REVIEW: Budget Vegan eenpansgerechten
Tessa Emmen

REVIEW: Budget Vegan eenpansgerechten

dinsdag 25 juli 2023
Ontdek 'Budget Vegan eenpansgerechten' van Sam Dixon, het kookboek vol budgetbewuste en smaakvolle plantaardige maaltijden. Met meer dan 100 heerlijke gerechten, variërend van doordeweekse maaltijden tot luxere weekendgerechten, biedt dit boek eindeloze mogelijkheden. Proef en maak bijvoorbeeld de rokerige zwartebonenchili, de smeuïge linzen en paddenstoelentaart, of geniet van de couscous met aubergine, tahin en dukkah. Ontdek hoe lekker en betaalbaar veganistisch eten kan zijn met Budget Vegan Eenpansgerechten. Lees snel verder wat wij ervan vonden!

 

Inhoud en structuur


Dit kookboek richt zich voornamelijk op recepten, maar begint wel met een inleiding waar de inhoud van het boek wordt uitgelegd. De recepten zijn eenvoudige en complete hoofdmaaltijden die in één pan of bakblik kunnen worden bereidt. Door alles samen te koken bespaar je tijd, energie en afwas, wat gunstig is voor het milieu. Het boek geeft advies over de benodigde keukengerei en biedt handige tips om afwas te minimaliseren. Er wordt bijvoorbeeld aangeraden om kommen te hergebruiken en een staafmixer te gebruiken in plaats van een keukenmachine. Ook wordt aangeraden om extra porties rijst of granen te koken en in te vriezen voor later gebruik. Het boek bevat recepten voor doordeweekse maaltijden, gerechten voor het weekend, suggesties om samen van te genieten en simpele zoetigheden. Daarnaast is er een register waarin ingrediënten en gerechten kunnen worden opgezocht. Het boek bevat geen voorwoord of persoonlijk verhaal van de schrijver en is ideaal voor mensen die voornamelijk op zoek zijn naar recepten zonder lange verhalen te lezen.

 

Lay-out


Het kookboek 'Budget Vegan Eenpansgerechten' heeft een felgroene kaft. Deze kleur wordt ook door het boek heen gebruikt als hoofdkleur. De lay-out van het boek is eenvoudig maar duidelijk en overzichtelijk. De foto's van de recepten zijn erg kleurrijk, terwijl andere pagina's zonder kleur zijn voor de receptinformatie. De fotografie in het boek is simpel en minimalistisch. De gerechten worden gefotografeerd op vrolijk gekleurde ondergronden en er worden telkens verschillende pannen, borden en schalen gebruikt om de gerechten op te presenteren. De foodstyling is erg 'clean' en er wordt geen overmatig gebruik gemaakt van decoraties of garneringen. Dit legt de nadruk op het gerecht zelf en geeft de lezer het gevoel dat de gerechten gemakkelijk te maken zijn, wat natuurlijk de bedoeling is van dit budgetvriendelijke kookboek.

 

Recepten


Het kookboek bevat 100 plantaardige budgetrecepten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn. De recepten zijn ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar eenvoudige maaltijden zonder al te veel gedoe. Het boek biedt een scala aan recepten. Zo kun je doordeweeks genieten van een gegratineerde ratatouille, waar je in het weekend kan kiezen voor een snelle pizza met aardappel!

Bij elk recept staat vermeld voor hoeveel personen het bedoeld is, zodat je de maaltijd kunt aanpassen aan het aantal eters. Zo kun je er zeker van zijn dat je samen van de maaltijd kunt genieten. De recepten beginnen met een korte inleiding die je een idee geeft van wat je kunt verwachten. Daarnaast zijn er bij sommige recepten extra variaties en suggesties. Bijvoorbeeld bij het recept voor gnocchi met tomaat worden alternatieven gegeven, zoals gnocchi met flespompoen en salie, of gnocchi met gemengde paddenstoelen. Dit geeft je de vrijheid om het gerecht aan te passen aan je eigen smaak en voorkeuren. Het boek is speciaal samengesteld voor budgetbewuste veganisten en maakt gebruik van onderbelichte ingrediënten zoals groenten, peulvruchten en granen. Het doel is om heerlijke maaltijden te bereiden zonder te veel uit te geven aan ingrediënten.

 

Al met al…


...Is 'Budget Vegan Eenpansgerechten' een kookboek dat je niet mag missen. Met meer dan 100 budgetvriendelijke en smaakvolle recepten biedt het boek eindeloze mogelijkheden voor heerlijke eenpansmaaltijden. Of je nu op zoek bent naar snelle doordeweekse gerechten of iets speciaals voor het weekend, dit boek heeft het allemaal. Haal vandaag nog je exemplaar in huis en ontdek de smaakvolle wereld van plantaardig koken op een budget.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek 'Budget Vegan eenpansgerechten'. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Budget Vegan eenpansgerechten
Bol.com | Libris
Sam Dixon
€16,50 | Good Cook B.V. 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.