In mijn keuken

Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Bekijk ook onze eigen kookboeken: De Hippe Vegetariër en Vegabijbel!

 

Vind alles wat je zoekt


De Easy Vegeterranean

De Easy Vegeterranean

De Easy Vegeterranean is een vervolg op het kookboek Vegeterranean dat, in de woorden van de auteurs (en aan de verkoopcijfers te zien), een onverwacht succes was. Het boek werd uitgegeven in verschillende landen, waaronder Nederland. De auteurs Malu Simões en Alberto Musacchio hebben een grote liefde voor vegetarisch koken met een sterk Italiaans accent.

Lees meer
100% Puur – Dayenne Bos

100% Puur – Dayenne Bos

Misschien ken je de recepten van Dayenne al van haar foodblog. Of misschien is dit kookboek wel je eerste kennismaking met de eetstijl van Dayenne. Het kookboek 100% Puur ligt sinds dit jaar in de winkels en is de moeite waard voor iedereen die graag zo puur mogelijk wil eten!

Lees meer
Het boek van Jet

Het boek van Jet

Misschien heb je ‘m al in de winkel zien liggen: Het boek van Jet! Het eerste boek van Jet van Nieuwkerk, die je misschien kent van Amayzine.com (en ja, misschien ken je haar ook als dochter-van). Het boek van Jet is eigenlijk niet echt een kookboek, maar meer een...

Lees meer
Top 5: gezonde kookboeken

Top 5: gezonde kookboeken

Naast de hippe vegetariër, zijn er natuurlijk nog een hoop andere kookboeken vol met gezonde, inspirerende, vegetarische recepten. Om meteen alles uit te proberen, eindeloos te bladeren of zelfs gewoon als beauty op je boekenplank te hebben staan: kookboeken zijn heerlijk. Met deze top 5 hoop ik je te inspireren met een paar van mijn favorieten!

Lees meer
SLA: het kookboek

SLA: het kookboek

Je bent vast wel eens bij de saladebar SLA geweest – of je hebt er in elk geval van gehoord. De eerste vestiging werd in 2013 geopend aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Inmiddels kent Amsterdam nóg twee vestigingen en kun je de heerlijke salades van SLA ook proeven in Utrecht en Den Haag. SLA is hip en dat vieren zij met het kookboek SLA – Een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten. Het kookboek ligt sinds vorig jaar in de winkels.

Lees meer
My New Roots

My New Roots

Misschien ken je het kookboek My New Roots van Sarah Britton al. Het ligt al ongeveer een jaar in de kookboekschappen van de Nederlandse boekwinkels. Of misschien ken je Britton van haar gelijknamige blog óf van haar prachtige food-foto’s op Instagram. Britton is in...

Lees meer
Vlees noch vis

Vlees noch vis

Het kleurrijke kookboek Vlees noch vis is een product van het gelijknamige programma van de kookzender 24Kitchen, gepresenteerd door Estée Strooker. Met dit boek wil Estée graag laten zien hoe veelzijdig koken met groente kan zijn. Vlees noch vis heb je nodig dus,...

Lees meer
Live, Love, Run

Live, Love, Run

Toegegeven, echt een kookboek is Live, Love, Run niet. Maar ik volg de blog van Annemerel al zo lang dat een recensie van haar eerste boek niet uit kon blijven. Annemerels boek is een verzameling van “inspirerende verhalen, recepten en praktische tips van een...

Lees meer
Eten uit de volkstuin

Eten uit de volkstuin

Eten uit de volkstuin is het kleurrijke, prachtig vormgegeven kookboek van de enthousiaste blogger Marleen van Es. Het boek bevat voor het grootste gedeelte vegetarische recepten op basis van, de naam zeg het al, groente en fruit. Marleen laat in haar eerste kookboek...

Lees meer
De Detox Kitchen Bible

De Detox Kitchen Bible

De Detox Kitchen Bible van Lily Simpson en Rob Honson is een schitterend boek met meer dan tweehonderd recepten, stuk voor stuk zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Dit prachtig uitgegeven boek (met leeslint en hardcover!) staat niet alleen bol van de inspirerende recepten, maar bevat ook verschillende detoxprogramma’s, elk met een eigen doelwit en richtlijnen. Zo zijn er detoxprogramma’s voor het hart, de geest, de botten en de spijsvertering én eentje speciaal gericht op vegetariërs en veganisten. […]

