Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!


Vegan budget: zoete aardappel stoofpot met zwarte bonen en pindakaas

Vegan budget: zoete aardappel stoofpot met zwarte bonen en pindakaas

Tijd voor vegan budget recept! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: zoete aardappel stoofpot met zwarte bonen en pindakaas!

Lees meer
Top 5: Lunch recepten

Top 5: Lunch recepten

Met dat vele thuis werken van de afgelopen periode kunnen we wel wat lunch inspiratie gebruiken. Waar normaal een tafel gevuld ligt met lekkers of een cateringbedrijf de lunch verzorgt, moeten we het nu zelf doen. Al snel grijp je naar een snel boterhammetje of een simpel soepje. Vandaag delen wij vijf lunch recepten met jullie om je lunch een upgrade te geven!

Lees meer
Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta

Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta

Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: komkommer-avocadogazpacho met feta. Perfect als avondmaaltijd, maar koud voor bij de lunch net zo lekker. De rode Spaanse tomatengazpacho kennen we natuurlijk allemaal wel, maar heb je wel eens gazpacho gemaakt met komkommer en avocado als basis? Fris en romig tegelijk, een perfecte (thuis)kantoorlunch!

Lees meer
Fruit plukken: Mini-pizza’s met appel, courgette en pecorino pepato

Fruit plukken: Mini-pizza’s met appel, courgette en pecorino pepato

Koken met fruit? Iets wat we volgens Matthias en Richard veel te weinig doen. In hun kookboek ‘Fruit plukken’ nemen zij je mee in de wereld van fruit. Van telen tot aan recepten, het staat er allemaal in. Wij mogen vandaag een recept uit dit kookboek met jullie delen, die van mini-pizza’s met appel, courgette en pecorino pepato. Benieuwd geworden? Lees hier het recept.

Lees meer
Vegan Comfort: Koelkastrescue in sichuansaus

Vegan Comfort: Koelkastrescue in sichuansaus

Er zijn momenten in ons dagelijkse leven dat we de koelkast opentrekken en ontdekken dat die oude zak met spinazie nu toch wel echt aan zijn einde begint te raken. Normaal gooi je het misschien weg, maar Milou van der Will heeft voor haar nieuwste kookboek ‘Vegan Comfort’ een recept ontwikkeld om dit soort groenten te redden van de ondergang. Wij mogen vandaag het recept, koelkastrescue in sichuansaus, met jullie delen! Benieuwd geworden? Lees hier verder.

Lees meer
Top 10: Boerenkool recepten

Top 10: Boerenkool recepten

Een typische, Hollandse wintergroente is toch wel boerenkool. Of je dit nu vroeger at als stamppot of verwerkt in een salade, ons doet het direct denken aan de winter. De stamppot is dan ook wel een oer-Hollands recept en is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij het horen over deze groene bladgroente. Boerenkool is echter een super veelzijdige groente. Vandaag delen wij 10 verschillende boerenkool recepten met jullie!

Lees meer
Top 10: Heerlijke bakrecepten

Top 10: Heerlijke bakrecepten

Wij vinden dat er niets leukers is dan bakken op een koude, gure winterdag. Lekker in de weer met verschillende soorten meel en toch ook die kleine beetjes suiker, terwijl het buiten regent of sneeuwt. Daarbij komt het genot van versgebakken baksels dat zich door je hele huis verspreidt. Heb jij nu ook zo’n zin gekregen om de keuken in te duiken? Wij delen vandaag onze 10 bakrecepten met jullie!

Lees meer
Rollade met noten-linzengehakt, cranberrysaus, gegrilde bimi’s en geplette aardappeltjes

Rollade met noten-linzengehakt, cranberrysaus, gegrilde bimi’s en geplette aardappeltjes

Barbecue en vegetarisch? Die twee gaan geweldig samen! Wij zijn de keuken in gedoken om een super verrassend, vegetarisch barbecuerecept te maken. Een gegrilde ‘ham’, gemaakt van… watermeloen! Wij grilden de watermeloen ham op de Pulse 2000 Elektrische barbecue van Weber. Met dit recept maak je niet alleen een heerlijke gemarineerde watermeloen ham, maar ook een super lekkere salade van spinazie en asperges. Jouw zomerse gezelschap zal opkijken wanneer jij dit prachtige gerecht op tafel zet!

Lees meer
De chocolade bar: Dadelfudge

De chocolade bar: Dadelfudge

Zoals jullie weten zijn wij gek op recepten zelf maken en uitproberen. Laatst ontvingen wij een nieuw kookboek vol met recepten met als hoofdingrediënt chocolade, namelijk De Chocolade Bar van Anne-Marij de Koning. In dit kookboek leer je de fijne kneepjes van het zelf maken van chocoladerepen en andere recepten met chocolade. Wiens hart gaat hier nou niet sneller van kloppen? Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek met jullie. Dit is een recept voor een dadelfudge met chai, pure chocolade en sesamcrunch. Krijg jij hier nou ook zo’n trek van, lees dan hier snel het recept!

Lees meer
REVIEW: De Chocolade Bar

REVIEW: De Chocolade Bar

Chocolade, wie houdt er nou niet van? Wij zijn stiekem allemaal chocolade-lovers en bij ons op kantoor gaan de nodige chocoladerepen er dan ook doorheen. Maar wat is nou leuker dan je chocoladerepen zelf maken? In het nieuwe kookboek van Anne-Marij de Koning, ‘De chocolade bar’, leer je de fijne kneepjes over het maken van je eigen repen. Ze neemt je mee in haar reis door de chocoladewereld. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review.

Lees meer
Lekker makkelijk: Pasta pesto met brie uit de oven

Lekker makkelijk: Pasta pesto met brie uit de oven

De dagen dat we allemaal eigenlijk net iets te druk zijn om uitgebreid te koken, kennen we allemaal. Helemaal nu de dagen steeds langer donker zijn en we ‘s ochtends moeilijker uit bed komen, hebben we massaal geen zin meer om uren in de keuken te staan. Gelukkig hebben de zusjes Pauline en Annika van uitpaulineskeuken.nl onlangs een nieuw kookboek uitgebracht ‘Lekker makkelijk’. Hierin staan meer dan 100 recepten die allemaal snel en makkelijk zijn. Vandaag mogen wij één van deze recepten met jou delen, namelijk deze pasta pesto met brie uit de oven. Een heerlijk recept als je het ons vraagt en super makkelijk om te maken. Benieuwd geworden naar dit recept, bekijk hem hier!

Lees meer
Top 5: Vegan Sinterklaas recepten

Top 5: Vegan Sinterklaas recepten

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Hij is alweer een tijdje in ons land en vandaag vieren we de memorabele dag van deze goed heiligman. Wij hebben daarvoor speciaal voor jullie een top vijf van vegan Sinterklaas recepten gemaakt om vandaag lekker van te kunnen genieten. Let op: het laatste recept met kruidnoten is niet vegan, maar de roomboter en chocolade kunnen makkelijk vervangen worden door plantaardige producten. Lees snel verder!

Lees meer
Cocktails: Ramos Gin Fizz

Cocktails: Ramos Gin Fizz

Onlangs ontvingen wij bij ons op kantoor het prachtige kookboek ‘Cocktails’. Met meer dan 75 recepten van allerlei authentieke en nieuwe cocktails is dit boek zeker een must have op de boekenplank. Het bevat niet alleen recepten voor drankjes, maar er wordt door Tristan Stephenson ook veel kennis gedeeld over theorie en de geschiedenis achter sommige cocktails. Tijdens het doorbladeren viel ons oog op dit recept, Ramos Gin Fizz. Een drankje wat wij nog niet kenden, maar vandaag wel met jullie mogen delen!

Lees meer
Herfstige vegan perentaart

Herfstige vegan perentaart

Nu de peren net vers zijn geplukt van de bomen is het de ideale tijd voor een perentaart! Wij maakten een herfstige vegan perentaart met karamel en pecannoten om je vingers bij af te likken. Deze vegan perentaart is niet alleen heerlijk met een kopje thee tijdens de herfstige dagen, maar ook geweldig in combinatie met een bolletje vanille-ijs als dessert voor de feestdagen! Krijg jij al trek? Lees snel verder!

Lees meer
De vegetarische zilveren lepel: Pasta met bloemkool en pijnboompitten

De vegetarische zilveren lepel: Pasta met bloemkool en pijnboompitten

Italiaanse keuken-lovers opgelet! Er is een fantastisch vegetarisch kookboek op de markt gebracht, namelijk ‘De vegetarische zilveren lepel’. In dit kookboek worden eeuwenoude recepten uit de Italiaanse keuken uitgelegd en sommige zelfs in een modern jasje gestoken. Bij het doorbladeren van dit boek, konden wij bijna niet kiezen welk recept wij met jullie wilden delen. Maar you can never go wrong with a good old pasta! Geniet ervan.

Lees meer
Top 5: Recepten met vergeten herfstgroenten

Top 5: Recepten met vergeten herfstgroenten

Ondertussen zitten we er midden in: de herfst. De herfst kent zijn eigen seizoen groenten en fruit, waar we de meesten wel van op kunnen noemen. Denk aan pompoenen of peren, maar zo zijn er ook bepaalde soorten die wat minder bekend zijn. Wij hebben een top 5 met recepten voor je op een rijtje gezet zodat we deze groenten niet meer vergeten! 

Lees meer
Bali: Jaja Wajik

Bali: Jaja Wajik

Wij waanden ons onlangs helemaal in de Indonesische sferen toen het kookboek ‘Bali’ bij ons op de mat lag. Een kookboek vol met het lekkerste uit de Indonesische keuken met daarnaast informatie over het eiland Bali. Een super leuk en informatief boek met heerlijke recepten. Vandaag mogen wij één van deze recepten met jou delen, namelijk Jaja Wajik. Dit is een recept voor kleefrijst met pandan wat een zoete lekkernij is volgens de traditionele Balinese bevolking.

Lees meer
Chocoladechip koekjes met matcha

Chocoladechip koekjes met matcha

Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Eerder deden wij dit al in dit recept door de bouillon in tomatensoep te vervangen door thee. Wij gingen wederom de uitdaging aan en maakten chocoladechip koekjes met matcha van Evans & Watson. Wij gebruikten matcha met ceremoniële kwaliteit, dat de hoogste kwaliteit biedt in het beschikbare aanbod van matcha. Deze is minder bitter dan een premium of culinaire matcha, perfect voor in koekjes dus!

Lees meer
Top 5: pizza recepten

Top 5: pizza recepten

Het is alweer zondag en dat vraagt om comfort food! Goed nieuws, want vandaag is het de beurt aan onze favoriet: pizza! Geen zin om te koken en wil je jezelf extra verwennen, dan is dit jouw gerecht. Zie hieronder de recepten van vijf hele bijzondere pizza’s!

Lees meer
Gevulde flespompoen uit de oven met vegetarisch gehakt en ricotta

Gevulde flespompoen uit de oven met vegetarisch gehakt en ricotta

Pompoen, je ziet het overal om je heen rond deze tijd van het jaar want: het is volop herfst! Eerder deelden we al 5x pompoen receptinspiratie met jullie en vandaag voegen wij daar maar al te graag nog een receptje aan toe. Dit keer maken we een heerlijke gevulde flespompoen met ricotta en vegetarisch gehakt van Biovecci. Klinkt jou dit ook als muziek in de oren? Lees dan snel hoe je dit recept zelf maakt!

Lees meer
Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel

Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel.

Lees meer
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er een heerlijk geurende groentestoof op het menu.

Lees meer
Indonesische stamppot met gekruide quinoaballetjes en geroosterde kokosrasp

Indonesische stamppot met gekruide quinoaballetjes en geroosterde kokosrasp

In Nederland zijn we dol op stamppot, wie weet dat nou niet? Het hoeft al lang niet meer alleen maar op de traditionele manier gemaakt te worden, zoals met boerenkool, worst en spekjes. Er zijn zo veel andere varianten om uit te proberen! Zo maakten wij een stamppot met een Indonesische twist, namelijk met de Indonesische quinoaballetjes van Biovecci, paksoi en geroosterde kokosrasp! Wil jij dit originele gerecht ook maken? Lees dan snel verder!

Lees meer
Top 5: Vegan stamppot

Top 5: Vegan stamppot

Wist jij dat de stamppot een typisch Nederlands gerecht is? Tegenwoordig is het razend populair en roept het veel nostalgie op bij mensen. In onderstaande recepten laten we jou zien dat je dit gerecht niet alleen op z’n Hollands kan maken, maar er ook een leuke twist aan kan geven. Wij hebben een top 5 voor jou samengesteld die ook nog eens allemaal vegan zijn! Stamp jij er binnenkort ook op los?

Lees meer
Vegan nasi goreng met gerookte tofu

Vegan nasi goreng met gerookte tofu

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag een gerecht dat iedereen wel kent: nasi goreng. In Indonesië wordt dit gerecht vaak gegeten als ontbijt, gemaakt met restjes van de vorige dag.

Lees meer
Vleesvervanger getest: De Paddestoel Broccoliburger

Vleesvervanger getest: De Paddestoel Broccoliburger

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de broccoliburger van De Paddestoel.

Lees meer
Volkoren fusilli met cavolo nero

Volkoren fusilli met cavolo nero

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat er voor je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er volkoren fusilli met cavolo nero op het menu.

Lees meer