Hotspots

Uit eten gaan is voor ons het grootste feestje dat er is! Buiten de deur ontbijten, koffie drinken, lunchen, borrelen of dineren – heerlijk. In het weekend lekker uitgebreid en lang tafelen met de geliefde, of doordeweeks een snelle hap, een koffietje of goed glas wijn met vrienden. Maar dan wel op een plek die de moeite waard is! Zelden kiezen wij voor een 100% vegetarische of veganistische hotspot. Wij kijken graag naar de vernieuwende plekken, het liefste met jonge enthousiaste ondernemers aan het roer, die bewust ervoor kiezen vegetarisch eten een prominente plek te geven op de menukaart. Hier word je vaak verrast door een overweldigende passie en veel aandacht voor biologisch en lokaal eten. De ondernemers zien vegetarisch als een even belangrijk onderdeel op de kaart als vis en vlees, en zien koken met groenten als een uitdaging waarmee ze hun kunsten kunnen vertonen. Verwennerij en vegetarische kunstwerkjes gegarandeerd dus bij onze hotspot-list!

Top 5: Koningsdag hotspots in Amsterdam

Het is weer bijna Koningsdag! Nog even en we mogen weer in onze mooiste oranje outfit feest vieren. Ga je naar Amsterdam? Dan is het fijn om te weten waar leuke hotspots zitten waar je lekkere en snelle maaltijden kan afhalen, op het terras zitten en kijken naar alle boten op de Amstel of juist even ontsnappen aan alle drukte. We hebben een paar hotspots voor je geselecteerd in de populaire wijken van Amsterdam op Koningsdag!

Lees meer

Lezersrecept: Vegan pasta met gesmoorde courgette en paprika

Van onze lezer Anke Wetzel hebben we dit heerlijke, vegan recept van pasta met courgette en paprika mogen ontvangen. Anke Wetzel houdt van koken, en deelt haar creatieve, vegetarische recepten regelmatig op haar Facebook Vegalicious Dishes. Dat ze veel van vegetarisch en vegan koken weet, is een feit. Want ook met dit vegetarische gerecht dat we met jullie mogen delen, zijn wij ontzettend blij!

Lees meer

KEEK: eerlijke koffie en kunst

Bij KEEK in Utrecht kom je om uit te zakken na een dagje shoppen, of gewoon om na een lange tijd weer bij te kletsen met een vriend of vriendin. Het inmiddels alweer tienjarige lunchcafé op de Twijnstraat is ook de ideale plek om je laptop open te klappen. “Behalve tussen 12:00 en 15:00,” staat er op een krijtbord op de muur. “Because we <3 lunch.”

Lees meer

Basics to Brilliance: Simpele spinazie-ricottagnocchi

Donna Hay, bekend van onder andere haar populaire kook televisieprogramma Fast, Fresh en Simple, heeft in totaal 25 kookboeken geschreven waarvan er wereldwijd wel 6 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar nieuwste kookboek Basics to Brilliance is wederom een musthave voor in je keukenkast. Het recept van deze simpele spinazie-ricottagnocchi is één uit haar nieuwste boek. Een typisch basic recept, want zoals Donna Hay maar al te goed over weet te brengen: less is more… 

Lees meer
11247

Vind je hotspot
Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!