In mijn keuken

Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: De Hippe Vegetariër en Vegabijbel!

 

Vind alles wat je zoekt


De zoete bakplaat: Koekjes met vijg, venkel & sinaasappel

De zoete bakplaat: Koekjes met vijg, venkel & sinaasappel

‘De zoete bakplaat’ is een bakboek voor iedereen met toegankelijke bakrecepten. In dit bakboek is ‘zo min mogelijk inspanning, zo maximaal mogelijk effect’ de visie en dat zien we terug in dit koekjes recept. Rukmini Iyer, de schrijfster van dit bakboek, noemt deze koekjes ‘volwassen’, dus wij moesten dit wel met jullie delen! Dit recept is vegan en kost 15 minuten voorbereidingstijd, waarna ze wel 1-2 uur moeten koelen. Houdt hier dus rekening mee. Pluspunt: de koekjes hoeven maar 12 minuten in de oven! Benieuwd geworden naar deze smaakcombinatie? Lees dan hier verder!

Lees meer
Kookboek review: De zoete bakplaat

Kookboek review: De zoete bakplaat

In het bakboek ‘De zoete bakplaat’ neemt Rukmini Iyer je mee naar een wereld vol baksels. In dit kookboek laat ze zien dat je met één simpel basisrecept alle kanten op kan en zo de mooiste creaties kan maken. Het uitgangspunt van deze recepten is dan ook: minimale moeite, maximaal effect. Zoals Rukmini zelf zegt: ‘een beetje mengen, alles in een bakvorm schenken en dan kan de oven het werk doen’. Wij werden na het lezen van de inleiding onwijs benieuwd naar deze oh zo simpele bakrecepten. Ben jij dat ook geworden? Lees hier dan onze review.

Lees meer
Asian Green: Geurige citroengras-tofu-kikkererwtballetjes

Asian Green: Geurige citroengras-tofu-kikkererwtballetjes

Asian Green is een kookboek met veganistische recepten, waarbij je je waant in de Aziatische wereld. Dit kookboek bevat een hoofdstuk met recepten om te delen en zoals jullie misschien weten houden wij daar wel van! Lekker lang tafelen, met een tafel vol eten, wie wilt dat nou niet? Met deze kikkererwtballetjes van citroengras en tofu verras jij je gasten met een heerlijk voorgerecht! Benieuwd geworden naar dit recept? Lees hier hoe je deze balletjes zelf kunt maken.

Lees meer
Kookboek review: Asian Green

Kookboek review: Asian Green

In het nieuwe kookboek ‘Asian Green’ inspireert Ching-He Huang je met een plantaardige reis langs alle Aziatische landen te gaan. Haar man is sinds 2017 veganist en vanaf dit moment verdwenen zijn gezondheidsproblemen als sneeuw voor de zon. De recepten in dit boek zijn gevarieerd en veelzijdig en hebben de vele reizen in Azië als inspiratiebron. Ching wil men met dit kookboek op weg helpen naar een plantaardig dieet en het uitbreiden van kookrepertoire. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees hier onze review!

Lees meer
Gebak met groenten: Nutellabrownies met champignons

Gebak met groenten: Nutellabrownies met champignons

Gebak met groenten is het bakboek van Vegamuze waarin je wordt meegenomen in wereld van bakken met groenten. Tijdens het doorbladeren van het kookboek bleven wij hangen op een pagina met de meest heerlijk uitziende brownies.  Vegamuze combineert in dit recept ieders favoriet – Nutella – met een bijzonder ingrediënt: de champignon. Wij worden hier helemaal enthousiast van en delen dit recept daarom ook met jou! Benieuwd geworden naar deze smaakcombinatie? Lees hier hoe je ze zelf kunt maken!

Lees meer
REVIEW: Gebak met groenten

REVIEW: Gebak met groenten

In ‘Gebak met groenten’ neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar een wereld waar bakken en groenten samen komen. Het allerbeste aan dit bakboek is dat alle recepten vegan zijn én dus bomvol groenten zitten. Eveline is een liefhebber van groenten. Dit is uitgegroeid tot een plantaardige cateringzaak ‘Vegamuze’. De 45 recepten in het bakboek hebben stuk voor stuk een groente in de hoofdrol en zitten vol met tips over gezonder bakken. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees hier onze review!

