In mijn keuken

Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: De Hippe Vegetariër en Vegabijbel!

 


Review: Colorful food

Review: Colorful food

Colorful food: alleen de titel maakt ons al vrolijk! Je maakt ons ontzettend blij met kleurrijke recepten. In dit kookboek vind je diverse gerechten, gemaakt door Sharon de Miranda met seizoensproducten. Benieuwd of de rest van het kookboek ons ook zo vrolijk maakt? Lees gauw verder! 

Lees meer
REVIEW: Groenten 

REVIEW: Groenten 

Hoe meer wij experimenteren, hoe meer we groenten gaan waarderen! Wij zijn inmiddels gek op alle smaken en texturen die de natuur ons te bieden heeft. We geven groenten dan ook met veel plezier een hoofdrol in onze gerechten. Mari Maris denkt daar hetzelfde over, en wijdt er haar nieuwste kookboek ‘Groenten’ aan. Wij namen een kijkje in dit kookboek, lees hier onze review.

Lees meer
REVIEW: Vegan op de plank

REVIEW: Vegan op de plank

Hoe leuk is het om eten te delen met anderen? Dat kan natuurlijk heel goed in de vorm van een borrelplank, maar wist je dat je veel meer kunt serveren op een plank? Kate Kasbee is super creatief met het serveren van lekker eten op een plank. Met haar nieuwe kookboek ‘Vegan op de plank’ laat Kate de prachtigste vegan creaties zien om met iedereen van te genieten! 

Lees meer
REVIEW: Samen op weg naar beter eten

REVIEW: Samen op weg naar beter eten

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, heeft onlangs het boek ‘Samen op weg naar beter eten’ uitgebracht. Voor dit boek verdiept zij zich in wat gezond eten is, hoe beter eten verbindt en hoe we de wereld figuurlijk beter kunnen eten. Ze hoopt met dit informatieve boek mensen te inspireren om beter te eten; voor zichzelf, hun omgeving en voor de wereld.

Lees meer
REVIEW: Vleesch

REVIEW: Vleesch

‘Vleesch’ is het kookboek van De Vegetarische Slager. Dit volledig vegetarische kookboek is een plantaardige ode aan vlees klassiekers. Anders dan bij andere vegetarische kookboek vind je in dit boek veel recepten met ‘vleesch’. In dit kookboek spelen de vleesvervangers van De Vegetarische Slager de hoofdrol! 

Lees meer
5 kookboeken zonder vlees

5 kookboeken zonder vlees

Het scala aan kookboeken is breed. Enorm, als je het ons vraagt, maar jullie weten wat ze zeggen: the more, the better! Nu begrijpen we dat jullie wellicht door al deze bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij voor jullie vijf favorieten van onze redactie op een rijtje gezet! En leuk nieuws! Wij mogen 2 keer een pakket weggeven met deze vijf vega kookboeken! Laat ons in een reactie weten waarom jij dit pakket zou willen winnen en wie weet ontvang jij er binnenkort wel één thuis.

Lees meer
REVIEW: Het kleine boek voor sauzen

REVIEW: Het kleine boek voor sauzen

Een goede saus kan een gerecht maken of breken. Een kookboek over sauzen vinden wij dus geen onnodige toevoeging aan onze boekenkast. ‘Het kleine boek voor sauzen’ van Thomas Feller is precies wat de titel doet vermoeden: het leert je sauzen maken, van koud tot warm en van zoet tot hartig. Ben jij net zo gek op saus als wij? Dan is dit boek iets voor jou! 

Lees meer
REVIEW: Groente menu’s

REVIEW: Groente menu’s

Duurzaam eten wordt steeds hipper, gelukkig maar! Met meer gerechten op basis van groenten en het gebruik van lokale producten kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan het milieu. ‘Groente Menu’s’ is het kookboek van sterrenchef Niven Kunz en zijn vrouw Virginie van Bronckhorst-Kunz. Het verbaast je vast niet dat groente de hoofdrol heeft in dit boek. Dit komt voort uit de liefde die Niven en Virginie voor groenten hebben. Niven en Virginie hadden al langere tijd het idee om samen een kookboek te maken. Door het vele samen koken tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 kreeg dit idee vorm. Het resultaat? Een bijzonder kookboek vol heerlijke recepten uit verschillende keukens. Dit kookboek is niet volledig vegetarisch, maar er staan volop vegetarische recepten in, boordevol groenten! 

