Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



Nachos met tempeh gehakt, zoete bataat en spinazie

Nachos met tempeh gehakt, zoete bataat en spinazie

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox die gespecialiseerd is in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu! Vandaag nachos met tempeh gehakt, zoete bataat en spinazie.

Lees meer
Volkoren couscous met nectarine, venkel en rode biet-haverballetjes

Volkoren couscous met nectarine, venkel en rode biet-haverballetjes

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vandaag een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu: een couscoussalade met venkel. Rijk aan vitaminen, mineralen en vezels, met onder andere nectarine en rode biet!

Lees meer
Asian Green: Geurige citroengras-tofu-kikkererwtballetjes

Asian Green: Geurige citroengras-tofu-kikkererwtballetjes

Asian Green is een kookboek met veganistische recepten, waarbij je je waant in de Aziatische wereld. Dit kookboek bevat een hoofdstuk met recepten om te delen en zoals jullie misschien weten houden wij daar wel van! Lekker lang tafelen, met een tafel vol eten, wie wilt dat nou niet? Met deze kikkererwtballetjes van citroengras en tofu verras jij je gasten met een heerlijk voorgerecht! Benieuwd geworden naar dit recept? Lees hier hoe je deze balletjes zelf kunt maken.

Lees meer
Top 5: Pompoen recepten

Top 5: Pompoen recepten

De herfst is ondertussen echt begonnen en dat betekent dat de seizoen groenten zijn veranderd. Als wij denken aan herfst, dan denken wij direct aan pompoen! Iedereen heeft natuurlijk wel eens een spook gemaakt van een pompoen met Halloween, maar het kan een behoorlijk onhandige groente zijn om mee te koken. Zo’n groot en lomp ding, wat moet je daar nou mee? Vandaag delen wij vijf van onze favoriete pompoenrecepten, lees ze hier!

Lees meer
Gebak met groenten: Nutellabrownies met champignons

Gebak met groenten: Nutellabrownies met champignons

Gebak met groenten is het bakboek van Vegamuze waarin je wordt meegenomen in wereld van bakken met groenten. Tijdens het doorbladeren van het kookboek bleven wij hangen op een pagina met de meest heerlijk uitziende brownies.  Vegamuze combineert in dit recept ieders favoriet – Nutella – met een bijzonder ingrediënt: de champignon. Wij worden hier helemaal enthousiast van en delen dit recept daarom ook met jou! Benieuwd geworden naar deze smaakcombinatie? Lees hier hoe je ze zelf kunt maken!

Lees meer
Vegetarische lunch: couscoussalade met falafel en feta

Vegetarische lunch: couscoussalade met falafel en feta

De zomervakantie is alweer voorbij! Back to school dus, of naar kantoor. Wordt het weer gewoon bammetjes smeren voor de lunch? Nee hoor! Wij brengen je heerlijke broodtrommelinspiratie! Zo maak je heel gemakkelijk een lekkere vegetarische lunch waar je klasgenoten of collega’s jaloers van zullen worden 😉 Vandaag in de broodtrommel: couscoussalade met falafel en feta!

Lees meer
Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

Saladetest: Nieuwe kleurrijke, vegetarische salades van Albert Heijn

Heb je de ‘Kleine Salades’ van de Albert Heijn al gespot? Het is vandaag, op 1 oktober, Wereld Vegetarisme Dag. Vandaag zijn we ons dus extra van vegetarische voeding. In het kader van deze dag zetten wij drie heerlijke vegetarische salades in de spotlight. De behoefte aan vegetarische producten blijft namelijk stijgen en daarom breidt Albert Heijn haar assortiment uit met drie nieuwe smaken: de spicy mango, de witte kaas-zoete aardappel en de sojaboon-wakame salade! Wij hebben ze voor je getest en vertellen je graag alles over deze drie aanwinsten.

Lees meer
Linzenschotel met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie

Linzenschotel met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een linzenschotel! Rijk aan ijzer en vezels, met onder andere zoete aardappel, paprika, spinazie en cashewnoten.

