit boek zag, was ‘Julia Child’. Maar dan de lichtere en bewustere versie, want Julia hield wel van die volle Franse gerechten (wat op z’n tijd zeker niet verkeerd is). Het boek straalt de Franse cuisine uit en neemt je mee in die vibe van de traditionele keuken met een vega en soms vegan touch. Een prachtig boek dat voor mij zeker nostalgische gevoelens oproept!

Lees meer
REVIEW: BOSH! Hoe leef je vegan? van Henry Firth & Ian Theasby

REVIEW: BOSH! Hoe leef je vegan? van Henry Firth & Ian Theasby

Sommige van jullie kennen de heren van BOSH! misschien al, bijvoorbeeld van hun YouTube kanaal BOSH.TV of van hun vele kookboeken, zoals BOSH!, BISH BASH BOSH! en SPEEDY BOSH! Deze kookboeken zijn geschreven door twee vrienden, Henry Firth en Ian Theasby. Normaal gesproken delen zij heerlijke plantaardige recepten, maar nu maken ze het nog praktischer, want hoe leef je nou eigenlijk vegan? Met hun boek BOSH! Hoe leef je vegan geven zij hierop een concreet antwoord met praktische tips en toepasbare hulpmiddelen om veranderingen door te voeren. Dit boek is een praktische handleiding om jou te helpen om wat vaker plantaardig te eten. Een echte must-read als je (vaker) voor vegan wilt gaan!

Lees meer
Kookboek review: BOSH! Healthy Vegan

Kookboek review: BOSH! Healthy Vegan

De laatste tijd zie je steeds meer plantaardige kookboeken voorbijkomen. Veel mensen laten dat stukje vlees, vis of hun dagelijkse portie aan zuivel staan en verruilen dit voor een plantaardige variant. Een trend die naar onze mening mag blijven, en dat vinden de schrijvers van BOSH! Healthy Vegan ook. Zij spelen mooi in op de veganistisch levensstijl en daarbij ook op volwaardige en gezonde voedingskeuzes. De twee mannen waren vier jaar geleden nog vleeseters met licht overgewicht. De stap naar een plantaardig eetpatroon resulteerde bij de twee tot gewichtsvermindering, verbetering van slaap en meer energie. BOSH! Healthy Vegan is geen dieetboek maar een gids naar een gezond en duurzaam eetpatroon!

Lees meer
Kookboek review: “Mama, ik kook wel!”

Kookboek review: “Mama, ik kook wel!”

“Mama, ik kook wel!” is een kookboek speciaal geschreven voor kinderen en hun ouders door chefkok Stan Schoenmakers. De jonge chef heeft jarenlange ervaring in top restaurants zoals Chateau St. Gerlach en Da Vinci. Zijn passie is het eten dat we dagelijks op tafel zetten gezond en smakelijk maken. In zijn jeugd was Stan iets dikker dan de rest van zijn vriendjes en na zijn vervelende ervaringen werd het zijn doel om anderen te helpen. Een kookboek voor het gezin om samen smaakvolle vegetarische gerechten op tafel te zetten!

Lees meer
Wereldkeuken: de Zuid-Afrikaanse keuken

Wereldkeuken: de Zuid-Afrikaanse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Zuid-Afrikaanse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Africola van Duncan Welgemoed. Hij is geboren in Zuid-Afrika en is momenteel een van de meest gewilde culinaire talenten in Australië. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Lees meer
Kookboek review: Greenfeast

Kookboek review: Greenfeast

Greenfeast is het tweede deel van een tweeluik van Nigel Slater. In het ene deel van Greenfeast staan de zomer en de lente centraal. En dit boek staat vol met heerlijke groenterecepten voor de herfst en winter. Het zijn meer dan 110 verwarmende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Made at Home

Kookboek review: Made at Home

Made at Home is het nieuwste kookboek van Giorgio Locatelli en staat boordevol Italiaanse familierecepten. In dit boek deelt de beroemde Italiaanse chef al zijn familierecepten die hij thuis op tafel zet. Moderne Italiaanse gerechten voor elke dag dus. In deze review lees je er alles over!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!