Print Friendly, PDF & Email

Ik, Daniëlle, ben een echte reisfanaat. Toen ik voor het eerst als vegetariër op reis ging, merkte ik dat ik vegetarisch eten op reis toch wel lastig vond. Dat resulteerde in een gebrek aan variatie en ongezond eten. Maar langzaamaan vond ik mijn weg in het vegetarisch eten. Vandaag deel ik mijn tips!

 1. Voorkom een hongerige vlucht
  Wil je een lange hongerige vlucht voorkomen? Vergeet dan niet aan te vinken of vroegtijdig door te geven dat je een speciale maaltijd tijdens je vlucht wilt. Wanneer je dit niet doet, heb je kans dat je alleen uit rundvlees en kip kunt kiezen. Aan boord hebben ze namelijk alleen wat er van tevoren bekend is. Geef daarom tijdens het boeken van de vlucht aan dat je vegetariër bent. Een bijkomend voordeel is dat de speciale maaltijden, eenmaal aan boord, altijd als eerste geserveerd worden.
 2. Spread the word
  Maak het bekend, niet alleen bij de vliegmaatschappij, maar ook bij alle andere activiteten en tours die je van plan bent te gaan doen. Wanneer je aangeeft vegetariër te zijn, kan er rekening mee gehouden worden.
 3. Zorg voor een backup
  Neem altijd wat snacks mee voor onderweg. Denk aan nootjes, gedroogd fruit of mueslirepen. Tijdens een stop bij bijvoorbeeld een busstation word je compleet overgeleverd aan het beschikbare assortiment. Het is daarom fijn om altijd een back up te hebben.
 4. Leer de taal
  Ga je op reis naar een land waar weinig tot geen Engels wordt gesproken? Leer dan wat basiswoorden en zinnen die je in restaurants kunnen helpen om duidelijk te maken dat je geen vlees of vis eet. Je kunt dit ook door een lokale inwoner op een briefje laten schrijven.
 5. Wees duidelijk
  Wees ook duidelijk dat je als vegetariër geen kip en vis eet, sommige mensen denken namelijk dat je dit als vegetariër wel eet.
 6. Met handen en voeten
  Eet lekker op straat, dan kun je precies aanwijzen wat je wel of niet wilt en zie je direct hoe vers het bereid wordt.
 7. Duik de keuken in
  Ook kun je ervoor kiezen om zelf te koken, dit is iets wat ik altijd doe wanneer het mogelijk is. Zo bespaar ik niet alleen geld tijdens het reizen, maar kan ik maken waar ik zelf zin in heb.
 8. Verdiep je in de bestemming
  Doe van tevoren ook research naar de bestemming. Wat zijn de specialiteiten van het land? Ook kun je meteen wat leuke restaurants vinden via HappyCow. Zo weet je voor je op reis gaat wat je kunt verwachten.
 9. Maak een bewuste keuze
  Ook kun je de bestemming op voorhand al goed kiezen. Zo ging ik in de zomer van 2018 naar India toe en wist ik dat vegetarisch eten geen probleem zou zijn. In de meeste Westerse grote steden vind je tegenwoordig hippe vegetarische of veganistische restaurants. Maar ook in landen als Marokko, Iran en Indonesië kun je als vegetariër goed eten.
 10. Eet gezond maar wees flexibel
  Maar wees ook flexibel, kijk naar wat je wel kunt eten en eet daar dan gewoon iets meer van. Maar denk er wel aan gezond te blijven eten!

Wat vind je van de reis tips? Heb jij nog tips om makkelijk vegetarische op reis te eten? Laat het ons weten in een reactie op de webiste, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van de Japanse Tempel, genomen door Bea Danseco. Je download de foto hier.

Summary
10 tips voor vegetariërs op reis
Article Name
10 tips voor vegetariërs op reis
Description
Ik, Daniëlle, ben een echte reisfanaat en vond langzaamaan mijn weg in het vegetarisch eten op reis. Vandaag deel ik mijn 10 tips voor vegetariërs op reis!
Author