Kookboeken

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! Onze kasten staan vol met kleurrijke inspirerende kookboeken met een eetfilosofie waar we achter staan. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër. Benieuwd naar het boek van De Hippe Vegetariër? Dat vind je hier!

 

Vind alles wat je zoekt


Barbecue: aubergine met miso glazuur

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: aubergine met miso glazuur uit het prachtige boek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen!

Lees meer

Sinner Saturday: flapjacks

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: flapjacks, ofwel haverrepen, uit het kookboek Brits Bakboek van Regula Ysewijn.

Lees meer

Kookboek: Green Yourself

In 2013 combineerde zij haar passie voor vitale voeding en haar opleiding als coach in de oprichting van Green Yourself. Eigenaresse Brenda Bas begeleidt mensen bij gedragsverandering, geeft workshops over vitale voeding en heeft zich gespecialiseerd in het werken met een hogesnelheidsblender. Met haar boek Green Yourself laat zij zoen hoe je op een makkelijke en snelle manier je vitaliteit kunt verhogen met meer groente en fruit bij je dagelijkse menu. 

Lees meer

Holistik handboek: body, mind, soul & holy crap

Holistik Handboek is een verlenging van het platform Holistik, waar Evelyn van Hasselt & Karlijn Visser sinds 2016 de holistische manier van leven delen met hun lezers. Door de nieuwsgierigheid van de auteurs geeft Holistik Handboek je een praktische en realistische blik op het holisme. Aan de hand van persoonlijke verhalen vertellen Evelyn & Karlijn je over de grondbeginselen van het holisme en delen zij veel tips & trick om zelf toe te passen in het dagelijks leven.

Lees meer

The Curry Guy Easy: Dal Makhani

Dit recept komt uit het boek The Curry Guy Easy. Het kookboek van Dan Toombs staat vol met meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken. Van tandoori-maaltijden tot curry’s en bijgerechten. Vandaag delen wij het recept voor Dal Makhani met jullie. Wees wel gewaarschuwd: deze bonenschotel staat niet een-twee-drie op tafel, maar het is het wachten waard. Probeer het nu zelf!

Lees meer

Barbecue: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Lees meer

Kookboek: Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella

Na in 2011 plotseling gediagnosticeerd te zijn met een zeldzame ziekte en een jaar lang medicijnen geslikt te hebben die vrijwel tot geen positief effect hadden, besloot Ella Woodward het heft in eigen handen te nemen. Ze begon zich te verdiepen in diëtetiek en levensstijlen. Na het lezen van vele motiverende verhalen, besloot zij over te stappen op een plantaardige levensstijl. Ter motivatie voor zichzelf begon ze een blog deliciouslyella.com, niet wetende dat deze uit zou groeien tot een enorme online community, Deliciously Ella app, deli, lijn Delicously Ella producten en inmiddels twee kookboeken! Het tweede boek, het plantaardige kookboek, laat ons een glimp zien van de wereld van Delicously Ella: hoe deze van een kleine blog uitgroeide tot een familiebedrijf.

Lees meer

De Vega Optie: Schotse eieren

Zelf vleesvervangers maken moeilijk? Nee, dit kan namelijk heel makkelijk. In het nieuwste boek De Vega Optie van Joke Boon deelt zij haar favoriete vleesvervanger recepten, die je zelf thuis kunt maken. Eerder al spraken wij Joke tijdens een interview, maar konden het niet laten om je te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Vandaag: Schotse eieren!

Lees meer

Deliciously Ella: courgettemuffins met rode paprika

Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella is een kookboek vol met onweerstaanbare plantaardige, vegetarische en vegan recepten. Elk gerecht is gemaakt met simpele en voedende ingrediënten. Het perfecte boek voor vegetariërs, veganisten of welke food lover dan ook. Vandaag delen wij het recept van deze courgettemuffins met rode paprika. Het kan best lastig zijn om hartige ontbijtgerechten en snacks te vinden, dus deze muffins zijn een heerlijke optie. Zacht en sponzig, met een lekker vleugje komijn en paprikapoeder!

Lees meer

Barbecue: patatas bravas

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol. Vandaag: patatas bravas uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Lees meer

Sinner Saturday: koffie en walnotentaart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: koffie en walnotentaart uit het kookboek Brits Bakboek van Regula Ysewijn.

Lees meer

Kookboek Fresh: Lentesalade van tuinbonen en doperwten

Fresh is een kookboek vol gerechten, bereid met de meest pure en natuurlijke ingrediënten. Fresh is geschreven door Amber Rose, culinair auteur en kok. In dit boek vertelt ze een verhaal over recepten, familie, reizen en thuiskomen. Het is een verhaal over evenwicht in het leven en evenwicht met eten. Amber beschrijft hoe je dit evenwicht kunt vinden. Vandaag delen wij het recept voor deze lentesalade van tuinbonen en doperwten!

Lees meer

Barbecue: Tofusteaks met verse sambal

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: tofusteaks met verse sambal uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Lees meer

Sinner Saturday: Appeltjes uit de oven

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: appeltjes uit de oven! Wij mochten het recept voor appeltjes uit de oven uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten van Pascale Naessens met je delen!

Lees meer

Kookboek Fresh: Geroosterde lentegroenten en hummus

Fresh is een kookboek vol gerechten, bereid met de meest pure en natuurlijke ingrediënten. Fresh is geschreven door Amber Rose, culinair auteur en kok. In dit boek vertelt ze een verhaal over recepten, familie, reizen en thuiskomen. Het is een verhaal over evenwicht in het leven en evenwicht met eten. Amber beschrijft hoe je dit evenwicht kunt vinden. Vandaag delen wij het recept voor geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen!

