Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!


Iced Green Tea Mojito

Iced Green Tea Mojito

De zomer in je glas, dat is deze Iced Green Tea Mojito Mocktail. Minstens zo lekker als de klassieke cocktail, maar dan zonder kans op een kater. Vergeet lange rijen voor de bar op een festival, deze stirred, not shaken zomerhit maak je gewoon in je eigen keuken. Als basis voor deze zonnige mojito mocktail gebruiken we thee van Frank about tea, die zorgt voor een subtiele, zacht-zoete smaak. Het enige dat je verder nodig hebt is een handvol ingrediënten en wat nonchalante roerbewegingen. Succes verzekerd.

Lees meer
Sesambagel met pittige witte bonendip, groene kiwi en groentekiemen

Sesambagel met pittige witte bonendip, groene kiwi en groentekiemen

Een belegde bagel kan een heel simpel en lekker ontbijtje zijn. Maar wij vinden het leuk om het ontbijt nét wat verrassender te maken! Met dit recept beleg je een bagel met een zelfgemaakte, pittige witte bonen dip, stukjes Zespri kiwi en wat groentekiemen. Onwijs lekker van smaak en helemaal plantaardig! Een lekker zomerontbijt voor als je ‘s ochtends weinig tijd hebt. Deze heerlijke belegde bagel is namelijk zo gemaakt!

Lees meer
Noedels met pittige vegan balletjes

Noedels met pittige vegan balletjes

Wij maakten laatst zelf pittige vegan balletjes van tempeh! Deze kruidige balletjes passen perfect bij dit Aziatische gerecht. De balletjes zijn lekker op smaak door de toevoeging van citroengras en chili. Samen met de noedels, paksoi en edamame bonen heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Lees hier het recept!  

Lees meer
Groene homemade pizza in 10 minuten

Groene homemade pizza in 10 minuten

Geen tijd of zin om veel moeite in je avondmaal te steken, maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Deze pizza vol met groene groentes is perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. Beleg de pizza met de courgette, artisjokharten en groene olijven en schuif hem in de oven om vervolgens te serveren met rucola. Heerlijk!  

Lees meer
Nistisima: Ekmek: Melktaart met kataifi

Nistisima: Ekmek: Melktaart met kataifi

Toen Georgina Hayden erachter kwam dat de monniken op Oros Athos ook een nistisimo-versie van ekmek (melktaart) maken, besloot ze dat ze dit recept in haar boek ‘Nistisima’ wilde zetten. Dat heeft geresulteerd in dit heerlijke recept voor deze práchtige Griekse melktaart. Dit is toch een heerlijk toetje voor op een zonnige dag? Oh en hij is ook nog volledig vegan!

Lees meer
Geroosterde bloemkoolsalade met een frisse tahin-citroen dressing

Geroosterde bloemkoolsalade met een frisse tahin-citroen dressing

Geroosterde groenten gaan heel goed in een salade als je het ons vraagt. En wat zo leuk is aan deze heerlijke salade, is dat je niet alleen de roosjes van de bloemkool gebruikt, maar ook de bladeren. Hierdoor hoef je niets te verspillen! De bladeren worden lekker krokant in de oven en de tahin-citroen dressing en de granaatappelpitjes maken het helemaal af.

Lees meer
Vaderdag recept: Vegan zalm bagel

Vaderdag recept: Vegan zalm bagel

Volgende week is het Vaderdag en wat is er nou leuker dan je vader verrassen met een heerlijk ontbijtje? Liefde gaat immers door de maag (helemaal bij mannen ;-)) en met een zelfgemaakte maaltijd zit je altijd goed! Verras je vader daarom met deze heerlijke vegan zalm bagels. De zalm wordt gemaakt van tomaat en door de ui, kappertjes en kiemgroente krijgen deze bagels een lekkere pittige touch. Benieuwd naar het recept? Lees hier hoe je het zelf maakt! 

Lees meer
Manis: Bika ambon

Manis: Bika ambon

Authentieke Bika ambon heeft een rijstijd van wel 3 tot 5 uur. Daar heeft Francis in dit recept uit kookboek ‘Manis’ een hack voor bedacht. Daarnaast is de smaak van deze cake aangepast naar Francis haar voorkeur door de toevoeging van pandan. Wij zijn erg benieuwd! En ziet deze cake er niet prachtig uit?

