...

REVIEW: Wild & zoet

door | 11 apr 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Ontdekken, plukken en proeven van wilde planten is een waar genot. Maar de echte magie begint pas thuis, waar deze ingrediënten worden omgetoverd tot onweerstaanbare seizoensdesserts. In het boek ‘Wild & zoet‘ worden de schatten van onze natuur gebruikt om spannende smaken te creëren die je niet vindt in de supermarkt. Van brembloesemcocktails tot paardenbloem-tiramisu, deze recepten vieren de wilde diversiteit van natuurlijke smaken. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit boek en jou te vertellen wat we ervan vonden! 

Inhoud en structuur

Rachel Lambert is een bekroonde auteur uit West Cornwall. Ze schrijft veelal over het verzamelen van ingrediënten en het koken hiermee, en zo ook in dit nieuwe kookboek ‘Wild & zoet’. Het boek begint met een mooi voorwoord van Rachel, waarin zij het volgende schrijft: “of het nu een gestolen uurtje is of een hele dag, de tijd die je doorbrengt met simpelweg het verzamelen van wat je vindt in verlaten steegjes, vergeten tuinen, open velden, bosranden, braakliggende terreinen of wilde hagen kan heerlijk weldadig zijn”. Het eerste hoofdstuk is een uitgebreide inleiding met een stukje over hoe de liefde is ontstaan voor wildplukken en waarom dit zo’n waardevolle toevoeging kan zijn voor je dessert. Ook worden er informatieve en interessante onderdelen vermeld in dit hoofdstuk, zoals een smaakprofiel, een seizoenoverzicht met de natuurlijke levenscyclus van een plant in de loop van de seizoenen. Daarnaast legt Rachel ook erg goed uit hoe je moet wildplukken! Er zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je van start gaat, zoals hoeveel ga je plukken en waar ga je heen? Daarnaast worden er nog tips gedeeld over nuttig gereedschap waar je aan kunt denken wanneer je gaat wildplukken. Na de inleiding volgen de recepten, welke zijn opgedeeld per seizoen en per bloem. Het boek sluit af met een handig register en een dankwoord.

Lay-out

De omslag van dit kookboek is als een droom die uitkomt: een stapel smeuïge pannenkoeken bedekt met een overvloed aan wild fruit. De roze tinten zorgen voor een zoete uitstraling die perfect past bij de titel van het boek. Hoewel de foto niet meteen duidelijk maakt dat het om recepten met wilde planten en bloemen gaat, wordt dit bij het openen van het boek al snel duidelijk. Prachtige foto’s van de recepten worden afgewisseld met foto’s van de verschillende bloemen en planten waarmee je deze kunt maken. Het boek neemt je mee op een avontuurlijke reis door de wilde natuur. Je proeft bijna de frisse lucht en voelt de grond onder je voeten terwijl je bladert door de schitterende foto’s van het plukken van bloemen en planten die door voedsel- en interieurfotograaf Elliott White zijn gemaakt.

Recepten

De recepten in dit boek zijn niet zomaar recepten. Met 22 wildgeplukte planten tover je seizoensdesserts op tafel die jou en je gasten zal doen watertanden. De bereiding is duidelijk beschreven en er wordt informatie geschreven waar en wanneer je de ingrediënten het best kunt plukken. Het beste van alles? Alle 101 recepten zijn vegetarisch en kunnen makkelijk vegan worden gemaakt! Elk recept geeft aan voor hoeveel personen het is en of het vrij is van bepaalde allergenen, zoals gluten en lactose. En hoewel sommige recepten wat geduld vereisen, zoals het trekken van bloemen in gekookt water, is het absoluut de moeite waard om de tijd te nemen en te genieten van de creaties die je op tafel zet!

Al met al…

Kortom, ‘Wild & zoet’ is een kookboek vol avontuur. Het biedt niet alleen een schat aan informatie over het wildplukken en de seizoenen, maar ook een rijkdom aan heerlijke recepten die je smaakpapillen zeker zullen prikkelen. Of je nu een doorgewinterde wildplukker bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe smaken, dit boek is een absolute aanrader

Benieuwd geworden naar ‘Wild & zoet‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag! 

Wild & zoet
Bol.com | Libris
Rachel Lambert
24,90 | Sterck & de Vreese
ISBN 9789464710045 

 

Summary
REVIEW: Wild & zoet
Article Name
REVIEW: Wild & zoet
Description
In het boek 'Wild & zoet' worden de schatten van de natuur gebruikt. We konden het natuurlijk laten om jou te vertellen wat we ervan vonden!
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt