Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!


Top 5: Italiaanse recepten

Top 5: Italiaanse recepten

Je kunt ons wakker maken voor heel veel recepten, maar velen van ons vallen toch voor de Italiaanse keuken. Maak ons dus wakker voor een verse pasta of een romige risotto. De Italiaanse keuken leent zich perfect voor vegetarische gerechten. Met deze 5 favorieten hoef je maar je ogen te sluiten en je zit in de Italiaanse zon!

Lees meer
Vegan snickers

Vegan snickers

Deze snickers waren bij ons in no-time op. De combinatie van de nougat, karamel, knapperige pinda’s en chocolade is goddelijk. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wel een beetje geduld nodig. De snickers zijn helemaal plantaardig en lactosevrij. Ga jij ze binnenkort proberen?

Lees meer
Bruschetta’s met gegrilde groenten

Bruschetta’s met gegrilde groenten

Heb jij zin om een nieuw hapje aan je gasten uit te delen? Of ben jij toe aan een nieuw lunchrecept? Probeer dan deze groente bruschetta’s eens! Minstens net zo lekker als de klassieke bruschetta, maar dan net even anders. Voor deze bruschetta’s gebruiken wij gegrilde courgette en gele paprika. Deze snack mag natuurlijk niet ontbreken op een gezellige avond! Lees hier hoe je ze zelf maakt.

Lees meer
Samen op weg naar beter eten: Brandnetel-daslook volkorenpasta

Samen op weg naar beter eten: Brandnetel-daslook volkorenpasta

Dit Italiaans geïnspireerde pastagerecht uit ‘Samen op weg naar beter eten’ is gemaakt met onkruid uit eigen tuin. Zo is onkruid ineens geen onkruid meer! De groene lente vulling is van brandnetel en daslook, wat een beetje als knoflook proeft. De zijdezachte saus van plantaardige vervanging voor boter met kruiden maakt dit gerecht helemaal af. Een perfect gerecht voor de lente! 

Lees meer
De favoriete recepten van de redactie

De favoriete recepten van de redactie

Zoals je weet zijn we bij De Hippe Vegetariër gek op koken en eten! We ontdekken graag nieuwe gerechten en maken deze met veel plezier voor onze vrienden, familie en voor jullie: de lezers van ons blog. Maar wat zijn eigenlijk onze favoriete gerechten van dit moment? In dit artikel vertellen we je welke dit zijn en waarom.

Lees meer
Havermoutpap met kiwi en chiazaad

Havermoutpap met kiwi en chiazaad

Ben jij tevreden met je ontbijt? Grote kans van wel, want wij Nederlanders blijken een tevreden volkje. Uit een onderzoek van Zespri kiwi’s naar de ontbijtgewoontes van Nederlanders, blijken wij best gelukkig te zijn met ons ontbijt. Toch is er 19% die wel eens wat anders zou willen als ontbijt. Ook staat 23% open voor nieuwe informatie over gezond en lekker ontbijten. Hoor jij bij die groep? Probeer dan eens dit recept! Deze gezonde havermoutpap met kiwi, chiazaad, appelsap en munt zit bomvol goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Probeer hem nu zelf! Toch liever zin in een ontbijtbowl met fruit? Probeer dan dit recept van Zespri.

Lees meer
Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue

Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue

Nu de lente weer voor de deur staat kunnen wij eindelijk de winterse dagen achter ons laten! De lente staat in teken van groeien en bloeien, en hoe beter te genieten van het voorjaar dan met een lauwwarme voorjaarssalade met seizoensgebonden ingrediënten zoals gepofte krieltjes, radijs, veldsla en een frisse dille-yoghurtdressing. Deze heerlijke salade maak je met gewoon de Weber Pulse 2000 Elektrische barbecue! Benieuwd hoe je deze vegan voorjaarssalade op tafel zet? Het recept vind je hieronder. Opzoek naar meer barbecue inspiratie? Check dan dit heerlijke tempeh ribs recept of deze gegrilde watermeloen ham!

Lees meer
Het kleine boek voor sauzen: Mayonaise

Het kleine boek voor sauzen: Mayonaise

Mayonaise: een veelzijdige saus waar veel Nederlanders gek op zijn. Bij een patatje, op een broodje of als basis voor andere sauzen, mayonaise is op zoveel dingen heerlijk! Je kunt deze saus kant-en-klaar kopen in de winkel, maar neem eens de tijd om het zelf te maken. Je zult versteld staan van het resultaat! Met dit recept voor mayonaise uit ‘Het kleine boek voor sauzen’ heb je in een handomdraai een heerlijke saus op tafel. 

