Hotspots

Uit eten gaan is voor ons het grootste feestje dat er is! Buiten de deur ontbijten, koffie drinken, lunchen, borrelen of dineren – heerlijk. In het weekend lekker uitgebreid en lang tafelen met de geliefde, of doordeweeks een snelle hap, een koffietje of goed glas wijn met vrienden. Maar dan wel op een plek die de moeite waard is! Zelden kiezen wij voor een 100% vegetarische of veganistische hotspot. Wij kijken graag naar de vernieuwende plekken, het liefste met jonge enthousiaste ondernemers aan het roer, die bewust ervoor kiezen vegetarisch eten een prominente plek te geven op de menukaart. Hier word je vaak verrast door een overweldigende passie en veel aandacht voor biologisch en lokaal eten. De ondernemers zien vegetarisch als een even belangrijk onderdeel op de kaart als vis en vlees, en zien koken met groenten als een uitdaging waarmee ze hun kunsten kunnen vertonen. Verwennerij en vegetarische kunstwerkjes gegarandeerd dus bij onze hotspot-list!

Vind je hotspot




UIT INDIA: Indiaas genieten in Alkmaar

UIT INDIA: Indiaas genieten in Alkmaar

Afgelopen maand brachten wij een bezoekje aan UIT INDIA in Alkmaar, waar we als een Maharadja (koning) hebben kunnen genieten van heerlijk Indiaas én vegetarisch eten. Hier kun je sinds drie maanden de authentieke Indiase keuken proeven, bereid door Indiase topkoks. De hele menukaart van UIT INDIA is vegetarisch, dus voor ons was er keuze genoeg!
Lees meer
Café Restaurant Publiek: geopend voor heel Rotterdam

Café Restaurant Publiek: geopend voor heel Rotterdam

Sinds 19 januari is Rotterdam een fijne plek rijker om te ontbijten met een kopje koffie en een croissantje, te lunchen met shakshuka of te dineren met een warm bord gevuld met pastinaak en burrata. Wij gingen langs bij Publiek Rotterdam aan het Weena en proefden al het lekkers op de kaart zodat jij zonder keuzestress aan kunt schuiven bij deze nieuwe hotspot! 
Lees meer
Karakter Rotterdam: biologisch, lokaal en in het seizoen

Karakter Rotterdam: biologisch, lokaal en in het seizoen

Voornamelijk biologisch, altijd lokaal en in het seizoen: dat is het menu van Restaurant Karakter in Rotterdam. Het menu is ontwikkeld op basis van verkrijgbare producten van het moment met veel biologische producten uit de regio. Dagelijks wordt er bepaald welke groenten van optimale kwaliteit zijn om in te kopen en het verrassingsmenu mee te vullen.
Lees meer
VEGGIE ROADTRIP: Hof aan Zee aan het Zeeuwse strand

VEGGIE ROADTRIP: Hof aan Zee aan het Zeeuwse strand

Houd jij van lekker weg in eigen land? Écht even uitwaaien? En natuurlijk fantastisch vegetarisch culinair genieten? Dan is deze tip voor jou. Hof aan Zee is een idyllische woonboerderij aan de Zeeuwse kust, precies tussen Middelburg en Vlissingen in. Hier kan je genieten van een 6-gangen Herbivoor menu én een fijne slaapplaats midden in de natuur. De perfecte VEGGIE Roadtrip!
Lees meer
Bardak: Tel Aviv Streetfood & Bar

Bardak: Tel Aviv Streetfood & Bar

Wist je dat de Israëlische keuken voor een groot deel vleesvrij is? Niet voor niets dat het één van mijn favoriete wereldkeukens is! Heerlijke falafel met een vers pitabroodje, mij kun je er voor wakker maken. De uitnodiging om Vegan Monday bij de Mediterrane hotspot Bardak te proberen, was natuurlijk meer dan welkom. Zo leuk om te zien dat veganistisch eten niet langer een geitenwollensokken imago heeft, maar hipper is dan ooit tevoren!
Lees meer
Dégust: Verrassend vega in het Drentse Hoogeveen

Dégust: Verrassend vega in het Drentse Hoogeveen

Dégust is een gezellige Franse bistro waar voornamelijk lokale en biologische producten gebruikt worden in de keuken. In Hoogeveen is dit restaurant een opvallende toevoeging aan het aanbod van veelal Aziatische en grill-restaurants. Echtpaar Bas en Astrid weet hoe de horeca werkt en serveert voor elke smaak: van wild tot vegan. Aanvullend kun je bij je maal een (biologisch) wijn- of bierarrangement nuttigen.
Lees meer
Best gelezen hotspots in 2018

Best gelezen hotspots in 2018

Wat was 2018 een top jaar! Jullie lazen massaal De Hippe Vegetariër en daar willen we jullie ontzettend voor bedanken. Wij zijn heel blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Benieuwd welke het meest gelezen worden? Deze week delen wij elke dag jullie favoriete artikelen! Vandaag: de best gelezen hotspots in 2018!
Lees meer
Michelinsterren 2019: dit vonden wij van de sterrenrestaurants