Lees meer
NIEUW: Het Lekker & Licht E-book!

NIEUW: Het Lekker & Licht E-book!

Het is zover: het allereerste E-book van De Hippe Vegetariër is er, WOEHOE! Het is het eerste deel van de nieuwe digitale boekenreeks. In deze boekenreeks introduceren we je aan verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid en gerechten. Maak kennis met het eerste deel: ‘Lekker & Licht!’ Wij zijn natuurlijk onwijs enthousiast over dit E-book, dus vertellen we je graag meer over deze primeur!

Lees meer
REVIEW: Het happy 2050 scenario

REVIEW: Het happy 2050 scenario

Babette Porcelijn deed onderzoek naar de vraag: “Hoe creëren we een veilige en stabiele wereld waarin we elkaar een welgemeend happy 2050 kunnen wensen?” In ‘Het happy 2050 scenario’ neemt ze je mee in haar zoektocht naar het antwoord op deze vraag. Dit boek is een presentatie van een compleet plan van aanpak voor een veilige planeet, een geïnspireerde crew, een integer beleid, eco-positieve productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen. Babette diept deze fundamenten van geluk uit en legt hun samenhang bloot. Zo ontstaat een helder overzicht van alles waarmee we aan de slag kunnen voor een happy 2050. Nieuwsgierig geworden? Lees dan onze review!

Lees meer
REVIEW: Eten uit de natuur

REVIEW: Eten uit de natuur

Gina Rae La Cerva neemt je mee op reis in haar boek Eten uit de natuur. Niet alleen een reis door verschillende landen, maar ook een reis door de geschiedenis. Ze proeft van wild voedsel bij toprestaurants en bespreekt hoe de mens door de eeuwen heen om is gegaan met voedsel. We eten tegenwoordig zelden nog ‘wild voedsel’, maar dit was vroeger heel anders. Toen werd vrijwel al ons voedsel verzameld, gejaagd of gevangen uit het wild. Wat zijn de effecten van deze voedselverschuiving? En waarom is wild voedsel nu een luxe? Antwoord op deze vragen en meer lees je in Eten uit de natuur! Benieuwd geworden? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Je kan alleen maar winnen

REVIEW: Je kan alleen maar winnen

Jolanda van HealthyNL helpt jou op weg naar een puur en gezond eet- en leefpatroon. Haar boek Je kan alleen maar winnen staat niet alleen vol belangrijke informatie over voeding en gezondheid, maar ook vol heerlijke, gezonde en eenvoudige recepten! Week voor week zet je stappen om de meest bewuste, gezondste en beste versie van jezelf te worden. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Lees nu onze review!

Lees meer
REVIEW: Vegan voor iedereen

REVIEW: Vegan voor iedereen

Veganistisch koken kan niet alleen heel lekker en gezond, maar ook heel makkelijk én betaalbaar. Dat bewijst Merel Wildschut al jaren op haar blog De Groene Meisjes. In haar boek Vegan voor iedereen deelt zij een hele reeks aan plantaardige recepten die eenvoudig, voedzaam én lekker zijn. Benieuwd naar dit kookboek? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Plastic Soup Surfer

REVIEW: Plastic Soup Surfer

Plastic soep, je hebt het vast wel eens gezien. Wellicht in het echt of in een natuurdocumentaire. Het is een opeenhoping van een grote hoeveelheid plastic en ander afval die in de zeeën en oceanen terecht is gekomen. Merijn Tinga, bioloog en fanatiek surfer, onderneemt sinds 2014 bijzondere expedities om aandacht te vragen voor dit wereldwijde probleem. In het boek Plastic Soup Surfer lees je zijn inspirerende verhaal. Benieuwd geworden? Lees hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Wereldse smaakmakers

REVIEW: Wereldse smaakmakers

Toegankelijk, eenvoudig en herkenbaar, zo beschrijft chefkok Pascal Jalhay het boek: Wereldse smaakmakers. Hij ziet het als zijn verantwoordelijkheid om iedereen te laten genieten van koken. Door gerechten simpel te houden, korte en duidelijke recepturen te geven om ons als lezer en kok te prikkelen om eigen smaken en gerechten te ontwikkelen op een originele manier, met dit boek als handleiding. Benieuwd geworden? Lees in dit artikel meer over de culinaire ontdekkingsreis van: Wereldse smaakmakers.

