Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Top 5: recepten met bonen en peulvruchten

Bonen en peulvruchten zijn de basis van veel vegetarische maaltijden. Ze zitten namelijk boordevol proteïnen. Met bonen en peulvruchten creëer jij dus een volwaardig en voedzaam vegetarisch gerecht! Je kunt wat kikkererwten door de curry gooien, maar je kunt de meest uiteenlopende en lekkere recepten maken op basis van bonen en peulvruchten. Om je inspiratie te geven, hierbij mijn top 5 recepten met bonen of peulvruchten!

Lees meer

Hoe maak je zelf thuis: fruit kefir

Zuurdesembrood, augurken, kefir, kombucha, kaas en zuurkool. Allemaal producten die wij vaak halen in de supermarkt. Maar wist je dat je al deze producten ook makkelijk zelf kunt maken? Gewoon, thuis in jouw eigen keuken! Wij hebben hulp ingeroepen van de experts. De komende weken helpen wij je om te wennen aan het zelf inmaken, fermenteren en gisten van eten. Met een beetje tijd en liefde verandert je eten in de meest smakelijke creaties. Vandaag maken we fruit kefir, met behulp van Sebastian Landaeus & Nina Lausecker en het prachtige kookboek Kefir & Kombucha!

Lees meer

Sinner Saturday: Chili Con Chocolade

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Chili Con Chocolade uit het kookboek De Chocoladebijbel van Kees Raat. Het klinkt misschien een beetje gek, maar is ontzettend lekker!

Lees meer

The Happy Pear: Turkse preischotel van fevziye

Als je de verfijnde smaak van prei nog niet ontdekt had, hebben we hier een simpel, makkelijk en gezond recept voor je uit het kookboek The Happy Pear: recepten voor geluk van David & Stephen Flynn. Dit gerecht krijgt zijn unieke smaak door het smoren van prei, wortels en rijst in een grote hoeveelheid extra vierge olijfolie van goede kwaliteit, De groenten garen op deze manier langzaam, zonder dat er veel wordt geroerd. Serveer deze Turkse preischotel als licht hoofdgerecht, met volkorenbrood, of de volgende dag als koud bijgerecht.

Lees meer

Aubergine cannelloni met cottage cheese en broccoli

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag aubergine cannelloni met cottage cheese en broccoli.

Lees meer

Veggie falafel bowl met hummus, wortel en boerenkool

Misschien heb je er al van gehoord, de buddha bowl: een voedzame bowl met pure en gezonde ingrediënten waarmee je eindeloos kunt combineren met groenten, volkoren granen, peulvruchten, plantaardige eiwitten, noten & zaden en een dip of dressing. Vandaag deel ik mijn huidige favoriet met je: de veggie falafel ‘buddha’ bowl met hummus, wortel en boerenkool!

Lees meer

Vind je recept



Foodfilmpjes

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!