Lees meer
REVIEW: Vaker plantaardig!

REVIEW: Vaker plantaardig!

Dat plantaardig eten beter is voor het milieu hoeven we jullie niet meer te vertellen. Dit is ook steeds vaker de visie van kookboeken die op de markt komen en dat  vinden wij natuurlijk fantastisch! Door de hoeveelheid plantaardige recepten die hiermee beschikbaar komen, wordt plantaardig eten nog toegankelijker. Zo is sinds een tijdje het kookboek ‘Vaker plantaardig!’ van Suzanne Beekenkamp op de markt. Wij schreven een review voor jullie.

Lees meer
REVIEW: TLV Vegan

REVIEW: TLV Vegan

TLV Vegan, het land zonder melk en honing. Dit is het nieuwe kookboek van Jigal Krant. Jigal kan zich hiermee aansluiten aan de steeds groter wordende collectie van vegan kookboeken, iets waar wij enthousiast over zijn. In dit kookboek word je meegenomen in de enorme groei aan veganisten die zich bevinden in Israël. Met daarbij als hoofdvraag, hoe zit het in Europa? Daarnaast staat dit kookboek vol met recepten waarmee Jigal je probeert te overtuigen dat engeltjes geen dierlijke producten nodig hebben om op je tong te piesen!

Lees meer
REVIEW: Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven

REVIEW: Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven

Tegenwoordig vliegen we allemaal van hot naar her en willen we graag overal bij zijn. We werken steeds harder, hebben steeds meer sociale verplichtingen en houden ook nog eens van lekker eten. Herken jij jezelf hierin? En kan jij jezelf soms een beetje chaotisch noemen? Dan hebben Laurence en Martena het perfecte kookboek voor jou geschreven, namelijk ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’. Benieuwd geworden? Lees hier onze review. 

Lees meer
REVIEW: Wild Cooking

REVIEW: Wild Cooking

Dit keer mogen wij op de redactie een wel heel bijzonder, vegetarisch kookboek reviewen. ‘Wild Cooking’ is het kookboek dat is ontwikkeld in samenwerking met We’re smart worlds. Zij lichten elk jaar de beste vegetarische restaurants uit, door middel van een ranking van één tot vijf radijzen. Zo staan er veel exclusieve en bijzondere groentegerechten in waarbij je jezelf even waant in een sterrenzaak. Ilse de Vis en Frank Fol hebben samen dit boek geschreven en nemen je graag mee in de wereld van smaken. Wij vertellen je wat we vonden van dit bijzondere kookboek!

Lees meer
REVIEW: Veganbijbel

REVIEW: Veganbijbel

Wauw, wat een indrukwekkend kookboek is de Veganbijbel! Dat kan ook niet anders als het een onderdeel is van de populaire ‘’kookbijbelreeksen’’. Tessa Moorman van The Green Happiness, die al ruim 5 (kook)boeken op haar naam heeft, heeft de Veganbijbel geschreven. Met meer dan 200 vegan recepten laat Tessa de oneindige mogelijkheden zien van de plantaardige keuken. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden!

Lees meer
REVIEW: Fruit plukken

REVIEW: Fruit plukken

De afgelopen tijd schreven we veel reviews over kookboeken waarin groenten de hoofdrol speelden. Vandaag doen we dat even anders. In het kookboek ‘Fruit plukken’ van cateraars Matthias en Richard worden we meegenomen in de wereld van koken met vruchten. Vaak wordt de fruitafdeling in de supermarkt gebruikt voor tussendoortjes of om mee te bakken. In dit boek laten de schrijvers zien dat we met fruit zoveel meer kunnen dan dat. Wij vertellen je wat we vonden van dit kookboek!

Lees meer
REVIEW: Vegan Comfort

REVIEW: Vegan Comfort

Wij mochten weer een nieuw kookboek reviewen, en wat voor één! Bij het uitpakken van de doos werden wij al verliefd op de omslag van het kookboek Vegan Comfort van Milou van der Will. Milou is een auteur die je misschien wel kent van thrillers, kookboeken of haar eigen blog. Een liefde voor schrijven heeft ze dus wel, maar Milou heeft zich ook vastgeklampt aan de Oosterse keuken. In dit kookboek brengt ze al haar liefdes samen tot Oosterse comfort recepten. Benieuwd geworden? Lees hier wat wij van dit kookboek vonden!