Lees meer
REVIEW: Dosia plukt bessen

REVIEW: Dosia plukt bessen

Van aalbessen tot frambozen, bessen zijn echte smaakbommetjes. Super lekker om zo te snacken, maar ook geweldig om te gebruiken in gerechten! Zoet én hartig. Dosia Brewer is een enthousiaste moestuinier en wildplukker en is altijd op zoek naar nieuwe smaken en ingrediënten. Met het kookboek Dosia plukt bessen wilt Dosia de lekkerste bessenrecepten en een heleboel bessenkennis met jou delen. Nieuwsgierig naar dit koekboek? Lees vooral deze review!

Lees meer
REVIEW: Van de vegan bakker

REVIEW: Van de vegan bakker

Parijs is de stad van de liefde… voor vegan gebak en broodjes! Land&Monkeys is de nieuwe 100% vegan bakkerij in hartje Parijs! Hoewel een tripje Parijs natuurlijk ook niet verkeerd is, kan je nu de geur van verse croissantjes en gebakken brood zelf in huis halen met het nieuwe boek Van de vegan bakker van meesterbakker Rodolphe Landemaine.

Lees meer
REVIEW: Vegan Familie

REVIEW: Vegan Familie

Vegan koken voor een hele familie is voor Maik en Jessica Süter dagelijkse kost. Samen begonnen ze het platform Veganrevolutie.nl en schreven ze het gelijknamige boek. Later brachten ze Vegan Power uit en nu ligt het derde boek voor onze neus: Vegan Familie! Plantaardig eten in een gezin met jonge kinderen kan soms een uitdaging zijn. Wat maak je voor hongerige pubers of juist voor de kleine koters? Kom erachter met ruim 125 recepten in: Vegan Familie!

Lees meer
REVIEW: Het Sportkookboek 2

REVIEW: Het Sportkookboek 2

Of je nou een professionele of een recreatieve sporter bent, de juiste voeding is onwijs belangrijk. Door je voeding af te stemmen op je trainingen, kan je jouw sportprestaties enorm verbeteren! Maar hoe doe je dat? Topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck heeft speciaal hiervoor Het Sport Kookboek 2 geschreven. Met dit boek helpt ze je het maximale uit je trainingen te halen en je lichaam sneller te laten herstellen. Dat allemaal aan de hand van lekkere en makkelijke maaltijden. In deze review bespreken we alle ins en outs van dit kookboek!

Lees meer
REVIEW: Het Kikkererwtenkookboek

REVIEW: Het Kikkererwtenkookboek

Wist jij dat hummus vanuit het Arabisch vertaald letterlijk kikkererwt betekent? Dat leuke feitje vind je, samen met een heleboel heerlijke kikkererwtrecepten, in het Kikkererwtenkookboek. Moeder Lucrees en dochter Marietje zijn zo geïntrigeerd door de eeuwenoude geschiedenis en verscheidenheid van deze peulvrucht dat ze een verzameling recepten hebben aangelegd. Deze hebben ze gebundeld en zo is Het Kikkererwtenkookboek ontstaan. Met dit boek komen ze een stap dichterbij hun doel: de bekendheid van de kikkererwt vergroten.

Lees meer
REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken

REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken

In De Kookbijbel reeks van Carrera Culinair is er een mooie aanwinst bijgekomen! Wij kennen de Kookbijbels natuurlijk van de Vegabijbel, van onze eigen Isabel Boerdam. De nieuwste toevoeging aan de reeks is De bijbel van de Indiase keuken, door Paulami Joshi. Paulami is in 2017 vanuit India naar Nederland verhuisd. Zij miste de echte authentieke Indiase smaken en wilde deze naar Nederland halen, en dat doet ze via dit kookboek!

