Producten

Iedereen die dol is op koken, is ook dol op de keuken. Wij tenminste wel! We zijn gek op bewuste, gezonde en pure producten, gemaakt door gepassioneerde ondernemers, die de vegetarische levensstijl verrijken. In deze rubriek vind je onze favorieten! Een kijkje in de keukenkastjes van De Hippe Vegetariër.

Vind alles wat je zoekt


Witte asperges met Hollandaisesaus en vegan zalm Fillets van SoFine

Witte asperges met Hollandaisesaus en vegan zalm Fillets van SoFine

Het aspergeseizoen is weer begonnen en bij witte asperges horen nieuwe Hollandse aardappels én zalm! Goed nieuws voor alle vega(n)s die wel graag zalm zouden willen eten: wij ontdekten de vegan SoFish Fillets Salmon Style van SoFine en moesten deze proberen. Perfect voor een feestelijk paasdiner: witte asperges met Hollandaisesaus, een vegan zalmmoot en pesto van peterselie!
Lees meer
Getest: Mora Vegetarische Slager vegan (!) Kipkorn

Getest: Mora Vegetarische Slager vegan (!) Kipkorn

Deze week in het vleesvervangerschap in de diepvries: de Kipkorn van Mora en de Vegetarische Slager! Deze vleesvervanger vind je niet in het koelschap maar in het vriesvak en is echt het proberen waardt! Wij konden deze vegan Kipkorn niet van de reguliere Kipcorn onderscheiden en zijn mega enthouiast met deze veganistische snack optie! – Cijfer 9
Lees meer
Eindelijk: Vegan Vitamine D3 supplementen uit korstmos

Eindelijk: Vegan Vitamine D3 supplementen uit korstmos

Als je vegetarisch of veganistisch eet, moet je er extra op letten dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je gezond en gevarieerd eet, zou je in theorie alles voldoende binnen moeten krijgen. Helaas is dat niet altijd het geval. Daarom wordt het aangeraden om met een dergelijk eetpatroon extra te letten op je inname van eiwitten, ijzer, calcium, vitamine B12, omega 3-vetzuren, jood, selenium en vitamine D. Tot voor kort was er echter nauwelijks veganistische vitamine D op de markt verkrijgbaar. Daarom is er goed nieuws: je kunt nu kiezen voor vegan vitamine D3!
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #43

Nieuwe ontdekkingen #43

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Ecodenta tandpasta, Samhoud Tomeato Groentegehakt, Tzar Delicates vegan kaviaar, Amanprana Fair Trade kokosolie & Silverback Protein.
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #42

Nieuwe ontdekkingen #42

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Original Source douchegel, Barbies 60 jarig bestaan, Leev Cakemix door Uit Pauline’s Keuken, La Place chocolade & Jake ‘everything you need in one shake’.
Lees meer
6 x snelle vega lunchinspiratie voor op de boterham

6 x snelle vega lunchinspiratie voor op de boterham

Neem jij altijd je boterhammen mee naar je werk of school? Zelf lunchen wij op kantoor altijd samen en hebben wij regelmatig leftovers van alle kooksessies, wat een geluk! Heb jij die luxe niet en ben je jouw bruine boterham met kaas inmiddels wel een beetje zat? Dan helpen wij jou graag uit de brand met zes tips voor vegetarisch broodbeleg dat heel makkelijk en snel klaar is. Ideaal om mee te nemen voor tussen de middag!
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #41

Nieuwe ontdekkingen #41

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Naturli plantaardig gehakt, Aard’g suikervrije dorstlessers, De Pindakaaswinkel & Personal Protein, Prime Olive Oil-BIO & Libeert Ruby Chocolade.
Lees meer
Pepperoni bloemkoolpizza met paprikasaus & jalapeño