Lees meer
NIEUW GRATIS E-BOOK: Volwaardig Vegan

NIEUW GRATIS E-BOOK: Volwaardig Vegan

Het is Veganuary! Een goed moment om te experimenteren met de wereld van plantaardig eten. Veel mensen vragen zich af hoe ze plantaardig kunnen eten en tegelijkertijd alle voedingsstoffen binnen kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarom ontwikkelden wij het Volwaardig Vegan e-book van De Hippe Vegetariër! Een digitaal boek vol vegan inspiratie voor verschillende momenten van de dag. Hiermee laten we je zien hoe leuk, voedzaam én lekker plantaardig eten kan zijn! Op deze manier kom je easy peasy Veganuary door.

Lees meer
REVIEW: Aarde, zout & vuur

REVIEW: Aarde, zout & vuur

Leven op het platteland, met eigen moestuin en fruitbomen, kan zowel een droom als een nachtmerrie zijn. Voor bloggers Yannic Schon en Susann Probst, bekend van het Duitse blog ‘Krautkopf’, was het een droom die werkelijkheid werd. Deze twee foodies houden niet alleen van eten dat vult, maar ook van eten dat goed is voor de gezondheid en de mens gelukkig maakt. In hun nieuwe boek ‘Aarde, zout & vuur’ bundelen zij recepten, prachtige foto’s, maar ook hun kennis over de natuur en haar wildgroei aan planten. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: De Chocolade Bar

REVIEW: De Chocolade Bar

Chocolade, wie houdt er nou niet van? Wij zijn stiekem allemaal chocolade-lovers en bij ons op kantoor gaan de nodige chocoladerepen er dan ook doorheen. Maar wat is nou leuker dan je chocoladerepen zelf maken? In het nieuwe kookboek van Anne-Marij de Koning, ‘De chocolade bar’, leer je de fijne kneepjes over het maken van je eigen repen. Ze neemt je mee in haar reis door de chocoladewereld. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review.

Lees meer
REVIEW: Lekker makkelijk

REVIEW: Lekker makkelijk

De zusjes Pauline en Annika kennen we natuurlijk allemaal wel van het foodplatform uitpaulineskeuken.nl. Als mede-blogfanaten vinden wij het helemaal leuk dat deze twee vrouwen een nieuw kookboek hebben uitgebracht: ‘Lekker makkelijk’. Doordat zij zelf de afgelopen jaren merken dat ze tijd tekort komen, is dit kookboek tot stand gekomen. Het mag in dit kookboek wel wat makkelijker, sneller en simpeler volgens Pauline en Annika en daarom delen ze meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Wij denken dat iedereen zich wel kan aansluiten bij deze filosofie en iedereen erg benieuwd is naar dit kookboek. Lees hier onze review!

Lees meer
NIEUW GRATIS E-BOOK: VEGGIE CHRISTMAS

NIEUW GRATIS E-BOOK: VEGGIE CHRISTMAS

Met De Hippe Vegetariër wilden we dit jaar uitpakken met kerst! Daarom hebben we, in samenwerking met verschillende merken, een e-book ontwikkeld met als insteek: een vegetarische kerst! Dit e-book is gevuld met feestelijke recepten, waarmee je iedere vega(n) en vleesliefhebber mee verrast. Denk aan complete borrelplanken, spetterende desserts en alles daartussenin, in een feestelijk ontwerp: een Veggie Christmas met De Hippe Vegetariër!

Lees meer
REVIEW: Cocktails ‘de bijbel van de barman’

REVIEW: Cocktails ‘de bijbel van de barman’

Vandaag reviewen we even wat anders dan een standaard kook- of bakboek, namelijk een boek met meer dan 75 recepten voor klassieke en iconische cocktails. Dit kookboek noemt Tristan Stephenson ook wel de bijbel van de barman en hij leert je hierin waarmee rekening gehouden moet worden voor de perfecte cocktail. Het geheim zit volgens Tristan in veel oefenen en voorbereiden: ‘Je moet begrijpen wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt en hoe je alles het best kan voorbereiden’. Ook neemt Tristan je in ‘Cocktails’ mee naar de geschiedenis van ieder cocktailrecept! Ook zo benieuwd geworden naar dit cocktailboek? Lees dan hier onze review.