Lees meer
3 x gezonde groente- en fruitsapjes

3 x gezonde groente- en fruitsapjes

De dagen worden korter, de zonnestralen laten zich steeds minder zien en de ‘R’ zit weer in de maand. Tijdens de koudere en donkerdere maanden worden we over het algemeen vaker ziek. Dit betekent dus dat we sneller aan een griepje kunnen komen en dat het extra belangrijk is om ons immuunsysteem te ondersteunen! De beste manier om dit te doen is door je algehele gezondheid te verbeteren. Denk hierbij aan een goede nachtrust, vermindering van stress, beweging, en natuurlijk veel fruit en groente te eten! Wat onze favoriete manier is om genoeg groente en fruit binnen te krijgen? Daar kom je in dit artikel achter!

Lees meer
Appeltjes uit de oven

Appeltjes uit de oven

De herfst gaat alweer bijna beginnen! We weten niet hoe het met jou zit, maar bij dit seizoen denken wij altijd aan oranje blaadjes, de smaak van kaneel en versgebakken appeltaart. Om aan deze appeltaart craving te voldoen, zonder onszelf misselijk te eten met daadwerkelijke appeltaarten, hebben wij een leuk recept voor jou: appeltjes uit de oven uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Let’s go!

Lees meer
Top 5: Vegan pastarecepten

Top 5: Vegan pastarecepten

Wij houden onwijs van pasta. Jij ook? Er zijn zoveel verschillende soorten pasta’s en zoveel verschillende heerlijke sauzen die je bij de pasta kunt maken. Ook als je plantaardig eet zijn er een heleboel pastagerechten die je kunt maken. Inspiratie nodig? Wij hebben 5 van onze favoriete vegan pastarecepten voor je op een rijtje gezet. Buon appetito!

Lees meer
Chili sin carne met munt-yoghurtsaus, tortillachips en ijsbergsla

Chili sin carne met munt-yoghurtsaus, tortillachips en ijsbergsla

Wist je dat sommige gerechten niet alleen lekker kunnen zijn, maar ook vegetarisch, gezond én duurzaam? Dan heb je dit recept van De Krat nog niet gemaakt! Het is een heerlijk recept voor chili sin carne met munt-yoghurtsaus, tortillachips en ijsbergsla dat ook nog eens eenvoudig te maken is. Om er extra weinig tijd aan kwijt te zijn, kan je de maaltijdbox van De Krat bestellen. Deze box bevat duurzaam eten met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd, én het wordt bij jou thuis bezorgd! Zo hoef je niet meer te bedenken wat je gaat eten en hoef je ook geen boodschappen meer te doen. Hoe heerlijk is dat? Geniet vandaag van deze verrukkelijke chili sin carne!

Lees meer
Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp

Tomatenstoof met gerookte mozzarella van Crisp

Aubergine en courgette zijn een klassieke match met tomaat. Maar de echte ster in dit gerecht? Dat is de rokerige scamorza affumicata. Deze tomatenstoof is niet compleet zonder gerookte mozzarella, wat een hele bijzondere smaak aan het gerecht geeft. Wij kwamen dit recept voor tomatenstoof met gerookte mozzarella tegen in de Crisp supermarkt-app en moesten ‘m gewoon met jullie delen! 

Lees meer
Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Oranje paprika shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool

Shakshuka is misschien wel het ultieme comfort food gerecht voor bij het ontbijt, lunch of avondeten. Dit eiergerecht uit het Midden Oosten is verwarmend en kruidig. Wij zijn dol op shakshuka en gebruiken voor deze variant geen tomatensaus, maar een pittige paprikasaus van oranje paprika’s van Nederlandse telers. Vandaag delen wij dit recept voor vegetarische shakshuka met pittige paprikasaus en boerenkool!