Lees meer
Duurzaam leven met De Groene Meisjes

Duurzaam leven met De Groene Meisjes

Merel en Jamie hebben er hard aan gewerkt en nu is het er eindelijk: het boek van De Groene Meisjes, uitgegeven door Uitgeverij Brandt waar ik in april ook mijn boek mag publiceren! 🙂 Dit kleurrijke boek is het product van het succesvolle blog De Groene Meisjes waar Merel en Jamie al ruim vier jaar schrijven over veganistisch eten en duurzaam leven. Het motto van De Groene Meisjes vormt de ondertitel van het boek: lekker en duurzaam eten, reizen, wonen en leven. Het boek is dus niet uitsluitend een kookboek (hoewel er heerlijke recepten in staan) maar staat juist vol met tips over een duurzame lifestyle. […]

Lees meer
Plant Power van Lisette Kreischer

Plant Power van Lisette Kreischer

Gezond eten = plantaardig eten, aldus Lisette Kreischer! Met haar boek Plant Power wil Lisette laten zien dat de plantaardige keuken absoluut niet saai is, maar juist ontzettend veelzijdig en inspirerend. Plant Power gaat niet over diëten, maar over een permanente levensstijl waarin gezond eten een grote (zo niet de hoofd)rol speelt. De levensstijl die Lisette in dit boek uiteenzet heeft haar naar eigen zeggen haar “levensenergie” teruggegeven. Met dit boek wil ze dan ook iedereen inspireren. Of je nou wilt afvallen, op een gezond gewicht wilt blijven of graag wilt stoppen met het eten van vlees en vis. Klinkt interessant! […]

Lees meer
RAUW

RAUW

RAUW is het kookboek van Delphine de Montalier, bedoeld om optimaal te profiteren van alle vitaminen, voedingstoffen en uitvindingen van moeder natuur. Rawfood is fris, vrolijk, kleurig, krokant, vol vitaminen en vlug klaar. Bovendien krijg je er bergen energie van! Een bijzondere leefstijl die ik samen met gastblogger Irene van Chocodelic de komende weken verder zal uitlichten, maar eerst: alles over RAUW! […]

Lees meer
Bio Budget: meer met minder

Bio Budget: meer met minder

Met haar boek Bio Budget brengt Natasja Oehlen eindelijk helderheid over het verschil tussen biologische en reguliere voeding. Want, is haar conclusie, biologisch hoeft helemaal niet duur te zijn, als je maar weet hoe! En de positieve gevolgen zijn ook veel groter dan we denken. Meer met minder dus als je kiest voor biologisch! […]

Lees meer
Kookboek voor grote en kleine koks

Kookboek voor grote en kleine koks

Olive & Cookie, mijn verstopte parel in de Pijp van Amsterdam heeft een kookboek uitgebracht! In Kookboek voor grote en kleine koks openbaren zij de geheimen van hun simpele maar spot-on gerechten. Hoe maak je die spruiten en champignons zo overheerlijk? Al hun geheimen zijn gebundeld in dit boekje dat begon als kinderkookboek maar uitgroeide tot een boek voor jong en oud. Eenvoudig vegetarisch op z’n best. […]

Lees meer
Vegan

Vegan

Vegan is het nieuwe kookboek dat laat zien dat veganistisch (net als vegetarisch) eten, gezond, lekker en hip is! Met Vegan leer je hoe gemakkelijk het is om compleet plantaardig te koken, van zoet tot hartig, van ontbijt tot diner en van eenvoudig tot uitgebreid. Alles zonder dierlijke producten, omdat dat goed is voor onszelf én de wereld om ons heen. […]

Lees meer
Good Food

Good Food

Good Food is het inspirerende kookboek van Laurianne Ruhé. Met haar boek en bedrijf GoodFoodTransition richt ze zich op de positieve verandering die goede voeding voor mens en maatschappij kan betekenen. Met leuke voorbeelden laat ze zien dat er voor iedere ongezonde gewoonte, een gezond en vaak nog lekkerder alternatief bestaat. Dus begin vandaag nog met het maken van gezondere keuzes en gun jezelf een healthy, happy life! […]

Lees meer
Eibertje kiest

Eibertje kiest

Onlangs verscheen Eibertje kiest. Een super informatief, handbaar boekje dat iedereen een keer gelezen zou moeten hebben. Want we herkennen het allemaal: de supermarkt puilt uit en van alle producten zijn er tientallen varianten. Wat is de juiste keuze? Met deze vraag heb ik jaren rond gelopen totdat ik mijn eigen weg begon te vinden. In dit boek vertelt Eibertje haar manier om gezond te kiezen, volledig onderbouwt met cijfers. Haar slogan: het gaat er niet om wat je níet eet, maar wat je wél eet. […]