Lees meer

Kookboek: Fresh

´Leef, eet, geniet´, dat is wat er op de kaft van dit kookboek staat. Fresh is een kookboek vol met gerechten bereid met de meest pure en natuurlijke ingrediënten. Geschreven door Amber Rose, culinair auteur en kok, wordt er in dit boek een verhaal over recepten, familie, reizen en thuiskomen verteld. Amber´s culinaire reis startte vroeg. Al op jonge leeftijd hielp zij haar moeder in de keuken en tuin en leerde zij over de levenscyclus. Van het verzamelen van zaden en planten tot het oogsten hiervan. Van inmaken tot fermenteren en het verwerken van de restjes, onder andere door deze te voeren aan de dieren. Fresh is een verhaal over evenwicht en hoe je het kunt vinden. Evenwicht in het leven en evenwicht met eten. 

Lees meer

Kookboek: Big Mamma

Big Mamma van uitgeverij Good Cook is een Italiaans kookboek, samengesteld door enkele Fransen, maar grotendeels door Italianen. Naast de vele verschillen tussen deze twee culturen, zijn de auteurs het er over eens dat in Frankrijk de gerechten op zijn Frans geserveerd mogen worden, maar gemaakt moeten zijn volgens het recept van Italiaanse nonna’s. Dit boek is een eerbetoon aan Stella di Viesto, en haar Italiaanse keukenbrigade. Zij is eigenaar van de Italiaanse trattoria East Mamma en Ober Mamma in Parijs. Big Mamma neemt je mee op Italiaanse kooktour met allerlei tips en tricks over Italiaanse keuken. Lees hier verder over dit kleurrijke kookboek!

Lees meer

Barbecue: caesarsalade met gegrilde kool

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: caesarsalade met gegrilde kool uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!

Lees meer

Sinner Saturday: Marokkaanse duizendgaatjes pannenkoeken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag delen wij speciaal voor het Suikerfeest het recept voor Baghrir, duizengaatjes pannenkoeken volgens Marokkaans recept uit het kookboek Uit de keuken van Fatima van Fatima El Irari.

Lees meer

7 minuten in de keuken: Bibimbap

7 minuten in de keuken – Wok is het nieuwe kookboek van de reeks ‘7 minuten in de keuken’ kookboeken. Het is geschreven door Mathilde Motte, met de gedachte ‘omdat je niet altijd uren in de keuken kunt staan’. In dit kookboek staat wokken centraal en laat zien dat het een snelle en gezonde kooktechniek is. Het levert gevarieerde, kleurrijke en lekkere maaltijden op, waaronder deze Bibimbap! Vandaag mogen wij het recept met jullie delen.

Lees meer

De Indonesische keuken: spekkoek

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk. Vandaag: spekkoek!

Lees meer

Barbecue: pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol. Vandaag: pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!

Lees meer

Sinner Saturday: glutenvrije black bean brownies met pinda’s

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: glutenvrije black bean brownies met pinda’s uit het kookboek bakken met bonen van Lina Wallentinson.

Lees meer

Kookboek The Curry Guy Easy: Channa

The Curry Guy Easy van Dan Toombs staat vol met meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken. Van tandoori-maaltijden tot curry’s en bijgerechten. Vandaag delen wij het recept van een eenvoudig Indiaas bijgerecht genaamd Channa! Channa is een gerecht met kikkererwten in een lekker sausje. Dit wordt vaak op Hindoestaanse verjaardagen en bruiloften geserveerd als snack. Probeer het nu zelf!

Lees meer

Kookboek: We love groente

Daar is hij dan, de langverwachte opvolger van I love groente: We love groente! Een kookboek van Janneke Vreugdenhil waarin zij ons helpt om groentegekken te worden. Hoe je dat volgens Janneke wordt? “Zeker niet door er maar op te blijven hameren hoe gezond groenten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de beste manier om ons allemaal, groot en klein, van groenten te laten houden, is door ze gewoon hartstikke lekker klaar te maken. Vergeet het G-woord. (Ik meen het: verboden!) Vergeet dat je vroeger groente móést eten. Vanaf nu mág je het. Voor de lol.” Vandaag vertellen wij jou meer over dit nieuwe kookboek!

Lees meer

De Indonesische keuken: Tempé mendol goreng tempéballetjes

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk. Vandaag het recept voor tempé mendol goreng tempéballetjes!

Lees meer

Vegan Monday: Patate al Cocco

Dit recept komt uit het boek Vegano Cucino Italiano. Een prachtig kijk- en kookboek van Alberto Musacchio en Malu Simöes met ruim 80 veganistische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Patate al Cocco zijn kokosaardappels uit Sri Lanka, of elke andere plek in de tropen waar palmbonen en aardappelen groeien. De kokos past ontzettend goed bij de consistentie van de aardappels, wat een zeer smakelijke gerecht oplevert. Vandaag mogen wij het recept delen!

Lees meer

Top 5: vegan kookboeken

Elke maandag delen wij op vegan monday de lekkerste veganistische recepten. Deze creatieve en verrassende recepten komen uit de beste veganistische kookboeken! Wij zetten onze vijf favoriete vegan kookboeken voor je op een rijtje, zodat jij weet waar je nog veel meer plantaardige inspiratie vandaan kunt halen. Veel lees- en kookplezier!

Lees meer

Barbecue: gegrilde pompoen met srirachaboter

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gegrilde pompoen met srirachaboter uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!

Lees meer

Sinner Saturday: simpel haverbrood met mungbonen en noten

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: simpel haverbrood met mungbonen en noten uit het kookboek bakken met bonen van Lina Wallentinson.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!