Lees meer
Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus

Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus

Jackfruit! We zien het tegenwoordig steeds vaker terugkomen in vega(n) gerechten en dat snappen we wel, want deze tropische vrucht leent zich ontzettend goed om als vleesvervanger gebruikt te worden. Daarom gebruikten wij de stukjes van Rootzz of Nature op basis van jackfruit om deze gyrosbowl naar een hoger niveau te tillen. Dit gerecht zit boordevol vitamines en wordt geserveerd met een kruidige korianderhummus. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt?

Lees meer
Indiase tandoori met bloemkool en paneer

Indiase tandoori met bloemkool en paneer

Vandaag staat er een vegetarische Indiase tandoori met bloemkool en paneer op het menu. Ken jij deze curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry!

Lees meer
Top 5: Snelle recepten

Top 5: Snelle recepten

Wij houden van het maken van nieuw, bijzonder en verrukkelijke eten. Voor dat soort gerechten moet je wel soms best lang in de keuken staan. En tja, daar heb je niet altijd de tijd voor. Gelukkig zijn er ook een heleboel recepten die nieuw, bijzonder én verrukkelijk zijn, zonder dat ze uren duren! Wij hebben vandaag onze vijf favoriete snelle recepten voor je op een rijtje gezet. Van ontbijt tot avondeten, zodat je ook de lekkerste maaltijden kan maken als je een hele drukke dag hebt!

Lees meer
Barbecue: pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip

Barbecue: pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol. Vandaag: pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!

Lees meer
Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke worteltaart.

Lees meer
Zomerse smoothiebowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Zomerse smoothiebowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Mango, banaan en ananas samen in één smoothie. Kan het nog tropischer? De kurkuma in deze breakfast bowl zorgt, zo lang je het bij een halve theelepel houdt, meer voor kleur dan voor smaak. Maar naast die prachtige gele kleur, werkt kurkuma ook nog eens ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Een superfood zou je het wel kunnen noemen.

Lees meer
Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar

Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar

Helaas is het festivalseizoen uitgesteld, dus is dit het jaar van jouw eigen food festival! Wat is nou onmisbaar op een goed festival? Pizza natuurlijk! Daar knap je op ieder moment van de dag van op. In dit geval extra speciaal met deze visvrije tonijn. Dat moet je proberen! Maak af met een goede laag cheddar kaas, zwarte olijven en kappertjes. #diyfoodfestival

Lees meer
Barbecue: gegrilde mangosalade met taugé, pinda en koriander

Barbecue: gegrilde mangosalade met taugé, pinda en koriander

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: mango met taugé, pinda en koriander uit het prachtige boek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen!

Lees meer
Loaded fries met Pulled Jackfruit

Loaded fries met Pulled Jackfruit

Het festivalseizoen is helaas weer een jaar uitgesteld, waardoor we besloten hebben om er zelf een feestje van te maken! En wat heb je nou altijd nodig bij (of na) een feestje? Juist, een cheat meal! Wat dacht je van een portie verse friet afgetopt met de meest heerlijke ingrediënten, zoals pulled jackfruit gemarineerd in kruidenpasta en zoetzure komkommerschijfjes? Perfect tegen de kater én superlekker! #diyfoodfestival

Lees meer
Zelfgemaakte pita’s met falafel en hoemoes

Zelfgemaakte pita’s met falafel en hoemoes

De festivals gaan helaas niet door dit jaar, dus moeten we zelf de slingers maar ophangen! En hoe kan dat nou beter dan met dit ultieme festival streetfood recept voor pita’s met falafel en hoemoes? Wel nét even anders dan anders in dit recept, namelijk met zelfgemaakte pitabroodjes (ja dat kan!), hoemoes met rode biet en kleurrijke toppings. Let’s go! #diyfoodfestival

Lees meer
Hollandse quinoasalade met minibietjes, grie en gekarameliseerde witlof

Hollandse quinoasalade met minibietjes, grie en gekarameliseerde witlof

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor Hollandse quinoasalade met minibietjes, grie en gekarameliseerde witlof!

Lees meer