Print Friendly, PDF & Email

Wist je dat onze zuiderburen ook een groot vegetarisch aanbod hebben? Kijk dan ook niet raar op als je op donderdag een vegetarische daghap tegenkomt wanneer je in Vlaanderen bent. Donderdag is namelijk nationaal bekend als VEGGIE DAG! Wij vertellen je waar je moet zijn om vegetarisch Gent te ontdekken. Deze 5 vega(n) hotspots in Gent wil je niet missen!

BOON
Bij BOON ben je dagelijks aan het juiste adres voor creatieve salades, soep, koffie en thee, desserts of een aperitief. Op de locatie van de oude ijssalon Veneziana die menig Gentenaar kent, is sinds 12 september 2017 het horecaconcept BOON neergestreken. BOON serveert vegetarische en vegan lunchgerechten met een knipoog naar de boon 😉 De ontbijtbowls, de seizoens-salades en de soep van de dag vallen goed in de smaak en zijn lekker om voor jezelf te hebben, maar ook geschikt om te delen! Mijn persoonlijke favoriet van het moment: salade Davai met groentedumplings en couscous. Klik hier om een blik te werpen op de menukaart.

BOON – Geldmunt 6 – 9000 Gent – www.boon.gent

Confiserie Temmerman
De Gentenaren zijn dol op zoetigheid. Ben je hier zelf ook niet vies van? Dan moet een bezoek aan Confiserie Temmerman op jouw lijstje voor het volgende bezoek aan Gent. Ook als je trouwens geen zoetekouw bent, is het leuk om een kijkje te nemen bij Confiserie Temmerman, om alle ouderwetse snoepjes en Gentse lekkernijen als mokken, knopkes, muilentrekkers, lutsepoepe, nonnebillen en cuberdons ofwel Gentse neuzekes te bewonderen. Mijn persoonlijke favoriet van het moment: Cuberdons. Deze hebben een harde buitenkant en zoete vloeibare binnenkant die smelt in je mond. Vind jouw favoriet, want proeven mag!

Confiserie Temmerman – Kraanlei 79 – 9000 Gent

Lousbergmarkt
In een overdekte markt in de vroegere kaasmakerij van Het Hinkelspel, vind je producten van vier lokale bedrijven. De Lousbergmarkt is de plek om inkopen te doen voor thuis, maar ook om te genieten van een lunch. Brood haal je bij Copain, groenten bij De Vroente en kaas haal je bij coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel. Ter plekke neerploffen voor een gekookt bio eitje met soldaatjes, een croque met slaatje, Damse brie met honing of vegan spread kan bij De Bergen. Leuk ook om te vermelden dat de ingrediënten die verwerkt worden in de gerechten op de menukaart van De Bergen afkomstig zijn van, je raadt het al: Copan, De Vroente & Het Hinkelspel. Mijn favoriet van het moment is een kaasje van Het Hinkelspel: boerenkaas. Dat kan ook niet anders voor een plattelandsmeisje zoals ik!

Lousbergmarkt – Ferdinand Lousbergkaai 33- 9000 Gent – www.lousbergmarkt.be

 

Dok Brewing Company
Dok Brewing Company is een microbrouwerij in het oude scheepvaartkwartier van Gent. De bieren worden ter plaatse gebrouwen op de plek waar vroeger transformators voor scheepsmotoren gemaakt werden. Bij Dok Brewing Company wordt geen enkel bier nogmaals gebrouwen, waardoor de bieren op de tap altijd de specialiteiten van het moment zijn. Bij ieder bier wordt een label gemaakt door een lokale kunststudent, om de herinnering levend te houden. Het brouwcafé bevindt zich in dezelfde ruimte als de brouwinstallatie, die op maat gemaakt is. Dit maakt het mogelijk om te experimenteren met het brouwen: van blond naar donker, bitter tot zoet, moutig tot hoppig, laag of hoog in alcohol, de mogelijkheden zijn eindeloos. De experimenten hebben tot nu toe geleid tot 18 soorten bier, die je hier vindt. Mijn persoonlijke favoriet: Brainstorm Session IPA.

Dok Brewing Company – Dok-Noord 4B – 9000 Gent – www.dokbrewingcompany.be

Amigo
Eten, drinken en muziek luisteren met vrienden, daar is Amigo voor gemaakt. Sinds oktober 2018 serveert Amigo gerechten om te delen met vrienden. De gerechten zijn geïnspireerd op de keukens uit Mexico en het Midden-Oosten. De menukaart staat vol met gerechten, waaronder veel vegetarische opties. Voor volledig plantaardige gerechten ben je bij Amigo ook aan het juiste adres. Zodra je aangeeft plantaardig te willen eten, worden de vega gerechten binnen no-time omgetoverd tot vegan! Stuk voor stuk zijn de gerechten smakelijk, mooi opgediend en ontzettend gezellig om te delen. Mijn favoriete gerechten (want ja, ik kan niet kiezen): de spicy feta bruléé met paprika en chili, de zoete aardappel met crème fraîche en salie en de piementos de padron. Benieuwd geworden? De menukaart vind je hier. Na het diner is het tijd om de dansvloer op te gaan! Hier hoef je maar een paar treden voor naar bededen te lopen, naar The Basement. Dit is de plek waar je kan dansen tot in de nacht op 80’s muziek maar ook op technomuziek – alle stijlen komen voorbij.

Amigo – Stapelplein 31 – 9000 Gent – www.amigosareforever.com

Klik hier voor meer vega(n) restaurantinspiratie voor jouw volgende bezoek aan België.

Wat is jouw favoriete plek in Gent? Deel jouw verhaal of tip met ons via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Citytrip Gent: 5 vega(n) hostpots die je niet wilt missen
Article Name
Citytrip Gent: 5 vega(n) hostpots die je niet wilt missen
Description
Wij vertellen je waar je moet zijn om vegetarisch Gent te ontdekken! Vandaag delen wij 5 vega(n) hotspots in Gent die je niet wilt missen!
Author