Pepperoni bloemkoolpizza met paprikasaus & jalapeño

Vandaag delen wij een echte spicy vleesklassieker met een vegetarische twist! De pepperoni vervang je namelijk heel makkelijk door de vegetarische pepperoni van Quorn (kijk deze!). Maak nu zelf deze spicy pizza pepperoni op een bloemkoolbodem, met zelfgemaakte pittige paprikasaus en jalapeño! Gezonder, duurzamer en net zo lekker als de vleesklassieker!
Lees meer
Typisch Indiase palak paneer

Typisch Indiase palak paneer

Deze zomer deelden wij een recept met paneer. Jullie reacties waren super enthousiast, maar tegelijkertijd merkten wij dat nog niet iedereen er bekend met paneer is. Paneer is een Indiase kaassoort die in tegenstelling tot veel andere kazen geheel vegetarisch is. Paneer is namelijk vrij van stremsel. Vandaag delen wij een nieuw recept met paneer én spinazie in de hoofdrol: typisch Indiase palak paneer!
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #40

Nieuwe ontdekkingen #40

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: De Himalaya Zoutsteen, Delta Wines Cabernet Sauvignon, Chikko Golden Milk, Valpolicella Ripasso en Grünten groente-ontbijt met taartsmaak.
Lees meer
Zuid-Amerikaanse pulled jackfruit arepa’s met salsa verde

Zuid-Amerikaanse pulled jackfruit arepa’s met salsa verde

Anderhalf jaar geleden deelden wij een artikel waarin we je alles vertelden over de nieuwe vleesvervanger: jackfruit. Na duizenden vragen over de verkrijgbaarheid van jackfruit, zijn wij ontzettend enthousiast te kunnen vertellen dat jackfruit vanaf nu ook in de supermarkt te vinden is! Wij doken de keuken in en creëerden dit recept met een Zuid-Amerikaanse twist: pulled jackfruit arepa’s met salsa verde.
Lees meer
10 vriezergeheimen voor de keukenprins(es)

10 vriezergeheimen voor de keukenprins(es)

In ons altijd drukke bestaan, waar we van afspraak naar afspraak rennen, terwijl we gezond proberen te eten, onszelf met enige regelmaat naar de sportschool hijsen, genoeg water proberen te drinken en food waste tegen te gaan, moeten we slim zijn in de keuken. Wij delen 10 vriezergeheimen voor de drukke keukenprins(es) en leren je hoe je slim, snel, gezond en zonder verspilling de week door komt.
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #39

Nieuwe ontdekkingen #39

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Personal Protein, Cote D’or, Aman Prana, Kalettes & Exota.
Lees meer
Welke kaas is vegetarisch?

Welke kaas is vegetarisch?

Wist jij dat kaas eigenlijk niet vegetarisch is? Kaas bevat namelijk stremsel dat afkomstig is uit de maag van een kalf. Niet iedereen weet het, maar ook niet iedereen gaat er even streng mee om. Iedereen mag natuurlijk zelf kiezen hoe streng zij zijn in hun vegetarisch dieet. Wil je graag toch helemaal vegetarisch eten, maar wil je wel kunnen blijven genieten van kaas? Dan helpen wij jou met het uitzoeken van vegetarische kaassoorten!
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #38

Nieuwe ontdekkingen #38

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Supshare, Oma’s Soep, Hands off my Chocolate, Landlust Gluhwein & Familietuintje.
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #37

Nieuwe ontdekkingen #37

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Seepje, Joannusmolen, Kips, Swits en Lima Food.
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #36

Nieuwe ontdekkingen #36

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Koreaanse GreenCo mushrooms, kruiden van Verstegen, granola van Eat Natural, Peak's Free From en Shoti Maa thee soorten.
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen: Kerstspecial 2018

Nieuwe ontdekkingen: Kerstspecial 2018

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn 5 favoriete ontdekkingen. Omdat de feestdagen voor de deur staan en wij ook gaan genieten in het gezelschap van vrienden en familie is dit alweer de laatste nieuwe ontdekkingen van het jaar. Wij gaan niet alleen eten in gezelschap maar ook: experimenteren met Japanse smaken van Lima, opwarmen met Shoti Maa winter thee, ontspannen met Physalis Aromatherapy, genieten van Isabel’s Christmas granola van MyMuesli en ons voorbereiden op de seizoenen met Krautkopf.
Lees meer
FEEST: Rood fruit trifle met Rutte Sloe gin en Cherry Gin Fizz cocktail

