...

Kookboek: The Curry Guy

door | 28 feb 2018 | Curry, Kookboeken, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

In de Indiase keuken wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende soorten groenten, granen, rijst, aardappels, verse kruiden en garam massala’s (kerriemengsels). Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry’s en bijgerechten. Samen met een gedegen uitleg over het maken van de basisrecepten, de ingrediëntenlijst van de Indiase keuken, online adressen en een register, bevat het boek een goed gevulde en pikante inhoud!

Dan Toombs
In 2010 begon Dan met zijn blog The Curry Guy, waar hij met name zijn passie voor de Indiase keuken wilde delen met anderen. Dit deed hij onder andere door het delen van zijn meest favoriete recepten. Hij experimenteerde al ruim 15 jaar met de Indiase keuken. Op deze manier wilde hij zijn hobby naar een hoger niveau tillen. De recepten die Dan in dit kookboek beschrijft, zijn het resultaat van wat hij geleerd heeft van zijn ontmoetingen met koks en van de interactie met zijn trouwe bloglezers. Met dit kookboek wilt hij zijn kennis die hij heeft opgedaan overdragen, zodat ook jij kan leren hoe je de populairste curry’s, tandoori-gerechten en bijgerechten bereidt.

Een goede basis is het halve werk
The Curry Guys is zo’n typisch kookboek waarin de goed bewaarde geheimen voor de perfecte curry’s worden onthuld. De basis ligt hieraan ten grondslag. Want als je de basis voor het maken van een curry of tandoori onder de knie hebt, dan zullen de meest ingewikkelde curry’s een ‘eitje’ worden. De essentiële basisrecepten zet je binnen 10 minuten op tafel. Ook het hoofdstuk over de ingrediëntenlijst is een onmisbaar onderdeel voor het bereiden van de basiscurry. Het zou namelijk een fulltime baan zijn om zelf álle specerijen-mengels en tafelzuur samen te moeten voegen en te maken. Tevens wordt er in het hoofdstuk ‘Kennismaking met de keuken’, alle regels die gelden in de Indiase keuken uitvoerig besproken. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang om zo vers mogelijke ingrediënten te gebruiken en om minimaal één dag uit te trekken voor het onder de knie krijgen van een basisrecept. Ook de volgorde waarmee je de ingrediënten toevoegt, is bepalend voor het succesvol laten slagen van een lekker Indiaas gerecht.

Recepten
De basisrecepten die in het boek staan beschreven zijn de kruidenpasta’s. Dit zijn recepten zoals knoflook-gemberpasta, gebakken uien en uienpasta en rauwe cashewnotenpasta. De recepten zijn ingedeeld in de volgende hoofdstukken: voorgerechten, grill, rooster en barbecue gerechten, populaire groente gerechten en tot slot de bijgerechten. Naast gerechten met vlees en vis wordt er veel aandacht besteed aan de vegetarische en veganistische varianten, waarbij de focus van de recepten op groenten, specerijen en kruiden ligt.

Layout
De beschrijving van de recepten is heel gedetailleerd. Zo wordt er per recept uitgelegd voor hoeveel personen het is, is de ingrediëntenlijst heel precies en zijn de stappen voor het maken van het recept helder en goed te volgen. Het beeldmateriaal is prachtig! De kleurrijke gerechten zijn smaakvol in beeld gebracht.

Al met al…
Is The Curry Guy een prachtig kookboek voor diegene die van pikante gerechten uit de Indiase keuken houdt. Voor zowel de beginnende, als voor de professionele keukenprinsen en prinsessen!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

The Curry Guy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Cook Good B.V
Prijs: €19,95
ISBN: 9789461431813

Summary
Kookboek recensie: The Curry Guy
Article Name
Kookboek recensie: The Curry Guy
Description
In de Indiase keuken wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende soorten groenten, granen, rijst, verse kruiden en garam massala's (kerriemengsels). Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry's en bijgerechten.
Author
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Rosa Kuijpers

Redacteur en social media expert at De Hippe Vegetariër
Rosa is een echte foodie en is sinds november 2017 van start gegaan bij de Hippe Vegetariër. Naast haar studie Communicatiewetenschap heeft ze veel affiniteit met gezonde voeding en sport, en schrijft hier maar al te graag over. Daarnaast redigeert en corrigeert ze verslagen en scripties van studenten. Ze hoopt de bezoekers van de Hippe Vegetariër vooral te inspireren en te boeien met haar artikelen.
Rosa Kuijpers
Volg Rosa

Latest posts by Rosa Kuijpers (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt