In mijn keuken

Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: De Hippe Vegetariër en Vegabijbel!

 

Vind alles wat je zoekt


Boek review: Puur Natuurlijk Leven

Boek review: Puur Natuurlijk Leven

Als we dit kookboek in één woord moeten omschrijven, dan is dat ‘bewust’! Puur Natuurlijk Leven is geschreven door Mirjam Henzen, Zij heeft zich onder training van Dr. Robert Morse verdiept in onder andere cellulaire ontgifting en iriscopie. Een boek bomvol informatie over de verschillende verwerkingsprocessen in het lichaam en hoe voeding hierin een rol speelt. Daarbij kan je uiteenlopende recepten verwachten van uitgeperste sappen, feestelijke dips, soepen, kleurrijke salades en heerlijke bijgerechten. Dit is een kookboek voor de bewuste plantaardige fanaat met een verdiepende twist op een bewuste en gezonde plantaardige levensstijl.

Lees meer
REVIEW: Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth Houtte

REVIEW: Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth Houtte

We worden steeds vaker met de gevolgen van klimaatverandering geconfronteerd. Wat kunnen we eigenlijk doen, naast het minderen in vleesconsumptie, om een steentje bij te dragen aan onze wereld? Onlangs verscheen het boek Red de wereld in 365 dagen van Saartje en Elisabeth van Houtte. Dit boek is een echte must-have als je graag wat duurzamer wilt leven en daar vertellen we je graag meer over!

Lees meer
REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout

REVIEW: 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout

Soms kan het lastig zijn om aan kinderen uit te leggen wat vegetarisch eten precies inhoudt. Wil je je kinderen wat meer bijbrengen over vegetarisch eten? Dan is het prentenboek 1 2 3 Vegetarisch van Charlotte Schelfthout een leuke en informatieve manier om kinderen meer te leren over vegetarisch eten. Ben je benieuwd? In dit artikel lees je onze review van dit boek!

Lees meer
Kookboek review: À la minute

Kookboek review: À la minute

Het eerste begrip dat in me opkwam toen ik dit boek zag, was ‘Julia Child’. Maar dan de lichtere en bewustere versie, want Julia hield wel van die volle Franse gerechten (wat op z’n tijd zeker niet verkeerd is). Het boek straalt de Franse cuisine uit en neemt je mee in die vibe van de traditionele keuken met een vega en soms vegan touch. Een prachtig boek dat voor mij zeker nostalgische gevoelens oproept!

Lees meer
REVIEW: BOSH! Hoe leef je vegan? van Henry Firth & Ian Theasby

REVIEW: BOSH! Hoe leef je vegan? van Henry Firth & Ian Theasby

Sommige van jullie kennen de heren van BOSH! misschien al, bijvoorbeeld van hun YouTube kanaal BOSH.TV of van hun vele kookboeken, zoals BOSH!, BISH BASH BOSH! en SPEEDY BOSH! Deze kookboeken zijn geschreven door twee vrienden, Henry Firth en Ian Theasby. Normaal gesproken delen zij heerlijke plantaardige recepten, maar nu maken ze het nog praktischer, want hoe leef je nou eigenlijk vegan? Met hun boek BOSH! Hoe leef je vegan geven zij hierop een concreet antwoord met praktische tips en toepasbare hulpmiddelen om veranderingen door te voeren. Dit boek is een praktische handleiding om jou te helpen om wat vaker plantaardig te eten. Een echte must-read als je (vaker) voor vegan wilt gaan!

Lees meer
Kookboek review: BOSH! Healthy Vegan

Kookboek review: BOSH! Healthy Vegan

De laatste tijd zie je steeds meer plantaardige kookboeken voorbijkomen. Veel mensen laten dat stukje vlees, vis of hun dagelijkse portie aan zuivel staan en verruilen dit voor een plantaardige variant. Een trend die naar onze mening mag blijven, en dat vinden de schrijvers van BOSH! Healthy Vegan ook. Zij spelen mooi in op de veganistisch levensstijl en daarbij ook op volwaardige en gezonde voedingskeuzes. De twee mannen waren vier jaar geleden nog vleeseters met licht overgewicht. De stap naar een plantaardig eetpatroon resulteerde bij de twee tot gewichtsvermindering, verbetering van slaap en meer energie. BOSH! Healthy Vegan is geen dieetboek maar een gids naar een gezond en duurzaam eetpatroon!

Lees meer
Kookboek review: “Mama, ik kook wel!”

Kookboek review: “Mama, ik kook wel!”

“Mama, ik kook wel!” is een kookboek speciaal geschreven voor kinderen en hun ouders door chefkok Stan Schoenmakers. De jonge chef heeft jarenlange ervaring in top restaurants zoals Chateau St. Gerlach en Da Vinci. Zijn passie is het eten dat we dagelijks op tafel zetten gezond en smakelijk maken. In zijn jeugd was Stan iets dikker dan de rest van zijn vriendjes en na zijn vervelende ervaringen werd het zijn doel om anderen te helpen. Een kookboek voor het gezin om samen smaakvolle vegetarische gerechten op tafel te zetten!