Lees meer
REVIEW: Be more vegan

REVIEW: Be more vegan

Maak kennis met het vegan boek voor beginners! Zou je vaker een dagje vegan willen eten, maar weet je niet waar te beginnen? Die vraag krijgen wij ook vaak op ons blog, en wij weten als geen ander dat dit best een uitdaging kan zijn. Vragen zoals het voldoende binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen als je geen dierlijke producten meer eet, komen vaak voorbij. Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten uit het boek. Lees in dit artikel onze review van Be more vegan!

Lees meer
REVIEW: De groene barbecue

REVIEW: De groene barbecue

Er is bijna niets zo lekker als buiten in het zonnetje genieten van goed eten en fijn gezelschap. Bestsellerauteur Rukmini Iyer van het boek De groene bakplaat, introduceert met haar nieuwste kookboek De groene barbecue de lekkerste en origineelste gerechten voor buiten op de barbecue of voor in de oven. Met maar liefst 75 recepten word je geïnspireerd om vegetarische en vegan gerechten te bereiden, waar je vervolgens buiten in het zonnetje van kan genieten. Lees hier onze review van De groene barbecue!

Lees meer
REVIEW: Elke dag anders

REVIEW: Elke dag anders

Eind maart verscheen het nieuwste boek van Fatima El Irari – ‘Elke dag anders’, met 90 nieuwe recepten voor familie en vrienden. Misschien kende je Fatima al van haar populaire blog, waarop zij een veelzijdige mix van Marokkaanse classics en moderne favorieten die je doen watertanden deelt. In haar tweede kookboek staan traditionele recepten zoals een heerlijke romige linzensoep maar ook recepten zoals mac and cheeseballs. Fatima geeft in haar boek tips hoe je met een gerecht kan variëren, bijvoorbeeld hoe je een gerecht vegetarisch maakt of kidsproof. Lees hier onze review van het kookboek Elke dag anders!

Lees meer
REVIEW: De vier seizoenen van Vogel

REVIEW: De vier seizoenen van Vogel

Sanne Vogel maakt haar debuut in kookboekenland met haar eerste kookboek: ‘De vier seizoenen van Vogel’! Sanne is in Nederland bekend van haar werk als filmmaker, theatermaker, schrijver, regisseur en actrice. Al sinds haar tiende had ze de wens om een kookboek uit te brengen dankzij haar grote liefde voor koken en biologische voeding en producten. Lees hier onze review van het boek De vier seizoenen van Vogel!

Lees meer
REVIEW: Happy Recipe

REVIEW: Happy Recipe

Ontdek het nieuwste kookboek van Sam Loman: Happy recipe! Een feelgood boek vol recepten waarin de focus ligt op lichaam en geest. Sam is illustrator, auteur en vormgeefster en is al sinds jonge leeftijd bezig met gezondheid. Tijdens haar masterstudie deed Sam onderzoek naar medische illustratie en volgde hierbij de opleiding tot voedingsdeskundige, natuurvoedingsadviseur en orthomoleculaire suppletie. In dit boek vind je meer dan 75 recepten die een ondersteuning bieden op je hormonen, immuunsysteem, hersenen, leverfunctie en darmen. Lees hier onze review over Happy recipe!

Lees meer
REVIEW: Eten als de beste!

REVIEW: Eten als de beste!

De Britste tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall introduceert met zijn nieuwste kookboek Eten als de beste een bundel vol kennis en feiten over gezonde voeding en zeven basisprincipes die een basis leggen voor een gezond en duurzaam dieet. Met zijn zevende River Cottage-boek wordt er nog meer verdieping gelegd op zowel gezonde als lekkere voeding. Zeker in deze tijd zijn veel mensen zich bewuster gaan bezighouden met een gezondere levensstijl en daar sluit dit boek naadloos op aan!