Michelinsterren 2019: dit vonden wij van de sterrenrestaurants

Deze week zijn de Michelinsterren uitgereikt aan de beste restaurants van Nederland. Wij zijn dol op deze luxe restaurants waar de hele avond een culinaire belevenis is - vooral als groenten in de hoofdrol staan! Het is ontzettend leuk om te zien dat er steeds meer restaurants in de lijst een groentemenu hebben, zoals Olivijn in Haarlem. Wij hebben al een aantal sterrenrestaurants mogen bezoeken waar we de lekkerste groentegerechten aten. Je vindt hier op een rijtje wat we hiervan vonden!
Lees meer
Koken met BØG: Geglaceerde bonen met wei-peterseliesaus en kruidensalade

Koken met BØG: Geglaceerde bonen met wei-peterseliesaus en kruidensalade

Samen met Bidfood ben ik op een missie om restaurants te helpen de vegetarische keuken een volwaardige plek te geven op de menukaart. Nog lang niet elk restaurant weet raad met vegetarische gasten... maar restaurant BØG uit Den Haag wel! Ik ging bij Remy op bezoek om inspiratie op te doen. Het resultaat? Deze overheerlijke geglaceerde bonen met wei-peterseliesaus en kruidensalade. Mmm... Inspiratie voor andere chefs én aanrader om te gaan eten!
Lees meer
Inspirerend interview: Jaap Volman van restaurant Boompjes

Inspirerend interview: Jaap Volman van restaurant Boompjes

Aandacht voor groenten staat voorop in de keuken van Boompjes Restaurant in Overloon. Jonge kok Jaap Volman (31) zwaait hier de scepter. “Ik heb geleerd anders te denken over eten. We moeten wel.” Restaurant Boompjes in Overloon is momenteel zo’n acht maanden open. Maar het mag nu al gezien worden als een echte aanwinst in de regio. Boompjes zet groenten in de spotlight. Vegetarische en veganistische gerechten krijgen op de menukaart veel aandacht. Eerder proefden wij het 5 gangen vega(n) menu en vertelden je er hier alles over. Maar, vanwaar de interesse van Volman in groenten?
Lees meer
Koken met De Kleischuur: Ravioli met salie-botersaus en asperges

Koken met De Kleischuur: Ravioli met salie-botersaus en asperges

Samen met Bidfood ben ik op een missie om restaurants te helpen de vegetarische keuken een volwaardige plek te geven op de menukaart. Nog lang niet elk restaurant weet raad met vegetarische gasten... maar restaurant De Kleischuur uit Gouda wel! Ik ging bij Marleen en Maarten op bezoek om inspiratie op te doen. Het resultaat? Deze overheerlijke homemade ravioli met salie-botersaus en geroosterde asperges. Mmm... Inspiratie voor andere chefs én aanrader om te gaan eten!
Lees meer
Banhs & Coffee: vega(n) Aziatisch in Leeuwarden

Banhs & Coffee: vega(n) Aziatisch in Leeuwarden

De Friese hoofdstad is zeker een bezoek waar. Het is de Culturele Hoofdstad van Europa, maar de stad heeft nog veel meer! De binnenstad is knus, beloopbaar en barst van de leuke zaakjes. Wil je graag vegetarisch of vegan eten, dan is Banhs & Coffee een fijne optie voor een kop koffie met een hartige streetfood snack of een gezonde lunch. Anneloes en Janet van Wander Women gingen voor ons langs!
Lees meer
Vondelpark3: bewust genieten in het Vondelpark

Vondelpark3: bewust genieten in het Vondelpark

Wandelen, fietsen, picknicken, hardlopen en zonnen. Het Vondelpark is onze favoriete plek in Amsterdam! Maar wist je dat je er ook heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren? Dit kan bij het prachtige restaurant Vondelpark3. Sinds kort heeft Vondelpark3 een nieuwe, verrassende menukaart, waarbij veel gerechten geïnspireerd zijn op de Keto lifestyle. Dat moesten wij natuurlijk proberen!
Lees meer
Cypriotisch koken met Eliza was here

Cypriotisch koken met Eliza was here

Tafels vol met olijven, hummus, tzatziki, tapenade, auberginespread, Griekse salade, platbrood, pepers, vijgen en verse halloumi: genieten! Niets is beter dan een tafel vol met gerechten waarvan je alles kunt proeven. Ga op ontdekkingsreis in Cyprus naar goed gevulde mezze tafels en geloof mij, je gaat met een heerlijk gevoel naar huis. Meer over Cyprus met Eliza was here vind je hier.
Lees meer
GO VEGAN! bij Jamie’s Italian

GO VEGAN! bij Jamie’s Italian

NEWSFLASH! Wist jij dat je bij Jamie's Italian ook vegan kunt eten? Sterker nog, de gele menukaart, te vinden in alle restaurants, staat vol met vegetarische en veganistische Italiaanse gerechten. Met 8 voorgerechten, waarvan er 7 vegan zijn, 10 hoofdgerechten waarvan de helft vegan is, en lekkere bijgerechten en salades waar je blij van wordt. Benieuwd wat wij aanraden van de kaart? Lees snel verder!
Lees meer
Best gelezen hotspots in 2018

