Hotspots

Uit eten gaan is voor ons het grootste feestje dat er is! Buiten de deur ontbijten, koffie drinken, lunchen, borrelen of dineren – heerlijk. In het weekend lekker uitgebreid en lang tafelen met de geliefde, of doordeweeks een snelle hap, een koffietje of goed glas wijn met vrienden. Maar dan wel op een plek die de moeite waard is! Zelden kiezen wij voor een 100% vegetarische of veganistische hotspot. Wij kijken graag naar de vernieuwende plekken, het liefste met jonge enthousiaste ondernemers aan het roer, die bewust ervoor kiezen vegetarisch eten een prominente plek te geven op de menukaart. Hier word je vaak verrast door een overweldigende passie en veel aandacht voor biologisch en lokaal eten. De ondernemers zien vegetarisch als een even belangrijk onderdeel op de kaart als vis en vlees, en zien koken met groenten als een uitdaging waarmee ze hun kunsten kunnen vertonen. Verwennerij en vegetarische kunstwerkjes gegarandeerd dus bij onze hotspot-list!

PuiCk: hip lunchen in Breda

Lunchcafé PuiCk is één van de favoriete lunchcafé’s van Laura, van de blog It’s a Food Life. Zij deelt met ons haar beleving bij PuiCk in Breda! Zijn beschreef PuiCk als volgt: “Cactussen, industriële lampen, grote en kleine planten, hebbedingen, Chesterfield banken, prachtige stoelen in allerlei verschillende soorten en maten en nog meer cactussen. Ik wil er wonen. PuiCk Breda is niet zomaar een lunchtent, het is een beleving. En dan kan je er ook nog eens heerlijk eten en verrassende hippe (gezonde) limonades drinken!”

Lees meer

Indonesische keuken: pittige fruitsalade

Vandaag delen wij het recept voor Rujak Buah: fruitsalade met zoet-spicy dressing. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de komende tijd onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel!

Lees meer

Florent in Utrecht: ‘bistronomie met bravoure’

Florent was voor mij een verborgen parel in Utrecht. Ik kende dit restaurant na twee jaar nog steeds niet – zo zonde! Florent verraste mij met creatieve, culinaire vegetarische gerechten vol smaak. Een bijpassend wijnarrangement erbij en je hebt gegarandeerd een heerlijke avond! Florent scoort niet voor niets ontzettend hoog op IENS en in het AD, dus hoog tijd dat we er ook langs gingen!

Lees meer

ACE: eigenzinnig restaurant in hartje Amsterdam

Wij gingen op bezoek bij ACE: een eigenzinnig restaurant gelegen in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Dit is vlakbij Rembrandtplein, dus ideaal als je eerst een hapje wilt eten en daarna de club of kroegen in wilt duiken! Het interieur van ACE is uniek te noemen en hun veggies menu is bijzonder en verrassend lekker. Wij gingen er voor je langs!

Lees meer

Vlint21: vegan in Borger

Is het voor jou ook nog wel eens een uitdaging om een restaurant te vinden waar je lekker vega kunt eten? In de wat grotere plaatsen lijkt het gelukkig steeds gangbaarder te worden, in dorpen op het platteland daarentegen… Vlint21 in Borger, een dorp in Drenthe, wist ons gelukkig aangenaam te verrassen!

Lees meer

Indonesische keuken: urab sayuran salade + zelfgemaakte sambal

Vandaag delen wij het recept voor belado terong: gebakken aubergine met een flinke hoeveelheid chilisaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de inspiratie uit onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel! Vandaag delen wij het recept voor urab sayuran salade én zelfgemaakte sambal!

Lees meer

Vind je hotspot
Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!