Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



Comida Mexicana: Flan Mexicano

Comida Mexicana: Flan Mexicano

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: flan Mexicano. Net als de varianten in andere landen is de Mexicaanse flan oorspronkelijk ontstaan uit de klassieke Franse crème caramel. Rosa, de auteur van dit kookboek, heeft flans gegeten van Zuid-Amerika tot Azië. Het is ongelooflijk hoe vergelijkbaar ze allemaal zijn wat betreft smaak en textuur, ook al kunnen de ingrediënten anders zijn. Gelukkig heb je voor de Mexicaanse flan slechts een aantal makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig en is hij snel klaar. Na het afkoelen kun je hem meteen serveren. Lees vooral verder hoe je dit heerlijke dessert thuis maakt!

Lees meer
Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: Sopes de Frijoles negros. Met dit recept maak je klassieke Mexicaanse garnachas die bij veel eetstalletjes worden verkocht. Ze zijn het populairst in het midden en zuiden van Mexico, waarbij iedere streek zijn eigen interpretatie kent. Sopes zijn kleine, dikke tortilla’s met een opstaande rand die belegd zijn met bonen, sla met salsa, groenten zoals aardappel of kool, of zelfs alleen salsa en kaas. Hier lees je hoe je zelf Sopes maakt!

Lees meer
Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Charlotte van het boek Brain Food Smoothies begint al jaren elke ochtend met een smoothie. Hierin mixt zij altijd verschillende groenten en soms een beetje fruit. Een smoothie barst van de vitaminen, mineralen, vezels en gezonde vetten, afhankelijk van de ingrediënten. Een beter begin van de dag kan dus bijna niet! Daarom heeft Charlotte het recept voor een Dandelion Smoothie voor jou, een échte breinfavoriet!

Lees meer
Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten die je vindt in het boek. Vandaag delen wij het recept voor zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread en harissa. De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings!

Lees meer
50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek: kokos-crème-brûlée, een dessert met een krokant karamellaagje, met daaronder een silky crème. Lees hier hoe je dit recept maakt!

Lees meer
Couscoussalade met linzen, avocado, Harissa-wortels en vegan za’atar yoghurt

Couscoussalade met linzen, avocado, Harissa-wortels en vegan za’atar yoghurt

Yoghurt is ontzettend veelzijdig en kan bij veel gerechten nét datgeen zijn wat jouw maaltijd een extra kick geeft. We zijn vandaag weer de keuken ingedoken om een heerlijke zomerse salade op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Wij maakten een maaltijdsalade die perfect is voor het warme weer: fris, pittig en romig door de za’atar yoghurtsaus met de yog van Abbot Kinney’s. Dat maakt dat deze warme couscoussalade met linzen, avocado en harissa-wortels ook helemaal plantaardig is!

Lees meer
‘Nozarella’ voor tosti’s en pizza’s

‘Nozarella’ voor tosti’s en pizza’s

Vandaag delen we het recept voor ‘nozarella’, uit het kookboek 50 x vegan zuivel van Marleen Visser. Als je je afvraagt wat dat zou moeten zijn: nozarella is een vegan alternatief voor mozarella. Het is vrij eenvoudig te maken en vervolgens zo’n 3-4 dagen houdbaar. Als je zin hebt in een lekkere vegan tosti of pizza, is de nozarella perfect om erop te doen. Maak bijvoorbeeld een heerlijk krokante tosti met pesto, zongedroogde tomaat en jouw zelfgemaakte nozarella!

Lees meer
Brain Food: Gevulde flespompoen

Brain Food: Gevulde flespompoen

We leven in een maatschappij die dag in dag uit veel van ons vraagt. Momenten van rust, connectie en reflectie zijn daarom ontzettend belangrijk. Voor ons is het avondeten de perfecte aangelegenheid om weer in balans te komen, hierbij is Brain Food essentieel. Dit recept voor gevulde flespompoen is een lekker recept voor jou én voor je brein!

