
Recepten
Flammkuchen met groene asperges en Pecorino
Heb je wel eens van Flammkuchen gehoord? De klassieke Flammkuchen bestaat uit een flinterdunne brooddeegbodem, bedekt met crème fraîche, uien en stukjes spek. Maar vandaag gaan we voor een frisse en natuurlijk vegetarische variant met groene asperges en cherrytomaten. Het is de perfecte tijd om te genieten van onze eigen Hollandse asperges, dus waar wacht je nog op? Laten we snel aan de slag gaan met dit smakelijke Flammkuchen recept van Ekomenu.
Aperol Spritz met grapefruit en tijm
De mediterrane keuken is te vinden in Europese vakantielanden zoals Spanje, Portugal en Italië. Erin Gleeson verliet het Amerikaanse Californië om samen met haar gezin van deze bestemmingen te genieten. Op deze lange vakantie deed zij alle inspiratie op voor haar nieuwste boek: het mediterrane forest feast kookboek. Vandaag delen wij het recept voor een lekker drankje: Aperol Spritz met grapefruit en tijm. Tip: maak dit drankje thuis zelf tijdens Koningsdag!
Flammkuchen met maïs en courgette
Op zoek naar een overheerlijk gerecht dat je binnen een mum van tijd op tafel kunt zetten? Dan is flammkuchen met mais en courgette de perfecte keuze voor jou! Dit knapperige en smaakvolle gerecht is afkomstig uit de maaltijdbox van Ekomenu, De combinatie van de zoete mais en de hartige courgette is een waar feest voor de smaakpapillen en zal je gegarandeerd doen watertanden. Bovendien is flammkuchen super makkelijk te maken en kun je het aanpassen aan je eigen smaakvoorkeuren. Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan en genieten van een heerlijke flammkuchen met maïs en courgette!
Spinazie gnocchi met beurre blanc
Wil je je vrienden verrassen met een culinair hoogstandje, zonder uren in de keuken te staan? Dan is dit recept perfect voor jou! Gnocchi maken is helemaal niet moeilijk en wij hebben er een leuke draai aan gegeven: Spinazie gnocchi met een romige beurre blanc saus en een speelse topping van kiemgroenten. Door de groene kleur van de spinazie en kiemgroenten is dit een perfect recept voor het voorjaar, heerlijk om te eten met vrienden in de frisse buitenlucht. Waar wacht je nog op? Lees snel het recept en maak het zelf!
Brandnetelchips
Wilde, eetbare planten zijn helemaal hot. In kookboek ‘Het Wildplukboek’ word je meegenomen in de wondere wereld van wildplukken en de culinaire mogelijkheden die zich hierdoor aanbieden. Wist je bijvoorbeeld dat de jonge bladeren van brandnetels gegeten kunnen worden? Ze zijn zacht van smaak en zijn te vergelijken met spinazie. De bladeren zijn lekker in stoofschotels, soep of kruideninfusies. Maar ook kun je brandnetelblaadjes gebruiken voor deze heerlijke brandnetelchips! Lees snel verder.
Romige lentepasta met witte asperges en doperwten
Het witte aspergeseizoen is gestart en dat betekent dat het tijd is om te genieten van deze veelzijdige groente in allerlei gerechten. Witte asperges zijn een echte delicatesse en worden beschouwd als een van de meest verfijnde groenten ter wereld. Met dit recept voor romige lentepasta met witte asperges en doperwten geniet je van een heerlijke combinatie van verse lentegroenten en pasta. In dit artikel delen we het recept, tips over het kiezen en bewaren van witte asperges en meer informatie over het seizoen van deze smaakvolle groente.
Koolhydraatarme bloemkoolrisotto met kastanjechampignons en rozemarijn
Dit recept voor koolhydraatarme bloemkoolrisotto met kastanjechampignons en rozemarijn is een heerlijk alternatief voor de traditionele risotto gemaakt met rijst. Door de rijst te vervangen door fijngehakte bloemkool, wordt het koolhydraatgehalte verlaagd en wordt het gerecht lichter en gezonder. De toevoeging van kastanjechampignons en rozemarijn geeft een heerlijke smaak en aroma aan dit gerecht. Het is een perfecte keuze voor een smakelijk en voedzaam diner. Volg de onderstaande stappen om deze eenvoudige en smakelijke koolhydraatarme bloemkoolrisotto te bereiden.
Glutenvrije spinazie lasagne
Mensen die last hebben van glutensensitiviteit of een glutenintolerantie (diagnose vastgesteld door een arts), hebben baat bij een glutenvrij dieet. Speciaal voor deze personen heeft onze gasblogger Maartje een heerlijke glutenvrije spinazie lasagne ontwikkeld. Je vindt het recept hier!
Paardenbloem-rumcake
De lente is volop in gang en dat betekent dat er ook steeds meer bloemen uit de grond omhoog komen, zo ook de geliefde paardenbloem! Sommige mensen zien deze bloem als onkruid, maar je kunt er fantastische dingen mee doen. Zoals bijvoorbeeld in dit recept uit het kookboek ‘Wild & zoet’: paardenbloem-rumcake. De bloemblaadjes worden met de rum fijngestampt, waardoor de milde smaak van de bloemen perfect wordt benadrukt. Lees snel dit recept en maak deze onweerstaanbare cake ook zelf!
Smashed artisjok met een tahin hot honey dressing
Hot honey is dé culinaire trend van 2023 en dit recept voor gesmashde artisjokken met een tahin hot honey dressing past helemaal in deze trend. Artisjokken zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar bieden ook veel gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat artisjokken veel vezels, vitamine C, magnesium en kalium bevatten, die goed zijn voor het hart, de spijsvertering en het immuunsysteem? Door de artisjokken te combineren met een hot honey dressing gemaakt met tahin, krijg je een verrassende smaakcombinatie die je smaakpapillen zeker zal prikkelen. Het toevoegen van hot honey aan dit gerecht zorgt voor een zoete en pittige smaakbeleving die helemaal past bij de trend van dit moment. Dit gerecht is een aanrader voor iedereen die houdt van een culinaire uitdaging en wil experimenteren met nieuwe smaakcombinaties.
Earth bowl
Met het heerlijke zonnetje van de afgelopen dagen hebben wij massaal weer zin om salades te maken. Ben jij op zoek naar een salade voor de grote trek? Dan zit je met dit Earth bowl recept uit de Saladebijbel helemaal goed! Deze salade bevat smaken vanuit de hele wereld waardoor jouw smaakpapillen op ontdekkingsreis gaan. Je wilt van deze vullende salade blijven eten! Lees snel verder voor het recept.
Frisse couscoussalade met andijvie
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken wij een frisse couscoussalade met andijvie! Lees snel verder.