Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Couscous van bloemkool, een ultiem gezond gerecht dat ik iedere keer weer een verrassing vind. Dit recept is afkomst van Simone’s Kitchen, een prachtig foodblog dat vooral opvalt vanwege de geweldige Food foto’s. Daarom doet deze rood-roze couscous het ook zo ontzettend goed! Bovendien is het een echte groente-boost nu weer uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway is gebleken dat volwassenen wereldwijd bij lange na de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet halen. Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groenten en fruit eten als ze nu doen, dus deze bloemkoolcouscous is daarvoor een goed begin! Een lust voor het ook en een perfecte snelle doordeweekse maaltijd: healthy Monday! […]

Lees meer

Vega sushi: de basis

Daar is hij dan: de lang verwachte vega-sushi rubriek! Meermaals werd mij gevraagd om vega-sushi recepten en ook zelf vind ik dit absoluut thuis horen op De Hippe Vegetarier! Dus heb ik de sushi-kunstenaars Sushi-San gevraagd om deze mooie rubriek te gaan vullen vol vegetarische sushi-tips en inspiratie. Deze week beginnen we bij de basis: wat heb je eigenlijk nodig in de keuken voor de ultieme vega-sushi? […]

Lees meer

Gekruide filet AH

Iedere woensdag test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Tivall tot Valess, van Quorn tot De Vegetarische Slager en van Koolen1981 tot Vivera. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. […]

Lees meer

AH Wortelcarré

Deze biologische wortelcarré is een vrolijk oranje schijfje, in de vorm van een traditionele kaasschnitzel. Hij ziet er eenvoudig en puur uit en is gemakkelijk te bereiden. Zo positief als mijn ervaring begon, zo vervelend werd het na de eerste hap. Wat is deze wortelcarré vies! Hij heeft geen enkele structuur, er valt niets te kauwen en op de oranje kleur na is er werkelijk niets in de smaak dat ook maar hint naar wortel. Het is net babyvoeding. Laat deze AH biologische wortelcarré alsjeblieft aan je voorbij gaan. Er zit 47% wortel in de carré en toch smaakt hij oprecht nergens naar. Op basis van voedingswaarde kan ik de wortelcarré niet afraden. Maar feit blijft: zelf zou ik hem nooit eten en al helemaal niet aanraden. – Cijfer: 2

Lees meer

Vind je recept



Foodfilmpjes

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!