Recepten
De week van De Hippe Vegetariër begint met een goed vegetarisch recept, dus iedere maandag vind je hier nieuwe kookinspiratie. Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streef ik altijd naar gezonde en haalbare recepten die 'lekker & light' zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Smullen gegarandeerd!
-
Recepten
Hartige paasstol met Honingtomaten en pesto
Over drie dagen is het Pasen! Tijdens Pasen staat de tafel vol lekkere zoetigheden, zoals een zoete paasstol met spijs, paaseitjes en een cronaantje. Ben jij net als ik ook geen echte zoetekauw en houd jij meer van hartig? Dan is dit de perfecte paasstol voor jou. Deze hartige paasstol is gevuld met Honingtomaten en pesto. De Honingtomaten van Looye zijn echte smaakbommetjes en worden lokaal in Nederland geteeld. Ga met dit recept als een echte bakker aan de slag en verras je gasten tijdens de paasbrunch met deze hartige lekkernij.
Recept bekijken
-
Recepten
Hoe maak je zelf: zuurdesembrood
Zuurdesembrood, augurken, kefir, kombucha, kaas en zuurkool. Allemaal producten die wij vaak halen in de supermarkt. Maar wist je dat je al deze producten ook makkelijk zelf kunt maken? Gewoon, thuis in jouw eigen keuken!
Recept bekijken
-
Recepten
De ultieme Gado Gado, maar dan als salade
In het kookboek 'Vegan Toko' neemt Milou van der Will je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn lekker snel en makkelijk, smaakvol en zijn perfect voor doordeweeks. Vandaag mogen wij een recept delen uit het kookboek namelijk: Gado gado salade. Gado gado is misschien wel een van de bekendste Indo-gerechten ter wereld. Iedereen kent het, iedereen maakt het anders. En dit is de lievelingsmanier van Milou. Nu ook zo benieuwd naar dit recept? Kijk snel verder!
Recept bekijken
-
Recepten
15 x de beste brunch recepten voor Pasen
Het is weer bijna Pasen. Bij Pasen hoort een tafel versierd met paashazen, paaseieren, paastakken en natuurlijk een tafel vol met lekker eten! Pasen draait om samenkomen en gezellig samen eten. Daarom hebben wij al onze lekkere paasrecepten verzameld - succes gegarandeerd! Bekijk snel onze top 15 paasrecepten.
Artikel bekijken
-
Recepten
Borrelbrood met brie en kruidenboter
Het kookboek Borreltijd is geschreven door Susan Aretz. In dit boek deelt zij de lekkerste receptjes voor de ideale borrelplank: poké bowl cups, watermeloenbites en ook dit borrelbrood met brie en kruidenboter! Knapperig brood met romige en gesmolten kaas, mmm. Lees hier hoe je dit waanzinnig lekkere borrelbrood maakt!
Recept bekijken
-
Recepten
Het perfecte bijgerecht: zoete aardappel met salsa verde
Salsa verde dankt zijn naam aan het gebruik van groene kruiden en de groene kleur. Verschillende landen hebben een eigen variant van salsa verde. Zo wordt de Mexicaanse salsa verde gemaakt met een groene tomaat, tomatillo en groene pepers. Voor dit recept uit het boek Budget Vegan in 30 minuten maakt auteur Saskia Sidey een Italiaanse versie van salsa verde, met groene kruiden, citroen, knoflook en kappertjes.
Recept bekijken
-
Recepten
Het recept voor de allerlekkerste vegan chocolademousse
Wie is er niet gek van chocolade? Wij in ieder geval wel! En wij zijn al helemaal fan van een luchtige, zoete chocolademousse als toetje. Wist je dat je deze ook heel makkelijk plantaardig kunt maken? Kookexpert Eke van Koken met Kennis heeft zich gefocust op het maken van een vegan chocolade mousse: deze variant is gemaakt met aquafaba, oftewel het kookvocht van peulvruchten. Dit is Eke's beste vegan choco mousse tot nu toe!
Recept bekijken
-
Recepten
Pasta pesto met brie uit de oven
De dagen dat we allemaal eigenlijk net iets te druk zijn om uitgebreid te koken kennen we allemaal. Wil je wel gezond koken, maar niet uren in de keuken staan? Deze pasta pesto met brie uit de oven uit het kookboek ‘Lekker makkelijk’ van de zusjes en medebloggers Pauline en Annika staat in no-time op tafel. Een heerlijk recept als je het ons vraagt en super makkelijk om te maken.
Recept bekijken
-
Recepten
10 x havermout zoals je nog nooit gegeten hebt
Havermout is dé ideale start van de dag. Het is makkelijk, gezond, lekker en het vult goed. Wij zijn daarom groot fan van havermout! Met havermout kun je alle kanten op. Je kunt namelijk eindeloos variëren met fruit, noten en andere toppings. Lees hier onze top 10 recepten waarin havermout de hoofdrol speelt.
Artikel bekijken