
Recepten
Vegetarische lunch: pastasalade met avocadodressing
Lunch halen in de kantine of toch gewoon je eigen bammetjes mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden 😉 Vandaag: pastasalade met avocadodressing!
Top 5: recepten met paprika
Je hebt ze in het oranje, geel, rood, groen en zelfs in puntvorm: de paprika! Deze groente bevat veel vezels, voedingsstoffen en weinig calorieën. Paprika is een onwijs veelzijdige en kleurrijke groente waar je alle kanten mee op kan. Ga jij voor shakshuka, wraps, pizza, tempura of een eenvoudige salade? Hierbij mijn top 5 recepten met paprika!
Vega budget: kerrie quiche met wortel en kokos
Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag gaan we aan de slag met een kerrie quiche!
Chocolade meringuetaart
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: chocolade meringuetaart uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!
Rijst & Co: omgekeerde groentetaart met zilvervliesrijst
Dat rijst ontzettend veelzijdig is, dat laat Nisha Katona zien in haar laatste boek: Rijst & Co. In dit kookboek speelt rijst de hoofdrol in alle gerechten, van zilvervliesrijst in een Peruaanse salade tot rijstepap met karamel en rood fruit. Vandaag: omgekeerde groentetaart met zilvervliesrijst uit Rijst & Co!
Rijst & Co: pannenkoeken met rode rijst en pecanvulling
Dat rijst ontzettend veelzijdig is, dat laat Nisha Katona zien in haar laatste boek: Rijst & Co. In dit kookboek speelt rijst de hoofdrol in alle gerechten, van zilvervliesrijst in een Peruaanse salade tot rijstepap met karamel en rood fruit. Vandaag: pannenkoeken met rode rijst en pecanvulling uit Rijst & Co!
Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus!
Spaanse aardappel tortilla met ui en verse kruiden
Spaanse aardappel tortilla is mijn go-to recept wanneer ik binnen een handomdraai een mooi gerecht op tafel wil zetten met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb: aardappels, ui en eieren. Voeg verse kruiden toe en je vegetarische Spaanse aardappel tortilla met ui is compleet. Het recept voor deze Spaanse tortilla met ui en verse kruiden vind je hier!
Plantaardige chocoladebrownies met karamelsaus
Wij zijn de uitdaging aangegaan om de ultieme guilty pleasures te maken, maar dan 100% vegan! Chocoladebrownies met karamelsaus konden natuurlijk niet op dat lijstje ontbreken! Deze plantaardige chocolade brownies hebben een krokante buitenkant en zijn chewy door het gebruik van cacaopoeder, gesmolten chocolade én extra stukjes chocolade. De vegan karamelsaus maakt het helemaal af. Smullen, en homemade zonder dierlijke producten!
Vegetarische lunch: bulgursalade met kruidendressing
Vega lunch is elke dag weer een feestje, maar hoe ziet jouw lunchritueel er uit? Haal je graag lunch in de kantine of neem je veel liever je zelf gesmeerde bammetje mee! De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden 😉 Vandaag: bulgursalade met kruidendressing!
Top 5: best gelezen in augustus
Dit waren de best gelezen recepten op De Hippe Vegetariër van augustus. Zit jouw favoriete artikel er tussen? Op naar september!
Vega budget: frisse risotto met venkel en doperwten
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn én dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: frisse risotto met venkel en doperwten!