Lunch

Hemels koken: roerei met kokosdukkah

Hemels koken: roerei met kokosdukkah

Het kookboek Hemels koken van Nicole Pisani is vooral geschikt voor de flexitariër maar bevat ook heerlijke groenterecepten. Na gewerkt te hebben in een restaurant van groentegoeroe Ottolenghi leerde Nicole dat ook vegetarische maaltijden hemels kunnen zijn. Vandaag delen we het recept voor roerei met kokosdukkah! Lees hier onze review van dit kookboek.

Het mediterrane forest feast kookboek: salade van geschroeide venkel en mandarijn

Het mediterrane forest feast kookboek: salade van geschroeide venkel en mandarijn

De mediterraanse keuken is te vinden in het gebied rond de Middellandse Zee. Tijdens een lange vakantie zijn dit de plekken waar Erin Gleeson geïnspireerd is geraakt voor haar nieuwste boek: Het mediterrane forest feats kookboek. Eerder deelden wij haar recept voor aperol spritz met grapefruit en tijm en empanadas met portobello. Wij mogen dit keer het recept voor salade van geschroeide venkel en mandarijn delen!

Lezersrecept: quiche gevuld met spinazie, champignons en gekookt ei

Lezersrecept: quiche gevuld met spinazie, champignons en gekookt ei

Vandaag hebben wij een lezersrecept uit Frankrijk voor jullie! Lezeres Gonnie van Buschbach is dol op koken, bakken en (moes)tuinieren. Ze eet zo goed als vegetarisch en vind het erg belangrijk én lekker om veel groente te eten. Speciaal voor ons maakte zij een quiche gevuld met spinazie, champignons en gekookt ei! Ga jij ‘m proberen?

Bietensalade met groene asperges en tahindressing

Bietensalade met groene asperges en tahindressing

Een lekkere salade is zo gemaakt! Je moet alleen eventjes weten hoe. Vandaag deelt onze gastblogger Maartje het recept voor een bietensalade met groene asEen lekkere salade is zo gemaakt! Je moet alleen eventjes weten hoe. Vandaag deelt onze gastblogger Maartje het recept voor een bietensalade met groene asperges en tahindressing. Lekker voor de lunch of als bijgerecht, én geschikt voor vegans!perges en tahindressing.

De Perzische keuken: tuinbonen met eieren

De Perzische keuken: tuinbonen met eieren

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Perzische keuken. Uit het boek Pardiz, delen we met jullie het recept voor tuinbonen met eieren. Ook wel bekend als Baghala ghatogh!

De Californische keuken: bowl met gebraden pompoen

De Californische keuken: bowl met gebraden pompoen

Regelmatig bespreken we verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Californische keuken. Uit het boek California Dreamin’ van Vivian Lui delen we met jullie een heerlijk recept voor een vegan bowl met gebraden pompoen!

Groene tofu: tofu-chocopasta

Groene tofu: tofu-chocopasta

Groene tofu is het kookboek van Amelia Wasiliev. In dit boek laat zij zien dat tofu echt niet alleen geschikt is voor bij het diner. Tofu-ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts: maak kennis met de veelzijdigheid van tofu! Vandaag delen wij het recept voor een smakelijke tofu-chocopasta!

Vega budget: zoete aardappelrösti met vijgenspread

Vega budget: zoete aardappelrösti met vijgenspread

Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vega budget! Net als vegetarisch koken, hoeft vegetarisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: zoete aardappelrösti met vijgenspread!

BISH BASH BOSH! romescosalade

BISH BASH BOSH! romescosalade

BISH BASH BOSH! is het tweede kookboek van vegan kookduo Henry Firth en Ian Theasby. De twee mannen, ook wel bekend als team BOSH!, laten de wereld zien hoe veelzijdig groenten wel niet kunnen zijn. In dit boek vind je allerlei simpele, snelle en lekkere gerechten. Van doordeweekse avondmaaltijden tot echte pronkstukken en ongelooflijke zoete lekkernijen. Allemaal gemaakt met de kracht van planten! Vandaag delen wij het recept voor een frisse romescosalade.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!