FEEST: Rood fruit trifle met Rutte Sloe gin en Cherry Gin Fizz cocktail

December, de maand van bruisende etentjes en sprankelende partijtjes. Wij zijn al druk bezig geweest in de testkeuken en konden niet langer wachten om dit feestelijke dessert met je te delen: rood fruit trifle met een bijpassende cherry gin fizz cocktail met Rutte Sloe gin. Makkelijk van tevoren te maken en uit de koelkast te toveren, net op tijd voor het dessert!
Lees meer
Chocoladechip koekjes met matcha

Chocoladechip koekjes met matcha

Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Eerder deden wij dit al in dit recept door de bouillon in tomatensoep te vervangen door thee. Wij gingen wederom de uitdaging aan en maakten chocoladechip koekjes met matcha van Evans & Watson. Wij gebruikten matcha met ceremoniële kwaliteit, dat de hoogste kwaliteit biedt in het beschikbare aanbod van matcha. Deze is minder bitter dan een premium of culinaire matcha, perfect voor in koekjes dus!
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #35

Nieuwe ontdekkingen #35

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Faux Gras van GAIA, vegetarische smeerkaas van ERU, plantaardig ijs van Alpro, rosé van AVEC en pompoen hoemoes van MAZA.
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #34

Nieuwe ontdekkingen #34

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: The Protein Ball Co., No Fairytales, YES!, Upton Naturals en AH groenterijst.
Lees meer
Top 5 culinaire cadeaus van de Sint

Top 5 culinaire cadeaus van de Sint

Nog maar 16 nachtjes slapen en dan is het zo ver.. pakjesavond! Cadeautjes groot of klein, voor in de zak of in de schoen, allebei net zo fijn en cadeau inspiratie daar is het ons om te doen! Wij delen vandaag vijf cadeautjes met een culinair tintje voor op je verlanglijstje: Blackbeard pannen, Homey's VITT messen, Mindgym: sportschool voor je geest, Gebrouwen door vrouwen limited Edition & Modern Baking van Donna Hay!
Lees meer
Nieuwe ontdekkingen #33

Nieuwe ontdekkingen #33

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Deze week: Lowlander, Van Eigen Deeg, Pulve, Kollors, en Donny Craves.
Lees meer
De ultieme VLT Veggie Clubsandwich

De ultieme VLT Veggie Clubsandwich

Iedereen kent hem wel: de BLT klassieker. Een sandwich zoals die hoort te zijn met bacon, sla (lettuce) en tomaat. Niet zo vega dus, maar daar bracht wij verandering in! We ontdekten namelijk vorige week een nieuw product in het schap van Albert Heijn: vegetarische 'vleeswaren' van Quorn. En nog keuze ook: vegan gerookte ham, vegan kipplakjes, vega pepperoni en vega rode peper-spinazie plakken (persoonlijke favoriet). Dus je snapt 'm al: wij doken de keuken in en maakten de allergrootste BLT clubsandwich, maar dan VLT! En natuurlijk een beetje luxer met crushed avocado en tahini dip! Yum yum yum...
Lees meer
Kruidige hutspot met de vegetarische UNOX rookworst

Kruidige hutspot met de vegetarische UNOX rookworst

Jullie hebben het vega-wereldnieuws van vorige maand natuurlijk allang gehoord: UNOX heeft een vegetarische rookworst op de markt gebracht! HOE TOF! Ik vind het fantastisch dat UNOX als rookworst-guru nu ook aan de vega's denkt. En dat vroeg natuurlijk om een bijpassend gerecht: kruidige hutspot, dus met een Indiase knipoog en een échte rookworst, maar dan vegetarisch. Wie wil?!
Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!