...

REVIEW: De Winkler keukenprins

door | 13 dec 2022 | De Hippe Vegetariër, Groente van de maand, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek dat we vandaag recenseren is ‘De Winkler keukenprins‘, geschreven door de gepassioneerde kok Pierre Winkler. Dit volledig vegetarische kookboek is voor iedereen die meer wil experimenteren met de smaken van groente. Iets wat dit kookboek ook bijzonder maakt is dat er geen pasta- en rijstgerechten in staan. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Inhoud en structuur
‘De Winkler keukenprins’ start met twee hoofdstukken waarin het doel van het kookboek wordt toegelicht. De recepten uit dit kookboek worden als componenten gebruikt, waardoor je zelf de vrijheid hebt een complete maaltijd te vormen. Je kunt zelf de grootte van de maaltijd bepalen, of er voor kiezen de recepten in te zetten als bijgerechten tijdens een diner. In dit kookboek worden geen pasta- en rijstgerechten gedeeld omdat Pierre deze ingrediënten meer ziet als opvulling en niet persé als smaakmakers in een recept. Na de introductie volgen de hoofdstukken: lees dit eerst, basisrecepten, lente, zomer, herfst, winter, nagerechten en een index. De seizoensverdeling van de recepten is gebaseerd op typische winterse en zomerse smaken.

Lay-out
De opmaak van dit kookboek is strak en minimalistisch. De hoofdstukken met de recepten worden getoond met grafische plaatjes van bijbehorende groenten. De recepten die goed bij elkaar passen als een compleet gerecht staan bij elkaar, maar je kunt ook zelf kiezen welke onderdelen je combineert om een complete maaltijd te vormen. De afbeeldingen bij de recepten ontbreken. Hierdoor wordt je extra uitgedaagd bepaalde kleur- en smaakcombinaties aan elkaar te koppelen om te proberen een mooi en lekker geheel te vormen. De lay-out van het kookboek is even wennen maar als je het eenmaal door hebt merk je dat je op een leuke manier wordt uitgedaagd door Pierre.

Recepten
Dit kookboek is volledig vegetarisch en een groot deel van de recepten is makkelijk om te vormen tot een veganistische versie. Zoals gezegd dienen de recepten in dit kookboek als combinaties an groenten en wanneer deze samen worden gecombineerd zijn het suggesties voor hoofdgerecht. Wij vinden dit enorm speels en brengt je wellicht op nieuwe smaakcombinaties. De recepten uit dit kookboek dienen als voor-, hoofd-, en nagerechten. Deze kunnen als dagelijkse maaltijd of tijdens diners worden bereid. De recepten zijn duidelijk beschreven en niet ingewikkeld. Daarnaast zijn de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt of bij jouw plaatselijke groenteboer.

Al met al…
Wil jij jezelf iets meer uitdagen op het gebied van smaakcombinaties en eigen recepten ontwikkelen? Dan is dit kookboek misschien wel wat voor jou! Er worden genoeg handvaten geboden om zelf te experimenteren met onderdelen om een volledige maaltijd te kunnen vormen, waarin groente de hoofdrol speelt. Als je een beginnende foodie bent geeft Pierre gelukkig ook genoeg tips om een volledig gerecht op tafel te zetten. 😉

Benieuwd geworden naar ‘De Winkler keukenprins’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. Wij zijn benieuwd!

De Winkler keukenprins
Bol.com | Libris
Pierre Winkler
Citrus | €29,95
REVIEW: De Winkler keukenprins

 

Summary
REVIEW: De Winkler keukenprins
Article Name
REVIEW: De Winkler keukenprins
Description
Het vegetarische kookboek 'De Winkler keukenprins' van Pierre Winkler is voor iedereen die meer wil experimenteren met de smaken van groente!
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt