
Recepten
Appeltaart toetje met dadel-karamelsaus
Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Vegan Vibes: appeltaartje met dadel-karamelsaus!
Sesambagel met pittige witte bonendip, groene kiwi en groentekiemen
Een belegde bagel kan een heel simpel en lekker ontbijtje zijn. Maar wij vinden het leuk om het ontbijt nét wat verrassender te maken! Met dit recept beleg je een bagel met een zelfgemaakte, pittige witte bonen dip, stukjes Zespri kiwi en wat groentekiemen. Onwijs lekker van smaak en helemaal plantaardig! Een lekker zomerontbijt voor als je ‘s ochtends weinig tijd hebt. Deze heerlijke belegde bagel is namelijk zo gemaakt!
In het wild geplukt: Linzen met kaasjeskruid
Linzen met kaasjeskruid, huh? ‘In het wild geplukt’ had toch alleen maar plantaardige recepten? Dat klopt! Hoewel dit gerecht niet vegan klinkt is die dat wel. Dit heerlijke gerechtje zit boordevol proteïne en lekkers. Lekker voor met dit mooie weer. Ga jij het ook maken?
Zomerse ijs parfaits met pistache
Yes, het is zomer! Daar worden wij onwijs blij van en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij doen dat met een perfect zomers gerecht, namelijk deze ijs parfaits met pistache. Hoe vrolijk ziet dit eruit met die groene kleur, mooie roze frambozen en chocoladeschaafsel? Benieuwd hoe je dit zelf kan maken? Lees hier het recept!
Top 5: Vaderdag recepten
Vandaag is het Vaderdag! Wij geven vandaag dan ook graag wat extra aandacht aan de mannen op wie wij altijd kunnen bouwen. Hierbij delen wij onze top 5 recepten om jouw vader(figuur) in het zonnetje te zetten. Welke ga jij maken?
Noedels met pittige vegan balletjes
Wij maakten laatst zelf pittige vegan balletjes van tempeh! Deze kruidige balletjes passen perfect bij dit Aziatische gerecht. De balletjes zijn lekker op smaak door de toevoeging van citroengras en chili. Samen met de noedels, paksoi en edamame bonen heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Lees hier het recept!
Groene homemade pizza in 10 minuten
Geen tijd of zin om veel moeite in je avondmaal te steken, maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Deze pizza vol met groene groentes is perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. Beleg de pizza met de courgette, artisjokharten en groene olijven en schuif hem in de oven om vervolgens te serveren met rucola. Heerlijk!
Nistisima: Ekmek: Melktaart met kataifi
Toen Georgina Hayden erachter kwam dat de monniken op Oros Athos ook een nistisimo-versie van ekmek (melktaart) maken, besloot ze dat ze dit recept in haar boek ‘Nistisima’ wilde zetten. Dat heeft geresulteerd in dit heerlijke recept voor deze práchtige Griekse melktaart. Dit is toch een heerlijk toetje voor op een zonnige dag? Oh en hij is ook nog volledig vegan!
Geroosterde bloemkoolsalade met een frisse tahin-citroen dressing
Geroosterde groenten gaan heel goed in een salade als je het ons vraagt. En wat zo leuk is aan deze heerlijke salade, is dat je niet alleen de roosjes van de bloemkool gebruikt, maar ook de bladeren. Hierdoor hoef je niets te verspillen! De bladeren worden lekker krokant in de oven en de tahin-citroen dressing en de granaatappelpitjes maken het helemaal af.
Top 5: Zoet ontbijt
Ontbijt jij liever zoet of hartig? Wij wisselen het graag af, maar soms worden we wakker met zoveel trek in zoetigheid! Daarom zetten we vandaag onze top 5 recepten voor een heerlijk zoet ontbijtje voor je op een rij. Lees snel verder!
Vaderdag recept: Vegan zalm bagel
Volgende week is het Vaderdag en wat is er nou leuker dan je vader verrassen met een heerlijk ontbijtje? Liefde gaat immers door de maag (helemaal bij mannen ;-)) en met een zelfgemaakte maaltijd zit je altijd goed! Verras je vader daarom met deze heerlijke vegan zalm bagels. De zalm wordt gemaakt van tomaat en door de ui, kappertjes en kiemgroente krijgen deze bagels een lekkere pittige touch. Benieuwd naar het recept? Lees hier hoe je het zelf maakt!
Manis: Bika ambon
Authentieke Bika ambon heeft een rijstijd van wel 3 tot 5 uur. Daar heeft Francis in dit recept uit kookboek ‘Manis’ een hack voor bedacht. Daarnaast is de smaak van deze cake aangepast naar Francis haar voorkeur door de toevoeging van pandan. Wij zijn erg benieuwd! En ziet deze cake er niet prachtig uit?
Groene orzo salade met asperges en citroen
Deze heerlijke orzo salade met asperges is perfect voor de lente! De citroendressing en artisjokharten maken de salade super smaakvol. De asperges en courgette zorgen voor een mooie groene kleur. Lees hier hoe je dit recept zelf maakt!
Seasons moestuin: Doperwten empanadas
Het leuke aan empanadas is dat je ze kunt vullen met wat je maar wilt. Zo kun je het kliekje van gister gebruiken of bijvoorbeeld met een groente die over de datum dreigt te gaan. Belangrijk is dat je de vulling klein hakt en dat de groente nog een beetje bite houdt na het bakken. Daarom vindt Jessica Koomen doperwten ideaal in dit empanada recept uit ‘Seasons moestuin’; ze geven een lekkere bite en je krijgt ook direct eiwitten binnen. Daar zijn wij het helemaal mee eens!
Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen
Op maandagochtend mogen we onszelf wel trakteren op een extra lekker ontbijtje toch? Gewoon, omdat het kan! Na het maken van deze zoete koffiebroodjes ruikt je keuken goddelijk. De broodjes zijn gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Wij decoreren ze met glazuur om ze extra mooi en lekker te maken. En daarbij zijn deze koffiebroodjes ook nog eens helemaal lactosevrij!
Top 5: Recepten met andijvie
Andijvie, sommigen houden ervan, sommigen vinden het minder lekker. Wij zijn er gek op en maken graag verschillende gerechten met andijvie! Dus of je nu van andijvie houdt of niet, met deze recepten word jij zeker fan!
Falafelburger met kruidenyoghurt en rode ui
Vegaburgers zijn enorm populair. Zowel bij de beginnende als bij de doorgewinterde hippe vegetariërs! Burgers zijn namelijk voor velen een makkelijk opstapje van vlees naar vega. Vandaag dopen wij de Internationale Dag van de Hamburger om tot de Internationale Dag van de Vegaburger! En dat vieren wij met deze heerlijke vegan falafelburger. Lees snel verder voor het recept!
American pancakes met Zespri Green kiwi’s
Hoe leuk is het om je familie, geliefde of jezelf te verrassen met een ontbijtje! Dit klassieke Amerikaanse ontbijt zal zeker in de smaak vallen. Serveer de American pancakes met de Zespri Green kiwi’s en voeg eventueel ander fruit en noten toe. Als dat geen goed begin van de dag is…
Verrukkelijk vegan: Geroosterde wortels met bloemkoolrijst en groene pesto
Dit recept voor geroosterde wortels met bloemkoolrijst en groene pesto komt uit het kookboek ‘Verrukkelijk vegan’ van foodblogster Pauline Bossdorf. Dit is een heerlijk vegan hoofdgerecht om in het weekend te eten met vrienden of familie. De zelfgemaakte pesto maakt dit gerecht ontzettend lekker en restaurant-waardig!
Smoothiebowl met Zespri SunGold kiwi’s
Heb jij zin in een heerlijk fris ontbijtje? Dan is deze smoothiebowl met Zespri SunGold kiwi’s en mango precies wat je zoekt! Door de toevoeging van kokosmelk en de kokossnippers als garnering krijgt deze bowl een heerlijk zomers tintje. De Zespri SunGold kiwi’s zorgen ervoor dat de smoothie lekker zoet is, zonder toevoegingen! Lees hier wat je nodig hebt voor deze smoothiebowl.
Frisse noedelsalade met gegrilde mango en courgette
Naast dat noedels heerlijk zijn in warme gerechten, kun je er ook verrukkelijke salades mee maken. Deze noedelsalade met onder andere gegrilde mango en courgette is super kleurrijk en smaakvol. Serveer het met een lekkere pindadressing en verse kruiden! Lees hier hoe je hem zelf maakt.
Vegan klassieke asperges
Het witte goud: wij zijn er gek op! We zijn dan ook maar al te blij dat asperges weer in het seizoen zijn. Vandaag steken wij de klassieke asperges met ham en ei in een nieuw, plantaardig jasje. Vegan of niet vegan, met deze asperges met krieltjes, tofu en hollandaisesaus maak je iedereen blij!
Colorful food: spinaziesoep
Spinaziesoep? Ja echt, spinaziesoep! Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een zak spinazie in huis haalt. Maar geloof ons: deze spinaziesoep uit ‘Colorful food’ smaakt heerlijk! Door de toevoeging van kokosmelk en hüttenkäse is deze soep super romig. Wij vinden het een blijvertje!
Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel
Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groentes in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!
Top 5: Bijzondere pizza recepten
Vandaag is het Pizza Party Day! Pizza is een gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. Hieronder delen we 5 favoriete recepten om te maken voor als je eens iets anders wil dan een Italiaanse pizza. Welke maak jij?
Vega budget: Pizza hummus met gegrilde paprika en feta
Vegetarisch, lekker én goedkoop? Het kan! Vandaag maken we een all-time favorite gerecht: pizza! Maar dan wel een hele bijzondere variant. Probeer morgen (dan is het Pizza Party dag!) eens deze pizza met erwten hummus, gegrilde paprika en feta! Jammie!
Soep. Bouillon. Brood: Maïsbrood met chilipeper en kaas
Dit kruidige maïsbrood uit het kookboek Soep. Bouillon. Brood is heerlijk naast een romige soep! Maar wij snacken het stiekem ook gewoon los. Doordat het brood niet hoeft te rijzen staat het ook nog eens binnen een uurtje op tafel. Krijg jij ook al trek? Lees dan hier het recept!
Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade
Hmm, kan ik dit koekje nog wel nemen? Bestel ik een salade of toch een frietje? Nou, ik sla die taart wel even over… Niets daarvan! Vandaag is het internationale ‘Eet wat je wil’-dag! Deze dag is in het leven geroepen om mensen een positief gevoel te geven over hun lichaamsgewicht en om de stress van een dieet eens weg te nemen. Vandaag kun je dus zónder twee keer nadenken een lekkere punt van deze vegan cheesecake met pindakaas en chocolade opscheppen. Lees hier hoe je deze goddelijke taart zelf maakt!
Moederdag ontbijt: hartjes avocadotoast met ei
Morgen is het moederdag! Hoog tijd dus om jouw mama, verzorger of die ene lieve vrouw die voor jou voelt als een moeder in het zonnetje te zetten! Begint bij jou nu de paniek op te komen omdat je misschien vergeten bent om iets te kopen? Geen zorgen, vandaag delen wij dit heerlijke ontbijt recept met jullie. Breng jij haar dit ontbijtje op bed?
Vegan sausage rolls met zoete mosterddip
Ken jij ze nog, de nostalgische worstenbroodjes? Met de plantaardige worsten van Future Farm kan jij deze worstenbroodjes zelf in elkaar draaien. Leuk om te serveren op een feestje of lekker zelf van te genieten met de lunch. Samen met de gekarameliseerde ui en een zoete mosterddip weet je zeker dat dit recept zal slagen! Heb jij nu al zin om dit te serveren? Lees in dit recept hoe je deze vegan sausage rolls maakt!
Plantaardig: Tempehwraps met tahin en augurken
Het recept voor deze lekker vullende, smaakvolle wrap, komt uit het kookboek ‘Plantaardig’. Doordat de tempeh in dit gerecht wordt gefrituurd krijgt het een knapperige bite. De wrap wordt afgemaakt met Israëlische ingrediënten en smaakcombinaties zoals tahin, rode ui en augurk. Dit zorgt voor een lekkere frisse tegenhanger van de tempeh. Het zal net zijn alsof je deze wrap bij een foodtruck in Tel Aviv hebt gehaald!
Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar
Het is vandaag de Dag van det Tonijn! Op deze dag wordt echt aandacht geschonken aan deze super populaire vis, waardoor er overbevissing is ontstaan. Sinds een paar jaar zijn er verschillende plantaardige varianten van tonijn op de markt waarmee deze vissoort makkelijk kan worden vervangen. Joepie! Zo kunnen wij op deze Dag van de Tonijn deze heerlijke visvrije pizza maken. Maak jij hem vandaag ook?
Bananenbrood met Zespri Green kiwi, limoen, gember en kaneel
Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit recept van Zespri heeft een heerlijke twist door de toevoeging van kaneel, gember en limoenschil. Serveer met yoghurt en kiwi, zo maak je een heerlijk dessert! Waar wacht je nog op?