Lees meer
Elke dag anders: Banana wafels

Elke dag anders: Banana wafels

Met deze wafels is het ontbijt in het weekend een feestje! Het wafelrecept komt uit het boek Uit de keuken van Fatima – Elke dag anders, van Fatima El Irari. Ze maakt deze wafels met slechts een paar ingrediënten, waardoor ze niet alleen onwijs lekker zijn, maar ook heel eenvoudig te maken! De wafels zijn super geschikt om iemand te verrassen met een lekker ontbijtje of een heerlijke lunch. Of je maakt ze voor het toetje met een grote toef slagroom.

Lees meer
Flatbreads met vegan muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes

Flatbreads met vegan muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes

Wist je dat yoghurt niet alleen ideaal is voor het ontbijt? We zijn vandaag namelijk weer de keuken ingedoken om een heerlijk zomers gerecht op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Wij maakten van onze lunch vandaag een feestmaaltijd: flatbreads met muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes. Dit gerecht is helemaal plantaardig door de vegan kokos yog van Abbot Kinney’s en daardoor kunnen we alleen nog maar meer genieten.

Lees meer
50 x Vegan Zuivel: bieslook-roomkaaz

50 x Vegan Zuivel: bieslook-roomkaaz

In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek, waarmee je je eigen bieslook-roomkaaz maakt!

Lees meer
De vier seizoenen van Vogel: Golden kimchi

De vier seizoenen van Vogel: Golden kimchi

Dit recept komt uit het boek De vier seizoenen van Vogel van Sanne Vogel. Zij noemt deze gefermenteerde witte kool met kurkuma, gember, knoflook en komijn ‘golden kimchi’. Je maakt hem net zoals je een zuurkool maakt. Golden kimchi is lekker op een broodje vegan kaas, als garnering op rodebietensoep met mierikswortelcrème, op winterwraps, maar ook onwijs lekker om aan een wokgerecht met noedels toe te voegen. Ben je benieuwd naar onze review van het kookboek van Sanne Vogel? Lees hem hier!

Lees meer
Vegan frozen ‘yoghurt’ breakfast bars met granola en rood fruit

Vegan frozen ‘yoghurt’ breakfast bars met granola en rood fruit

Ontbijt is een maaltijd waar we niet altijd de tijd voor kunnen nemen, maar toch is het een erg belangrijk eetmoment! Om ons ontbijtmomentje wat op te vrolijken, maakten wij het volgende recept: vegan frozen yoghurt breakfast bars met granola en rood fruit! Deze bars worden gemaakt met de kokos yog van Abbot Kinney’s en granola uit de pan. Dit gerecht is heerlijk zomers, en maakt dat jouw ontbijt als een toetje voelt. Omdat de breakfast bars bevroren zijn, kan je ze prima de dag van tevoren maken!

Lees meer
Vegan boterkoek met citroen

Vegan boterkoek met citroen

Heb je zin om wat te bakken, maar geen zin om veel moeite te doen? Dan is deze boterkoek perfect voor jou. Je bent zelf een kwartiertje bezig en daarna doet de oven het werk. Bonus: deze heerlijke boterkoek is ook nog eens vegan!

Lees meer
Waar kan je allemaal groentesteaks van maken?

Waar kan je allemaal groentesteaks van maken?

Als vegetariërs en veggie liefhebbers worden wij niet allemaal even blij van het woord steak, maar zodra je er het woord groente voor zet, zijn we weer van de partij! Maar waar kan je eigenlijk allemaal steaks van maken? Groentesteaks zijn heel makkelijk om te maken en je zorgt ervoor dat groentes de hoofdrol in je gerecht spelen. Het is een gezond en duurzaam alternatief op biefstuk, daarom laten wij je graag zien hoe je deze groentesteaks zelf maakt. Wij hebben drie soorten groente op een rijtje gezet die zich ontzettend goed lenen om als steak behandeld te worden.

Lees meer
Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Wij maakten een fantastisch broodje voor bij de koffie of thee. Na het maken van deze zoete koffiebroodjes ruikt je keuken overheerlijk. De broodjes zijn gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Wij decoreerden ze met glazuur om ze nog wat mooier en lekkerder te maken. Oh, en ze zijn ook nog eens helemaal lactosevrij!