Lees meer
REVIEW: Op jacht naar goede voeding

REVIEW: Op jacht naar goede voeding

Hoe zorg je ervoor dat wat je eet zowel goed is voor jezelf als voor de planeet? Daar hebben de Zweedse Lina en Mia van het populaire lifestyle platform Food Pharmacy het antwoord op: word een gezondheidsjager. Dat betekent dat je kiest voor plantaardig voedsel met zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen. Aan de hand van kennis en feitjes én met de nodige humor begeleiden Lina en Mia je hierbij. De vrouwen introduceren het gezondheidsjagerkompas, waarmee je punten kunt scoren voor wat je eet. Hoe meer variatie, hoe meer punten je verdient, superhandig! Het boek bevat 60 recepten om klimaatvriendelijke, voedzame maaltijden te bereiden.

Lees meer
REVIEW: Een ode aan groenten

REVIEW: Een ode aan groenten

Wauw! Dat was onze reactie toen we dit kleurrijke en prachtig vormgeven kookboek ontvingen. Alice Zaslavsky presenteert in haar nieuwe kookboek maar liefst 50 van haar favoriete groentevariëteiten in meer dan 150 moderne en traditionele recepten. De recepten zijn daarbij ook nog eens op kleur geordend in lijn met de bijhorende groenten. Lees hier onze review van Een ode aan groenten!

Lees meer
REVIEW: Het complete keto-dieet kookboek

REVIEW: Het complete keto-dieet kookboek

Waarschijnlijk heb je al heel wat boeken en artikelen voorbij zien komen die gaan over het minderen van koolhydraten in je voeding. De voedingsgroep ‘koolhydraten’ heeft in de afgelopen jaren niet altijd in een goed daglicht gestaan, en het is ook niet onderbouwd waarom koolhydraten dan zo slecht voor je zouden zijn. In deze review vertellen we je graag meer over het Keto-dieet!

Lees meer
REVIEW: Yoga: balans op de mat en in je leven

REVIEW: Yoga: balans op de mat en in je leven

Naomi Annand neemt je met haar boek ‘Yoga: de balans op de mat en in je leven’ mee op reis naar wat yoga voor jou kan betekenen. Naomi beschrijft dat yoga in alle facetten van het leven een rol kan spelen: spiritualiteit, filosofie, moraliteit, compassie, de reis naar jezelf en liefde. Het doel van dit boek gaat in principe over de focus van de lichamelijke beoefening, omdat dit voor de meeste mensen de eerste stap in yoga is. Dit boek richt zich op deze eerste stap: mindfulness in beweging.

Lees meer
REVIEW: Vegan JapanEasy

REVIEW: Vegan JapanEasy

Vega(n) kookboeken worden steeds populairder, en in dat lijstje mag het kookboek Vegan JapanEasy van Tim Anderson zeker niet ontbreken. Tim Anderson ontwikkelde meer dan 80 Japanse recepten die plantaardig zijn. Zonder vervangers of tekortkomingen op het gebied van smaak zodat je de Japanse keuken op z’n best leert kennen. Ontdek de eenvoud van de plantaardige Japanse keuken met een klassieker als groentetempura of juist een modern gerecht zoals de bloemkoolkatsu. Ben je benieuwd naar dit kookboek? Lees dan hier onze review!

Lees meer
REVIEW: Makkelijk & Snel

REVIEW: Makkelijk & Snel

Makkelijke en snelle maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan. Wie wil dat nou niet? Na een dag vol werk en bezigheden wil je soms niet al te moeilijk doen in de keuken. De uitdaging ligt dan wel in hoe gezond en voedzaam je iets kookt. Brenda Hoff heeft met haar nieuwe kookboek Makkelijk & Snel hiervoor de oplossing! Brenda inspireert met haar blog Brenda kookt veel lezers en breidt dit nu uit met haar kookboek. Koken hoeft niet moeilijk te zijn en kan juist een fijne afwisseling zijn van het uren achter de laptop zitten.

Lees meer
GREEN: Gevulde hartige filotaart

GREEN: Gevulde hartige filotaart

Uit het bestselling kookboek GREEN van Elly Pear delen wij een heerlijk plantaardig recept voor een gevulde hartige filotaart. Plantaardig koken wordt steeds meer de normale gang van zaken bij mensen thuis en dat klinkt ons als muziek in de oren! Heb jij wel trek in een hartige taart? Het recept vind je hier!

Lees meer