Lees meer
Seasons moestuin: Doperwten empanadas

Seasons moestuin: Doperwten empanadas

Het leuke aan empanadas is dat je ze kunt vullen met wat je maar wilt. Zo kun je het kliekje van gister gebruiken of bijvoorbeeld met een groente die over de datum dreigt te gaan. Belangrijk is dat je de vulling klein hakt en dat de groente nog een beetje bite houdt na het bakken. Daarom vindt Jessica Koomen doperwten ideaal in dit empanada recept uit ‘Seasons moestuin’; ze geven een lekkere bite en je krijgt ook direct eiwitten binnen. Daar zijn wij het helemaal mee eens! 

Lees meer
Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Op maandagochtend mogen we onszelf wel trakteren op een extra lekker ontbijtje toch? Gewoon, omdat het kan! Na het maken van deze zoete koffiebroodjes ruikt je keuken goddelijk. De broodjes zijn gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Wij decoreren ze met glazuur om ze extra mooi en lekker te maken. En daarbij zijn deze koffiebroodjes ook nog eens helemaal lactosevrij!

Lees meer
Falafelburger met kruidenyoghurt en rode ui

Falafelburger met kruidenyoghurt en rode ui

Vegaburgers zijn enorm populair. Zowel bij de beginnende als bij de doorgewinterde hippe vegetariërs! Burgers zijn namelijk voor velen een makkelijk opstapje van vlees naar vega. Vandaag dopen wij de Internationale Dag van de Hamburger om tot de Internationale Dag van de Vegaburger! En dat vieren wij met deze heerlijke vegan falafelburger. Lees snel verder voor het recept!

Lees meer
Smoothiebowl met Zespri SunGold kiwi’s

Smoothiebowl met Zespri SunGold kiwi’s

Heb jij zin in een heerlijk fris ontbijtje? Dan is deze smoothiebowl met Zespri SunGold kiwi’s en mango precies wat je zoekt! Door de toevoeging van kokosmelk en de kokossnippers als garnering krijgt deze bowl een heerlijk zomers tintje. De Zespri SunGold kiwi’s zorgen ervoor dat de smoothie lekker zoet is, zonder toevoegingen! Lees hier wat je nodig hebt voor deze smoothiebowl.

Lees meer
Colorful food: spinaziesoep

Colorful food: spinaziesoep

Spinaziesoep? Ja echt, spinaziesoep! Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een zak spinazie in huis haalt. Maar geloof ons: deze spinaziesoep uit ‘Colorful food’ smaakt heerlijk! Door de toevoeging van kokosmelk en hüttenkäse is deze soep super romig. Wij vinden het een blijvertje!

Lees meer
Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groentes in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!

Lees meer
Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade

Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade

Hmm, kan ik dit koekje nog wel nemen? Bestel ik een salade of toch een frietje? Nou, ik sla die taart wel even over… Niets daarvan! Vandaag is het internationale ‘Eet wat je wil’-dag! Deze dag is in het leven geroepen om mensen een positief gevoel te geven over hun lichaamsgewicht en om de stress van een dieet eens weg te nemen. Vandaag kun je dus zónder twee keer nadenken een lekkere punt van deze vegan cheesecake met pindakaas en chocolade opscheppen. Lees hier hoe je deze goddelijke taart zelf maakt! 

Lees meer
Vegan sausage rolls met zoete mosterddip

Vegan sausage rolls met zoete mosterddip

Ken jij ze nog, de nostalgische worstenbroodjes? Met de plantaardige worsten van Future Farm kan jij deze worstenbroodjes zelf in elkaar draaien. Leuk om te serveren op een feestje of lekker zelf van te genieten met de lunch. Samen met de gekarameliseerde ui en een zoete mosterddip weet je zeker dat dit recept zal slagen! Heb jij nu al zin om dit te serveren? Lees in dit recept hoe je deze vegan sausage rolls maakt!

Lees meer
Plantaardig: Tempehwraps met tahin en augurken

Plantaardig: Tempehwraps met tahin en augurken

Het recept voor deze lekker vullende, smaakvolle wrap, komt uit het kookboek ‘Plantaardig’. Doordat de tempeh in dit gerecht wordt gefrituurd krijgt het een knapperige bite. De wrap wordt afgemaakt met Israëlische ingrediënten en smaakcombinaties zoals tahin, rode ui en augurk. Dit zorgt voor een lekkere frisse tegenhanger van de tempeh. Het zal net zijn alsof je deze wrap bij een foodtruck in Tel Aviv hebt gehaald!

Lees meer