Lees meer
REVIEW: De vegetarische zilveren lepel

REVIEW: De vegetarische zilveren lepel

De vegetarische zilveren lepel is een kookboek met klassieke en hedendaagse Italiaanse recepten. Waar wij enthousiast van worden bij dit boek is dat er klassieke Italiaanse recepten instaan die je meenemen naar een geschiedenis die al eeuwen bestaat. De Italiaanse keuken is bekend over de gehele wereld en in dit kookboek worden niet alleen historische recepten gedeeld, maar worden ook de trends van nu meegenomen. Hoe goed klinkt dat? Lees hier wat we ervan vonden!

Lees meer
REVIEW: Bali

REVIEW: Bali

Indonesië, een land met een prachtige keuken. Misschien wel een van de meest bekende eilanden in Indonesië is Bali. In het kookboek ‘Bali’ nemen eilandliefhebber Sara en gepassioneerd kok en foodblogger Nico je mee op een magische en culinaire reis door dit veelzijdige eiland. In dit kookboek staan niet alleen maar traditionele, maar ook moderne recepten en het staat vol met inspirerende verhalen en prachtige foto’s van het eiland. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review.

Lees meer
REVIEW: De zoete bakplaat

REVIEW: De zoete bakplaat

In het bakboek ‘De zoete bakplaat’ neemt Rukmini Iyer je mee naar een wereld vol baksels. In dit kookboek laat ze zien dat je met één simpel basisrecept alle kanten op kan en zo de mooiste creaties kan maken. Het uitgangspunt van deze recepten is dan ook: minimale moeite, maximaal effect. Zoals Rukmini zelf zegt: ‘een beetje mengen, alles in een bakvorm schenken en dan kan de oven het werk doen’. Wij werden na het lezen van de inleiding onwijs benieuwd naar deze oh zo simpele bakrecepten. Ben jij dat ook geworden? Lees hier dan onze review.

Lees meer
REVIEW: Asian Green

REVIEW: Asian Green

In het nieuwe kookboek ‘Asian Green’ inspireert Ching-He Huang je met een plantaardige reis langs alle Aziatische landen te gaan. Haar man is sinds 2017 veganist en vanaf dit moment verdwenen zijn gezondheidsproblemen als sneeuw voor de zon. De recepten in dit boek zijn gevarieerd en veelzijdig en hebben de vele reizen in Azië als inspiratiebron. Ching wil men met dit kookboek op weg helpen naar een plantaardig dieet en het uitbreiden van kookrepertoire. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Gebak met groenten

REVIEW: Gebak met groenten

In ‘Gebak met groenten’ neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar een wereld waar bakken en groenten samen komen. Het allerbeste aan dit bakboek is dat alle recepten vegan zijn én dus bomvol groenten zitten. Eveline is een liefhebber van groenten. Dit is uitgegroeid tot een plantaardige cateringzaak ‘Vegamuze’. De 45 recepten in het bakboek hebben stuk voor stuk een groente in de hoofdrol en zitten vol met tips over gezonder bakken. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees hier onze review!

Lees meer
NIEUW: Het Lekker & Licht E-book!

NIEUW: Het Lekker & Licht E-book!

Het is zover: het allereerste E-book van De Hippe Vegetariër is er, WOEHOE! Het is het eerste deel van de nieuwe digitale boekenreeks. In deze boekenreeks introduceren we je aan verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid en gerechten. Maak kennis met het eerste deel: ‘Lekker & Licht!’ Wij zijn natuurlijk onwijs enthousiast over dit E-book, dus vertellen we je graag meer over deze primeur!

Lees meer
REVIEW: Het happy 2050 scenario

REVIEW: Het happy 2050 scenario

Babette Porcelijn deed onderzoek naar de vraag: “Hoe creëren we een veilige en stabiele wereld waarin we elkaar een welgemeend happy 2050 kunnen wensen?” In ‘Het happy 2050 scenario’ neemt ze je mee in haar zoektocht naar het antwoord op deze vraag. Dit boek is een presentatie van een compleet plan van aanpak voor een veilige planeet, een geïnspireerde crew, een integer beleid, eco-positieve productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen. Babette diept deze fundamenten van geluk uit en legt hun samenhang bloot. Zo ontstaat een helder overzicht van alles waarmee we aan de slag kunnen voor een happy 2050. Nieuwsgierig geworden? Lees dan onze review!

Lees meer