Anne & Max: vegan high tea met biologische wijn

Ben jij al op bezoek geweest bij Anne & Max? Wij wel, meer dan eens voor een flat white, of een kom geweldige havermout met amandelmelk met chai gewelde bio havermout met kokos, cashewnoten en dadels. Maar wist je dat Anne & Max ook dol zijn op borrelen?
Lees meer
Inspirerend interview: Jarno Eggen van De Groene Lantaarn

Inspirerend interview: Jarno Eggen van De Groene Lantaarn

Een tweesterrenrestaurant met een vegetarisch menu. Dat heeft restaurant De Groene Lantaarn in het Drentse Zuidwolde! Een mooie reden om te spreken met eigenaar en kok Jarno Eggen, die ook door Gault Millau is uitgeroepen tot Chef van het jaar 2018. Jarno: “Ik ga niet voor een mindere kwaliteit. Misschien is dat mijn kracht?” Lees het interview met hem hier!
Lees meer
PuiCk: hip lunchen in Breda

PuiCk: hip lunchen in Breda

Lunchcafé PuiCk is één van de favoriete lunchcafé's van Laura, van de blog It's a Food Life. Zij deelt met ons haar beleving bij PuiCk in Breda! Zijn beschreef PuiCk als volgt: "Cactussen, industriële lampen, grote en kleine planten, hebbedingen, Chesterfield banken, prachtige stoelen in allerlei verschillende soorten en maten en nog meer cactussen. Ik wil er wonen. PuiCk Breda is niet zomaar een lunchtent, het is een beleving. En dan kan je er ook nog eens heerlijk eten en verrassende hippe (gezonde) limonades drinken!"
Lees meer
Florent in Utrecht: ‘bistronomie met bravoure’

Florent in Utrecht: ‘bistronomie met bravoure’

Florent was voor mij een verborgen parel in Utrecht. Ik kende dit restaurant na twee jaar nog steeds niet - zo zonde! Florent verraste mij met creatieve, culinaire vegetarische gerechten vol smaak. Een bijpassend wijnarrangement erbij en je hebt gegarandeerd een heerlijke avond! Florent scoort niet voor niets ontzettend hoog op IENS en in het AD, dus hoog tijd dat we er ook langs gingen!
Lees meer
Vlint21: vegan in Borger

Vlint21: vegan in Borger

Is het voor jou ook nog wel eens een uitdaging om een restaurant te vinden waar je lekker vega kunt eten? In de wat grotere plaatsen lijkt het gelukkig steeds gangbaarder te worden, in dorpen op het platteland daarentegen… Vlint21 in Borger, een dorp in Drenthe, wist ons gelukkig aangenaam te verrassen!
Lees meer
Indonesische keuken: urab sayuran salade + zelfgemaakte sambal

Indonesische keuken: urab sayuran salade + zelfgemaakte sambal

Vandaag delen wij het recept voor belado terong: gebakken aubergine met een flinke hoeveelheid chilisaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de inspiratie uit onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel! Vandaag delen wij het recept voor urab sayuran salade én zelfgemaakte sambal!
Lees meer
Lokaal Edel: unieke plek in Amsterdam West

Lokaal Edel: unieke plek in Amsterdam West

Lokaal Edel in Amsterdam West op een uitstulping van de gracht, waardoor midden in het water zit, waar twee grachten elkaar kruisen. Een hele mooie plek met een ontzettend gaaf oud schoolgebouw en een van de mooiste terrassen van Amsterdam. De eigenaar van Lokaal Edel is Jonathan Karpathios, bekend van het kookboek Echt Eten. Wij gingen er voor je langs!
Lees meer
BESTE GROENTERESTAURANT: Librije’s Zusje in Amsterdam

BESTE GROENTERESTAURANT: Librije’s Zusje in Amsterdam

Het afgelopen jaar heb ik de beste groenterestaurants van Europa ontdekt, je vindt mijn ervaringen hier. Als basis gebruikte ik de top 100 lijst van We’re Smart World. Vorige maand maakten zij het beste groenterestaurant van Nederland bekend: Librije’s Zusje in Amsterdam. Je snapt: als Amsterdammer móest ik dat proeven. Lees hier over onze Amsterdamse groentetrots!
Lees meer
Indonesische keuken: sayur lodeh groentesoep

Indonesische keuken: sayur lodeh groentesoep

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de komende tijd inspiratie van onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel. Vandaag het recept voor sayur lodeh: een soep boordevol groenten in een kokosmelkbouillon. 
Lees meer
Inspirerend interview: Anneke Comello van Lovingly Wholesome

Inspirerend interview: Anneke Comello van Lovingly Wholesome

Eikpunt in Nijmegen is een ecologische woongemeenschap. Nicole Mulders werd door Anneke Comello van Lovingly Wholesome uitgenodigd om er mee te eten en te overnachten. Een heel bijzondere ervaring! In januari startte historicus Anneke Comello met haar bedrijf Lovingly Wholesome in Nijmegen, waar ze hoofdzakelijk veganistisch kookt. Lees een interview met deze bijzondere vrouw hier!
Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!