Lees meer
Wereldkeuken: Africola

Wereldkeuken: Africola

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Zuid-Afrikaanse keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Africola van Duncan Welgemoed. Hij is geboren in Zuid-Afrika en is momenteel een van de meest gewilde culinaire talenten in Australië. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Lees meer
Kookboek review: Greenfeast

Kookboek review: Greenfeast

Greenfeast is het tweede deel van een tweeluik van Nigel Slater. In het ene deel van Greenfeast staan de zomer en de lente centraal. En dit boek staat vol met heerlijke groenterecepten voor de herfst en winter. Het zijn meer dan 110 verwarmende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Made at Home

Kookboek review: Made at Home

Made at Home is het nieuwste kookboek van Giorgio Locatelli en staat boordevol Italiaanse familierecepten. In dit boek deelt de beroemde Italiaanse chef al zijn familierecepten die hij thuis op tafel zet. Moderne Italiaanse gerechten voor elke dag dus. In deze review lees je er alles over!

Lees meer
Kookboek review: Veganista

Kookboek review: Veganista

‘Veganista – de Italiaanse plantaardige keuken’ is het eerste kookboek van Luna Trapani, jonge eigenaresse van restaurant Spritz in Antwerpen. Sinds begin 2018 stapte de half Italiaanse Luna over op een plantaardige levensstijl. Ze begon aanpassingen te maken aan al haar favoriete Italiaanse gerechten en besloot deze te delen met haar lezers, op zowel Instagram als haar website. Het bleek dat de vraag naar dit soort gerechten groot was, vandaar dat Luna besloot dat het tijd was voor haar eerste kookboek. Lees hier meer over Veganista!

Lees meer
Sinner Saturday: Kerstkransjes

Sinner Saturday: Kerstkransjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten voor de decembermaand. Vandaag een recept uit het bakboek Strooigoed: kerstkransjes!

Lees meer
Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam

Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam

Welmoed Bezoen is nog hartstikke jong, maar stond in de keuken bij Ron Blaauw, en dat zonder koksopleiding. Eerder schreef zij zelf ‘gloeiend groen’, een vegetarisch barbecue kookboek volledig gericht op groenten. Haar vriend Anker van Warmerdam is fotograaf en journalist bij onder andere Keuringsdienst van Waarde. Nu kozen zij ervoor om de krachten te bundelen en samen een boek uit te brengen. Lees hier ons review van Comfort food met groente van Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam!

Lees meer
Kookboek review: Lekker lokaal

Kookboek review: Lekker lokaal

Vegetarisch en simpel koken met Nederlandse producten, dat doe je met het boek Lekker lokaal, geschreven door Laura de Grave! In dit boek vertelt zij waar je de beste producten bij jou in de buurt kunt vinden én hoe je daar vervolgens de lekkerste vegetarische gerechten van kan maken. Lees hier meer over Lekker lokaal!

Lees meer
Kookboek review: Het Nederlandse koekjesboek

Kookboek review: Het Nederlandse koekjesboek

Het Nederlandse koekjesboek is een bundel van (koekjes) recepten uit verschillende Nederlandse kookboeken. Hierdoor bevat het boek een unieke selectie aan recepten, van koekjes die zijn ontstaan in het jaar 1500 tot het jaar 1900. Het Nederlandse koekjesboek is geschreven door Natascha van der Stelt, en ze heeft haar uiterste best heeft gedaan om de lekkerste recepten voor dit boek uit te kiezen. En dat is zeker gelukt!

Lees meer
Wereldkeuken: de Indische keuken

Wereldkeuken: de Indische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in onze Nederlandse keuken. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Indische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek: Bersama van Francis Kuijk. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Lees meer
De Nederlandse keuken

De Nederlandse keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in veel Nederlandse keukens. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we een keer onze eigen Nederlandse keuken, een beetje het ondergeschoven kindje maar niet minder interessant. Hiervoor gebruiken we het mooie boek De bijbel van de Nederlandse keuken van Janneke Vreugdenhil!

Lees meer
Kookboek review: Thali van Tanja Dusy

Kookboek review: Thali van Tanja Dusy

Een fantastisch onderdeel van de Indiase keuken is Thali, bestaande uit verschillende kleine gerechtjes. Eerder schreven wij al over de Indiase keuken, en hoe goed deze past bij een plantaardig dieet. Daarom konden wij dit kookboek natuurlijk niet laten liggen. Lees hier ons review van het mooie boek Thali van Tanja Dusy!

Lees meer
Kookboek review: Plants Only Kitchen

Kookboek review: Plants Only Kitchen

Schrijver Gaz Oakly is voor ons geen onbekende. Het is nog geen jaar geleden dat wij een review schreven over zijn tweede boek Vegan Party en nu verrast hij ons alweer met een derde: Plants Only Kitchen. In dit boek geen feestelijke gerechten, maar oneindig veel simpele, smakelijke en krachtige vegan recepten. Zijn jullie ook zo benieuwd? Lees dan snel onze review!