Lees meer
4 alcoholvrije cocktails om het weekend mee in te luiden

4 alcoholvrije cocktails om het weekend mee in te luiden

Ben jij ook al met je gedachte bij het weekend en zie je jezelf al zitten met een cocktail in je hand? Op de redactie van De Hippe Vegetariër dagdromen we ervan om weer naar buiten te gaan en lekker te kunnen genieten van de zon met een goed drankje! Wij ontvingen van GUTsy Captain Kombucha de zomerse Ginger Lemon Kombucha, wat ons inspireerde om een paar alcoholvrije cocktails te maken. Hier vind je 4 recepten om het weekend mee in te luiden!

Lees meer
Eten als de beste!: Romainesla, komkommer, erwtjes & munt

Eten als de beste!: Romainesla, komkommer, erwtjes & munt

Voeding en gezondheid spelen anno 2021 een steeds grotere rol! We zijn meer bezig met ons welzijn en het instant houden van een gezond en sterk immuunsysteem. De huidige pandemie speelt hierin natuurlijk een grote rol en daar heeft tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall goed op ingespeeld. In zijn nieuwste kookboek Eten als de beste laat hij met zijn zeven basisprincipes en overheerlijke recepten zien dat gezonde voeding niet lastig hoeft te zijn! Vandaag delen wij zijn recept voor een super salade waar je de hele dag op kan teren! Lees meer over Eten als de beste in onze review of bestel het boek hier!

Lees meer
Clafoutis met frambozen

Clafoutis met frambozen

Voor de mensen die clafoutis nog niet kennen: het is een Frans gebakje met kersen en een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Het wordt vooral gegeten als nagerecht, en is heel erg makkelijk om te maken. Wij maakten een clafoutis met frambozen in plaats van kersen, en wat ons betreft is deze variant zeer geslaagd!

Lees meer
Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta

Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta

Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: komkommer-avocadogazpacho met feta. Perfect als avondmaaltijd, maar koud voor bij de lunch bijna net zo lekker. De rode Spaanse tomatengazpacho kennen we natuurlijk allemaal wel, maar heb je wel eens gazpacho gemaakt met komkommer en avocado als basis? Fris en romig tegelijk, een perfecte (thuis)kantoorlunch!

Lees meer
Parwana: 3x gevuld naanbrood

Parwana: 3x gevuld naanbrood

We eten in Nederland (gelukkig) echt niet alleen maar Hollandse kost. Er zijn zo veel wereldkeukens die heerlijke gerechten te bieden hebben! Wij delen de lekkerste en meest bijzondere recepten uit kookboeken van over de hele wereld. Dit keer maken we kennis met de Afghaanse keuken: uit het kookboek Parwana delen we het recept voor 3x gevuld naanbrood (bolani)!

Lees meer
Geroosterde bloemkool met tahinsaus

Geroosterde bloemkool met tahinsaus

Vandaag delen wij een recept uit het boek Op jacht naar goede voeding van Lina Nertby Aurell en Mia Clase: geroosterde bloemkool met tahin, kurkuma en dukkah! Als je niet naar New York kunt, zal New York naar jou toe moeten komen. Dit gerecht wordt normaal gesproken geserveerd in restaurant abcV op Union Square, maar Lina en Mia hebben het thuis nagemaakt – met een paar gezondheidsjagertwists.

Lees meer
Gezonde snickers (vegan)

Gezonde snickers (vegan)

Deze snickers waren bij ons binnen no-time op. De combinatie van de nougat, karamel, knapperige pinda’s en chocolade is goddelijk. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wel een beetje geduld nodig. De snickers zijn trouwens helemaal plantaardig en lactosevrij. Ga jij ze binnenkort proberen?

Lees meer
Vegabijbel: Frittata met spinazie, venkel en geitenkaas

Vegabijbel: Frittata met spinazie, venkel en geitenkaas

Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: frittata met spinazie, venkel en geitenkaas. De anijsachtige smaak van de venkel komt perfect tot zijn recht in deze frisse frittata! Heerlijk in combinatie met de romige geitenkaas. De frittata is perfect als avondmaaltijd, maar koud bij de lunch net zo lekker.

Lees meer