Lees meer
Peulvruchten

Peulvruchten

Peulvruchten van Jenny Chandler biedt een volledig overzicht van alle soorten peulvruchten en bonen. De culinaire mogelijkheden van linzen, kikkererwten, tauge en andere kiemgroenten worden uitvoerig besproken en verwerkt in 160 veelzijdige recepten. Een slimme, gezonde, voedzame en goedkope keuze die ideaal is voor in een vegetarisch eetpatroon! […]

Lees meer
Goed zoet

Goed zoet

Goed zoet – de naam zegt het al – is een kookboek vol gezonde lekkernijen. 100% suikervrij, 75% lactosevrij, 65% glutenvrij en 0% nep. Het resultaat van de zoektocht van Nanne Hogeland naar zoetigheden die feestelijk én gezond zijn. Willen we dat niet allemaal? Een absolute eye-opener hoe creatief te zijn met bakken zonder boter en suiker! […]

Lees meer
The Green Kitchen

The Green Kitchen

The Green Kitchen is het kookboek van het succesvolle foodblog Green Kitchen Stories. Via dit blog inspireren David en Luise al jarenlang mensen (en mij!) met hun smakelijke vegetarische recepten. Super lekker, super gezond en buitengewoon gefotografeerd. Een lust...

Lees meer
NEW: De Groene Keuken

NEW: De Groene Keuken

Het is tijd voor een frisse wind, dachten de jonge, enthousiaste vrouwen van De Groene Keuken. Een magazine dat je voor 4 euro viermaal per jaar online kunt downloaden en dat je wegwijs maakt in de vegan levensstijl met heerlijke recepten, tips over seizoensgroenten, vernieuwende projecten, hippe do-it-yourselfs, interviews, recensies en noem maar op. Een prachtig vormgegeven Magazine met een frisse, groene uitstraling, vol energie! Een ode aan heerlijk eten, goed leven met veel aandacht voor de smaak. […]

Lees meer
De tuin op tafel: 365 dagen ecologisch tuinieren

De tuin op tafel: 365 dagen ecologisch tuinieren

Terwijl we wachten tot onze verspeende plantjes klaar zijn om de tuin in te gaan heb ik nog een aanrader voor jullie: “De tuin op tafel. 365 dagen ecologisch tuinieren” van Angelo Dorny. In deze nieuwe tuinagenda lees je alles over ecologisch tuinieren. Hoe begin je eraan? Wat heb je nodig? Waar moet je op letten? Super handig voor extra tips terwijl onze plantjes aansterken! […]

Lees meer
Weten van (h)eerlijk eten

Weten van (h)eerlijk eten

In het kookboek Weten van (h)eerlijk eten laat Rineke Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige, zien hoe wij door middel van eten onze gezondheid positief kunnen beïnvloeden. Want gezondheid is niet iets wat je overkomt, je kunt er actief aan werken. Dus neem verantwoordelijkheid voor je voeding en word bewust gezond! […]

Lees meer
Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi is een betoverend, prachtig uitgegeven kookboek geïnspireerd op de culinaire stamboom van Jeruzalem en de koks zelf: “We willen onze lezers een glimp van een verborgen schat laten zien en tegelijkertijd ons eigen culinaire DNA ontleden en het gevoel en de structuur ontrafelen van de stad die ons tot de eetwezens heeft gemaakt die we zijn.” […]

Lees meer
Vegalicious

Vegalicious

Een kookboek met 141 vegetarische feel-good-recepten. Wat wil een foodie nog meer? Vlees kan vergeten worden als je Alice Hart haar ode leest aan ‘de sappige tomaat, prachtig rood als de ondergaande zon’, ‘de heerlijke zoete pompoen’ of ‘de bedwelmende aroma’s van geurige kruiden’, want dat is wat de rijke vegetarische keuken te bieden heeft! Absoluut Vegalicious. […]

Lees meer
Onvergetelijke groenten

Onvergetelijke groenten

De herfst en de winter zijn voor mij de seizoenen om aan de slag te gaan met de zogeheten ‘vergeten groenten’. Zoals dit kookboek terecht opmerkt zouden deze 350 soorten groente eigenlijk nooit in de vergetelheid mogen raken. Ze dienen gekend, geproefd en gegeten te worden! Dit kookboek neemt je aan de hand. […]

Lees meer
Voetprint Cooking

Voetprint Cooking

‘Het idee voor dit boek is geboren toen ik in het achtuurjournaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.” Maar vervolgens werd er wel bij gezegd dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. En toen dacht ik: maar wat dan wel? Dat ben ik dus maar eens haarfijn uit gaan zoeken.’ aldus Dorien Soons […]

Lees meer
Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa: nummer 1 superfood

Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In dit zojuist verschenen kookboek tonen chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robert van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschoten en dessert. […]

Lees meer