Lees meer
Kookboek review: Everyday Fresh

Kookboek review: Everyday Fresh

Everyday Fresh is het nieuwste kookboek van Donna Hay. Dat Donna een groot fan is van simpele gerechten, werd in haar andere kookboeken al duidelijk. In Everyday Fresh staan ruim 90 recepten die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn gemaakt met verse ingrediënten en simpel. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Simply

Kookboek review: Simply

Simply is het nieuwste boek van Sabrina Ghayour. Misschien ken je haar al als een van onze Veggie Heroes! Sabrina is de ultieme thuiskok die van simpele ingrediënten, recepten en technieken houdt. Net als wij! Zoals Sabrina het zelf verwoordt: ‘In Simply vind je simpelweg lekkere ingrediënten, die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren – zo simpel is het!’

Lees meer
Kookboek review: Mooi Mediterraan

Kookboek review: Mooi Mediterraan

Mooi Mediterraan is het nieuwste kookboek van de zussen Janine en Annemieke Jansen. In de boeken Hartstikke Lekker en Hartstikke Mediterraan lieten ze al veel zien van de mediterrane keuken. Mooi Mediterraan is het derde boek waarin ze je meenemen in de mediterrane keuken en de gezondheidsvoordelen hiervan laten zien. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Leuke Recepten

Kookboek review: Leuke Recepten

Leuke Recepten is het kookboek van het gelijknamige foodblog Leuke Recepten van Sandra en Eric Waterschoot. Sinds 2011 inspireert dit duo dagelijks heel Nederland met makkelijke, snelle en vooral leuke recepten! De recepten van Sandra zijn vaak creatief en verrassend om te presenteren en Eric zet deze creaties vervolgens prachtig op de foto. Het resultaat: een veelzijdig blog boordevol leuke recepten en nu dus ook een kookboek. Over dat laatste vertel ik je graag meer!

Lees meer
Kookboek review: Vegan East

Kookboek review: Vegan East

Vegan East is het boek van schrijfster en freelance journalist Milou van der Will. Bekend van thrillers als Stil in de stad, In mijn bloed en Rood licht. Dat klopt, Vegan East is Milou’s eerste kookboek! Eén waarmee ze wil laten zien hoe makkelijk, lekker en smaakvol de plantaardige keuken kan zijn. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer
Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

Kookboek review: Inmaken van Jonah Freud & Noni Kooiman

Inmaken is hot, maar eigenlijk al decennia oud! Vroeger werd voedsel ingemaakt zodat het lang bewaard kon worden. Door de komst van koelkasten, techniek en een bijna altijd toereikende voorraad van eten verdween het bij de meeste mensen meer naar de achtergrond. Maar het komt weer helemaal terug! Inmaken geeft de bekende producten net even een andere smaak en is daarnaast een goed middel om voedselverspilling tegen te gaan. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Gelukkig is daar de oplossing: Inmaken van Jonah Freud en Noni Kooiman! Het nieuwe naslagwerk met meer dan 300 recepten om onder andere groente en fruit in te maken. Lees hier onze review!

Lees meer
Kookboek review: Goed eten van Tom Hunt

Kookboek review: Goed eten van Tom Hunt

Auteur en chefkok Tom Hunt voert op talloze manieren campagne tegen voedselverspilling. Hij is ambassadeur van o.a. Action Against Hunger, Soil Association, The Fairtrade Foundation en Slow Food. Deze laatste organisatie richt zich op duurzame voedselsystemen en het zelfvoorzienend zijn van landen. Hunt heeft verschillende awards gewonnen waaronder die voor het Beste Ethische Restaurant met zijn eigen zaak in Bristol, Engeland. Daarnaast schrijft hij een column over zero waste voeding in de bekende Britse krant the Guardian. Nu heeft Tom Hunt zijn beste duurzame recepten gebundeld in een compleet plantaardig kookboek: Goed eten!

Lees meer
Kookboek review: Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Kookboek review: Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Jason Tjon Affo is receptontwikkelaar, voedingsfotograaf en stylist: een combinatie die alleen maar kan resulteren in plaatjes van gerechten. Hij is onder andere bekend van zijn uitgesproken en originele Instagramkanaal @theindigokitchen, en heeft meegewerkt aan shoots van bijvoorbeeld The Vegan Junkfood Bar. ‘Saai’ staat niet in zijn vocabulaire, en de kleurrijke kunstwerkjes die hij tevoorschijn tovert zullen je blijven verbazen. Nu heeft hij een plantaardig kookboek uitgebracht, Vegan Soul Food. Hier lees je wat wij ervan vinden!

Lees meer
Kookboek review: Puur en makkelijk door Alex Elliott-Howery & James Grant

Kookboek review: Puur en makkelijk door Alex Elliott-Howery & James Grant

Het Australische echtpaar Alex Eliott-Howery en James Grant opende samen een café in Sydney: Cornersmith. Een duurzame zaak waarin veel gewerkt wordt met lokale seizoensproducten. Daarbij verspillen ze zo min mogelijk door op een natuurlijke manier te conserveren. Nu heeft het stel een boek uitgebracht: Puur en makkelijk – seizoensrecepten uit het eetcafé en de inmakerij!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!