Lees meer
Knolselderij – sinaasappel – hazelnoot van restaurant Wils

Knolselderij – sinaasappel – hazelnoot van restaurant Wils

Groente naar een hoog niveau tillen en een ode brengen aan de ware oerkracht van alle keukens: vuur. Daar staat het met een Michelin ster bekroonde Restaurant Wils voor. Dit heerlijke plantaardige gerecht van knolselderij, sinaasappel en hazelnoot werd gemaakt tijdens Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel liveshow. Wij hebben het toen mogen proeven en we vonden het ontzettend lekker!

Lees meer
Zuurdesembrood met vegan boterhamworst en frisse toppings

Zuurdesembrood met vegan boterhamworst en frisse toppings

Ben je op zoek naar inspiratie voor een lekker broodje? Je hebt het gevonden! Kreeg jij vroeger ook vaak een broodje met boterhamworst mee naar school? Wij wel. Deze vegan boterhamworst neemt ons dan ook helemaal mee terug naar ons broodtrommeltje op de basisschool! Met de heerlijke frisse toppings op dit broodje wordt deze vegan lunch echt een traktatie.

Lees meer
Top 5: Favoriete stoofgerechten

Top 5: Favoriete stoofgerechten

Bij De Hippe Vegetariër vinden wij het heerlijk om eens in de zoveel tijd een stoof te maken. Een pan op het vuur, uren laten pruttelen en ondertussen genieten van de geuren die zich door de keuken verspreiden. Wij houden er wel van! Stoofgerechten zijn vaak gerechten waar je iets langer de tijd voor moet nemen, maar waar je wel eindeloos mee kunt variëren. Vandaag delen wij onze 5 favoriete stoofgerechten met jullie.

Lees meer
Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven: Kardemummabullar

Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven: Kardemummabullar

Op zoek naar iets lekkers voor bij de koffie? Dan is deze Zweedse lekkernij zeker iets om uit te proberen. In het nieuwe kookboek van Martence en Laurence ‘Het kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’ vonden wij dit recept voor kardemummabar, oftewel: Zweedse kardemombroodjes. Een recept met een wat langere rijstijd, maar zeker het proberen waard!

Lees meer
Wild Cooking: Met vork geplette aardappel, kastanjepaddenstoelcarpaccio met motti cress en selderijsausje

Wild Cooking: Met vork geplette aardappel, kastanjepaddenstoelcarpaccio met motti cress en selderijsausje

Net als al de andere gerechten in dit boek, ziet dit gerecht er uit als een plaatje. Uit het kookboek ‘Wild Cooking’ mogen we de kastanjepaddenstoelcarpaccio delen met daaronder geplette aardappel afgetopt met een selderijsausje en motti cress. Motti cress is een jong plantje, zoals tuinkers en geeft een frisse smaak aan het gerecht. In dit recept lees je hoe je dit heerlijke gerecht zelf op tafel zet!

Lees meer
Vegan budget: zoete aardappel stoofpot met zwarte bonen en pindakaas

Vegan budget: zoete aardappel stoofpot met zwarte bonen en pindakaas

Tijd voor vegan budget recept! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: zoete aardappel stoofpot met zwarte bonen en pindakaas!

Lees meer
Top 5: Lunch recepten

Top 5: Lunch recepten

Met dat vele thuis werken van de afgelopen periode kunnen we wel wat lunch inspiratie gebruiken. Waar normaal een tafel gevuld ligt met lekkers of een cateringbedrijf de lunch verzorgt, moeten we het nu zelf doen. Al snel grijp je naar een snel boterhammetje of een simpel soepje. Vandaag delen wij vijf lunch recepten met jullie om je lunch een upgrade te geven!

Lees meer
Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta

Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta

Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: komkommer-avocadogazpacho met feta. Perfect als avondmaaltijd, maar koud voor bij de lunch net zo lekker. De rode Spaanse tomatengazpacho kennen we natuurlijk allemaal wel, maar heb je wel eens gazpacho gemaakt met komkommer en avocado als basis? Fris en romig tegelijk, een perfecte (thuis)kantoorlunch!

Lees meer
Fruit plukken: Mini-pizza’s met appel, courgette en pecorino pepato

Fruit plukken: Mini-pizza’s met appel, courgette en pecorino pepato

Koken met fruit? Iets wat we volgens Matthias en Richard veel te weinig doen. In hun kookboek ‘Fruit plukken’ nemen zij je mee in de wereld van fruit. Van telen tot aan recepten, het staat er allemaal in. Wij mogen vandaag een recept uit dit kookboek met jullie delen, die van mini-pizza’s met appel, courgette en pecorino pepato. Benieuwd geworden? Lees hier het recept.

Lees meer