Hotspots

Uit eten gaan is voor ons het grootste feestje dat er is! Buiten de deur ontbijten, koffie drinken, lunchen, borrelen of dineren – heerlijk. In het weekend lekker uitgebreid en lang tafelen met de geliefde, of doordeweeks een snelle hap, een koffietje of goed glas wijn met vrienden. Maar dan wel op een plek die de moeite waard is! Zelden kiezen wij voor een 100% vegetarische of veganistische hotspot. Wij kijken graag naar de vernieuwende plekken, het liefste met jonge enthousiaste ondernemers aan het roer, die bewust ervoor kiezen vegetarisch eten een prominente plek te geven op de menukaart. Hier word je vaak verrast door een overweldigende passie en veel aandacht voor biologisch en lokaal eten. De ondernemers zien vegetarisch als een even belangrijk onderdeel op de kaart als vis en vlees, en zien koken met groenten als een uitdaging waarmee ze hun kunsten kunnen vertonen. Verwennerij en vegetarische kunstwerkjes gegarandeerd dus bij onze hotspot-list!

VEGGIE ROADTRIP: Hertog Jan in Zedelgem België

Yes! Samen met Peugeot ontdekte ik weer één van de beste groenterestaurants van Europa ontdekken. Geen straf! 🙂 Hiervoor gebruik ik deze inspirerende lijst van We’re Smart World. Dit keer bezocht ik onze zuiderburen: in België blijken ze verrassend veel unieke groenterestaurants te hebben! Ik lunchte bij Hertog Jan in het piepkleine Zedelgem vlak bij Brugge. Zo kom je nog eens ergens!

Lees meer

Interview GEMBER: “We willen onze gasten prikkelen”

Gember uit Horst is een bijzondere foodbar, die gerund wordt door twee jonge,  enthousiaste meiden. De Hippe Vegetariër sprak met Claire de Swart, die samen met Sanne van Wegberg GEMBER runt. “We hopen dat onze gasten nadenken over smaak.” Smaak staat voorop bij GEMBER. Over dat concept is goed nagedacht. En de filosofie erachter is ook op de menukaart terug te vinden. De Swart: “Mensen zijn gewend op een menukaart te kijken en te kiezen voor wat ze kennen en waarvan ze weten dat ze het lekker vinden. Andere gerechten proberen ze niet. Daarmee gaan ze voorbij aan het concept smaak. Dat idee proberen we om te draaien.”

Lees meer

Instock: Zet voedselverspilling op de kaart!

Wist jij dat er wereldwijd wel 1,3 miljard ton eten wordt weggegooid? Zonde, zonde en nog eens zonde! Want voedselverspilling heeft ook nog eens een enorme impact op het milieu. Bij Instock willen ze hier verandering in brengen en dat doen ze door voedselverspilling letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten. Door middel van het inkopen van onverkochte producten bij plaatselijke Albert Heijns en andere producenten in combinatie met de inzet van creatieve chef koks die van deze producten de meest héérlijke gerechten maken. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijk zelf gebrouwde Bammetjes, en- Pieper Bier, de granola van bierborstel (het voedzame moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier) en wijnen, die simpelweg nog van zeer goede kwaliteit zijn maar normaal gesproken onnodig worden weggegooid. 

Lees meer

De Oude Sluis: sterrenwaardig in het noorden

Van de kok van Achterwerk kregen we de tip eens naar Zoutkamp af te reizen, een vissersdorpje dat in het noorden van de provincie Groningen ligt. Daar bevindt zich namelijk het restaurant De Oude Sluis. Dat serveert sinds een aantal maanden een geheel vegan menu. Er werd ons ingefluisterd dat dit niet zomaar een menu is, maar echt een culinair hoogstandje. Nou, dan is die afstand van een half uurtje door het Groningse landschap zo overbrugd hoor 😉 Anneloes & Janet van Wander Woman gingen voor ons langs!

Lees meer
11250

Vind je hotspot




Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!